Op de bucketlist | droomreis naar Amerika

by | Dec 31, 2016 | Amerika, Noord-Amerika, Op de bucketlist, Verenigde Staten | 10 comments

Het is de laatste dag van het jaar en na het terugkijken op 2016 is het eens tijd om vooruit te kijken, tijd om vooruit te kijken naar onze grootste reisdroom. Niet iets voor 2017, maar wel iets voor na onze studie, wie weet wel in 2018. Waar ik het over heb? Amerika, de USA, met de prachtige westkust en de bekende route 66. Met grote metropolen en de mooiste natuur, Amerika, het enorme land wat al jaren bovenaan de bucketlist staat van zowel mij als Remco.

Deze keer in op de bucketlist vertel ik alles over onze droomreis naar Amerika; voor 90 dagen met een camper of busje een roadtrip maken door dit veelzijdige land. Ja je leest het goed, voor 90 dagen, drie maanden, een flink lange tijd dus, maar er is ook zo veel wat wij willen zien en doen. Wat er echt op onze bucketlist staat en waar wij rekening mee moeten houden deel ik hieronder!

Droomreis naar Amerika 

Dat dit onze droomreis wordt is inmiddels wel duidelijk, wat wij tijdens die droomreis willen zien vertel ik nu. En wie weet komt er ter plekke nog van alles bij….

De westkust

De westkust van Amerika staat helemaal bovenaan mijn bucketlist. De natuur, de steden, de oneindige wegen, het lijkt me allemaal even mooi. Een bezoekje aan de Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion, Yosemite, Antilope canyon, het staat allemaal op mijn lijstje. Het zijn stuk voor stuk prachtige parken en als ik echt de tijd zou hebben zou ik ze allemaal bezoeken. Wandelingen maken naar prachtige uitzichtpunten over de immense en indrukwekkende natuur, de meest jaloersmakende foto’s schieten en vooral flink genieten. Mag ik al? Ik denk dat ik als natuurliefhebber goed in dit stuk van Amerika terecht kan.

Maar de westkust heeft nog meer, namelijk gave steden. Ik zou heel graag een bezoekje brengen aan Los Angeles om het hollywood sign nu eindelijk eens in het echt te zien, ik zou de Golden Gate bridge bekijken in San Fransisco en een gokje wagen in Las Vegas. Het zou een fijne afwisseling zijn tussen de prachtige natuurparken. Even het stadse leven opsnuiven, even de drukte van de stad opzoeken en vooral heel erg genieten.

Grand canyon westkust Amerika droomreis ESTA

Yellowstone

Yellowstone is een nationaal park dat voor het grootste gedeelte in Wyoming ligt en voor een klein stukje in Montana en Idaho. Het schijnt een van de mooiste parken van Amerika te zijn en is het eventuele omrijden hoe dan ook waard. Yellowstone is bekend door de geisers, heetwaterbronnen en modderpotten, de super bijzondere en prachtige natuur in de meeste gekke kleuren. Maar Yellowstone heeft nog meer dan dat, je vindt er prachtige bossen, alpenweide, een groot meer en een grote canyon met watervallen. Daarnaast leven er ook nog veel dieren waaronder grizzly- en bruine beren (ook best eng ergens). De foto’s van dit park zijn zo mooi, dat ik hier wel echt heen moet. En hoewel het een stukje bij de westkust vandaan is, kunnen wij dit tijdens een lange trip gemakkelijk meepakken.

yellowstone Amerika bucketlist ESTA

Montana

Vanaf Yellowstone kunnen we gemakkelijk door naar Montana, een staat die wij vooral zouden bezoeken voor het prachtige Glacier national park. Eerlijk gezegd kende ik dit stukje Amerika niet echt, aangezien je overal vooral leest over de westkust, maar toen Remco mij een foto liet zien was ik verkocht. Wat een prachtige staat moet dit zijn en wat wil ik graag naar Glacier national park.

Naast prachtige natuur in Montana heb je ook het stadje Missoula wat ons heel leuk lijkt. Het is een universiteitsstad in Montana en in de omgeving zijn veel wandelpaden die dwars door de natuur lopen. In de buurt zijn ook een aantal spookstadjes die je kunt bezoeken, dat lijkt me echt heel gaaf. Verder schijnen er ook een aantal lokale brouwerijen en wijnmakers te zijn. Dat wordt dus even een lokaal biertje drinken (voor Remco dan). Verder heb je in Montana ook heel veel mijnstadjes, best leuk om iets van deze historie te zien.

glacier Amerika bucketlist ESTA

Washington

Vanuit Montana rijd je gemakkelijk door naar Washington. In Washington ligt Seattle, wat ons een leuke stad lijkt om eens te bezoeken. Ook heb je in Washington veel vulkanen en mooie nationale parken zoals Mount Rainier National Park en Mount st Helens National Volcanic Monument. Naast de schitterende natuur die Washington biedt is er ook een stadje dat er super leuk uit ziet; namelijk Leavensworth. Een Duits ogend stadje dat in de Amerikaanse bergen ligt.

Oregon

Vanaf Washinton rijd je weer een stukje naar onderen en ineens ben je in Oregon, een staat langs de kust van Amerika. Wederom een staat die mij in eerste instantie niks zei, maar die mij inmiddels echt heel mooi lijkt. Zo heb je Crater lake, wat er prachtig uit ziet, maar ook op de foto’s van Wallowas werd ik stiekem een beetje verliefd.  Extreem verliefd werd ik op de foto’s van de Painted Hills, wat ziet dat er extreem mooi en bijzonder uit zeg. Ook de Columbia River gorge en de smith rock zien er beeldschoon uit. Ten slotte zou ik ook langs de kust van Oregon willen rijden en pakken we misschien nog een leuke stad mee.

Oregon Amerika bucketlist ESTA
Oregon Amerika bucketlist ESTA

Naar een pretpark

Denk je aan Amerika denk je niet alleen aan prachtige natuur en dikke vette hamburgers, maar ook aan super gave pretparken. De grootste, de bekendste en de mooiste parken vind je in Amerika. Ze hebben de hoogste en engste achtbanen, maar ook prachtige themaparken. Remco en ik zijn beide dol op achtbanen en attractieparken, dus een groot park met veel achtbanen bezoeken staat hoog op onze bucketlist. Het liefst zou ik naar Orlando gaan, om daar een tijdje te genieten van alle parken en attracties in de omgeving. Nu is dit ook een behoorlijke hap uit je budget, dus tijdens de lange trip wordt Orlando hem niet, maar wie weet kunnen wij ergens een super gaaf attractiepark meepakken.

Buiten de big trip

De plekken hierboven zou ik graag bezoeken tijdens een grote trip van 90 dagen, maar er zijn ook plekken die ik op een ander moment graag zou bezoeken, zelfs in 90 dagen kan namelijk niet alles. Zo wil ik super graag naar Hawaii, want het lijkt mij het mooiste eiland ter wereld. Die natuur is adembenemend mooi en ik ben gewoon verliefd. Jammer dat Hawaii zo duur is. Naast Hawaii zou ik ook heel graag de route 66 voor een deel rijden en kerst vieren in New York. Buiten kerst lijkt New York mij niet zo boeiend door de hoogbouw, maar volgens mij is kerst in de straten van New York echt super. Florida en Orlando lijken mij  ook ooit het bezoeken waard

Roadtrip met een camper

Dat wij Amerika willen ontdekken door middel van een roadtrip is geen verrassing meer en dat we dat met een camper willen waarschijnlijk ook niet echt. Hoe fijn is het om complete vrijheid te hebben? Je eigen mini huisje op wielen, een vaste plek als je lang van huist bent en altijd een keuken bij de hand. Naast dat het mij gewoon een hele gave ervaring lijkt, bespaart het ook serieus geld. Je kan gratis overnachten bij bijvoorbeeld de Walmart op de parkeerplaats en op campings staan is ook niet zo duur als in motels of hotels slapen.

Als wij deze reis echt gaan maken zouden wij een busje of camper huren vanaf Los Angeles en deze hier ook weer inleveren. Los Angeles is vaak goedkoop vliegen en een goed startpunt voor een mooie trip. Vanaf Los Angeles zouden wij graag door een groot deel van de westkust rijden, de nationale parken bezoeken en naar de verschillende steden gaan. Vanaf daar zouden wij doorgaan richting Yellowstone, waarnaar we doorrijden richting Montana. Is er tijd over? Dan zouden wij de grens oversteken richting Canada en anders gingen we via Washington en Oregon terug richting de westkust, waar we de gemiste plekken meepakken en het rondje weer eindigen in Los Angeles.

roadtrip Amerika bucketlist ESTA

Esta aanvragen

Helaas kom je Amerika niet gewoon binnen, je moet er wel wat voor doen. Om Amerika binnen te komen moet je namelijk een ESTA aanvragen. ESTA is een afkorting voor Electronic System for Travel Organization. Iedereen die niet in Amerika woont heeft een ESTA nodig om ernaartoe te reizen. Een ESTA is twee jaar geldig en je mag hem zo vaak gebruiken als je wilt. Echter mag je met een ESTA maar 90 dagen aaneengesloten in Amerika blijven. Vandaar ook dat wij graag 90 dagen naar de VS zouden gaan. Je hebt een ESTA trouwens ook nodig als je alleen een overstap hebt op een Amerikaans vliegveld. Een ESTA aanvragen is heel simpel en kan via Evisumservice. Je vult zelf een formulier in en zij regelen de rest. Doe dit uiterlijk vier dagen voor vertrek, zodat je zeker weet dat je ESTA op tijd binnen is en je reis naar Amerika ook echt door kan gaan.

Het is nog even wachten en wie weet veranderen onze plannen nog flink, maar een droomreis is het zeker. Al maanden hebben we het hierover, dus hopelijk kunnen wij dit ooit echt een keer waarmaken. Een ESTA is ten slotte zo geregeld en de natuur is veel te mooi om niet te bezoeken!

En nu ik even flink heb weggedroomd over onze droomreis wil ik jullie ook nog een heel goed en gelukkig nieuw jaar wensen! Ik hoop dat 2017 net zo’n prachtig (reis)jaar wordt.

Ben jij al eens in Amerika geweest?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Evisumservice, wij geven echter altijd onze echte mening, dus deze trip staat echt bovenaan onze bucketlist en zouden wij heel graag doen na onze studie. De foto’s uit dit artikel komen van Pixabay
Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow