Praag in de avond: de mooiste foto’s en plekjes

door | Laatste update Oct 25, 2023 | Gepubliceerd Jan 20, 2017 | Europa, Fotografie, Stedentrips, Tsjechië | 12 reacties

Praag is zo’n stad die je minstens één keer in je leven moet bezoeken. En eigenlijk nog vaker, zoals wij deden. Praag is ook zo’n stad die in het donker stiekem nog mooier wordt. Een stad die in het donker verandert in een sprookjesachtige plek met overal mooie lichtjes. Een stad waarin je spijt krijgt als je op pad bent zonder statief. Wij hadden veel tijd om Praag in het donker te ontdekken en hebben dit dan ook uitgebreid gedaan. Wat je sowieso moet bezoeken als de avond valt in Praag, deel ik vandaag, met super veel foto’s!

Praag in de avond

Wij bezochten Praag in 2014 in de zomer en in 2016 rond kerst. Beide keren waren de avonden in Praag magisch mooi. Kerst in Praag geeft natuurlijk nog net wat extra’s, met al die prachtige kerstbomen, mooie lichtjes en gezellige markten. Maar ook buiten de kerst om is het de moeite waard om met je camera en statief op pad te gaan. Wij gingen in de avond op zoek naar de mooiste plekjes die mooi verlicht worden in Praag. In dit artikel deel ik de mooie plekken van Praag in de avond en deel ik mijn favoriete foto’s van deze magische stad, zodra de avond is gevallen.

1. De karelsbrug

De Karelsbrug is de hele dag door een van de mooiste plekken van Praag. Het is er enorm fotogeniek en de brug is prachtig om te zien. Helaas gaat dit ook gepaard met een grote massa aan toeristen. Je kunt dit alleen vermijden door heel vroeg op te staan, of juist heel laat te komen, als iedereen alweer ligt te slapen. Zelf deden wij dit destijds niet, maar gingen wel in de avond richting de Karelsbrug. Dit was ondanks de drukte enorm de moeite waard. Het mooiste moment is om hierheen te gaan tijdens zonsondergang en net erna, tijdens het blauwe uurtje. Bij ons zat er hierdoor nog een beetje paars in de lucht, wat de plek extra fotogeniek maakt! 

Praag in de avond: Karelsbrug in de het donker

2. Het oude stadsplein 

Een van de mooiste plekken in Praag is het oude stadsplein. In de avond worden de gebouwen prachtig verlicht en kijk je echt je ogen uit. Vooral rondom de kerstperiode is dit oude stadsplein in de avond heel fotogeniek. Je vindt hier dan namelijk een traditionele kerstmarkt, heel veel lichtjes en een mooie kerstboom. Nadat je de Karelsbrug hebt gefotografeerd tijdens het blauwe uurtje, is het dan ook leuk om richting het oude stadsplein te gaan. En voor je het weet sta je ook hier weer een uur foto’s te maken, gewoon omdat dit een van de mooiste plekken van Praag in de avond is! 

Praag in de avond: Het oude stadsplein
oude stadsplein
Praag in het donker
Praag in het donker
oude stadsplein

3. Het uitzicht vanaf het Raadhuis 

Het Raadhuis staat bij het oude stadsplein van Praag en is het gebouw met de beroemde Astronomische klok. Deze toren kun je beklimmen voor een van de mooiste uitzichten over Praag. Wij wilden dit uitzichtpunt tijdens de zonsondergang bezoeken, maar helaas stonden wij hier zo lang in de rij, dat de zon al onder was toen wij boven waren. Dit is iets om zeker mee te nemen bij het plannen. Rondom zonsondergang heb je namelijk prachtig licht en kun je de stad langzaam donker zien worden. Dat is natuurlijk wel extra tof op zo’n mooie plek! 

Maar goed, als het eenmaal donker is, is het wel echt prachtig vanaf het Raadhuis. Je kunt vanaf hier het hele oude stadsplein zien liggen en in ons geval had je ook een fantastisch uitzicht over de kerstmarkt en kerstboom op het plein. Maar dat is niet het enige dat je vanaf hier kunt zien. Je kunt rondom de hele toren lopen en hebt dus een 360 graden uitzicht. De andere kant op zie je de burcht van Praag liggen, wat ook voor fantastische plaatjes zorgt. Opvallend was dat veel mensen alleen naar het stadsplein kijken, terwijl de rest van het uitzicht ook zo mooi is! Houd er rekening mee dat je hier geen statief mag gebruiken. Voor foto’s moet je het dus doen met een muurtje en een vaste hand. 

Deze plek is wat mij betreft prachtig om te bezoeken en behoort echt bij de mooiste plekken van Praag in de avond, maar ook bij daglicht! Dit uitzicht is echter niet gratis, je moet hiervoor een paar euro entree betalen. Dit is het echter helemaal waard! 

Praag in de avond: Uitzicht vanaf het raadhuis Praag in het donker
uitzicht vanaf het Raadhuis
uitzicht vanaf het Raadhuis

4. De burcht van Praag 

Wij hadden na een paar dagen al veel mooie plekken in het donker gezien in Praag. Op de laatste dag gingen wij richting de burcht en dit viel ons wel een klein beetje tegen in het donker. Het uitzicht op de burcht is van een afstandje toch echt een stuk leuker in de avond, dan dat het van dichtbij is. Maar goed, bij ons begon het ook te regenen toen wij hier waren en dat helpt natuurlijk ook absoluut niet mee. Als je tijd hebt is het zeker leuk om een kijkje te nemen bij de burcht van Praag in het donker. Al is het maar zodat je daarna ook op zoek kunt naar wat mooi uitzichtpunten hier vlakbij en deze eens kunt fotograferen als de hele stad mooi verlicht is! 

Praag in de avond: burcht, Praag in het donker
Praag in de avond: burcht, Praag in het donker

Dit was allen plekken die wij in Praag in de avond hebben bezocht. Praag is prachtig en in de avond wordt het stiekem nog mooier en sfeervoller. Vergeet ook niet om tussendoor gewoon hetzelfde te doen als wat je overdag doet: gewoon lekker rondstruinen. Je komt dan vanzelf uit bij hele gezellige straatjes in Praag met mooie lichtjes. In het vervolg wil ik nog wel meer plekken in Praag in de avond bezoeken en fotograferen. Ik wil vooral nog bij uitzichtpunten kijken en wat meer de kleine straatjes in. Mooie plekken zijn er in ieder geval genoeg! 

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor een stedentrip Praag? Bekijk dan ook eens wat er verder allemaal te doen is in Praag!

 Wat vind jij de mooiste plekken van Praag in de avond? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 28 jaar oud en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht in het basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows