Wat te doen in Pingyao in China? 9x tips + bezienswaardigheden

door | Gepubliceerd Dec 17, 2023 | Azië, China | 0 Reacties

Pingyao in China

Pingyao in China is een prachtig oud stadje op zo’n 600 kilometer bij Beijing vandaan. Het is een populaire tussenstop tussen Beijing en Xi’an. En dat is niet voor niks, Pingyao in China is echt prachtig.

Het stadje staat bekend als de best bewaard gebleven ommuurde stad van China en kent een interessante historie. De Chinese stad is ontstaan in de 14e eeuw en is toen uitgegroeid tot een drukke handelsstad in de Ming-dynastie en de Qing-dynastie. Ook is Pingyao het centrum geweest van de Chinese banken.

Pingyao is precies zoals je China voor je ziet. Je vindt hier oude tempels, Chinese lantaarns en veel andere prachtige Pingyao bezienswaardigheden. Over die plekken vertel ik zo meteen, daarna deel ik nog wat andere handige tips voor Pingyao in China.

Pingyao bezienswaardigheden: wat te doen in Pingyao in China?

Oké, nu je wat algemene informatie hebt over Pingyao, is het tijd om je te vertellen over de mooiste Pingyao bezienswaardigheden en een antwoord te geven op de vraag: wat te doen in Pingyao?

1. Wel of geen tickets voor Pingyao Ancient Town?

Voor een aantal van de Pingyao bezienswaardigheden die ik hieronder ga noemen, heb je een ticket nodig. Je kunt een ticket kopen voor alle plekken samen. Dit ticket kost 150 CNY en is 3 dagen geldig. Je kunt overal naar binnen met dit ticket. Je kunt er ook voor kiezen om dit niet te doen, maar dan ben je dus wel beperkter met de plekken die je kunt bezoeken.

Wij kozen ervoor om geen tickets te kopen. Eigenlijk wilden wij dit eerst wel doen. Maar Remco was een volledige dag ziek tijdens ons bezoek aan Pingyao en de andere dag was ik door m’n enkel gegaan. Dus wij kozen ervoor een beetje rustig aan te doen. Het was leuk, maar ik zou je aanraden om wel voor dat ticket te gaan omdat je op die manier veel meer kunt ontdekken van het leuke stadje.

2. Wandel op de stadsmuren van Pingyao

Een van de gaafste Pingyao bezienswaardigheden is toch wel de stadsmuur die het oude centrum van Pingyao in China omringt. De muren zijn gebouwd in 1370 en zijn 10 meter hoog en maar liefst 6 kilometer lang. Voor een mooi uitzicht over de stad kun je de stadsmuur beklimmen en er overheen lopen. Hiervoor heb je een ticket nodig. De muur telts zes poorten waarvan vooral de Lower West Gate en de Yingxun Gate de moeite waard zijn om te bekijken.

Wat te doen in Pingyao in China?

3. Slenter door Old Town

Een van de leukste dingen om te doen in Pingyao is om gewoon lekker te slenteren door Old Town. Het oude centrum van de stad is namelijk prachtig en kent veel leuke en schattige straatjes. Deze straatjes zijn rijkelijk versierd met rode lantaarns, heel mooi om te zien. Door lekker veel zijstraatjes in te slaan, kom je vanzelf op de mooiste plekjes uit!

Pingyao bezienswaardigheden + Pingyao tips: old town
Pingyao bezienswaardigheden + Pingyao tips: old town
Pingyao bezienswaardigheden + Pingyao tips: old town
Pingyao bezienswaardigheden + Pingyao tips: old town
Pingyao bezienswaardigheden + Pingyao tips: old town
Wat te doen in Pingyao in China? Old Town bezoeken

4. De hoofdstraat Nan Dajie

Deze straat in het oude centrum is de hoofdstraat van de stad en hier kun je dan ook eigenlijk niet omheen. De straat wordt ook wel South Street genoemd en is prachtig om te zien.  Je vindt hier ook de meeste winkeltjes en horeca. Leuk om te bekijken in ieder geval!

Wat te doen in Pingyao in China?

5. Bewonder de City Tower

Een van de mooiste Pingyao bezienswaardigheden vind je ook op de hoofdstraat van Pingyao in China en is de oude stadstoren. De toren is maar liefst 300 jaar oud en echt prachtig om te zien.

6. Bezoek Rishengchang Financial House Museum

Een interessante plek om te bezoeken is het Rishengchang Financial Houste Museum. Dit is namelijk de eerste echte bank van China en was vroeger een plek waar handelaren hun zilver naartoe konden brengen. Pingyao is ooit een belangrijk en groot handelcentrum geweest. Een belangrijk stukje geschiedenis van de stad dus.

7. Neem een kijkje bij de Confucius Temple

Een van de dingen die je ook zeker moet doen in Pingyao is de Confucius tempel bezoeken. Hier vind je namelijk het oudste gebouw van de hele stad; de Dacheng Hall. Dit gebouw stamt uit het jaar 1163 en heeft heel veel geweldige details. Super mooi om te zien en echt een van de leukste Pingyao bezienswaardigheden!

8. Ontdek nog meer verschillende tempels

In Pingyao in China vind je diverse mooie tempels die een bezoekje waard zijn, niet alleen de Confusius Temple van hierboven is mooi om te bezoeken, er zijn er nog veel meer! Hieronder even een opsomming met tempels die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek:

  • Temple of the City God
  • Shuanglin Temple
  • Zhenguo temple
  • Qingxu Guan

En zo zijn er vast nog meer tempels die de moeite waard zijn!

Pingyao tips en Pingyao bezienswaardigheden

9. Bewonder Pingyao in het donker

Overdag is Pingyao een mooie plek om te bezoeken, maar ook in de avond is het prachtig. Het lijkt dan ook gelijk net iets rustiger en de lantaarns zijn mooi verlicht. Heel fotogeniek! Niet elk straatje wordt overigens even mooi verlicht, maar bij de hoofdstraat kun je echt wel leuk fotograferen in het donker.

Doen in Pingyao in China: de stad in het donker
Doen in Pingyao in China: de stad in het donker
Doen in Pingyao in China: de stad in het donker

Overige Pingyao tips

Nu je weet hoe je Pingyao moet bereiken en wat je echt moet doen in Pingyao, is het nog tijd om mijn laatste paar Pingyao tips te delen. Ik vertel je hoe je Pingyao kunt bereiken, wat de beste reistijd is en waar je kunt overnachten.

Hoe bereik je Pingyao in China?

Pingyao in China ligt op 600 kilometer van Beijing en ongeveer 500 kilometer bij Xian vandaan. Het is een handige stop om de reis tussen Beijing en Xi’an op te breken. Vanuit beide Chinese steden kun je makkelijk de trein pakken naar Pingyao.

Vanuit Xi’an ben je zo’n 3 uur onderweg naar Pingyao met de snelle trein. Dit kost je rond de 150 CNY. Vanuit Beijing ben je zo’n 4 tot 5 uur onderweg met de snelle trein. Dit kost je rond de 250 CNY. Je kunt ook met de nachttrein, die duurt er wel langer over.

Wil je meer lezen over treinen in China? Lees dan ook eens mijn artikel over reizen met de trein in China. Nieuwsgierig naar hoe wij Pingyao in onze reisroute opnamen? Bekijk dan onze route voor 3 weken China!

De beste reistijd

Zelf bezochten wij Pingyao in de zomer. Dit is het hoogseizoen, maar ook het regenseizoen. Nu hebben wij bijna geen regen gehad en waren de temperaturen ook niet extreem hoog over het algemeen. Dit kan natuurlijk ook heel anders zijn. De beste maanden om te gaan zijn eigenlijk de maanden april/mei en september/oktober. Het is dan vaak droog, prima weer en geen hoogseizoen. Vermijd in ieder geval het Chinees nieuwjaar, dan is het overal bizar druk. Ook de Golden weeks in China kan je het beste vermijden.

Overnachten in Pingyao

Er is genoeg keuze voor een leuke overnachting voor een lage prijs. Ik kan je in ieder geval aanraden om in het centrum te overnachten. Dan zit je overal dichtbij en kun je overal lekker lopend heen. Ook is dit gewoon heel gezellig. Helaas kan ik nergens meer ontdekken hoe het hotel heet waar wij sliepen, maar gelukkig is er genoeg keuze! Je boekt je overnachting voordelig via deze link.

Pingyao tips

Dit is wat mij betreft alles wat je moet weten over het mooie Pingyao in China. Hopelijk heb je nu een idee wat je kunt doen in Pingyao en wat de mooiste Pingyao bezienswaardigheden zijn. Het is echt een leuke plek om te bezoeken en de moeite waard om toe te voegen aan je China rondreis!

Zou jij Pingyao willen bezoeken en wat vind jij de beste Pingyao tips?

Dit artikel bevat een affiliate link.

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 27 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows