Overnachten in Londen: een Airbnb met de perfecte ligging!

door | Laatste update Apr 7, 2019 | Gepubliceerd Sep 4, 2018 | Accommodaties, Engeland, Europa, Stedentrips | 6 reacties

Londen is een geweldige stad, maar helaas hangt aan overnachten in Londen een prijskaartje. Je betaalt al snel honderd euro voor een vierkant hok met een bed, zonder ramen, met een middelmatige ligging. Maar gelukkig is daar Airbnb, de manier om veel geld te besparen tijdens je citytrip naar Londen. Wij bezochten Londen inmiddels twee keer en sliepen beide keren in dezelfde Airbnb. Vandaag vertel ik je alles over deze Airbnb!

Overnachten in Londen 

Londen is een grote stad, dus er zijn genoeg opties om te overnachten. Echter zijn veel hotels in Londen duur. En met duur, bedoel ik toch wel echt duur. Toen wij voor ons eerste bezoek een hotel zochten, schrokken wij van de prijzen. Een hotel net uit het centrum, zonder ontbijt zou ons €90,- kosten per nacht. We hadden dan een kamer zonder ramen en een gedeelde badkamer. Tja, ik was niet van plan om daar €90,- voor te betalen.

Als je je budget wat ophoogt naar rond de €130 / €150 euro kun je best leuke hotels in Londen vinden met een prima ligging en een ontbijtje. Ook hostels kun je wel vinden voor een lage prijs, maar dan slaap je in dorms. Omdat wij niet op een dorm wilden slapen en ons budget niet zo drastisch omhoog wilden gooien kozen wij voor Airbnb. In Londen is er echt een heel ruim aanbod aan accommodaties via Airbnb voor relatief weinig geld. Ineens kost je overnachting op een goede locatie rond de €50,-, klinkt niet verkeerd toch?

Airbnb in Londen: Double room Edgware road / marble arch

Wij verbleven in de Airbnb van Meenaz, die wij nooit hebben ontmoet. Op Airbnb vind je de kamer als double room edgware road / marble arch en dan daarachter het kamernummer. De Airbnb is namelijk een appartement met daarin vier verschillende kamers. Met de andere gasten uit deze kamers deel je de badkamer, het toilet en de keuken. Om een goed overzicht te geven over deze accommodatie vertel ik je straks alles over de kamer, de faciliteiten, ligging, de service en de prijs-kwaliteit verhouding. Op deze manier kun jij voor jezelf kijken of deze accommodatie wat voor je is!

De kamer 

Wij hebben twee keer in deze Airbnb overnacht en sliepen daardoor in twee verschillende kamers. Al bij het boeken kan je kiezen welke kamer je wilt. De eerste boekten wij kamer 2 en de tweede keer boekten wij kamer 4. Hieronder zal ik over allebei de kamers iets vertellen:

Kamer 2 

De eerste keer verbleven wij in kamer 2. Dit was toen de enige die wij konden vinden. De kamer is klein en eigenlijk past je koffer er nauwelijks in. Die moet dus onder het bed, of echt heel klein zijn (en die van mij is al niet groot te noemen). Verder vind je in de kamer een tweepersoons bed en een kast voor je kleding. Het bed is op zich prima, in het begin vond ik het niet zo comfortabel, maar het went en uiteindelijk heb ik er prima geslapen. Het bed kraakt wel redelijk. Wat een nadeel is aan de kamer, is dat er een raampje in de deur zit. Als iemand het licht in de nacht op de gang aanzet en niet meer uitdoet, is je hele kamer compleet verlicht. Over het algemeen vonden wij het een prima kamer, niet de mooiste ooit, maar we hebben er prima kunnen slapen.

Airbnb Londen kamer 2

Kamer 4 

De tweede keer besloten wij terug te gaan naar deze airbnb omdat het ons goed bevallen was. Wel wilden wij een andere kamer, omdat wij gezien hadden dat andere kamers groter waren. Wij kozen voor kamer vier, de grootste kamer in het appartement. In de kamer hadden wij flink de ruimte, heel fijn! Er stond een bank, er waren kasten en het bed was een stukje comfortabeler dan de vorige. Deze kraakte niet. Ook had deze kamer geen raampje in de deur, dus je had geen last van licht in de kamer vanuit de gang. De kamer was net zoals de vorige heel schoon en netjes. Deze kamer vonden wij persoonlijk fijner dan kamer 2, vooral omdat je hier wel ruimte had voor je spullen en het allemaal toch net iets mooier en comfortabeler was.

Als ik de kamers een cijfer zou moeten geven zou ik dat best moeilijk vinden omdat ze beide zo verschillend waren. Kamer 2 zou ik denk ik een 6,5 geven, terwijl ik kamer 4 echt heel ruim en mooi vond en dus een 8 zou geven. Dit komt gemiddeld neer op een 7,3. Je kan ook nog kiezen uit kamer 1, deze lijkt een beetje op kamer 2. Kamer 3 heeft meer weg van kamer 4, maar is een heel klein beetje kleiner.

De faciliteiten

In het appartement had je nog diverse faciliteiten die je allemaal deelde met de drie andere kamers. Er was een ruime keuken waar je kon koken. Alles wat je nodig hebt om te koken was ook aanwezig. Iedereen heeft in het kastje bij de keuken zijn eigen plank en hetzelfde geldt voor de koelkast. Heel handig en duidelijk! Verder vind je in de keuken ook een ruime eettafel om aan te zitten en te eten. Het was redelijk schoon en netjes in de keuken. Tijdens ons eerste bezoek hebben wij er zelfs twee keer gekookt en we hebben er beide bezoeken elke ochtend ontbijt gehad. Dit kochten wij zelf in de supermarkt dichtbij.

Naast de keuken vind je de badkamer. In de badkamer vind je alleen een bad / douche en een wastafel. Aan de andere kant van de gang vind je het toilet. Handig, want als iemand aan het douchen is, kan je alsnog gewoon naar de wc. De badkamer was redelijk schoon, het had schoner gekund, maar het was gewoon prima. Hetzelfde geldt voor het toilet.

Als ik de faciliteiten een cijfer zou moeten geven krijgt het een 7,5. Het is allemaal gewoon prima en netjes. Het had nog net iets schoner kunnen zijn anders had het een 8 geweest. Oh en het fornuis had moeten werken, dan was de kans op een 8 ook wat groter.

Airbnb Londen keuken
Keuken Airbnb Londen

De ligging 

De ligging is voor ons reden nummer één dat wij deze airbnb nog een keer hebben geboekt. De airbnb ligt namelijk heel dichtbij aan een hele fijne metrolijn, namelijk de Bakerloo lijn. Op nog geen drie minuten lopen vind je het station Edgware road. Als je in de metro stapt sta je binnen een kwartier op Piccadilly Circus. De accommodatie ligt dus super centraal!

Heb je een andere lijn nodig dan de Bakerloo lijn? Op ongeveer vijf minuten lopen vind je het station Edgware road waar de Hammersmith & City Line, de Circle line en de District line vertrekken. Dat zijn gewoon nog eens even drie metrolijnen die vlakbij je accommodatie vertrekken! Heerlijk toch? Alle andere lijnen van Londen bereik je door 1 keer over te stappen. Maar bijvoorbeeld Notting hill, Piccadilly circus, Waterloo en Oxford street zijn rechtstreeks te bereiken.

Nu denk je kan het nog beter? Ja dat kan, want er vertrekken ook heel veel bussen vanaf Edgware road richting het centrum en bijvoorbeeld Hyde Park. Verder vind je in de omgeving een klein parkje, diverse restaurantjes en koffietentjes. Ook zijn er twee supermarkten super dichtbij, namelijk een Tesco en een Sainsbury’s local. Heel handig!

Als ik de ligging een cijfer moet geven, geef ik het een 9. Je bent namelijk zo bij alle bezienswaardigheden en hebt genoeg in de buurt. Heel fijn!

Piccadilly circus Londen

Service 

Tja, dan nu gelijk de enige reden om te twijfelen aan deze airbnb; de service. De eerste keer hebben wij de verhuurder Meenaz niet nodig gehad en was er niks aan de hand. De tweede keer hadden wij Meenaz wel nodig en dat was echt een drama. Het begon al bij aankomst, wij waren vroeg en vroegen of wij eerder het appartement in konden. Hier kregen wij geen reactie op, op zich geen probleem, want we hadden het nou eenmaal niet eerder gevraagd. Vervolgens waren wij om drie uur op de plek waar je de sleutel op kon halen. De sleutel ligt in een kastje en de code heb je ontvangen in de mail. Best handig, maar dan moet de sleutel er wel in liggen. De eerste keer kwamen wij pas om 23:00 aan, toen lag hij er natuurlijk. Maar nu wij er precies om 15:00 stonden (de tijd dat je mag inchecken), hadden wij pech. Nou oké, kan gebeuren. Na nog twintig minuten wachten vinden wij het wel heel lang duren en sturen wij een bericht. Uiteindelijk komt om 15:40 (40 minuten te laat dus), de schoonmaakster naar buiten met de sleutel. Onze kamer is alleen nog niet schoon (ook al zoiets?), maar we kunnen onze spullen er wel alvast kwijt. Prima, wij dumpen onze spullen, doen boodschappen en gaan de stad even in.

Diezelfde avond wilden wij koken, want we waren al vaak uit eten geweest en wilden gewoon even zelf onze eigen maaltijd maken. We hadden alles gekocht en de kip was al gesneden toen het fornuis kapot bleek te zijn. Onze boodschappen konden de prullenbak in en wij namen contact op met Meenaz. Zoiets kan altijd gebeuren natuurlijk. Er kwam geen reactie.

Een dag later was het toiletpapier op, heel vervelend als je naar de wc moet. Dus wij sturen weer een bericht naar Meenaz en drie keer raden wat wij niet kregen? Juist, een reactie. Pas na 1,5 dag was er weer toiletpapier.

Ik vond het contact krijgen met Meenaz dus echt vreselijk. Uiteindelijk hebben wij een klacht neergelegd bij Airbnb en kregen wij een deel van onze reissom terug. Dat heeft het weer een beetje goed gemaakt. Ook bij Meenaz hebben wij de klacht neergelegd, maar er is nooit op gereageerd.

Kijk, het zijn allemaal kleine dingen, maar het frustreert je wel en dat kost gewoon veel tijd en energie. De service krijgt van mij een 6. De eerste keer was alles prima, de tweede keer werden de dingen die niet goed waren compleet genegeerd. Airbnb heeft het gelukkig goed opgepikt en daarom vind ik het alsnog wel oké.

Prijs-kwaliteit verhouding

In Londen zijn accommodaties duur, maar via Airbnb kan je het een beetje betaalbaarder houden. Kijk in Praag ga je voor dit geld een veel mooiere accommodatie krijgen, dus wat dat betreft zou de prijs-kwaliteit verhouding slecht zijn. Maar is dat eerlijk? Nee. Als ik het vergelijk met Londen is de prijs-kwaliteit verhouding van deze accommodatie echt prima. De eerste keer betaalden wij voor zes nachten €339,66, per nacht is dit €56,61. Voor Londen op zo’n goede locatie is dat echt netjes.

De tweede keer betaalden wij voor vijf nachten €338,41, dat is bijna net zoveel als de vorige keer voor zes nachten, maar gezien de ruimte die wij ervoor terug krijgen vond ik het echt wel het extra geld waard. Per nacht betaalden wij de tweede keer dus €67,68. Voor Londen op zo’n locatie met zoveel ruimte is dat wederom een net bedrag. Natuurlijk kan het goedkoper, door de goedkope kamer te boeken, of misschien een Airbnb te kiezen op een minder goede locatie.

De prijs-kwaliteit verhouding geef ik een 8, voor dit geld op zo’n goede locatie verblijven in Londen zie je niet vaak namelijk.

Uiteindelijke waardering voor deze Airbnb in Londen

Over het algemeen ben ik tevreden over deze airbnb, maar wat is nou mijn uiteindelijke waardering? Hieronder heb ik alles nog even op een rijtje gezet:

Kamer: 7,3
Faciliteiten: 7,5
Ligging: 9
Service: 6
Prijs-kwaliteit verhouding: 8

Gemiddeld kom ik uit op een 7,6 voor deze Airbnb in Londen. Ik heb er twee keer geslapen en ik vond het twee keer fijn. Ondanks de service zou ik zo nog een keer deze Airbnb boeken, gewoon omdat de locatie zo fijn is en je gewoon echt terecht komt in een fijn appartement. Vooral kamer 4 is echt een aanrader!

Wil je ook een Airbnb met zo’n ontzettend fijne ligging? Hieronder heb ik de linkjes toegevoegd waar je de verschillende kamers zelf kunt boeken:

Kamer 1, Kamer 2, Kamer 3 en Kamer 4.

Zoals je ziet heb ik alleen een link naar kamer 4 kunnen vinden. De rest lijkt niet meer op Airbnb te staan en kamer 4 lijkt ook niet meer beschikbaar voorlopig. Ik had dit hele artikel geschreven toen ik dit ontdekte, dus mocht het ineens weer te boeken zijn, laat ik het natuurlijk weten! Oh, en door dit artikel weet je wel gelijk wat een goede wijk is om te verblijven en er zijn nog genoeg Airbnb’s beschikbaar in deze wijk. Kijk vooral naar accommodaties rondom Edgware road station, of bij Marylebone en je zit helemaal goed!

Een leuk alterantief is bijvoorbeeld deze, deze Airbnb ligt namelijk nog net niet in dezelfde straat en krijgt prima reviews. Ook deze airbnb ligt in dezelfde buurt, ziet er netjes uit en krijgt goede reviews!

Maak jij wel eens gebruik van Airbnb? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow