Review Hetfotoalbum.nl

by | Jul 10, 2016 | Fotografie, Reisgadgets, Reviews | 0 comments

Ik ben iemand die na een reis gelijk achter de computer kruipt om een fotoboek in elkaar te zetten. Naast dat het super leuk is om later je foto’s nog eens terug te kijken vind ik het ook nog eens super leuk om te maken! Het kost misschien even tijd, maar dat vind ik geen probleem. Toen hetfotoalbum.nl vroeg of ik een fotoboek large uit wilde testen kon ik hier natuurlijk geen nee tegen zeggen! Het meest lastige was nog om te bedenken waar ik dan een fotoboek van zou maken. Ik maak van alle reizen gelijk een fotoboek, dus ik kon wachten tot na Maleisië. Ineens bedacht ik mij dat ik het ook leuk zou vinden om een fotoboek te maken van alle dagen weg in eigen land! Ik maak op die dagen veel foto’s, om ze vervolgens nooit meer terug te kijken. Ik zou dus een fotoboek maken van alle dagen weg en leuke momenten uit 2014 / 2015 Ik heb de review opgesplitst in diverse onderdelen en aan het einde maak ik een opsomming van de plus- en minpunten voor een goed, kort en duidelijk overzicht.

Hetfotoalbum.nl

Ik kende hetfotoalbum.nl nog niet, maar wat mij vooral opvalt als ik de site voor het eerst bekijk zijn de super snelle levertijden (binnen 2 dagen verzenden) en de goede prijzen. Fotoboeken maken is over het algemeen een dure hobby, maar bij hetfotoalbum.nl is de prijs heel fijn laag! Een overzicht van prijzen vind je hier.

Je kan op hetfotoalbum.nl kiezen uit een fotoalbum of een fotoboek. Bij een album heb je een spiraalbinding en bij een fotoboek een ‘normale’ binding. Bij het grootste vierkanten formaat heb je een platliggende binding, bij de rest helaas niet. Ik zou het zelf leuk vinden als je kan kiezen hoe je boek gebonden wordt. Verder wijken de formaten van fotoboeken net iets af van die van andere aanbieders, wat niet heel erg is, behalve als je alles hetzelfde formaat wilt.

Zelf heb ik gekozen voor een fotoboek large vierkant. Deze is 24×24 cm. Normaal heb ik altijd 21 x 21 cm, dus deze is iets groter.

Naast albums en boeken kan je ook kalenders, agenda’s en slingers maken met je eigen foto’s! Vooral de slinger vind ik heel leuk en is iets wat ik nog niet eerder ergens heb gezien. Hetfotoalbum heeft dus een ruim aanbod.

De software

De software is makkelijk te downloaden via de site van hetfotoalbum.nl, dus je kan lekker snel beginnen. Echter kan je dit alleen downloaden als je Windows gebruikt, voor mij geen probleem, aangezien ik altijd werk met Windows.

Het programma ziet er op het eerste gezicht heel simpel uit, maar compleet anders dan waar ik normaal mee werk. In het begin is het even flink zoeken, maar alles went en na een tijdje kan ik met het programma overweg.

Persoonlijk vind ik het fijn om het fotoboek helemaal zelf in te delen, dus ik begin altijd met het verwijderen van de indelingen die het programma zelf in het boek zet. Ik laat de indeling afhangen van de foto’s en niet andersom. Het verwijderen en verplaatsen kan alleen als je de beveiliging er van af haalt, dit doe je door op het slotje te klikken. Daarna kun je eigenlijk direct starten met je boek!

Wat ik fijn vind tijdens het toevoegen van een foto is dat je gelijk ziet of een foto van goede kwaliteit is of niet. Je kunt dan zelf kiezen of je alsnog de foto wilt plaatsen of dat je een andere foto kiest.  Onderin staat ook precies hoeveel slechte, matige en goede foto’s je hebt gebruikt, maar ook hoeveel fotovakken je leeg hebt, maar wel in je boek staan. Super handig, zo vergeet je niets. Zelf heb ik wat matige foto’s erin laten zitten, deze zijn gemaakt met een oude telefoon maar vond ik wel heel leuk voor in het boek.

Als je eenmaal alles door hebt is het een prima programma om mee te werken, met wat punten van verbetering. Zo kan je foto’s alleen in vakken slepen, dus je moet eerst een fotovak maken voor je een foto kan toevoegen aan je boek. Ik voeg liever eerst alle foto’s toe, door gewoon de foto in het boek te slepen en verplaats dan alles naar een goede plek etc. Ook kan je geen foto’s verwisselen tussen de vakken en kun je ze niet verwijderen door delete in te drukken. Het verplaatsen van een foto van de linker naar de rechter pagina lukte bij mij al helemaal niet. Wil je dus wat veranderen moet je de foto weer helemaal terug zoeken en opnieuw in het boek zetten. Ik denk dat als dit allemaal wel mogelijk is het programma een stuk gebruiksvriendelijker is.

Als hiernaast het aanbod van pagina indelingen en achtergronden nog wat groter wordt zou het een goed programma zijn! Bij het CeWe programma waar ik tot nu toe mee werkte heb je super veel achtergronden en standaard pagina indelingen, hier ontbreekt dit een beetje. Je kan wel eigen indelingen opslaan, dus dat deed ik gewoon. Hoe meer eigen indelingen ik had, hoe sneller het maken van het boek ging. Op deze foto zie je een eigen pagina indeling, waarbij ik bewust gekozen heb voor weinig foto’s op een pagina.

Naast dat je hier ziet wat voor pagina indeling mogelijk is zie je ook hoe het programma eruit ziet. Onderin de balk met medlingen over de kwaliteit en bovenin zie je de werkbalk. Het oogt wat ouder en zoals ik al zei zijn er ook nog wel wat verbeterpunten, maar op zich biedt het programma voldoende opties en werkt het best prima.

Extra pagina’s toevoegen of pagina’s verwijderen gaat super makkelijk en het is heel fijn dat je pagina’s per twee toevoegt. Dit klinkt vanzelf sprekend, maar bij al mijn vorige fotoboeken kon ik alleen zes of acht pagina’s tegelijk toevoegen, hierdoor kwam ik nooit precies uit hoe ik wilde. Bij hetfotoalbum.nl kan je wel per twee pagina’s toevoegen, waardoor je altijd uitkomt. De extra kosten per pagina zijn 30 cent, wat dus heel erg mee valt!

Kortom vind ik het programma na wat zoekwerk best prima werken. Er zijn wat punten voor verbetering zodat het programma gebruiksvriendelijker wordt, maar het kan er prima mee door. Ook niet geheel onbelangrijk; het programma loopt zelfs op mijn oude beestje heel goed!

De bestelling

Bij het bestellen moet je je mail adres invoeren waarnaar je uitkomt op een internet pagina. Je kan op dit moment kiezen of je het papier met zijdeglans wilt of met hoogglans. Voor hoogglans betaal je 15 cent per pagina extra. Zelf kies ik altijd voor zijdeglans, omdat ik dit persoonlijk mooier vind.

Je vult ten slotte je gegevens in en na betaling is je bestelling compleet en wordt het product zo snel mogelijk verzonden. De verzendkosten bedragen €4,95 en in je mail krijg je een code om je bestelling te volgen, super handig dus! Bestel je meerdere verschillende producten? Dan betaal je helaas meerdere keren verzendkosten. Als je hetzelfde product meerdere keren wilt bestellen kun je contact opnemen met de klantenservice en vragen om een kortingscode.

Levering

Op de site staat vermeldt dat het boek binnen twee dagen wordt verzonden en daarom meestal in vier werkdagen binnen is. Ik bestelde het boek op vrijdag 1 juli en ontving het boek uiteindelijk op zaterdag 8 juli. Er zit een weekend tussen, dus uiteindelijk heeft bij mij de levering 6 werkdagen geduurd. Langer dan dat ze op de site aangeven, maar sneller dan sommige andere aanbieders. In de reviews op de site lees ik ook veel dat de producten binnen twee / drie dagen binnen zijn, dus volgens mij moet je ook gewoon een beetje mazzel hebben. Daarom zie ik het ook niet perse als iets negatiefs dat het wat langer duurde dan verwacht.

Het resultaat

Ik kreeg het boek in een stevige kartonnen verpakking, dus het kwam geheel onbeschadigd aan. De omslag ziet er goed uit en de foto’s zijn scherp afgedrukt. Het enige storende is een stukje wit op de kaft, maar dit komt omdat ik de foto’s dus niet ver genoeg heb doorgetrokken, iets om op te letten in het vervolg dus. Een heel groot voordeel vind ik dat je op de kaft alleen een streepjescode hebt, maar geen logo van hetfotoalbum.nl

review hetfotoalbum.nl

Bij het openslaan heb je gelijk een crèmekleurig schutblad die de eerste pagina goed beschermt. De foto’s zijn mooi afgedrukt, precies zoals ze er op de computer ook uit zagen. De foto’s waarvan het programma zei dat de kwaliteit minder was zijn ook daadwerkelijk minder mooi. De foto’s die gewoon van goede kwaliteit zijn worden heel mooi afgedrukt.

review hetfotoalbum.nl
review hetfotoalbum.nl
review hetfotoalbum.nl

Een nadeel vind ik de binding, je kunt niet kiezen of je een platliggend boek wilt of niet. Dit boek is dus gebonden als een gewoon boek, hierdoor kun je geen foto over twee pagina’s uitrekken. Ook al moet ik erbij zeggen dat het nog meevalt hoeveel van de foto verloren gaat, bij andere boeken is het boek vaak nog minder plat als je voor een normale binding kiest.

review hetfotoalbum.nl
review hetfotoalbum.nl

Het papier voelt dunner dan wat ik gewend ben, maar het bladert juist heel prettig. Ook oogt het papier gewoon heel mooi. Doordat het papier wat dunner is ziet het boek er ook nog mooi dun uit en is het niet gelijk zo extreem dik.

review hetfotoalbum.nl

Kortom vind ik het een heel mooi boek, de kwaliteit is goed, zeker voor de lage prijs die je betaalt. Voor een large vierkant boek (24×24 cm) met 40 pagina’s betaal je namelijk €25,-. Zeker een aanrader dus!

Alles op een rij gezet

Hieronder volgt nog een overzicht van alles plus- en minpunten op een rijtje

Pluspunten:
+ De prijs
+ Je kan steeds twee pagina’s toevoegen in plaats van in een keer meerdere tegelijk
+ De kwaliteit van de fotoafdrukken
+ Eigen omslag ontwerpen zonder extra kosten
+ Het boek voelt fijn, goed en stevig aan
+ Levering (ondanks dat het bij mij langer duurde dan op de site staat, het was alsnog redelijk snel)

Minpunten:
– De gebruiksvriendelijkheid van het programma
– De formaten wijken net iets af van die van andere aanbieders, hierdoor kan je niet alleen maar hetzelfde formaat in je kast zetten
– Je kan niet kiezen wat voor binding je wilt; platliggend of normaal

Hetfotoalbum review

Kort gezegd kan ik de fotoboeken van hetfotoalbum.nl zeker aanraden! De kwaliteit is goed en dat vind ik uiteindelijk toch echt het belangrijkste. Hoewel er wat minpunten zijn vind ik de pluspunten zwaarder wegen en daarom ben ik zelfs al begonnen met een nieuw boek bij hetfotoalbum.nl, dit keer over 2012-2013!

Waar laat jij altijd je fotoboeken maken? 

Wij hebben dit fotoboek gekregen van hetfotoalbum.nl om er een review over te schrijven, 
echter geef ik altijd mijn eerlijke mening.
Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows