Praag in de avond: de mooiste foto’s en plekjes

by | Jan 20, 2017 | Citytrip, Europa, Fotografie, Tsjechië | 12 comments

Praag is zo’n stad, zo’n stad die je minstens één keer in je leven moet bezoeken. En eigenlijk nog vaker, zoals wij deden. Praag is ook zo’n stad die in het donker stiekem nog mooier wordt. Een stad die in het donker veranderd in een sprookjesachtige plek met overal mooie lichtjes. Een stad waarin je spijt krijgt als je op pad bent zonder statief. Wij hadden veel tijd om Praag in het donker te ontdekken en hebben dit dan ook uitgebreid gedaan. Wat je sowieso moet bezoeken als de avond valt in Praag, deel ik vandaag, met super veel foto’s!

Praag in de avond

Wij bezochten Praag in 2014 in de zomer en in 2016 rond kerst. Op zich vonden wij kerst niet heel veel extra’s toevoegen aan de stad (waarschijnlijk had sneeuw dat wel gedaan, maar helaas hadden wij dat niet). In december heb je echter wel een voordeel; rond vier uur wordt het donker, dus je mist het blauwe uurtje nooit. Ook het stadsplein is rond december veel mooier in de avond, door de hele grote kerstboom op het plein en de leuke, gezellige markt.

De karelsbrug

Overdag een mooie plek, maar echt super druk. ‘s Avonds is het nog steeds mooi en helaas ook nog steeds super druk. Maar het is wel echt de moeite waard om er in het donker even heen te gaan. Tip: ga tijdens het blauwe uurtje! Bij ons was de lucht zelfs een beetje paars en dat levert hele mooie foto’s op. Op de foto hieronder ben ik dan stiekem ook best wel trots.

Praag in de avond: Karelsbrug in de het donker

Het oude stadsplein 

Het oude stadsplein is overdag een must om te bezoeken, maar in de avond al helemaal. Het wordt prachtig verlicht en je kijkt je ogen uit. Heb je weinig tijd om de stad in het donker te bezoeken bekijk dan de Karelsbrug rond het blauwe uurtje en ga daarna naar dit plein, waar je zo langer dan een uur bezig bent met fotograferen.

Praag in de avond: Het oude stadsplein
oude stadsplein
Praag in het donker
Praag in het donker
oude stadsplein

Het uitzicht vanaf het Raadhuis 

Het Raadhuis is het gebouw met de Astronomische klok en je kunt hem op dit moment nog beklimmen. Binnenkort gaan ze hem restaureren en dan kan het niet meer, dus pak je kans nu het nog kan! Overdag heb je een heel mooi uitzicht als ik de foto’s mag geloven, maar in het donker is het misschien nog wel mooier. Omdat wij overdag al genoeg uitzichten gezien hadden besloten wij de toren in de avond te beklimmen. De entree is voor een student 80 CZK en ik vond het het wel waard.

Wij wilden heel graag rond het blauwe uurtje en het liefste ook nog wat daglicht meepakken, deze missie was alleen gefaald. Als je namelijk eenmaal een kaartje hebt begint het wachten pas echt. Wij moesten wachten in een rij van ruim een half uur. Wil je dus in het donker en in het licht genieten van een mooi uitzicht? Zorg dat je op tijd bent! Op tijd in dit geval betekend rond drie uur. Je moet trouwens wel tegen veel mensen kunnen die geen borden lezen en alleen aan zichzelf denken, bovenop de toren heb je één looprichting, dus je hebt aan alle kanten uitzicht over de stad. Heel veel mensen begrijpen dit kennelijk niet en bekijken een kant; de kant van het oude stadsplein. Vervolgens lopen ze terug tegen de richting in en gaan ze weer naar beneden, het is dus proppen, maar dan heb je wel een mooi uitzicht. En ja, de andere kant van het kasteel heb je gewoon lekker helemaal voor jezelf. Je kunt trouwens geen statief gebruiken, dus je moet het doen met een muurtje en een vaste hand.

Praag in de avond: Uitzicht vanaf het raadhuis Praag in het donker
uitzicht vanaf het Raadhuis
uitzicht vanaf het Raadhuis

De burcht

Dit stukje bezochten wij op onze laatste dag en kun je wat ons betreft ook overslaan in het donker. Het uitzicht op de burcht is vele malen interessanter dan de burcht van dichtbij in het donker. Het is leuk als je echt tijd hebt, maar je mist er niet super veel aan. Het kan natuurlijk ook meespelen dat het bij ons begon te regenen, regen is nou eenmaal nooit leuk en bevorderlijk.

Praag in de avond: burcht, Praag in het donker
Praag in de avond: burcht, Praag in het donker

Dit zijn de plekken in Praag die wij in de avond hebben bezocht. Praag is een prachtige plek en in de avond wordt het stiekem nog mooier. Vergeet dan ook niet om tussendoor ook gewoon hetzelfde te doen als hetgene wat je overdag doet; rondstruinen. Dat is in Praag namelijk op elk moment van de dag een goed idee!

Meer lezen over Praag? Bekijk ook eens wat er te doen is in Praag

Ben jij wel eens in Praag geweest? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow