Op de bucketlist | 11 landen in Azië die ik nog wil bezoeken!

door | Laatste update Nov 10, 2019 | Gepubliceerd Oct 1, 2017 | Azië, Bucketlist, Op de bucketlist | 22 reacties

Nieuwe culturen, mooie natuur, lekker eten en drukke, chaotische steden. Daar denk ik aan als ik aan Azië denk. Azië is een prachtig continent en wij mochten al genieten van Maleisië, Singapore, een stukje Thailand en het overweldigende en fascinerende China. Het smaakte naar meer en steeds meer landen uit Azië krijgen een plekje op mijn bucketlist. Vandaag in de serie op de bucketlist vertel ik welke 11 landen ik graag nog eens zou bezoeken!

Dat Remco en ik lang op reis willen is vast geen verrassing meer en als we gaan is de kans heel groot dat we in Azië terecht komen. De landen hier zou ik dan ook graag bezoeken tijdens onze lange reis. Of het allemaal lukt is altijd maar de vraag, maar dromen mag toch?

1. Nepal 

Laat ik maar beginnen met een land dat natuur ademt. Als je ergens in Azië geweldige gebergtes kunt zien is het wel in Nepal. Ik droom van een lange trekking met de mooiste uitzichten. Het zal zwaar zijn, maar het zal het helemaal waard zijn. Ik ben nou eenmaal een echt natuurmens, dus dan zit je in Nepal gewoon goed! Daarnaast ben ik dol op wildlife spotten en dat schijn je in Chitwan national park goed te kunnen doen. Het is de beste plek in Azië om neushoorns te spotten, zo gaaf! Verder zou ik Pokhara, Bhaktapur en Kathmandu graag bezoeken. Nepal is veelzijdig en ik denk dat het echt een land voor ons is, waar wij ons prima gaan vermaken!

Nepal reizen bucketlist

2. India 

Na Nepal zou ik doorreizen naar India. India is een land waar ik heel nieuwsgierig naar ben, maar ook een beetje bang voor ben. Het lijkt me prachtig, mooi, intens, indrukwekkend en fascinerend tegelijk. Maar ook heftig, het is er gewoon heel smerig, heel anders en uniek. Het is een land waarvan ik soms twijfel of ik er heen wil, maar toch denk ik dat ik het een keer zou willen ervaren. Misschien dat overland vanuit Nepal niet heel handig is en ik beter zuidelijk kan beginnen, gewoon puur omdat het daar iets minder heftig is. Ik zou dolgraag de Taj Mahal willen bewonderen, maar ook Varanasi lijkt me een hele ervaring. Jodhpur en Jaisalmer zou ik ook graag eens willen bezoeken. Ook Mumbai, Kerala en Goa spreken mij aan. Verder heb ik ook gelezen over safari’s en dat lijkt me ook ontzettend gaaf om eens te doen! Zo vergeet ik vast nog heel veel, want India is zo immens en zo groot. Ik denk dat ik hier zo twee maanden zou kunnen reizen en dan nog zagen we lang niet alles.

Wist je trouwens dat we ooit het idee hadden om naar India te gaan? We kozen uiteindelijk toch voor Maleisië, maar het plan was er ooit en ik denk dat we ooit ook wel gaan! 

Blogger Dewi bezocht India al eens en na het lezen van haar blogs weet ik zeker dat ik echt eens naar India wil! Op zoek naar een leuke route door India? Lees dan ook eens het artikel route India: een rondreis van 6 weken

Taj Mahal India bucketlis

3. Sri Lanka

Voor het gemak blijven we nog even in dezelfde hoek, we gaan namelijk door met Sri Lanka! Een land dat mij altijd wel aansprak, maar nooit echt hoog op mijn bucketlist stond. Totdat er meerdere reisbloggers naar toe gingen en ik ook op Instagram steeds mooiere foto’s van Sri Lanka voorbij zag komen. Ineens dacht ik: hier moet ik naar toe! Sri Lanka is niet super groot, maar wel divers. De natuur lijkt me er echt prachtig, zo wil ik graag naar Ella Rock en zou ik willen wandelen naar Little Adam’s peak. De omgeving bij het plaatsje Ella lijkt me sowieso super, dus daar zou ik echt wel een paar dagen vooruit trekken. Ik zou op safari willen in Yala National Park om luipaarden de spotten en ik zou naar Arugam Bay  gaan om te surfen. Negombo en Kandy zou ik ook zeker bezoeken.

Verder staat Sri Lanka bekend om te prachtige en bijzondere treinreizen, wat een ervaring lijkt me dat! De trein zou ik in Sri Lanka dan ook zeker meerdere keren gebruiken om van A naar B te reizen. Ook kom ik altijd foto’s tegen van hele groepen met olifanten, zo gaaf! Dat zou ik ook graag eens willen zien. Het enige nadeel aan Sri Lanka lijken mij de hoge entree prijzen, iets dat mij in China ook opviel en irriteerde. Maar goed, het land lijkt me verder wel echt mooi en bijzonder!

Oh, een reis door Sri Lanka zou ik trouwens afsluiten op de Malediven, een land dat niet echt heel hoog op mijn bucketlist staat, maar wat mij wel ontzettend mooi lijkt voor een paar dagen als je toch in de buurt bent.

Sri Lanka bucketlist olifanten

4. De Filipijnen 

De Filipijnen lijken me prachtig door de geweldig mooie stranden die het land rijk is. Je vindt er zo veel prachtige witte stranden met super helder blauw water. Uit het water schieten prachtige rotsen en de onderwater wereld moet magisch mooi zijn. Daarnaast is er nog genoeg prachtige natuur. De Filipijnen is een land waar ik al heel lang over droom, maar helaas is het in onze zomer echt slecht weer daar. Voor mij is dat een reden dat ik dit land echt moet bezoeken tijdens onze lange reis. Daarnaast is het volgens mij ook een heerlijk rustpunt tussendoor. Als ik naar de Filipijnen zou gaan zou ik sowieso naar het eiland Palawan willen, alleen daar zou ik al twee weken kunnen verblijven. Er is daar zoveel moois en ik denk dat je daar de mooiste stranden van het hele land kunt vinden. Daarnaast zou ik ook wel naar Bohol, Cebu en Boracay willen. Vanaf Manilla zou ik nog iets Noorderlijker willen reizen omdat daar ook nog prachtige natuur schijnt te zijn. Kortom; er is zat om je voor langere tijd te vermaken!

Filipijnen strand bucketlist

5. Indonesië 

We blijven even bij een land dat eigenlijk bestaat uit allemaal eilanden. Net zoals de Filipijnen is Indonesië een en al eiland. Indonesië is een land dat bij mij ook steeds hoger op de bucketlist komt te staan. Doordat het uit zoveel verschillende eilanden bestaat is het een ontzettend divers land. Zo wil ik op Java heel graag de tempels rondom Yogjakarta ontdekken, maar ook de vulkanen Ijen en Bromo staan hoog op mijn bucketlist. Daarna zou ik Bali willen ontdekken, ik zou willen genieten van de prachtige stranden, de rijstvelden en de mooie tempels. Hoewel Bali toeristisch is denk ik dat je er ook nog hele mooie, rustige plekken kunt vinden. Nua Penida en alle eilanden daar lijken mij bijvoorbeeld echt prachtig. Na Bali zou ik doorgaan naar de Gili eilanden om vervolgens Lombok te ontdekken. Verder lijken Komodo en Flores mij ook echt ontzettend gaaf. Op Sumatra zou ik de jungle in gaan en Orang-oetans spotten. Maar ook Sulawesi lijkt me een heel mooi eiland. Zoals je ziet heb ik voor Indonesië alleen al meerdere maanden nodig!

Indonesië Java bucketlist

6. Vietnam 

Zuid-oost Azië is goedkoop en ontzettend makkelijk te bereizen. Als wij lang op reis gaan zou ik graag het klassieke rondje doen. Maar als ik echt kijk naar welke landen op mijn bucketlist staan staat Vietnam het hoogst van Zuid-oost Azië. Veel mensen verkennen Vietnam per motor, maar ik zou dat zelf niet doen. Ik zou gewoon met het openbaar vervoer door Vietnam reizen en zo nu en dan bij een easy rider achterop stappen. Het noorden lijkt me vooral heel mooi en als ik naar Vietnam ga wil ik het liefst naar Sapa en Ha Long Bay. Maar ook Ninh Binh, Cao Bang en Hanoi lijken mij een bezoekje waard in Noord-Vietnam. Verder zou ik graag Hoi An willen bezoeken waar ik kleding zou laten maken. Ook Phong Nha lijkt me een bezoekje waard. In het zuiden van Vietnam zou ik een bezoek brengen aan Ho Chi Minh City en een uitstap maken richting de Mekong Delta. Maar ook Dalat, Phu quoc en Con Dao lijken mij een bezoek waard. In Vietnam zou ik zekr twee maanden willen reizen om zoveel mogelijk van dit mooie land te ontdekken. Ik lees verder ook veel dat Vietnam heel goedkoop is en dat het eten lekker is; ook altijd een hele fijne bijkomstigheid.

Vietnam Ninh Binh bucketlist Azië

7. Laos 

Na Vietnam lijkt dit mij het mooiste land uit het klassieke rondje. Laos heeft geweldige natuur en wordt door veel mensen als eerst uit het rondje geschrapt. Volgens mij mis je dan heel veel moois. Het noorden van Laos lijkt mij echt adembenemend mooi. Je vindt daar namelijk echt nog authentieke dorpjes in de bergen, zo gaaf! Ik zou dolgraag deze dorpjes bij Muang Ngoi en Nong Khiaw bezoeken. Ook Muang Sing, Vientiane, Vang Vieng en Luang Prabang lijken mij leuk. Laos kent veel watervallen die ik graag eens in het echt zou willen zien. Verder zou ik ook de 4.000 eilanden willen bezoeken als ik in Laos ben, of beter bekend als Si Phan Don. Champassak en Pakse zou ik ten slotte ook zeker een bezoek brengen, als is het alleen al voor de prachtige omgeving. Laos draait heel erg om de prachtige natuur, dus ik denk dat ik als natuurliefhebber helemaal verliefd zou kunnen worden op dit mooie land.

Laos bucketlist waterval Azië

8. Cambodja 

Ik moet eerlijk zeggen dat Cambodja mij aanspreekt, maar dat ik er weinig over weet. Cambodja staat vooral op mijn bucketlist door Angkor Wat, het welbekende en prachtige tempelcomplex, wat naar mijn mening een wereldwonder had mogen zijn. Het lijkt me zo geweldig mooi! Ik zou het graag eens willen bewonderen wij zowel zonsopkomst als zonsondergang. Natuurlijk ga ik niet alleen naar Cambodja voor Angkor Wat, er zijn nog genoeg andere leuke plekken die mij leuk lijken. Deze plekken staan misschien niet zo hoog op mijn bucketlist, maar zou ik toch wel willen zien als we er toch in de buurt zijn. Ik zou graag dolfijnen willen spotten bij Kratie en willen relaxen op Koh Rong en Koh Rong Samloem. Verder zou ik een bezoek brengen aan Battambang, Kampot en Kep. Ik denk dat Cambodja een perfect land is om te bezoeken voor 3 weken, het is namelijk relatief klein, maar biedt alsnog genoeg voor een mooie reis!

Cambodja Angkor Wat bucketlist
Cambodja Angkor Wat bucketlist

9. Myanmar 

Dit land staat bij mij vooral op mijn bucktlist doordat het nog niet zo toeristisch is en ik denk dat het daardoor nog echt authentiek is. Bagan lijkt me geweldig om eens te bezoeken. Als in de ochtend bij zonsopkomst de luchtbalonnen over de tempels heen vliegen lijkt mij dit zo magisch mooi. Verder zou ik graag een trekking willen maken naar Inle Lake. Ook zou ik naar Yangon en Mandalay gaan. Verder weet ik nog niet zo goed wat de moeite waard is in Myanmar en misschien zou ik dit ook lekker ter plekke bepalen.

Op dit moment is de situatie in Myanmar slecht. Er komt heel veel in het nieuws over echt hele lugubere daden. Een klein deel van Myanmar is Islamitisch en eigenlijk mag dat niet in Myanmar. Deze mensen worden op de meest vreselijke manieren afgeslacht en verdreven. Veel vluchten richting Bangladesh. Ik weet niet of ik op dit moment zou reizen richting Myanmar en er is dan ook een hele grote kans dat ik dit land voorlopig nog even oversla. Ik wil geen land steunen dat zo slecht met de bevolking omgaat, maar aan de andere kant, de bevloking dat leeft van toerisme heeft het juist nodig dat mensen blijven komen. Het dillemma speelt bij veel reizigers en je moet natuurlijk doen waar jij je goed bij voelt. Er zijn veel landen waar erge dingen gebeuren.

Maar goed, Myamar staat op mijn bucketlist omdat ik nieuwsgierig ben naar het land. Ik lees er weinig over en dat maak juist dat ik het wel eens zou willen bezoeken.

Myanmar Mandalay

10. Thailand 

In de zomer van 2016 waren wij 1 week in Thailand. In die ene week hebben wij eigenlijk helemaal niks gezien, want wij wilde gewoon relaxen en genieten van echt even vakantie. Wij zagen wel wat van Koh Lipe, waar ik echt immens mooie stranden ontdekte. Daar wil ik zeker nog eens heen! Nu waren alle omgelegen eilanden dicht, omdat wij in het laagseizoen op dit eiland waren en ook konden wij niet echt goed snorkelen, wat hier juist zo mooi schijnt te zijn. Verder zou ik in Zuid-Thailand heel graag de Similan eilanden willen bezoeken, maar ook de Surin eilanden lijken mij super mooi. Daarnaast wil ik graag naar Krabi. Krabi town vonden wij heel leuk toen wij er een dagje waren, maar in de omgeving hebben wij niks kunnen doen. Ik zou daar een eiland tour willen doen, om de mooiste eilanden te ontdekken, maar ik zou ook graag richting het uitzichtpunt Khao Ngon Nak willen wandelen. Natuurlijk wil ik ook naar de Tigertemple voor een geweldig uitzicht. Railay beach, Maya Bay en Koh Phi Phi lijken mij in deze omgeving ook echt super. In het Noorden zou ik graag naar Chiang Mai en Pai willen. Vanaf Pai zou ik met de auto meer van Noord-Thailand willen ontdekken, waarbij we ook de witte tempel van Chinag Rai bewonderen. Ten slotte wil ik ook heel graag tempels bekijken bij Sukhothai en Ayutthaya. Maar ook de Erawan watervallen verdienen een bezoekje. Bangkok spreekt me iets minder aan, maar ook daar zou ik wel een kijkje nemen, het hoort er toch een beetje bij natuurlijk!

Thailand lijkt me zo’n land waar je echt lang kunt reizen en ook vaker terug komt. Ik kan zo al meer plekken bedenken waar ik graag nog eens heen zou gaan dan de plekken die ik hierboven noemde.

Koh Lipe Thailand Azië bucketlist

11. China 

Huh China!? Het laatste land op mijn Azië bucktlist verbaasd je misschien een beetje, aangezien wij hier afgelopen zomer nog zijn geweest. Maar ja ik ben dus echt extreem verliefd geworden op dit ontzettend mooie land en ik moet gewoon terug. Er zijn nog zoveel dingen die wij niet hebben gezien, dat ik er zo nog een keer drie weken kan rond reizen. Ik zou wederom weer beginnen in Beijing om nog een keer naar de Chinese muur te gaan. Ik zou dan kiezen voor een deeldat wel gerestaureerd is, zodat we weer een compleet andere ervaring hebben. Ook hebben wij door regen en ziek zijn de tempel van de hemel gemist, die wil ik ook echt graag nog zien. Verder staat de Tiger Leaping Gorge hoog op mijn bucketlist. Dit is een wandeltocht van twee dagen door echt adembenemend mooie natuur. Verder wil ik panda’s spotten bij Chengdu en zou ik naar Dali en Lijang willen. Ook Kunming en omgeving zou ik nog willen bezoeken. Als we dan nog tijd over zouden hebben zou ik ook nog naar Yangsuo gaan, omdat die plek echt mijn hart gestolen heeft. Misschien zou ik richtign Shanghai reizen, omdat de waterstadjes in de regio mij ook erg mooi lijken. Tja, een tweede keer moet er zeker een keer van komen!

Chinese muur Beijing Bucketlist China Azië
Dit zijn de elf Aziatische landen op mijn bucketlist. Zoals je ziet ontbreekt Japan, deze reden? Het trekt me niet. Soms heb je landen die je aanspreken, soms heb je landen die je gewoon niet zo trekken. Ik hoop al deze landen te kunnen bezoeken en waarschijnlijk gaan we er heel veel bezoeken tijdens onze lange reis. Wie weet groeit onze bucketlist daar alleen maar weer, want er zijn waarschijnlijk nog veel meer mooie landen in Azië die een plekje op mijn bucketlist verdienen en uiteindelijk ook een bezoekje!

Welke landen in Azië staan op jouw bucketlist? 

De foto’s uit dit artikel komen van Pixabay. De foto’s van Thailand en China maakte ik zelf. 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 22 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow