Op de bucketlist | voor de tweede keer naar Slovenië

door | Laatste update Aug 15, 2019 | Gepubliceerd Nov 25, 2016 | Europa, Op de bucketlist, Slovenië | 10 reacties

In de serie op de bucketlist behandeld een van ons steeds een stukje van onze eigen bucketlist. Dit kan van alles zijn, van landen in Azië tot aan gebieden in Europa. Van een land op zich, tot aan de leukste steden van over de hele wereld. Onze bucketlist is lang, bijna oneindig lang en vandaag deel ik (Linda) een stukje.

Slovenië is vandaag aan de beurt. Een land waar ik in 2014 al eerder was, een land waar ik ook al over schreef (hier) en een land waar ik nog lang niet genoeg van gezien heb. Ik heb te veel gemist en er zijn te veel dingen die ik nog eens wil zien. En ik ben van mening dat Remco dit land ook echt een keer moet zien. Vandaag deel ik de plekken die nog op mijn bucketlist staan, voor een tweede bezoek aan dit prachtige land.

 

Triglav nationaal park

Triglav is de hoogste berg in de Sloveense Alpen en het eerste punt op mijn bucketlist. Wij reden heel kort door de Alpen heen en het is er zo mooi, dat ik echt meer wil zien. Ik zou hier heel graag lekker willen wandelen en genieten van de prachtige uitzichten. Ik las ergens dat Sleme / Slemenova Spcia een van de leukste wandelingen door het park is. De wandeling is 5,7 kilometer en duurt ongeveer drie uur, dat klinkt best goed. Er zijn veel verschillende wandelingen en ik zou er graag een of meerdere doen.

Het laagste punt van het nationaalpark is de Tolmin kloof,  deze kan je vinden door naar de borden Kortita Tolminke te zoeken. De route erheen schijnt heel mooi te zijn en de kloof zelf ook.

Officieel horen het meer van Bohinj en het meer van Bled ook bij Triglav nationaal park. Hetzelfde geld voor de Vintgar kloof, ik wist dit eerst helemaal niet.

Slovenië bucketlist: Triglav National Park, de alpen

Soča vallei

Dwars door de Soča vallei stroom de Soča rivier. De Soča rivier stroomt door West Slovenië en Noord Italië. De rivier staat op de lijst met mooiste rivieren van Europa en daar wil ik graag zelf ook over kunnen oordelen! Op de foto’s is het water zo blauw dat ik bij voorbaat al verliefd ben op de schoonheid van de Soča rivier.

De rivier is een goede plek om te raften, te ziplinen en te wandelen. Zelf zou ik er heel graag willen wandelen. Ik heb gelezen dat Kobarid een goede uitvalbasis is om te wandelen door de Sočavallei, en de mooie rivier te zien stromen door de prachtige stukken natuur. Ik zou graag naar de waterval Slap Kozjak gaan en naar de Tolminka Gorge. Het ziet er allemaal zo mooi uit.

Bij Bovec kun je meer ontdekken in deze prachtige vallei. Wat ook leuk is: Narnia is opgenomen in Bovec, op een prachtige locatie. Vanaf hier kun je de Boka waterval bezoeken en genieten van de prachtige rivier en natuur.

Het liefste zou ik eerst Bovec bezoeken en dan verder richting Kobarid te gaan.

Soca river Slovenië bucketlist

Vintgar kloof

Het derde punt is iets waar ik heel dichtbij ben geweest, maar simpelweg door verkeerde keuzes en door tijdgebrek niet aan toe gekomen ben. Officieel ligt deze kloof in Triglav nationaal park, maar ik vond dat deze kloof aparte aandacht verdiend. Ik wilde er eerder al heel graag heen, daarom staat deze kloof heel hoog op mijn bucketlist.

De vintgar kloof ligt vier kilometer bij Bled vandaan en is prima als dagtrip te doen. Alle foto’s die ik zie zijn jaloersmakend mooi dus ik wil hier heel graag een keer heen. Het lijkt me een mooie plek om te wandelen.

Piran

Toen wij in 2014 naar Slovenië gingen bezochten wij heel kort de kustplaats Koper. Echter vonden wij dit een klein beetje tegenvallen, dus na het eten van een ijsje zijn wij weer weg gegaan. Bij thuiskomst las ik overal hoe leuk Piran moest zijn voor een dagje, gelijk had ik spijt dat we daar niet geweest zijn, maar naar Koper gingen. Piran staat dus ook nog bij mij op de bucketlist!

Het meer van Bohinj

Ook dit meer ligt eigenlijk in nationaal park Triglav, maar verdiend een aparte plaats, aangezien er rond het meer van Bohinj ontzettend veel te doen is. Ik zwom al eens in dit mooie meer met ijskoud water, maar zag helaas maar weinig. Dat is de reden dat ik hier nog eens heen wil. Bij Bohinj kun je de Mostnica kloof bezoeken en door het bos wandelen naar een prachtige waterval.

Het meer van Bohinj
Naast deze plekken zou ik ook Ljubljana opnieuw bezoeken, de stad die mij betoverd heeft tijdens het eerste bezoek aan dit mooie en veelzijdige land. Mijn ideale reisroute door Slovenië, met Ljubljana als begin en eindpunt zou zijn: Ljubljana – het meer van Bohinj – Vintgar (vanuit Bled) – Triglav – Bovec – Kobarid – Piran – Ljubljana. Misschien dat er nog wat tussen zou komen, maar op deze manier maak je een mooi rondje door het mooie Slovenië. Gewoon een van de plekken als uitvalbasis gebruiken lijkt mij ook wel iets.

Ik ben al verliefd en na een tweede bezoek die hopelijk ooit gaat komen misschien nog wel verliefder. Ook al bezoek ik liever veel verschillende landen, staat Slovenië voor een twee keer ontzettend hoog op mijn bucketlist.

Welk land zou jij graag voor de tweede keer bezoeken? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow