Traveldiary Boedapest #1: op weg naar Boedapest

by | Mar 13, 2016 | Europa, Hongarije, Stedentrips, Traveldiary | 0 comments

We hadden er lang naar uitgekeken; onze citytrip naar Boedapest!

We waren er allebei al eens geweest dus wij wisten al wat ons te wachten stond: een prachtige stad. In deze traveldiary neem ik jullie mee op reis, naar het pareltje van Hongarije; Boedapest.

28 februari 2016 was het zover, wij vlogen vanaf Amsterdam naar Boedapest. Voor het eerst vlogen wij met KLM en niet met een budgetmaatschappij. We kregen eten in het vliegtuig (helemaal nieuw voor ons) en voor we het wisten stonden we in Boedapest.

DSC_0017

DSC_0026

Bij aankomst kochten we gelijk een kaartje voor het openbaar vervoer; een maandkaart. Nee, niet omdat wij een maand naar Boedapest gaan (we houden het bij vijf nachten), maar omdat je als student korting krijgt op een maandkaart en niet op een weekkaart. En ja, dan is de maandkaart dus goedkoper. 12 euro lichter stapte we in de bus, die ons naar metrolijn drie bracht. Metrolijn drie bracht ons dichter in het centrum, waarbij we overstapte richting ons hotel.

Rond twee uur in de middag kwamen wij aan in ons hotel, het vijf sterren hotel Queen’s court. Over dit hotel zal ik later nog een uitgebreide review schrijven, maar ik kan alvast een ding verklappen; het was een top hotel!

DSC_0055

Slaapkamer

DSC_0052
Aangezien het nog vroeg in de middag was hadden we tijd om alvast de stad in te gaan. Onze eerste stop; het Heldenplein.

Heldenplein

Heldenplein

Het is een gigantisch plein wat best leuk is om even te bekijken. Maar misschien nog wel leuker is het stadspark Városliget, gelegen achter het heldenplein. In dit park staat een prachtig kasteel, vind je de dierentuin van Boedapest en het Szechenyi badhuis. Het is leuk om even rond te lopen in het park.

Vajdahunyad

Vajdahunyad

Kerk bij Vajdahunyad

DSC_0118

Széchenyibadhuis

Széchenyibadhuis

Na het bezoek aan het park hadden we nog genoeg tijd om de metro te pakken richting de Sint Stefanus basiliek. Deze basiliek is zowel van binnen als buiten echt een pareltje. Het gebouw is immens groot en zie je al vanaf een afstandje boven de andere gebouwen uitkomen.

 

 

 

Sint stefanus basiliek

Sint stefanus basiliek

Linda bij de sint stefanusbasiliek

binnen in de sint stefanus basiliek in Boedapest

Na ons bezoek aan de mooie basiliek besloten wij even naar het hotel te gaan. We rustten wat uit en zochten een restaurantje waar we wat konden eten. Met behulp van tripadvisor kwamen we uit bij restaurant Oliva, vlakbij de Sint Stefanus basiliek. Als voorgerecht bestelde wij pizzabrood (aanrader!) en als hoofdgerecht namen wij – heel verrassend – een pizza!

Na het eten zaten we vol en gingen we terug naar ons hotel, waar wij een duik namen in het zwembad en de jacuzzi uittestten. Heerlijk na een lange dag reizen en de stad verkennen en heerlijk om jezelf al een beetje op te laden voor de volgende dag.

Meer lezen over onze citytrip naar Boedapest? Binnenkort komt een tweede traveldiary online!

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows