Op de bucketlist | 8 tropische eilanden

by | Jul 18, 2017 | Afrika, Amerika, Azië, Lijstjes, Op de bucketlist | 18 comments

Voor onze reis naar Maleisië, Thailand en Singapore wist ik helemaal niet dat ik een strandmens was. Maar nadat wij het tropische Koh Lipe en de prachtige mooie Perhentians ontdekt hadden wist ik het ineens; ik ben dol op tropische eilanden en wil er nog veel meer ontdekken!

Mijn bucketlist is lang, bijna oneindig lang. En elke keer als ik iets kan afstrepen, komen er rustig weer drie nieuwe bestemmingen bij. In de serie op de bucketlist behandeld een van ons steeds een stukje van onze eigen bucketlist. Dit kan van alles zijn; van landen in Azië tot aan gebieden in Europa. Van een land op zich, tot aan de leukste steden van over de hele wereld. Vandaag is het tijd om te vertellen welke tropische eilanden er op mijn bucketlist staan!

Een tropisch eiland 

Voor ik ga vertellen naar welke tropische eilanden ik graag nog eens zou gaan, is het misschien handig om te bedenken waar ik aan denk bij een tropisch eilandje. Want hoewel ik geloof dat de Canarische eilanden heel mooi zijn, zie ik dat niet als een tropisch eiland. Het Portugese Madeira lijkt me ook prachtig mooi, maar ook dat zie ik niet echt als een tropisch eiland. Bij een tropisch eiland denk ik namelijk aan een eiland hier ver vandaan met prachtige witte stranden, palmbomen en kokosnoten.Ik denk aan eilanden ver weg en niet in Europa. Hoewel Europa genoeg prachtige eilanden heeft die ik graag eens zou bezoeken, komen die in dit artikel niet aan bod. Vandaag dromen we weg bij verre bestemmingen, bij verre eilanden met prachtige stranden, met palmbomen en kokosnoten.

1. De Seychellen

Al jaren wil ik naar deze eilandengroep in Afrika. De Seychellen hebben prachtige stranden, het zand is witter dan wit en het water is blauwer dan blauw. Maar daarnaast kun je ook echt nog wat doen hier. Je vindt er prachtige natuur en kunt meerdere eilanden op de fiets ontdekken. De Seychellen betekent dus niet alleen maar relaxen in je hangmat, maar ook nog eens actief de mooiste plekjes van een geweldig eiland ontdekken. De stranden van de Seychellen lijken mij zo mooi door de prachtige rotsen die het eiland rijk is, in combinatie met het heldere water en het hagelwitte strand. Klinkt goed toch? Vooral La Digue lijkt me een geweldig eiland op de Seychellen.

Seychellen bucketlist
Seychellen bucketlist

2. Hawaii

Een ander eiland dat al jaren heel hoog op mijn bucketlist staat is Hawaii. Bij Hawaii gaat het mij niet eens echt om de stranden, maar om de prachtige natuur dat het eiland rijk is. Ik had altijd al het idee dat Hawaii een mooi eiland was met prachtige groene en bijzondere natuur. Maar toen Karlijn van Karlijntravels naar Hawaii ging werd ik zo verliefd op haar foto’s, dat ik dacht: hier MOET ik heen.

Hawaii op de bucketlist

3. Frans-Polynesië 

Volgens mij bestaan er zowat geen idealistischere eilandjes als die bij Frans-Polynesië. De stranden zijn wit, het water is helder en blauw, de onderwaterwereld is magisch mooi en de natuur is prachtig. Het lijkt me geweldig om te mogen eilandhoppen in dit mooie gebied en zo Frans-Polynesië te mogen verkennen. Helaas hangt er ook een flink prijskaartje aan deze eilandengroep, zowel je ticket erheen als het vervoer en leven ter plaatse is flink aan de prijs. Je moet er iets voor over hebben, toch?

Het eiland Moorea lijkt mij het mooiste eiland van Frans-Polynesië, maar ook Bora-Bora lijkt me een geweldig mooi eiland om eens met eigen ogen te ontdekken.

Moorea Frans-Polynesië op de bucketlist
Moorea Frans-Polynesië op de bucketlist

4. De Malediven 

Denk je aan witte stranden, blauw water en van die huisjes boven het water, dan denk je aan de Malediven. Dit eiland leek mij eerste instantie helemaal niet zo leuk. Je kunt er naast relaxen en genieten van het strand en de onderwaterwereld volgens mij helemaal niks. Inmiddels lijkt het me een prachtige plek. Ik zou persoonlijk de Malediven niet bezoeken voor een langere periode, maar ik zou er graag naar toe reizen als afsluiting van een reis door Sri Lanka, een ander land dat hoog op mijn bucketlist staat. Na een reis lijkt de Malediven mij echt perfect om bij te komen en te relaxen! Het liefst zou ik dan verblijven in zo’n typisch huisje boven het water, maar echt budget vriendelijk is dat niet. Mooi lijkt het me wel.

Malediven tropisch eiland op de bucketlist

5. Mauritius

Mauritius is zo’n bestemming waarvan je eigenlijk vergeet dat het bestaat, maar als je er weer wat over leest denk je gelijk: ja daar moet ik heen! Mauritius is een super klein, tropisch eilandje ‘vlakbij’ Madagaskar. Op de kaart kijk je er waarschijnlijk zo overheen en er is volgens mij ook niet super veel te doen. Prachtig is het er echter wel, de stranden zien er echt mooi uit, dat moet ik gewoon een keer met eigen ogen zien. Ook is het eiland super groen en zijn er een aantal prachtige stukken natuur om te ontdekken.

Mauritius op de bucketlist tropische eilanden
Mauritius op de bucketlist tropische eilanden

6. De Bahama’s 

Elke keer als ik een foto zie van varkentjes in van dat heldere, blauwe zeewater denk ik: ik wil dat ook zien! Ze zijn zo leuk en schattig. Verder heb ik echt geen flauw idee wat je kunt doen op de Bahama’s, maar die varkens in dat heldere water wil ik eens in het echt zien.

bahama's op de bucketlist tropische eilanden

7. Cuba

Dat Cuba op mijn bucketlist staat kon je al eens eerder lezen toen ik vertelde over mijn Midden-Amerika bucketlist. Bij Cuba denk ik eerlijk gezegd niet alleen maar aan tropisch, maar je kunt er wel degelijk prachtige, tropische stranden vinden. Veel mensen bezoeken Cuba voor een all-inclusive strandvakantie. Zelf zou ik dat nooit doen, want ik wil het land ontdekken. Cuba heeft namelijk veel meer dan alleen maar mooie stranden. Ik zou heel graag cultuur willen snuiven en old timers willen zien. Ik wil rondstruinen door Havana en wandelen door Vinales. Ik wil het gekleurde Trinidad ontdekken, om uiteindelijk na een prachtige reis neer te ploffen op een geweldig tropisch strand. Klinkt niet verkeerd toch?

Cuba tropisch eiland bucketlist
Cuba tropisch eiland bucketlist

8. Palawan 

In Azië zijn heel veel prachtige, tropische eilanden te vinden en het liefst ontdek ik ze allemaal. Er is echter één land in Azië dat volgens mij zowat bestaat uit alleen maar tropische eilanden en dat is de Filipijnen. Het eiland Palawan daarvan staat heel hoog op mijn bucketlist. Het lijkt me geweldig mooi en ik wil er echt heel graag heen. Het water is heel helder blauw, de onderwaterwereld is prachtig en de stranden zijn super wit. Verder steken uit het water van die prachtige rotsen en is de natuur geweldig mooi. Palawan heeft volgens mij alle ingrediënten voor een perfecte reis. Je kunt er relaxen, maar ook heel veel mooie plekken ontdekken. Helaas kan ik geen mooie, rechtenvrije foto vinden van dit mooie stukje Azië. Je zult mij dus op mijn woord moeten geloven

Naast deze acht tropische eilanden zijn er nog veel meer eilanden die ik graag eens zou ontdekken. Zo wil ik heel graag nog een keer terug naar Koh Lipe, maar wil ik ook graag eens andere bounty stranden ontdekken in Thailand. Verder lijkt Koh Rong in Cambodja mij prachtig mooi, maar ook de Gili eilanden in Indonesië lijken mij geweldig. Verder heb ik nog nooit een van de ABC eilanden bezocht, ook daar zou ik graag eens heen gaan. De Corn islands in Nicaragua staan ook zeker op mijn bucketlist en dan heb ik het over de Cook eilanden, Fiji vanuatu nog niet eens gehad.  Op deze manier kan ik waarschijnlijk nog wel een hele tijd doorgaan.

Welk tropisch eiland staat op jouw bucketlist? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 22 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in het basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow