Photo diary: genieten in Praag

by | Apr 23, 2016 | Citytrip, Europa, Photo diary, Tsjechië | 2 comments

Twee jaar geleden ontdekte ik de schoonheid van Praag. Ik struinde met zes andere vrienden door de leuke, mooie straatjes en genoot van de pracht en praal die Praag te bieden heeft. Na een week in een huisje gingen wij naar een hotel en bezochten wij deze adembenemend mooie stad.

Praag, de stad van de 100 torens. Deze bijnaam is heel toepasselijk voor deze fijne stad. Overal waar je kijkt zie je namelijk de meest prachtige torens. Ja, ik ben verliefd, verliefd op Praag, de mooiste stad waar ik ooit was. Ik wil terug, maar dan rond kerst, als het grote plein gevuld wordt met leuke kerststalletjes, sfeervolle lichtjes en een dun laagje sneeuw. En dan bezoek ik wel alle hoogtepunten van Praag en meer. Ik heb nog teveel gemist.

Maar genoeg gepraat, foto’s zeggen zoveel meer dan woorden, dus ik neem jullie mee naar Praag door mijn mooiste foto’s met jullie te delen.

Praag
Praag

Wij begonnen op onze eerste dag in Praag met de Koninklijke route. De route start bij het grootste winkelcentrum, het Palladium en de concertzaal. In deze concertzaal kochten wij gelijk een kaartje voor een klassiek concert, was uiteindelijk een best leuke ervaring was.

Praag
Gezelligheid op het plein in Praag
Praag
Praag

Wij vervolgde de koninklijke route door Praag en liepen door leuke straatjes, met mooie torentjes. We kwamen uit bij het plein met de bekende astronomische klok. Het was warm en druk, dus wij hebben het hele uur niet afgewacht en dus niet gezien hoe de klok afgaat. Achteraf heel jammer, want ik had het best willen zien. De sfeer op het plein was fijn, dus we zijn er later nog eens lekker gaan zitten, om gewoon te genieten van al het moois, de muziek, de zon en de fijne sfeer in Praag. Maar we zijn helaas niet meer bij de klok gaan kijken.

Praag

Na de klok en het mooie plein liepen we door richting de bekendste brug van de stad; de Karelsbrug

De karelsbrug in Praag
De karelsbrug in Praag
uitzicht vanaf de Karelsbrug in Praag

Praag heeft hele mooie straatjes, dus het was geen straf om verder te lopen door deze prachtige stad!

Straat in Praag

We kwamen uit bij een lange trap, die richting de burcht van Praag ging. We liepen naar boven en genoten daar van het mooie uitzicht. Daarna namen we een kijkje bij de kathedraal en besloten wij om morgen nog eens terug te gaan, om alles van binnen te bekijken.

uitzicht over Praag
Uitzicht over Praag
Ik in Praag
Kathedraal in Praag

De tweede dag bekeken wij de burcht van Praag en de kathedraal uitgebreid van binnen, lunchte wij veel te duur (vooral voor Praagse begrippen) en liepen we nog wat rond in de stad. Ook bekeken wij Praag in het donker, wat echt heel mooi is! Helaas had ik toen alleen een compact camera en zijn mijn foto’s in het donker niet zo geweldig.

Onze laatste dag in de stad van de 100 torentjes namen wij een kijkje bij het Nationaal museum, wat gesloten was. Maar van buiten was het alsnog heel mooi. Daarna zijn wij gaan winkelen. Na een week lang super veel doen in de omgeving van Praag en twee dagen door deze prachtige stad rondlopen hadden we weinig zin om echt nog iets te doen en te bekijken.

Nationaal museum Praag
Nationaal museum Praag

We hadden allemaal een nette outfit geshopt, zodat we helemaal netjes gekleed konden naar een casino. Een leuke afsluiting van onze vakantie in Tsjechië! En omdat we niet zoveel meer gedaan hebben op de laatste dag en nog wat dingen hebben gemist, heb ik ook gelijk een reden om nog eens terug te gaan naar Praag. Ik wil nog zoveel zien en doen. Ik wil deze prachtige stad nog eens beleven. Het liefste met kerst, als de stad zich heeft gevuld met lichtjes en nog meer gezelligheid.

Praag, ik werd verliefd op je, ik ga je terug zien. Hopelijk tot snel!

 

Ben jij wel eens in Praag geweest? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows