Photo diary: dagje Efteling

by | Apr 18, 2016 | Europa, Nederland, Photo diary, Pretpark | 2 comments

Afgelopen woensdag hadden Remco en ik allebei een dag vrij, een mooie dag om een bezoekje te brengen aan de Efteling! Wij houden allebei van pretparken, vooral op rustige dagen, dus leek een doordeweekse dag ons een goed moment. Het was prachtig weer en wat bleek? Het was nog redelijk rustig ook. Ik nam mijn oude compact camera mee, dus vandaag neem ik jullie mee op avontuur naar de Efteling! Een park vol sprookjes, leuke attracties en gezelligheid.

 

bij de ingang van de Efteling

Rond acht uur stond Remco bij mij voor de deur en om kwart over acht stapten wij in de auto. De Efteling is voor ons ruim twee uur rijden, dus we hadden een flinke rit voor de boeg. Ik reed, mijn eerste echt lange rit, aangezien ik mijn rijbewijs nog maar net heb. We belandden in de file rond Almere en kwamen uiteindelijk rond kwart voor elf aan in het park. Wij hadden onze toegangskaartjes al gekocht bij de Albert Heijn, met tien euro korting, dus konden zo naar binnen. Het leek nog best druk….

Remco met de kaart in de Efteling

Bij de ingang kreeg ik een kaart in mijn handen geduwd, die ik maar wat snel aan Remco had gegeven, ik verdwaal namelijk nog in mijn eigen achtertuin en kan echt niet kaartlezen.

De eerste attractie waar wij in gingen was de Fata morgana, een super mooie attractie! Ik was voor het laatst in de Efteling geweest toen ik negen was, dus ik kon me er weinig van herinneren, maar deze attractie kwam mij toch vaag bekend voor. We hoefden niet te wachten en konden gelijk doorlopen.

Na de Fata morgana liepen we richting de bob. De wachtrij was hier heel lang, dus liepen we verder. Ook bij de nieuwe attractie, de Baron, was de wachtrij lang. We liepen helemaal naar achter bij ruigrijk, in de hoop dat het wat rustiger was.

de python in de Efteling

We gingen aar de Python, waar een wachtrij van twintig minuten stond, ook langer dan wat wij hadden gehoopt voor vandaag, maar ja, we wilden wel ergens in! In de achtbaan was ik nog nooit geweest, maar hij was echt super leuk!

De vliegende hollander Efteling
Joris en de draak Efteling

Na de Python gingen wij naar Joris en de draak en de Vliegende Hollander. Beide wachtrijen waren kort (eindelijk!) en beide achtbanen vond ik super! De vliegende Hollander is qua thema echt heel vet gemaakt en de eerste keer dat je erin gaat ook best spannend, de achtbaan zelf is wel wat minder. Joris en de draak was onze favoriet van de hele Efteling. Het is een houten achtbaan waarbij je tegen het andere karretje racet, het thema is heel goed gedaan en de achtbaan zelf is ook super vet!

Pannenkoek met banaan, de Efteling
Polles keuken de Efteling
Polles keuken, de Efteling

Na de achtbanen in Ruigrijk gingen wij naar het pannenkoeken restaurant Polles keuken. Een super leuk restaurant, compleet in thema, waar de potten en pannen zo nu en dan bewegen en muziek maken. Voor nog geen tien euro per persoon aten we een super lekkere pannenkoek en dronken wij daar wat. Ik had de pannenkoek banaan en Remco ging voor Nutella.

Langnek in de Efteling
indische waterlelies Efteling
Pinokkio in de Efteling
Rapunzel in de Efteling
De sprookjesboom Efteling

Een bezoek aan de Efteling is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan het sprookjesbos. Dat is dan ook waar wij heen gingen na onze lunch! We zagen gelijk het nieuwste sprookje; Pinokkio!

Holle bolle Gijs Efteling

Papier hier! Natuurlijk kwamen wij ook Holle Bolle Gijs nog tegen in de Efteling.

droomvlucht in de Efteling
twisted aardappel in de Efteling

Na het sprookjesbos gingen wij naar de droomvlucht, misschien wel de attractie van de Efteling. Weer een super mooie attractie, met een korte wachtrij! Na de droomvlucht aten we een twisted aardappel met bbq smaak. Ik had het nog nooit gehad, maar het smaakte goed! ( de foto is wel lekker goed scherp gesteld 😉 )

Carnaval festival de Efteling
carnaval festival de Efteling

En we gingen door naar Carnaval festival, een attractie met een liedje wat constant lekker in je hoofd blijft hangen! Maar alsnog leuk

Vogelrok de Efteling

Na de attractie met het leuke deuntje gingen wij naar de Vogelrok, de achtbaan in het donker. Het was rustig, dus wij gingen gelijk twee keer.

baron, Efteling

Na de vogelrok gingen wij weer terug naar Ruigrijk, toch meer ons ding dan de rustige attracties. We wilden de baron nog in en nu was de wachttijd nog maar vijf minuten! Veel beter dus. De Baron is echt heel leuk, maar eigenlijk veel te kort.

ruigrijk in de Efteling

Voor we ons dagje Efteling afsloten bij het spookslot en de bob, gingen we eerst nog even in elke achtbaan in Ruigrijk. In sommige ook vaker, het was toch rustig!

 

efteling

Het park sloot om zes uur en dat was dan ook de tijd dat wij het park verlieten. Op naar de mac, om ons dagje Efteling af te sluiten met een ‘culinair’ avondmaal. Daarna wisten we de weg niet, kwamen wij weer terug op het Efteling terrein en moesten wij bijna weer parkeergeld betalen (ik zei toch, ik kan overal verdwalen!).

Gelukkig konden we de weg weer vinden, hoefden we niet dubbel te betalen en kwamen we na een ruime twee uur weer veilig thuis.

Wat is jouw favoriete attractie in de Efteling? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows