Photo diary: de meren van Plitvice

door | Laatste update Oct 15, 2017 | Gepubliceerd Apr 2, 2016 | Europa, Fotografie, Kroatië | 12 reacties

Tijdens onze vakantie naar Slovenië zaten we dichtbij de Kroatische grens. Al jaren wilde ik naar Kroatië en dan voornamelijk naar de meren van Plitvice. De foto’s van het nationale park liegen er niet om; het zou er prachtig uit moeten zien! Omdat het maar twee uur rijden was besloten wij de meren van Plitvice ook daadwerkelijk te gaan bezoeken. En omdat beelden zoveel meer zeggen dan woorden neem ik jullie mee naar het prachtige park, door mijn foto’s te laten zien.

route borden bij Plitvice

Wij begonnen onze wandeling door nationaalpark Plitvice bij ingang twee, waar je uit verschillende routes kon kiezen. Wij kozen voor route h, die 4-6 uur duurde.

de eerste waterval van Plitvice

Na een ritje met een busje, waar vanuit je niks anders zag dan bomen, moesten we nog kort wandelen voor wij onze eerste waterval tegen kwamen. Ik dacht op een of andere manier dat je gelijk bij een prachtig punt uit zou komen, ondanks dat de eerste waterval mooi was, viel het me toen nog tegen. Waar was de grote waterval van de foto?

De meren van Plitvice
de meren van Plitvice
We liepen verder in het park en mijn teleurstelling ebde volledig weg. Er waren veel meer watervallen in Plitvice en mooie stukken dan die van de foto’s op Google. Gelukkig maar! Want ook die waren prachtig.
Ik bij de meren van Plitvice

Je kwam hoog uit bij een plek waar je het begin van de waterval kon bekijken.

28 meter hoge waterval bij Plitvice
28 meter hoge waterval bij Plitvice

Eenmaal beneden stond je bij een grote waterval van 28 meter hoog! Dit pad was echt super druk, maar de waterval was echt heel mooi om te zien.

De meren van Plitvice
blauw water bij de meren van Plitvice
Waterval bij de meren van Plitvice
De meren van plitvice

Plitvice is onbeschrijfelijk mooi! Het water is zo blauw en alles is groen en gewoon geweldig mooi.

Blauw water bij de meren van Plitvice

En met blauw water bedoel ik ook echt blauw water.

Met de boot door Plitvice

We kwamen aan bij het bootje, met dit bootje ging je een stuk over een meer. Je kwam hierna uit bij een restaurant waar je lekkere hamburgers met patat kunt eten. Achter het restaurant had je een groot picknickveld waar je je eigen eten kunt nuttigen. Tijdens het eten begon het te regenen, we wachtten de ergste regen af en gingen verder wandelen door het park, waar je weinig van de regen merkte.

de meren van Plitvice
Vleermuis bij PLitvice

We zagen zelfs een vleermuis!

Plitvice
Plitvice
plitvice
plitvice

Overal waar je keek was het mooi!

de grootste watervallen van Plitvice
Ik bij de grootste watervallen van Plitvice
plitvice

We weken iets van de route af om de grootste watervallen in het park te bekijken. Super mooi!

uitzicht over de meren van Plitvice
Uitzicht over de meren van Plitvice

Daarna kom je uit in het hoge deel van het park en heb je prachtig uitzicht! Tevens was dit het laatste deel van de wandeling, langzaam liepen wij weer richting de uitgang. Het was een prachtige dag en ondanks dat het meer dan twee uur rijden was, was het het zeker waard! Het is een prachtig park en ik zou graag nog eens terug gaan.

Ben jij al eens bij de meren van Plitvice geweest? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows