Reizen in je interieur: met deze tips haal jij het reisgevoel in huis!

door | Laatste update Nov 14, 2022 | Gepubliceerd Nov 14, 2022 | Fotografie, Lijstjes, Reisgadgets | 2 reacties

Je kent het vast wel, je komt thuis na je reis met duizenden mooie foto’s en hebt geen idee wat je ermee kunt doen. Of je bent net thuis en bent dat vakantiegevoel eigenlijk gelijk alweer kwijt. Dat is zonde, vooral omdat dat helemaal niet nodig is! In dit artikel vertel ik je alles over reizen in je interieur, zodat jij het reisgevoel in huis kunt halen en weet wat je met al die duizenden foto’s kunt doen!

Reizen in je interieur

Een ruim half jaar na onze wereldreis kochten wij ons eerste huis samen. Ik wist gelijk één ding zeker, ik wilde dat reisgevoel ook in ons huis terug laten komen. Er is namelijk niks fijners dan ook thuis nog een beetje op reis zijn, of dat je thuis even kunt terug denken aan die ene fijne bestemming of dat ene mooie moment. Want hoewel ik graag thuis ben, is reizen onze passie en is dat het leukste dat er is!

Inmiddels hebben wij best wat leuke dingen in huis, waaraan je echt wel kunt zien dat wij echt dol zijn op reizen. En hoewel het natuurlijk altijd nog meer kan, ga ik je vandaag vertellen wat je kunt doen om het reisgevoel in huis te halen!

1. Souvenirs in huis

Souvenirs shoppen op reis is altijd leuk om te doen. En het is daarna nog leuker om ze een mooi plekje in huis te geven zodat je steeds terug kunt denken aan die ene gave reis. Zo kochten wij zelf handgemaakte beeldjes in Egypte, maar ook onderzetters met plaatjes van papegaaiduikers erop. Altijd als ik die zie, waan ik mijzelf weer even terug in IJsland. Het is dan ook leuk om bij elke reis iets leuks mee te nemen. Dit hoeft echt niet altijd een beeldje te zijn of zoiets, maar kan natuurlijk ook een mooie kom zijn voor tijdens het koken. Of wat dacht je van wat leuke glazen, borden of handige bakjes? Of een leuke poef of bijzettafeltje? Een prachtig kleed of een kussentje voor op de bank? Ook met dat soort leuke souvenirs ben je zo weer terug op je laatste reisbestemming!

2. Een urban jungle in huis

Een van de leukste manieren om het reizen in je interieur terug te laten komen, is door een urban jungle in je huis te maken. Dus, maak je huis lekker groen met heel veel planten! Je waant je dan zo weer terug in de jungle op een tropische bestemming en het ziet er ook nog eens heel gezellig uit. Vooral mooie grote planten doen het goed, maar het is ook leuk om lekker af te wisselen met wat kleine plantjes en hangplanten.

Reizen in je interieur: planten!

3. Je reisfoto’s aan de muur

Ik ben zelf echt dol op reizen en op fotografie, dus deze twee dingen combineer ik graag met elkaar. Het is dan ook super leuk om een foto af te laten drukken en deze een mooie plekje in je huis te geven. Zelf hebben wij een mooie reisfoto van Nieuw-Zeeland in onze gang hangen en wil ik bij de eettafel ook heel graag nog een mooie reisfoto ophangen. Bij Herinneringen op Linnen kun je een mooie foto op doek bestellen zo het reisgevoel weer in huis te halen.

Foto voor aan de muur, reisgevoel in huis

4. Fotoboeken in je huis

Ik ben dus dol op foto’s maken en dat zul je ook merken aan de tips in dit artikel. Foto’s brengen mij namelijk altijd echt weer terug naar een gave reis en zorgen ervoor dat ik alles even opnieuw kan beleven. Zelf maak ik na elke reis altijd een fotoboek. Deze boeken blader ik regelmatig nog door op een regenachtige dag en zo ben ik weer even terug in Nieuw-Zeeland, Australië, Frankrijk of Amerika. Zo ben ik weer even aan het roadtrippen of hiken in de bergen.

Deze fotoboeken kun je een mooi plekje geven in je interieur, door ze op een mooie plek uit te stallen. Zo pak je ze er gelijk weer makkelijk bij! Wil je meer lezen over fotoboeken? Lees dan ook eens mijn artikel over reisfotoboeken maken.

Reizen in je interieur: Fotoboeken

5. Kruiden en kookboeken

Als je denkt aan het reisgevoel in huis halen, denk je misschien al snel aan foto’s en aan souvenirs. Maar wat ook echt zorgt voor het ultieme reisgevoel in huis, is door de lekkerste gerechten van verschillende bestemmingen te koken. Koop exotische kruiden, verschillende kookboeken en ga lekker aan de slag! Zelf hebben wij een hele voorraad aan verschillende kruiden uit diverse keukens. Zo zijn we de ene dag in India, een dag later in Italië en eten we een andere dag iets Thais. Ik maakte eerder al eens een overzicht van kookboeken voor reizigers.

Reizen in je interieur: kookboeken

6. Een prachtige wereldkaart

Als ik een wereldkaart zie, moet ik altijd even stoppen, kijken en bedenken waar wij allemaal al geweest zijn en waar wij allemaal nog naar toe willen. Dat laatste is natuurlijk een hele waslijst. Wij hebben dan ook een mooie grote wereldkaart opgehangen op een saaie muur bij de trap. Vroeger had ik ook nog een wereldkaart waarbij je de bestemming waar je was geweest kon wegkrassen. Ook leuk! Helaas heb ik daar nu geen plek meer voor. Verder ben ik ook altijd fan van die mooie houten wereldkaarten in slaapkamers of woonkamers.

7. Fotocollages

Naast dat je gewoon één foto kunt afdrukken voor aan de muur, kun je er ook voor kiezen om meerdere kleine foto’s te laten afdrukken en deze aan je muur te hangen. Het is dan ook leuk om deze foto’s af te wisselen en zo steeds iets anders op te hangen. Zelf vind ik het dan leuk om te kiezen voor een hexagon foto en er hier meerdere van bij elkaar op te hangen. Dan krijg je een super leuke muur vol herinneringen!

8. Maak gebruik van hout en natuurlijke tinten

Op de een of andere manier doen natuurlijke tinten en hout mij denken aan reizen. Misschien omdat het bij reizen draait om de natuur? Of misschien omdat de mooiste accommodaties vaak natuurlijke tinten en veel hout hebben? Naast dat ik het persoonlijk heel mooi vindt, zijn de natuurlijke tinten ook heel makkelijk te combineren met leuke souvenirs en past hierdoor eigenlijk alles in je interieur! Zelf hebben wij een super gave staande lamp, gemaakt van een grote tak uit het bos. Maar ook al onze kasten zijn van hout. Onze muur is groen en daar ben ik ook nog steeds elke dag blij mee.

Reizen in je interieur: het reisgevoel in huis met hout en natuurlijke tinten

9. Andere leuke dingen om met je reisfoto’s te doen

Naast een foto aan je muur, een fotoboek maken en fotocollages ophangen, zijn er nog meer leuke dingen die je kunt doen met je reisfoto’s. Op deze manier krijg je ook gelijk dat reisgevoel weer terug. Hieronder maak ik een opsomming met tips:

  • Gebruik je foto’s als achtergrond op je computer. Zo zie je elke keer weer een andere leuke reisfoto.
  • Zet je foto’s op de tv en laat hier regelmatig een slideshow afspelen. Zo heb je een groot, afwisselend fotolijstje.
  • Foto onderzetters
  • Agenda vol met foto’s
  • Fotokalender

Dit zijn wat mij betreft de leukste dingen om te doen om reizen in je interieur terug te laten komen en om het reisgevoel in huis te halen. Ik hoop de aankomende reizen zelf nog veel leuke spulletjes te vinden om ons huis nog leuker te maken en de reissferen nog beter terug te laten komen thuis!

Hoe haal jij het reisgevoel in huis?

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Bekijk voor meer informatie onze disclaimer.

 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 27 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow