Op de bucketlist | Roadtrippen naar de Noordkaap

door | Laatste update Aug 17, 2019 | Gepubliceerd Jun 8, 2016 | Bucketlist, Europa, Op de bucketlist | 10 reacties

In de serie op de bucketlist behandeld een van ons steeds een stukje van onze eigen bucketlist. Dit kan van alles zijn; van landen in Azië tot aan gebieden in Europa. Van een land op zich, tot aan de leukste steden van over de hele wereld. Onze bucketlist is lang, bijna oneindig lang en vandaag deel ik (Linda) een stukje.

De vorige keer vertelde ik over de vijf landen in Europa die ik het liefste zou willen bezoeken, vandaag vertel ik over mijn droomreis naar Noorwegen, wat wil ik onderweg zeker niet missen?

Voor ik van alles op ga noemen staat een ding vast; door Noorwegen wil ik roadtrippen! Het lijkt mij namelijk de perfecte manier om het hele land te ontdekken en de mooiste plekken te zien. Wat ik sowieso wil doen tijdens mijn roadtrip vertel ik dus hieronder!

Wildkamperen

Wat mij echt super vet lijkt is dat je in Noorwegen mag wildkamperen. Dit betekent dus dat je op de mooiste plekken in slaap valt en weer wakker wordt met de mooiste uitzichten! Dat klinkt niet verkeerd toch?

Dit kan omdat in Noorwegen het allemansrecht geldt, dit betekent dat je overal je tent mag neer zetten, zo lang je kampeerplek op minstens 150 meter afstand van bebouwing is. Nog een voorwaarde is dat je netjes met de natuur om gaat en geen kampvuur maakt op plekken die hier niet geschikt voor zijn. Als je overnacht op een stuk land wat van iemand is moet je eerst de eigenaar om toestemming vragen. Ik denk zelf dat wildkamperen een super mooie ervaring is en het het super dure land toch iets betaalbaarder maakt. Verder maakt het je roadtrip heel flexibel, je kan gaan en staan waar je wilt!

Stedenpret in Oslo en Bergen

Noorwegen staat niet zo zeer bekend om de steden en is dan ook echt een land wat je bezoekt voor de natuur. Maar Oslo en Bergen lijken mij wel hele leuke steden om tijdens een reis door Noorwegen te bezoeken. Het lijkt mij ook een fijne afwisseling tussen al het natuurgeweld in, gewoon voor een of twee dagen.

De Lofoten

De Lofoten is een eilandengroep langs de kust van Noorwegen en staat heel hoog op mijn bucketlist! De natuur is er namelijk echt heel mooi. Deze eilandengroep zijn vanaf Bodo te bereiken en ik denk dat de foto hieronder wel duidelijk maakt waarom ik daar heen wil.

Lofoten Noorwegen

De preikestolen bewonderen

De preikestolen zijn misschien wel het bekendste stukje Noorwegen. Overal zie je dit stukje natuur terug op de mooiste foto’s. Ik zou hier graag vroeg heen gaan, zodat het nog lekker rustig is.

fjorden, Noorwegen

Oneindig veel fjorden ontdekken

Noorwegen is het land van de prachtige natuur en kent onwijs veel prachtige fjorden. Natuurlijk zou ik dolgraag langs de kust rijden om deze prachtige fjorden te ontdekken!

Fjorden Noorwegen

Naar het noordelijkste punt van Europa

Het noordelijkste punt van Europa ligt in Noorwegen; de Noordkaap! Het lijkt me niet zo zeer een hele mooie plek, maar vooral een hele bijzondere plek. Het idee dat je op het noordelijkste punt van Europa staat en het oneindige uitzicht lijken me echt heel gaaf.

Over de mooiste wegen van Noorwegen rijden

Een wereldberoemde weg in Noorwegen van maar acht kilometer lang is de Atlantische weg, maar ik ben verliefd geworden op de foto’s. Dit moet een van de hoogtepunten zijn tijdens een roadtrip door Noorwegen.

Daarnaast heb je ook nog de Trollstigen, een kronkelweg door de bergen, echt prachtig! Het betekent letterlijk ladden voor een trol, klinkt best interessant. Op de foto zie je deze super toffe weg!

Trollstigen Noorwegen

Papagaaiduikers spotten

Ten slotte zou ik heel graag papagaaiduikers spotten, deze dieren zien er heel leuk en bijzonder uit.

Papegaaiduiker Noorwegen
Dit zijn de dingen die ik zeker zou willen doen als ik een roadtrip zou maken door Noorwegen. Misschien is het gek dat het Noorderlicht zien er niet tussen staat, maar op de een of andere manier heb ik in mijn hoofd gehaald dat ik Noorwegen liever in de zomer bezoek, als de natuur groen is en de dagen lang zijn. Het Noorderlicht zien kan niet in de zomer, doordat het in Noorwegen gewoon niet donker wordt. Hoe graag ik het Noorderlicht ook zou willen zien, doe ik dit dan liever in Fins lapland, midden in de winter.

Mijn droom roadtrip zou starten in Kristiansand, waar vanaf ik naar Stavanger zou rijden, om de Preikestolen te bewonderen.  Vanaf daar reis ik door naar Bergen, ontdek de stad en de Fjorden er vlakbij. Vanaf hier ga je door naar Oslo en onderweg maak je de mooiste treinrit van Europa, tussen Myrdal en Flam. Daarna zou ik doorgaan naar Lillehammer en Alesund, om vanaf daar over de Trollstigen en de Atlantische weg naar Trondheim te gaan. Vanuit Trondheim reis ik naar Bodo om te Lofoten te ontdekken en uiteindelijk zou ik doorrijden naar de Noordkaap, om vanaf daar via Narvik en Zweden terug te rijden richting Nederland. Zo kom ik langs alle plekken die ik graag zou bezoeken.

Wat is jouw ideale roadtrip?

De foto’s uit dit artikel komen van Pixabay
Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows