Op de bucketlist | Landen in Midden-Amerika

door | Laatste update Apr 21, 2019 | Gepubliceerd Mar 31, 2017 | Amerika, Midden-Amerika, Op de bucketlist | 24 reacties

Mijn bucketlist is lang, bijna oneindig lang. En elke keer als ik iets kan afstrepen, komen er rustig weer drie nieuwe bestemmingen bij. In de serie op de bucketlist behandeld een van ons steeds een stukje van onze eigen bucketlist. Dit kan van alles zijn; van landen in Azië tot aan gebieden in Europa. Van een land op zich, tot aan de leukste steden van over de hele wereld. Al eerder vertelde ik naar welke vijf Europese landen ik graag zou willen gaan. Maar Europa is het niet het enige continent of stukje van de wereld dat mij leuk en interessant lijkt. Zo komt ook Midden-Amerika steeds hoger op mijn bucketlist te staan. Welke vijf landen in Midden-Amerika op mijn bucketlist staan deel ik vandaag!

1. Mexico 

Laat ik meteen maar beginnen met het land dat bij mij het hoogste staat; Mexico. Bij Mexico moet ik gelijk denken aan van die gekke hoeden, burrito’s, prachtige natuur en mooie stranden. Ik denk dat Mexico echt een prachtig land is en ik zou het graag met eigen ogen willen zien. Verder is Mexico natuurlijk bekend vanwege de Maya’s en vind je hier ook één van de zeven wereld wonderen, namelijk chitzen itza. Door die cultuur en de prachtige natuur lijkt Mexico me juist zo geweldig, volgens mij heb je hier namelijk de perfecte afwisseling. Ik zou graag op zoek gaan naar de mooiste witte stranden, naar de Maya tempels en naar mooie natuur. Ik zou willen wandelen door de copper canyon en een bezoek willen brengen aan San Cristobal en aan Mayastad Palenque. Kortom ik zou er heel veel willen doen, want het lijkt me gewoon prachtig mooi!

Mexico bucketlist

2. Cuba

Cuba staat op twee, of een beetje samen met Mexico op een. Dit land trekt mij aan vanwege de cultuur die er heerst. En Cuba is een beetje een nu of nooit land, het veranderd snel en ergens is dat zonde. Cuba was namelijk altijd heel authentiek. Bij Cuba denk ik aan gekleurde gebouwen, prachtige old timers en sigaren. Ik denk aan salsa muziek, mooie stranden en heerlijk weer. Cuba lijkt me vooral heel bijzonder, vooral nu het nog redelijk authentiek is. Tijdens een reis naar Cuba zou ik sowieso een bezoekje brengen aan Havana, de stad met prachtig gekleurde gebouwen en prachtige old timers. Verder zou ik doorreizen naar het mooie Trinidad, wat misschien nog wel mooier is dan Havana. Ook zou ik naar Vinales gaan, waar je prachtige natuur kunt zien. Ten slotte zou ik op zoek gaan naar het mooiste strand, om even heerlijk te relaxen! Niet verkeerd toch?

Collega blogger Manon bezocht Cuba al eens en schreef een artikel over de top 10 bezienswaardigheden van Cuba! Nu weet ik zeker dat ik dolgraag eens naar Cuba wil. 

cuba bucketlist

3. Nicaragua

Nicaragua behoorde eerst tot de mogelijkheden voor onze zes weekse reis in 2016. Uiteindelijk kozen wij toch voor Azië, maar Nicaragua blijft me aanspreken. Het is een relatief klein land, dus zes weken zou ook wel vrij lang zijn hier, maar volgens mij is er genoeg moois te zien. Zo zou ik graag een bezoekje brengen aan Léon, om te genieten van de stad, maar ook om de vulkaan Cerro Negro te bezoeken. Deze vulkaan is actief, wat best spannend is, maar het gave is gewoon dat je er vanaf kunt boarden! Daarnaast zou ik een bezoek willen brengen aan de Masaya, wederom een actieve vulkaan. Ook Laguna de Apoyo lijkt me een prachtige plek, dit is een kratermeer waar je heerlijk kunt zwemmen en relaxen. Verder lijkt Granada mij een prachtige stad en zou ik ook graag naar Isla de Ometepe willen. Ik zou afsluiten op de Corn Islands, twee prachtige, Caribische eilanden.

granada nicaragua

4. Costa Rica

Costa Rica is een natuurland, dus dat kan bij een echte natuurliefhebber dus niet ontbreken op de bucketlist. Ik moet zeggen dat Costa Rica minder hoog staat dan de bovengenoemde landen, maar het lijkt me toch prachtig mooi. Als je ergens bijzondere dieren kunt zien is het wel in Costa Rica en als je ergens veel prachtige natuur hebt is het ook wel in Costa Rica. Tijdens een reis naar Costa Rica zou ik dan ook zoveel mogelijk verschillende natuurparken bezoeken, waar je hopelijk ook veel wildlife kunt spotten (en hopelijk niet zoveel spinnen). Zo lijkt Manuel Antonio mij een prachtig park en schijnt Monteverde ook echt een must te zijn. Verder lijkt de omgeving van La Fortuna mij ook heel mooi en veelzijdig. Verder heb ik mij eigenlijk maar weinig verdiept in Costa Rica, misschien tijd om eens te doen?

costa rica bucketlist midden amerika
Costa rica bucketlist midden amerika

5. De Caribische eilanden 

Nummer vijf van mijn Midden-Amerika bucketlist is eigenlijk niet echt een land, maar meer een gebied, namelijk de Caribische eilanden. Het gaat hier dan natuurlijk om de bekende ABC-eilanden, namelijk Aruba, Bonaire en Curaçao. Alle drie lijken ze me qua stranden echt prachtig mooi, maar het lijken mij ook vooral eilanden waar je naar toe gaat om even puur te relaxen. Of er naast het bekijken van mooie stranden en het snorkelen, zwemmen en relaxen nog iets te doen is, betwijfel ik. Toch zou ik dat witte strand met dat blauwe water wel eens met eigen ogen willen zien. En als ik dan toch één van deze eilanden uit zou moeten kiezen ging ik voor Curaçao, dat spreekt toch het meeste tot mijn verbeelding en volgens mij is daar het meeste te doen.

curacao bucketlist

Dit zijn de vijf landen die bij mij het hoogte op mijn Midden-Amerika bucketlist staan. Ook al moet ik zeggen dat de Bahamas, Belize, Jamaica, El Salvador en Honduras mij ook gave landen lijken. Maar er is zoveel en ik wil zoveel, dan moet je toch keuzes maken toch? In december willen wij twee weken weg, naar een warm gebied waar ook een prachtig strand te vinden is. Wij gaan waarschijnlijk kiezen tussen deze vijf landen op onze bucketlist, welke zou jij aanraden en waarom? Welk land staat hoog op jouw bucketlist? 

De foto’s uit dit artikel komen van Pixabay 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl. Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow