Reizen met je partner: zo blijft het leuk!

by | Jun 6, 2019 | Lijstjes, Voorbereidingen | 12 comments

Remco en ik zijn vandaag precies vier jaar samen en hebben met z’n tweeën al behoorlijk wat reisjes gemaakt. Wij wonen nog niet samen, maar als je op reis bent zit je ineens wel 24 uur op elkaars lip. Bij ons gaat dit super, dus vandaag onze tips voor reizen met je partner (of vriend, vriendin, of wat dan ook). Zo blijft het ook bij jullie leuk!

Tips voor reizen met je partner

Veel mensen reizen samen met hun vriend, vriendin, man, vrouw of wat dan ook. Ineens ben je echt 24 uur op elkaar aangewezen en dat kan of heel goed gaan, of helemaal fout. Dat laatste wil natuurlijk niemand. Je hebt dan namelijk niet alleen een verpeste reis, maar misschien ook een verpeste relatie.

Hieronder deel ik onze tips voor reizen met je partner, zodat het leuk en gezellig met elkaar blijft!

1. Zorg dat je van te voren je verwachtingen uitspreekt

Als je irritaties op reis zoveel mogelijk wilt voorkomen is het handig om van te voren je verwachtingen uit te spreken. Wil jij zoveel mogelijk doen op een dag? Zeg dit dan! Niets vervelender dan dat je er op reis achter komt dat je partner eigenlijk de hele dag bij het zwembad wil blijven.

Bedenk samen wat je wilt zien op een bepaalde bestemming en sluit zo nu en dan ook een compromis. Je bent met z’n tweeën, niet alleen. En zelfs als je echt soulmates bent, wil de ene soms iets anders dan de ander. Is dat erg? Nee! Maar het is wel handig als je dit van te voren van elkaar weet. Zo kan je rekening houden met de wensen van jullie allebei en blijft het op reis gezellig.

Reizen met je partner: verwachtingen uitspreken
Reizen met je partner: verwachtingen uitspreken

2. Bepaal een budget en bespreek hoe je de kosten verdeeld

Voor je vertrekt is het handig om met zijn tweeën een budget te betalen. Misschien heb jij wel een budget van 100 euro per dag in je hoofd, terwijl je partner het bij €50,- wilt houden.

Houd er ook rekening mee dat het budget realistisch is voor de bestemming die jullie bezoeken. €30 per dag is realistisch voor Azië, maar slaat voor bijvoorbeeld Amerika helemaal nergens op. Vind je het moeilijk om in te schatten hoeveel geld je nodig hebt voor een bepaalde bestemming? Bekijk dan eens onze budget pagina!

Zodra je een budget in je hoofd hebt, is het belangrijk dat je bespreekt hoe je de kosten verdeeld. Doe je alles 50/50, wil je alles apart betalen en afrekenen onderweg? Wij pinden meestal beide even veel en stopten dat in 1 portemonnee. Hiermee betaalden wij alles en wij doen ook niet moeilijk als iemand iets duurder eet dan de ander. In het begin betaalden we souvenirs apart, maar inmiddels doen we dat niet meer. Als je samenwoont en samen een huishouden hebt, doe je het waarschijnlijk weer op een hele andere manier.

Budget op reis

3. Doe ook eens iets met anderen

Het is heel leuk om veel dingen met zijn tweeën te doen, maar het is ook leuk om af en toe eens iets met andere erbij te doen. Zo heb je net weer even andere gespreksonderwerpen en doe je misschien ook eens hele andere dingen dan dat je met z’n tweeën zou doen. Wij gaan bijvoorbeeld zelden ergens wat drinken met zijn tweeën in de avond (zijn vaak super moe), maar met andere erbij doen we dit wel. Meestal hebben we dan een super leuke avond.

Daarnaast is het altijd leuk om mensen van over de hele wereld te leren kennen. Misschien krijg je ook gelijk wat leuke reistips voor het vervolg van je reis, of voor een volgende reis!  

4. Zorg voor quality-time met z’n tweetjes

Hoewel het leuk is om andere te ontmoeten, is het ook belangrijk dat je quality-time hebt met z’n tweeën. En hoewel je op reis waarschijnlijk veel leuke en bijzondere dingen doet, bedoel ik hiermee eigenlijk dat je echt tijd hebt voor elkaar. Zo gingen wij in de Filipijnen even uitgebreid uit eten, maar is het ook fijn om af en toe gewoon lekker op bed een serie te kijken met z’n tweeën. Of ga eens naar de bioscoop, of doe iets anders wat je graag met z’n tweeën doet, waarbij je even niet bezig bent met reizen, maar met elkaar!

Quality time met z'n tweeën : reizen met je partner

5. Doe eens iets alleen

Je bent met z’n tweeën op reis maar dat betekent niet dat je alles met  z’n tweeën moet doen. Remco en ik doen tijdens onze wereldreis wel eens dingen apart. Er zijn namelijk dingen die ik leuk vind, waar Remco toch wat minder van houdt en andersom. Zo ben ik iets meer van de langere hikes dan dat Remco dat is. Ook is het voorgekomen dat Remco zich niet fit genoeg voelde voor die wandeling en wist hoe graag ik het wilde, dus vond dat ik het even goed moest doen.

Zo deed ik alleen de hike naar Ben Lomond en ging ik alleen hiken naar Roy’s Peak en de West rim in Zion. Saai? Nee hoor, je ontmoet alleen ontzettend veel mensen en kunt daarna weer lekker met z’n tweeën verder reizen.

Gun elkaar om te doen wat je leuk vindt en laat elkaar dingen doen die je misschien zelf niet wilt. Zo blijf je allebei gelukkig en tevreden tijdens je reis.

Reizen met je partner: doe eens iets alleen
Reizen met je partner: verwachtingen uitspreken

6. Blijf communiceren

Als er dingen zijn die je niet fijn of niet leuk vindt is het belangrijk dat je dit aan geeft. Krop geen dingen op omdat je bang bent om de reis te verpesten. Vind je iets niet leuk? Vind je iets spannend? Zeg het! Bespreek het met elkaar. Je partner kan dit niet ruiken.

7. Tel tot 10 en blijf niet te lang boos

Je hotel overboekt? Vlucht gemist? Bus uren vertraging? Tel tot tien en reageer dit vooral niet op elkaar af. Natuurlijk mag je even samen boos zijn over zoiets, maar ga elkaar nou niet de schuld geven. Soms moet je gewoon even diep ademhalen en daarna samen naar een oplossing zoeken. Uiteindelijk lach je om dit soort momenten.

Heb je toch knallende ruzie met je partner? Blijf dan niet te lang boos op elkaar. Je zit nou eenmaal 24/7 op elkaars lip en boos zijn maakt dit niet echt bepaald gezellig. Praat het uit en geniet weer van je reis.

Tips voor reizen met je partner
Tips voor reizen met je partner
Tips voor reizen met je partner
samen reizen

Op deze manier houden wij reizen met elkaar leuk en zo komt het dat wij na vier jaar nog steeds dolgraag met zijn tweeën op reis gaan! Op dit moment zijn wij acht maanden op wereldreis en ik zou zo nog acht maanden weg kunnen blijven, met z’n tweeën. Wij zitten goed op 1 lijn en dat scheelt behoorlijk.

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan onze tips voor reizen met je partner en dat jullie nu ook heerlijk kunnen genieten van een prachtige reis met z’n tweeën!

Wil je dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest! 

Hoe zorg jij dat reizen met je partner leuk blijft?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow