Reisplannen: route Maleisië

by | May 20, 2016 | Azië, Maleisië, Plannen | 8 comments

Onze reis naar Maleisië komt steeds dichterbij, dus zijn Linda en ik de afgelopen paar dagen druk bezig geweest met het bedenken van een route. Wat willen we precies zien en wat is praktisch en haalbaar? Veel verschillende opties zijn al ter sprake geweest. Willen wij de wat onbekendere gebieden bekijken? Of gaan we puur voor de hoogtepunten? Wel of niet naar Borneo? Het lijkt er inmiddels op dat wij eruit zijn!

Een ding staat al vanaf het begin vast. Alles wat we gaan bekijken willen we rustig bekijken. We hebben geen zin in een race tegen de klok. Daarnaast willen we zo weinig mogelijk van te voren vast leggen en onze route daar zoveel mogelijk bepalen. Helaas zijn er een aantal plaatsen in Maleisië die je van te voren moet vast leggen door de drukte in het hoogseizoen. Bijvoorbeeld een overnachting in Bako Nationaal park op Borneo. Wij maakten een globale route en vandaag is het tijd om deze route met jullie te delen!

We hebben heel veel variërende plannen gehad, zo wilden we eerst alleen het schiereiland bezoeken. Op deze manier hoefden wij niets vast te leggen, maar eigenlijk hadden we dan veel te veel tijd. Omdat het maken van een route dus nog best lastig was zijn we gaan zoeken op internet, en hebben we flink wat vragen gesteld op verschillende fora. Na wat puzzelen zijn we vervolgens tot een globale route gekomen.

De route die wij waarschijnlijk gaan afleggen deze zomer staat hieronder beschreven en afgebeeld op het kaartje.

Singapore

Malakka

Kuala Lumpur

Kuching

Bako Nationaal Park

Perhentian Eilanden

Taman Negara

Cameron Highlands

Pangkor

Penang

Langkawi

Singapore:

Hier komen we op 14 juli aan na een lange vliegreis. We zullen rond 16:00 aankomen en verwachten niet echt veel te doen deze dag. Misschien wat kleine dingen halen voor de rest van de reis. De dag erna willen we al door naar Malakka.

Malakka:

We willen in Malakka sowieso een keer saté fondue proberen. Eigenlijk wil vooral Linda dit, want ze is gek op saté, maar ik vind het zelf ook niet erg om een keer te eten. Verder zijn we hier in het weekend en willen dus ook de avondmarkt bezoeken.

Kuala Lumpur:

In Kuala Lumpur willen we vooral graag de batu caves zien, het vuurvliegjes park nabij Kuala Lumpur bezoeken, rondslenteren in Chinatown en natuurlijk de Petronas towers en het park rondom bekijken.

Kuching:

We blijven hier in eerste instantie 1 nacht om daarna onze weg te vervolgen naar Bako nationaal park. Nadat we in Bako geweest zijn komen we hier terug en zullen Kuching zelf, maar ook de omgeving meer gaan bezoeken. Ondere andere de oerang oetangs staan op onze lijst. Een trip naar de bekende longhouses lijkt ons ook leuk en interessant.

Bako:

We zullen hier 1 nacht verblijven en zullen een paar wandelingen in de jungle maken. Hierna gaan we weer terug naar Kuching

Perhentian eilanden:

Nadat we weer in Kuching zijn geweest gaan we naar de Perhentian eilanden. We besparen tijd dor naar Kota Bharu te vliegen. Bij de Perhentians komen we om een beetje strand mee te pakken tussendoor, maar ook om te snorkelen en de eilanden te ontdekken.

Taman Negara:

Onze 2e keer jungle gaat dit worden. We hopen dat de eerste keer in Bako bevallen is, maar we gaan daar natuurlijk wel vanuit. Taman Negara lijkt ons echt een heel mooi park. Vooral omdat het nog een relatief puur stuk jungle is, waar niet van alles gekapt is.

Cameron Highlands:

Na Taman Negara willen wij door naar de Cameron Highlands. We zullen hier een stuk wandelen door de omgeving, een thee plantage bezoeken en natuurlijk genieten van aardbeien.

Pangkor:

We lezen veel positieve verhalen over dit eilandje in Maleisië. Het lijkt ons geweldig om de hornbills te zien in het echt en ik lees ook dat er iemand is die de vogels elke dag voert. Daar komen vaak rond de 20 vogels op af tegelijk, maar soms ook wel eens 60. Daarnaast schijnt het een fijn eiland te zijn om te verblijven.

Penang:

Penang is de streetfood capital en staat bekend om zijn eten. En ik hou, zoals je misschien eerder wel eens gelezen hebt, van eten. Dus wij gaan hier vooral genieten van het lekkere eten. Verder gaan we natuurlijk het eiland ontdekken en willen we sowieso naar Georgetown om de bijzondere streetart te bekijken.

Langkawi:

Langkawi schijnt een van de hoogte punten van Maleisië te zijn, dit willen we natuurlijk niet overslaan. De natuur op dit eiland lijkt ons echt schitterend. We zullen sowieso ondanks onze hoogtevrees de kabelbaan in gaan en naar de sky bridge. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht.

Singapore:

Na onze reis komen we hier terug om deze stad rustig te bekijken. We gaan natuurlijk gewoon de hoogtepunten bekijken en daarna weer op naar huis.

Deze route willen we tot de Perhentian eilanden vast leggen. Een overnachting in Bako moet namelijk van te voren geboekt worden, anders is de kans vrij groot dat de accommodaties volgeboekt zijn. Daarnaast is het vaak goedkoper om van te voren je vliegticket te boeken dan als je last-minute een vliegticket boekt. Verder kan het nog zijn dat er plekken wegvallen, of bij komen. We leggen na Borneo niks vast, dus zijn heel flexibel om ineens de plannen te veranderen.

Mocht ons routeplan toch nog veranderen, zullen wij deze post aanpassen, zodat hier altijd actuele informatie over ons reisplan te vinden is. Natuurlijk komt er na onze reis ook een uitgebreide post over onze uiteindelijke route, waarbij we precies vertellen hoe lang we ergens zijn geweest.

Lijkt jullie dit ook een mooie route? Heb je aanvullingen of tips? Ben je zelf van plan om binnenkort naar Maleisië te gaan of staat het op je bucketlist? Laat het ons weten in een reactie!

Remco

Remco

Schrijver

Hallo! Mijn naam is Remco, 22 jaar en dol op reizen en ICT. Momenteel ben ik bezig met een bachelor Software Engineer en ben vooral bezig met de techniek van Travellers of the world. Zo nu en dan schrijf ik ook een blog

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows