Op de bucketlist | zonnig Portugal

by | Dec 5, 2016 | Europa, Op de bucketlist | 10 comments

Nu de temperatuur op standje vrieskou staat droom ik steeds vaker weg over een reis naar een lekker warm land. Een mooie kust, prachtige natuur, heerlijke steden en heerlijk relaxen. Klinkt fijn toch?

Deze keer in de serie op de bucketlist een heerlijk, zonnig Europees land. Een land waar wij allebei nog nooit geweest zijn en waar we graag eens een bezoek aan zouden brengen; Portugal. Wat ik graag zou willen doen en zien deel ik hieronder.

Lissabon

Lissabon, de Portugese hoofdstad staat al best lang op mijn bucketlist. Elke keer als ik foto’s zie word ik opnieuw een beetje verliefd. Het centrum lijkt me prachtig en ik zou heel graag een keer met de bekende tram 28 meegaan. Verder lijkt Lissabon mij een fijne stad omdat je zo bij de kust bent. Een lekker dagje strand en het verkennen van mooie stukken natuur kan dus ook tijdens een citytrip, wat ik persoonlijk altijd heel fijn vind. Verder ligt ook Sintra om de hoek, en als je daar foto’s van ziet word je dus al helemaal verliefd. Stiekem lijkt Sintra mij ook nog mooier dan Lissabon zelf.

Hoewel ik zelf Sintra nog niet bezocht heb, deed blogger Diana dat wel. Zij schreef een super leuk artikel over het Paleis van Pena, in Sintra. 

Sintra Lissabon bucketlist

Porto

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo veel weet over Porto, maar soms heb je gewoon steden die je heel interessant en mooi lijken, zonder dat je er veel over weet. Ook Porto ligt bij de kust wat weer kan zorgen voor een mooie afwisseling tussen stad, natuur en relaxen.

Algarve

Het zuiden van Portugal, de Algarve, lijkt me echt prachtig. De kust, de leuke stadjes en de gezelligheid. Ik zou graag een bezoek brengen aan Faro, lekker relaxen op een mooi strand en langs de kust rijden op zoek naar mooie, onontdekte plekjes. De Algarve is een populaire vakantiebestemming en lijkt mij vooral leuk in het voorjaar en de herfst. Ook het bekende Albufeira ligt in dit stukje Portugal, ik moet zeggen dat dit mij niet zo trekt door het imago, maar het lijkt mij ook leuk om te ontdekken of je er meer kunt dan alleen uitgaan.

Natuurpracht op Madeira

Het Portugese eiland Madeira kende ik tot dit jaar eigenlijk niet. Natuurlijk had ik er wel eens over gehoord, maar ik wist totaal niet wat ik me erbij voor moest stellen. Toen wij laatst vakantiebestemmingen zochten en foto’s en filmpjes zagen van Madeira waren wij verkocht. De natuur is prachtig en divers. Het ziet er echt adembenemend mooi uit. Ruige stukken natuur, mooie kusten en leuke stadjes, volgens mij kun je het allemaal vinden op Madeira. En, iets wat ook heel fijn is, is de temperatuur; het is zelfs in de Nederlandse winter nog heerlijk warm op dit Portugese eiland. Een perfecte winterzon bestemming lijkt mij.

Madeira Portugal bucketlist

Azoren

Een ander eiland bij Portugal en gelijk ook een eiland wat mij heel erg aanspreekt door de prachtige natuur zijn de Azoren. Ik ben echt een natuurliefhebber en ik heb veel gelezen en gehoord over de natuurpracht daar. Het moet wel echt heel mooi en gaaf zijn om daar eens op ontdekking te gaan. En een bijkomend voordeel; de temperatuur ligt hier net zoals in Madeira altijd wat hoger. Ook perfect dus voor een winterzonvakantie.

Op zoek naar onbekend Portugal

Alle plekken op mijn bucketlist zijn eigenlijk vrij bekend en volgens mij best populair voor een vakantie of reis. Nu ben ik van mening dat plekken niet voor niks toeristisch zijn, maar het gaafste lijkt mij om tijdens een roadtrip ook op zoek te gaan naar het onbekende Portugal. Leuke onbekende steden, mooie stukken natuur en verlaten kusten. Klinkt gaaf toch? Ik denk dat dat ook genoeg te vinden is in dit diverse land en ook zeker de moeite waard is!

De drang naar mooi weer wordt steeds groter en de drang om naar Portugal te gaan eigenlijk ook. Wil je ook graag op zonvakantie naar Portugal? Bij de Jong Intra bieden ze super leuke en zonnige reizen aan naar dit mooie stukje Europa!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met de Jong intra, wij geven echter altijd onze echte mening, dus al deze plekken zijn echt onderdeel van onze bucketlist en zouden wij super graag eens bezoeken! De foto’s uit dit artikel komen van Pixabay.

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow