Op de bucketlist | veelzijdig Spanje

door | Laatste update Mar 15, 2020 | Gepubliceerd May 12, 2017 | Europa, Op de bucketlist, Spanje | 24 reacties

Ben je nog nooit in Spanje geweest? Dat is vaak de verbaasde reactie als ik vertel dat ik nog nooit in dit populaire vakantieland ben geweest. Stiekem snap ik zelf ook niet waarom ik er eerder nog niet kwam. Misschien hadden andere landen prioriteit? Maar Spanje heeft zo veel mooie plekjes waar ik graag eens naar toe zou willen, dat het nu wel flink begint te kriebelen.

Zon, zee, strand, mooie natuur en geweldige steden, daar zeg je geen nee tegen toch? Of wat dacht je van heerlijk tapas en een glas sangria? Vandaag in de serie op de bucketlist vertel ik alles over de plekken in Spanje die ik zeker eens wil bezoeken en over de dingen die ik sowieso wil doen!

1. Een roadtrip door Andalusië

Andalusië staat al jaren heel hoog op mijn bucketlist. Het lijkt me zo’n mooi, afwisselend gebied. De steden Sevilla, Granada, Malaga en Ronda lijken me prachtig. Maar ook de natuur moet geweldig zijn. Het lijkt me het leukste om deze steden met elkaar te combineren en een leuke roadtrip te doen. Ik zou gelijk ook naar Gibraltar gaan en op zoek gaan naar de mooiste natuur. Jammer genoeg is het er in de zomer bloedheet, dus ik zou wel echt in het voor- of najaar gaan.

Inmiddels maakten wij die gave roadtrip door Andalusië en het was ook echt net zo gaaf als wij gehoopt hadden. Onze favoriete plekken waren Sevilla, Ronda en de prachtige witte dorpen. Ook het Alhambra was echt geweldig. Gibraltar hebben wij helaas niet bezocht en we willen zeker nog eens terug om meer te zien van Andalusië. Wil je lezen over Andalusië? Bekijk hier wat onze route Andalusië was! 

Andalusië roadtrip bucketlist Spanje

2. Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje en gelijk ook een hele mooie. Het is volgens mij een iets mindere standaard citytrip dan die naar Barcelona, maar dat maakt de stad niet minder mooi. De gebouwen zien er prachtig uit en de sfeer lijkt me heerlijk. Ik zie mezelf al helemaal rondlopen in deze mooie stad.

Tijdens onze wereldreis besloten wij richting Madrid te gaan en het bleek inderdaad een leuke stad voor een weekendje. Wil je weten wat er te doen is? Lees dan ook eens dit artikel: Wat te doen in Madrid? 

3. Baskenland

Op de middelbare school schreef ik voor aardrijkskunde ooit een verslag over het Baskenland, het stukje Spanje aan de Atlantische oceaan, vlakbij de grens met Frankrijk. Het stukje Spanje waar je vrij weinig over leest, maar waar ik heel erg nieuwsgierig naar ben. Ik heb er veel over gelezen en geschreven toen ik dat verslag maakte en zou het nu wel eens willen zien. San Sebastian en Bilbao lijken me mooie steden en zo heeft het Baskenland vast nog meer leuke dingen te bieden!

4. Barcelona

De meeste mensen die op citytrip gaan naar Spanje gaan naar Barcelona. Ik begrijp het wel, want een stedentrip Barcelona lijkt mij ook echt geweldig. De stad ligt dichtbij het strand en de temperaturen zijn een stuk aangenamer dan dat ze in Nederland zijn. Ook sta je vanaf Barcelona in Montserrat, een prachtig stukje natuur in Spanje. Verder ligt het ook vlakbij de Costa Brava, waar veel mensen hun vakantie vieren. Barcelona trekt mij vooral door de bijzondere bouwwerken. Ik zou graag eens een bezoekje brengen aan Park Güell. Het lijkt me verder gewoon een hele fijne, gezellig stad waar je je rustig een week kunt vermaken!

Stedentrip Barcalona uitzicht bucketlist

5. Valencia

De reden dat ik altijd dol ben op Italië is de afwisseling en de grote hoeveelheid leuke steden die perfect zijn voor een korte trip. Daarom denk ik dat ik Spanje ook zo geweldig ga vinden. Er zijn zoveel mooie steden en er is zoveel mooie natuur. Ook Valencia lijkt me heerlijk voor een paar dagen weg. Het is wat minder populair dan een citytrip richting Barcelona of Madrid en daarom lijkt het me ook zo ontzettend gaaf. Valencia ligt tevens aan de kust, wat weer een bijkomend voordeel is. Slenteren over een typisch Spaanse boulevard gaat hier vast wel lukken.

Benieuwd waarom ik naar Valencia wil? Er zijn enorm veel leuke hotspots en bezienswaardigheden. Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan ook eens dit artikel: tips en hotspots voor jouw stedentrip naar Valencia!

6. Mallorca

Spanje heeft best veel eilanden en een hele bekende is natuurlijk Mallorca. Ik had eerst niet zoveel met Mallorca, maar ik heb er zoveel goede dingen over gelezen dat ik inmiddels om ben; ik moet naar Mallorca. De natuur is er gewoon echt prachtig mooi. De stranden en kustlijnen zijn prachtig en je kunt er gewoon heerlijk rondrijden en genieten. Ik zou heel graag een roadtrip maken over dit eiland en op deze manier de mooiste plekjes ontdekken.

Mallorca Spanje bucketlist

7. Tapas eten

Je kan natuurlijk niet naar Spanje gaan zonder tapas te eten. In Nederland eet ik wel eens tapas in een restaurant, maar ik ben nu wel eens benieuwd naar de echte Spaanse variant. Het lijkt me leuk om eens in een echte tapasbar overheerlijke tapas te proeven.

8. De Canarische eilanden

Je vergeet het soms bijna, maar ook de Canarische eilanden horen bij Spanje. Ook hier zijn wij nog nooit geweest. De Canarische eilanden hebben het hele jaar door prachtig weer. Ook in onze winter is het daar gewoon rond de 20 graden. Heerlijk toch? Ik moet eerlijk zeggen dat Gran Canaria mij niet zo aanspreek, maar Tenerife en Lanzarote lijken me prachtig. Het liefste zou ik relaxen en zwemmen combineren met een roadtrip over deze prachtige eilanden.  Een vriendin van mij is op Tenerife geweest en haar foto’s waren geweldig. El Teide lijkt me super mooi, maar naast deze vulkaan heeft Tenerife volgens mij nog veel meer moois te bieden.

Tenerife Spanje bucketlist

9. Naar Port Aventura

Even iets anders dan al die steden, eilanden en prachtige natuur. Wij zouden namelijk ook heel graag een keer naar Port Aventura gaan. Remco en ik zijn beide gek op attractieparken en achtbanen, dus dan moet je ooit een keer naar Port Aventura. Al is het alleen maar omdat in Ferrari land de hoogste en snelste achtbaan van Europa te vinden is. Ook de achtbanen in Port Aventura zelf lijken me heel leuk. Tijd voor een bezoek dus!

Dit staat allemaal op onze Spaanse bucketlist en waarschijnlijk wordt deze bucketlist eerder langer dan korter. Na het maken van dit artikel werd ik namelijk ook al verliefd op Picos de Europa, een hele mooie bergketen in Spanje. Zo kan ik waarschijnlijk wel even doorgaan. Hoe vaak lees ik wel niet dat mensen verliefd worden op Spanje? Dan moet het wel geweldig zijn toch? Wil je wat afstrepen van je bucketlist en lekker op reis naar Spanje? Neem dan eens een kijkje op de site van de Jong Intra Vakanties, zij bieden hele leuke vakanties aan naar dit mooie land! Een zonvakantie Spanje klinkt niet verkeerd toch?

Ben jij al eens in Spanje geweest?

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Jong Intra Vakanties. Echter gaan wij alleen samenwerkingen aan waarbij wij onze eigen mening mogen geven en waar wij volledig achter staan. Bekijk voor meer informatie onze disclaimer. De foto’s komen van Pixabay.

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow