Op ontdekking in Saguaro National Park in Arizona, Amerika

door | Laatste update Feb 6, 2024 | Gepubliceerd Mar 9, 2021 | Amerika, Noord-Amerika, Verenigde Staten | 12 reacties

Wil je de hoge cactussen uit het wilde westen eens in het echt bewonderen? Bezoek dan Saguaro National Park in Amerika. Dit prachtige park vind je in de staat Arizona en is prachtig om te zien. Je vindt hier de hoogste Saguaro Cactussen in een fantastische omgeving. In dit artikel deel ik mijn tips en vertel ik alles over deze prachtige plek!

Saguaro National Park in Amerika

Saguaro National Park in Amerika is een nationaal park dat bekend staat om de enorme cactussen. Het park vind je in de staat Arizona, bij de stad Tucson. Het park is minder bezocht dan andere natuurparken in Arizona. Gek eigenlijk, want dit park is prachtig, uniek en heel leuk om te bezoeken.

Saguaro National Park staat dus bekend om de enorme cactussen. In dit nationale park vind je dan ook de grootste cactussen van Amerika. Deze cactussen kunnen zo’n 15 tot 20 meter hoog worden. Voor ze die hoogte hebben bereikt, ben je echt wel behoorlijk wat jaren verder. Want het is niet alleen de grootste cactussoort, maar ook een van de langzaamst groeiende van alle cactussoorten. Als de cactus 50 jaar oud is, is hij slechts 2 meter hoog. Al best groot natuurlijk, maar bedenk eens dat ze 15 meter hoog kunnen worden!

Is de cactus 75 jaar oud? Dan vertakt hij zich voor de eerste keer. Pas als de cactus 150 jaar oud is bereikt hij zijn volledige lengte. De Saguaro cactus kan in totaal zo’n 200 jaar oud worden. Bijzonder! Ik vond het dan ook heel indrukwekkend om deze cactussen eens in het echt te bewonderen.

Saguaro National Park in Amerika bestaat uit twee delen, het westelijke deel en het oostelijke deel. Daar tussenin ligt Tucson. Dit nationale park is dan ook een van de weinige parken in Amerika dat volledig wordt onderbroken door een stad. Je kunt prima beide delen bezoeken, ook al zou ik dat niet aanraden als je slechts één dag de tijd hebt. Tussen de twee delen van het park moet je namelijk ook nog één uur rijden.

In dit artikel vertel ik over beide delen van het park, zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens je bezoek aan Saguaro National Park in Amerika.

Saguaro National Park in Amerika bezoeken

Saguaro National Park in Arizona: west of oost?

Als je naar Saguaro National Park in Arizona reist ontdek je al snel dat het anders is dan de andere parken. Het is een minder druk bezocht park, dus je zult al snel ontdekken dat de informatie op internet beperkter is. Je vindt vooral wat Engelse websites, maar in het Nederlands is er weinig informatie beschikbaar. Ook ontdek je dat het park twee delen heeft die een stuk uit elkaar liggen. Heb je maar één dag? Maak dan een keuze. Heb je langer de tijd of wil je niet zoveel wandelen? Dan kun je beide delen van het park bezoeken!

Het oostelijke deel van Saguaro National Park in Amerika

Het Oostelijke deel van het Nationale Park ligt bij Rincon Mountain en is over het algemeen net iets minder populair. Ook al vind je hier wel de oudste (en dus grootste) cactussen in het park. Daarnaast loopt hier een verharde scenic drive die je kunt volgen en zijn er diverse wandelingen die je in dit deel kunt doen.

Het westelijke deel van Saguaro National Park in Arizona

Het westelijke deel van het park is over het algemeen populairder en ligt bij Tucson Mountain. Hier zijn wat meer wandelroutes die je kunt volgen. Hier vind je ook een scenic drive, maar deze weg is korter en onverhard. Veel huurauto’s zijn hierop niet verzekerd.

Wat als je moet kiezen?

Dat is voor mij lastig om te zeggen, omdat wij dus zelf ook een keuze hebben gemaakt en zelf alleen het Oostelijke deel hebben bezocht. Dit komt omdat wij niet over een gravelroad wilden rijden met onze huurauto omdat we daarop niet verzekerd waren. Verder hadden wij ons gewoon niet goed ingelezen en hadden wij hierdoor tekort tijd om beide delen te bezoeken. Toen wij überhaupt ontdekte dat er twee delen waren, waren wij al in Tucson en heel dichtbij het Oostelijke deel. Toen was de keuze dus snel gemaakt.

Mocht je weinig tijd hebben kan ik je het oostelijke deel in ieder geval wel echt aanraden. Het is prachtig en goed begaanbaar. En je vindt hier dus de oudste (en dus ook grootste) Saguaro cactussen van het park. Wandelen kan in allebei de delen goed, maar ik lees bij veel Amerikaanse blogs dat de wandelingen in het Westelijke deel mooier zijn.

Tips voor Saguaro National Park

Nu je wat achtergrond informatie hebt over Saguaro National Park in Amerika en wat meer weet of de twee verschillende stukken van het park, is het tijd om te kijken wat je moet doen in Saguaro National Park. Ik deel dit stuk in tweeën. Eerst vertel ik je over het oostelijke deel. Het deel waar wij zelf zijn geweest en waarbij ik je kan vertellen vanuit onze eigen ervaring. Daarna vertel ik je over het westen. Ik vertel wat je zou kunnen doen als je daar bent, maar kan daarbij helaas niet onze eigen ervaring delen.

Doen in Saguaro National Park: het oostelijke deel

1. Rijd de Cactus Forest Drive

De Cactus Forest Drive is de scenic drive die door het oostelijke deel van Saguaro National Park in Amerika loopt. Deze route is voor het grootste deel één richtingsverkeer en is in totaal 13 kilometer lang. De hele route is verhard en hij is dan ook geschikt voor alle auto’s. Let wel op, niet alle campers kunnen deze route rijden. Is je camper langer dan 35 feet (10,5 meter) of breder dan 8 feet (2,5 meter)? Dan is het niet toegestaan om hier te rijden. Het nadeel is ook gelijk dat er geen bussen zijn. Je zult dan moeten fietsen, dit is toegestaan op de Scenic Drive.

De route is prachtig om te zien en er zijn heel veel plekken waar je kunt stoppen om te genieten van het uitzicht en om de Saguaro cactussen te bewonderen.

Saguaro National Park in Amerika bezoeken
Saguaro National Park in Amerika bezoeken
Saguaro National Park in Amerika bezoeken

2. Wandelen in het oostelijke deel

Er zijn niet heel veel wandelroutes in het oostelijke deel, maar gelukkig zijn er wel een aantal zie je zou kunnen doen! Wij hebben zelf door de temperatuur niet heel veel gewandeld, het was namelijk in de middag al vrij warm aan het worden.

Dit zijn de wandelingen die je in dit deel kunt doen:

Mica Trail

Dit is een wandeling van 2 mile, dus zo’n 3,2 kilometer lang. Het is een vlak pad en hij is dus goed te lopen voor iedereen. Onderweg kom je heel dichtbij grote Saguaro cactussen en je komt uitzichten tegen over en Rincon Mountains en Tucson.

Saguaro National Park in Amerika bezoeken
Saguaro National Park in Amerika bezoeken
Saguaro National Park in Amerika bezoeken
Saguaro National Park in Amerika bezoeken
Freeman Homestead Trail

Deze wandeling is 1 mile lang, dus zo’n 1,6 kilometer. De wandeling is ook vrij simpel en je kunt tijdens deze wandeling meer leren over het leven in de woestijn.

Desert Ecology Trail

Deze wandeling is 0.25 mile, dus slechts 400 meter lang. Het is een leuk en relaxt stukje lopen bij Javelina en je hebt hier mooie uitzichten. Zeker een aanrader om even kort de benen te strekken tussendoor! Hier is ook een picknickplek om even lekker te pauzeren en iets te eten en drinken.

Saguaro National Park in Amerika bezoeken
Cactus Forest Trail

Deze wandeling van 5 mile, of 8 kilometer is een wandeling aan de binnenkant van de scenic loop en gaat dwars door de natuur langs de Saguaro cactussen. De wandeling brengt je van het ene, naar het andere uitsterste van de weg. Let op dat dit geen rondje is en je dezelfde route terug moet lopen.

Op zoek naar meer informatie over wandelen in Saguaro National Park in Amerika? Bezoek van te voren altijd het Visitor Centrum voor meer informatie en de huidige staat van de wandelingen. Hier kun je ook een kaart krijgen. Verder kun je op deze website meer informatie vinden.

3. Rincon Mountain Overlook

Langs de scenic drive zijn heel veel plekken die de moeite waard zijn om even te stoppen. Maar de mooiste plek is het uitzicht bij Rincon Mountain Overlook. Hier heb je een fantastisch uitzicht over de Rincon Mountains en zie je heel veel Saguaro Cactussen staan. Prachtig toch!?

Saguaro National Park in Amerika bezoeken

Doen in Saguaro National Park: het westelijke deel

Nu je weet wat je moet doen in het oostelijke deel, is het tijd om je te vertellen over het Westelijke deel. Wij zijn hier niet geweest en hoe meer ik lees over het westen, hoe meer ik daarvan baal. Want ja, het ziet er echt fantastisch uit!

1. Rijd de Scenic Bajada Loop Drive

De Scenic Drive in het westen is de Bajada Loop van bijna 5 kilometer. Heel kort dus, maar dat maakt de route niet minder mooi. De route is niet verhard, je rijdt dus de hele tijd over gravelroad heen. Volgens het internet is de route prima te rijden met een gewone auto, ook al is dit natuurlijk ook altijd afhankelijk van het weer op de dag zelf en de dagen ervoor. Houd er rekening mee dat huurauto’s vaak niet verzekerd zijn op gravelroads. Maar goed, het is maar een klein stukje!

2. Wandelen in het westelijke deel

Als ik de Amerikaanse blogs moet geloven is wandelen in het westelijke deel van Saguaro National Park in Amerika echt prachtig mooi. Er zijn hier zowel korte wandelingen voor de hele familie, als wat langere wandelingen te doen. Hieronder even een kort overzicht:

Cactus Garden Trail

Deze wandeling van ongeveer 800 meter begint bij het visitor centrum van Saguaro National Park in Arizona en leert je gelijk van alles over de diversiteit en de verschillende cactussen. Leuk om mee te starten! Ik moet zeggen dat als ik de foto’s zie, de wandeling mij heel erg doet denken aan de Desert Ecology Trail in het oostelijke deel.

Valley View Overlook Trail

Deze wandeling van 2,4 kilometer gaat langs twee zanderige rivierbeddingen. Verder klim je bij deze wandeling een stukje omhoog en aan het einde heb je een prachtig uitzicht over de bergen, de woestijn en de cactussen. Je loopt vervolgens dezelfde route weer terug.

Desert Discovery Trail

Dit is een korte wandeling van 800 meter waar je vervolgens een fantastische zonsondergang kunt bekijken.

Wassen Peak

Voor een van de beste uitzichten van het hele park moet je hiken naar Wassen Peak. Er zijn verschillende manieren om hier te komen, maar de wandelingen zijn allemaal behoorlijk pittig. De hike is 8 mile, dus zo’n 12,87 kilometer lang en stijgt behoorlijk. Je hebt een goede conditie, niet te warm weer en goede schoenen nodig om dit te kunnen doen. Je kunt beginnen met de Sendero Esperanza Trail, daarna vol je de Hugh Norris Trail en daarna klim je naar de top. Zeker niet makkelijk! Wel heel gaaf en mooi.

3. Signal Hill Petroglyhps

Hoewel dit eigenlijk ook een wandeling is, wilde ik deze plek in Saguaro National Park in Amerika toch even apart opnoemen. Dit is namelijk wel eens van de hoogtepunten van het westelijke deel. Na een halve mile lopen kom je namelijk bij een prachtig uitzichtpunt uit, maar vind je ook eeuwenoude rotstekeningen. Super gaaf om te zien!

4. Arizona Sonora Desert Museum

Dit is officieel geen onderdeel van het nationaal park, maar ligt wel heel dicht bij het westelijke deel van het park, daarom noem ik hem hier. Wil je meer leren over de woestijn, de cactussen en de omgeving? Dan is het leuk en leerzaam om het Arizona Sonora Desert Museum te bezoeken. Het kost $23,95 voor volwassenen en $11,95 voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar oud.

Saguaro National Park in Amerika bezoeken

Kosten voor een bezoek aan Saguaro National Park in Amerika

Bezoek je het park met de auto? Dan betaal je $25 per voertuig. Je kunt dan de hele week het nationale park bezoeken. Je hebt toegang tot zowel het oosten, als het westen van het park.

Ga je met een motor? Dan betaal je $20 per voertuig. Ben je lopend of met de fiets? Dan betaal je $15 per persoon. Onder de 15 jaar is de toegang gratis.

Je kunt ook een America the Beautiful pass kopen. Deze kost eenmalig $80 en hiermee heb je een jaar lang onbeperkt toegang tot alle nationale parken van Amerika. De kosten zijn per voertuig, dus niet per persoon. Dit is als je meerdere parken bezoekt al snel de voordeligste optie. Wij bezochten Saguaro met behulp van deze pas. Ideaal!

Overnachten bij Saguaro National Park

Er is een camping die je kunt reserveren bij het oostelijke deel van het park. Wil je niet kamperen? Dan kun je het beste in Tucson overnachten. Het is voor ons alweer een tijdje geleden en ik heb heel slecht bij gehouden waar wij sliepen. Maar ik weet nog dat de keuze in Tucson behoorlijk was. Je kunt boeken via Priceline, als je dan voor de mysterie optie kiest, heb je altijd een goede prijs en een goede kamer.

Houd je toch liever de regie in eigen handen? Kijk dan eens op booking.com voor de beschikbaarheid in Tucson.

Laatste tips voor Saguaro National Park

Inmiddels weet je de belangrijkste dingen, hier komen nog mijn laatste tips:

  • Neem veel water mee, het wordt hier warm en je kunt niet overal je fles bijvullen.
  • Bezoek altijd eerst het visitor centrum zodat je goed voorbereid het nationale park in kunt met de meest recente informatie.
  • Vermijd de zomer. Wij waren hier eind april / begin mei en ook bij ons was het echt al behoorlijk warm. Langere wandelingen worden hier sterk afgeraden in de zomer, omdat het dan gewoon echt bloedheet is.
  • Geniet! Het is prachtig en hoe vaak kom je nou op een bijzondere plek als dit?
  • Ontdek ook andere plekken in Arizona! Dit nationale plek is namelijk makkelijk te combineren met andere mooie plekken. Nieuwsgierig? Lees dan mijn artikel: wat te doen in Arizona? 
  • Nog meer ontdekken in Amerika? Bekijk dan ook eens de mooiste nationale parken van Amerika! 
  • Of lees mijn artikel over de mooiste plekken van Amerika

Dit is alles wat je wat mij betreft moet weten over Saguaro National Park in Arizona. Ik vond het echt een heel mooi park en zou graag nog eens terugkomen om meer te zien en nog wat mooie wandelingen te maken. Saguaro National Park in Amerika is bijzonder en de Saguaro cactussen zijn echt heel indrukwekkend om te zien!

Zou jij Saguaro National Park in Amerika willen bezoeken?

 

Dit artikel bevat een affliate link. Als jij iets boekt via deze link ontvangen wij hiervoor een klein bedrag. Het kost jou echter niets extra’s! Door deze hulp lukt het ons om Travellers of the world online te houden. Alvast bedankt voor je steun!

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 25 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow