Op de bucketlist | Landen in Europa

door | Laatste update Aug 17, 2019 | Gepubliceerd May 13, 2016 | Bucketlist, Europa, Op de bucketlist | 6 reacties

In de serie op de bucketlist behandeld een van ons steeds een stukje van onze eigen bucketlist. Dit kan van alles zijn; van landen in Azië tot aan gebieden in Europa. Van een land op zich, tot aan de leukste steden van over de hele wereld. Onze bucketlist is lang, bijna oneindig lang en vandaag deel ik (Linda) een stukje.

Van alle landen in Europa maakte ik een selectie van vijf landen, waar ik nog nooit ben geweest, maar heel graag een keer naar toe zou gaan. Een lastige keuze, aangezien zoveel dingen mij mooi lijken. Benieuwd naar mijn lijstje? Lees dan verder!

1. Noorwegen

Noorwegen staat al heel lang bovenaan mijn bucketlist. De natuur lijkt me prachtig, met al die mooie fjorden is Noorwegen echt een sprookje. Varen, wandelen, dieren spotten, het lijkt me geweldig. Ik zou hier graag een roadtrip maken richting de Noordkaap, het meeste noordelijke punt van Europa’s vaste land! Mijn tentje zou mee gaan, want in Noorwegen mag je wildkamperen, hier zitten echter wel regels aan vast, maar je kunt daarentegen wel wakker worden met de mooiste uitzichten! Klinkt als een droom toch?

Noorwegen op de bucketlist

2. IJsland

Ik ben echt dol op wie is de mol en voor dat wie is de mol naar IJsland ging dacht ik dat het land heel koud was en alleen maar uit ijs zou bestaan. Maar IJsland heeft meer dan ijs, namelijk prachtige natuur. De watervallen, het groen, het noorderlicht, het lijkt me een sprookjesachtig mooi land. Een roadtrip dor dit mooie land lijkt me echt geweldig. De natuur moet echt overweldigend en divers zijn.

IJsland op de bucketlist

3. Schotland

Schotland schijnt ook al een land te zijn met prachtige natuur. En ik ben dol op natuur, mocht je het nog niet door hebben ;). Het meer van Lochness en misschien wel het monster spotten, de schotse hooglanden en de isle of skye, het lijkt me allemaal heel mooi.

Verder lijkt Edinburgh mij ook een adembenemend mooie stad, waar ik graag en bezoekje aan zou willen brengen.

4. Spanje

De meeste mensen gaan lekker op zonvakantie naar Spanje en vele jongeren belanden elk jaar in de bekende badplaatsen voor flink wat drank en feestjes. Maar dat trekt mij dus totaal niet, misschien dat ik daarom nog nooit in Spanje ben geweest.

Echter lijkt Spanje mij een prachtig land en staat het nu heel hoog op mijn bucketlist. Vooral de Spaanse steden lijken mij heel fijn. Zo zou ik graag een keer naar Sevilla, Barcelona en Madrid gaan. Ook Valencia lijkt me heel leuk. Maar het aller mooiste en leukste lijkt het mij om het gebied Andalusië te ontdekken. Dit gebied heeft mooie natuur en mooie steden, een perfecte combinatie dus!

Spanje op de bucketlist

5. Ierland

De vijfde plek op mijn bucketlist is voor Ierland, een land wat mij prachtig lijkt door de steden die het land te bieden heeft, maar ook door de mooie natuur. De Cliffs of Moher staan heel hoog op mijn lijstje en ook de Wicklow mountains lijken mij heel mooi. Dublin lijkt mij daarnaast een hele leuke stad om eens een paar dagen heen te gaan.

Ierland op de bucketlist
Dit zijn de vijf Europese landen bovenaan mijn bucketlist, waar ik nog nooit ben geweest. Het is lastig kiezen aangezien ik denk dat Europa zoveel te bieden heeft en ik er eigenlijk nog maar veel te weinig van heb gezien!

Welk Europees land staat bovenaan jouw bucketlist?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows