Onbekend Londen: dit zijn de 13 leukste verborgen plekken in Londen!

door | Laatste update Oct 25, 2023 | Gepubliceerd Feb 2, 2020 | Engeland, Europa, Stedentrips | 18 reacties

Voordat wij Londen voor de derde keer bezochten gingen wij op zoek naar leuke insider tips voor Londen. Dit bleek nog best lastig te zijn, want ook de plekken die volgens veel blogs onder onbekend Londen vallen, hadden wij al gezien en waren eigenlijk helemaal niet zo onbekend meer. Dus besloten wij zelf op zoek te gaan en dat is zeker gelukt! In dit artikel deel ik de 13 leukste verborgen plekken in Londen met je en laat ik je zien wat echt onbekend Londen is!

Insider tips Londen (van een niet insider) 

Tips van een local zijn enorm handig, maar wij zijn geen locals en hebben toch heel veel leuke insider tips voor Londen. Tips die ook locals ons niet gaven toen we vroegen naar tips voor verborgen plekken in Londen. Dus ja, ik deel als niet local ook gewoon een lading insider tips voor jouw zoektocht naar onbekend Londen en de verborgen plekken in Londen!

1. Ontdek de wijk Greenwich 

Een van de dingen die Londen zo ontzettend leuk maakt is dat je er zoveel wijken vindt die allemaal anders zijn. Het lijkt hierdoor echt alsof je steeds in een andere stad rondloopt. Greenwich leek ons leuk, maar omdat je er best even voor moet reizen waren wij er nog niet eerder geweest. Het bleek een van onze favoriete plekken van Londen te zijn en bij een volgend bezoek kom ik ook zeker weer terug. Wat een fijne sfeer hangt hier. Daarnaast is Greenwich echt prachtig om te zien. De gebouwen zijn super mooi. Ook heb je er meerdere musea die je gratis kunt bezoeken, een leuke markt, een park met een prachtig uitzicht over de stad en gezellige straatjes.

Wist je trouwens ook dat je in Greenwich de GMT lijn vindt? GMT staat dan ook voor Greenwich Mean Time, nooit geweten! Oh en Greenwich spreek je uit als Grennitsj (heel logisch, kuch).

Meer lezen? Lees dan ook eens mijn artikel waarin ik vertel wat je moet doen in Greenwich.

Greenwich onbekend Londen
Greenwich onbekend Londen
Greenwich onbekend Londen
Greenwich onbekend Londen
Greenwich onbekend Londen
Greenwich onbekend Londen

2. Geniet van het uitzicht vanaf de Emirates Cable Car 

Als je toch een bezoek hebt gebracht aan het leuke Greenwich, kun je daarna ook gelijk een ritje maken met de Emirates Cable Car. Deze kabelbaan gaat over de Theems en brengt je van Greenwich North naar Emirates Royal Docks. Vanaf hier heb je een uitzicht op de Thames en de haven. Zeker leuk om een keer te zien. Als je incheckt met je Oyster card kost een ritje je slechts £3,50. Een ritje duurt tussen de 5 en 10 minuten en aangezien het gewoon dichte karretjes zijn is het ook voor mensen met hoogtevrees goed te doen! 

3. Little Venice 

Ben je op zoek naar rust en een plek waar weinig mensen van weten? Bezoek dan Little Venice. Dit stukje Londen heeft wat kanalen en je waant je hier even in Venetië, of Amsterdam. Zeker leuk om even te bezoeken! Wij lazen hier veel goede dingen over, maar hebben het door tijdgebrek toch over moeten slaan. De volgende keer gaan we zeker heen. 

4. Westminster Cathedral 

Iedereen heeft wel eens een kijkje genomen bij Westminster Abby. En vele denken waarschijnlijk dat dat de enige prachtige kathedraal is in het stadsdeel Westminster in Londen. Maar niets is minder waar. Een van de leukste verborgen plekken in Londen is namelijk toch wel Westminster Cathedral. Deze kathedraal is van buiten prachtig om te zien en kun je gewoon gratis bekijken van binnen. Zeker een van de beste insider tips voor Londen. Wij waren in ieder geval erg blij met deze ontdekking en waren bijna de enige bij dit prachtige gebouw. 

Insider tips Londen, onbekend Londen, verborgen plekken in Londen: Westminster Cathedral
Insider tips Londen, onbekend Londen, verborgen plekken in Londen: Westminster Cathedral

5. Doe de Ghost tour 

In Londen kun je ontzettend veel leuke tours doen, waarvan er heel veel free walking tours zijn. Je bepaald dan zelf hoeveel je betaald voor de tour en het is dus geschikt voor ieder budget. Ideaal dus! Ben je op zoek naar een wat meer bijzondere en minder standaard tour? Doe dan de Ghost Tour van Strawberry tours. In ongeveer 2 uur loop je langs verschillende bekende bezienswaardigheden van Londen in het donker en hoor je diverse spookverhalen. Echt interessant en heel leuk om eens te doen. Je ziet een kant van Londen die je anders niet zou meemaken. Daarnaast loop je overdag veel van de plekken voorbij, waar gewoon een interessant verhaal bij hoort. Om deze tour te doen hoef je ook echt niet te geloven in geesten en het hoort weldegelijk bij de leukste insider tips Londen. 

Een andere leuke tour bij Strawberry tours is de Jack the Ripper tour, maar die is toch gelijk al een stuk bekender dan de Ghost Tour. 

6. Bekijk Street Art bij de Leake Street Graffiti tunnel 

In Shoreditch vind je geweldige streetart, maar wist je dat dat niet de enige plek is waar je streetart kunt bewonderen? Vlakbij de London Eye vind je namelijk Leake Street Graffiti Tunnel, een tunnel vol street art en Graffiti. Sommige werken zijn heel simpel, maar je vindt er ook echt ware kunstwerken. Toen wij er waren, zagen wij ook twee mensen aan het werk en een nieuw stuk streetart maken. Leuk om te zien en zeker leuk om doorheen te lopen. En hoewel het dichtbij bekende bezienswaardigheden in Londen ligt, lijken veel mensen deze tunnel niet te kennen en is het hier dus heel rustig. Wat mij betreft echt een leuk stukje onbekend Londen. 

Onbekend Londen: Graffiti tunnel

7. Bewonder St. Dunstan in the East 

St. Dunstan in the East is een prachtige, relaxte plek die vooral in het voorjaar en in de zomer fijn is om te bezoeken. St. Dunstan in the East is een ruïne van een kerk die voor een deel is afgebrand en nooit meer is gerestaureerd. Er is jaren niks meer mee gedaan, totdat er besloten werd om het gebouw gewoon te laten zoals het is en er een park in te maken. Binnen vind je dan ook bankjes en heel veel groen en bloemen. Als in de lente en zomer alles in bloei staat is dit dan ook echt wel een prachtige plek om te bezoeken. Zelf waren wij er in de winter, ook dan is St. Dunstan in the East een leuke, mooie en fotogenieke plek om te bezoeken. Echt een aanrader dus als je op zoek bent naar verborgen plekken in Londen. 

St Dunstan in the East, onbekend Londen, insider tips Londen, verborgen plekken in Londen

8. Wandel langs de Theems

Wandelen langs de Theems is misschien niet echt de tips voor onbekend Londen waar je naar op zoek bent, want ja, iedereen doet dit toch gewoon? Ja en nee! Want veel mensen lopen alleen een klein stukje langs de Theems bij de Londen Eye, pakken vervolgens het openbaar vervoer en wandelen nog een stukje bij de Tower Bridge. Het leukste is echter om gewoon aan de kant van de Londen Eye te gaan lopen en het hele stuk tot aan de Towerbridge te lopen. Je komt dan namelijk heel veel leuke dingen tegen. Zo zagen wij ineens een skatebaan met allemaal graffiti, gaaf voor fotografie. Ook kwamen wij verschillende kramen en kleine markten tegen. Het was echt gezellig en er hangt overal een enorm fijne sfeer. Wij trokken een complete dag uit voor de wandeling langs de Theems en het was echt een van onze favoriete dagen in Londen. 

En als je langs de Theems wandelt, loop dan ook eens een klein stukje de wijk Southwark in. Hier is het ook redelijk rustig en zie je weer een heel ander stuk Londen dan op alle andere plekken. 

Onbekend Londen: wandelen langs de Theems / Southwark
Onbekend Londen, insider tips Londen, verborgen plekken in Londen: wandelen langs de Theems
Onbekend Londen, insider tips Londen, verborgen plekken in Londen: wandelen langs de Theems
Onbekend Londen, insider tips Londen, verborgen plekken in Londen: wandelen langs de Theems

9. Wandel door het Temple District 

Een wandeling door het stadsdeel Bank heb je vast al wel eens gemaakt, maar heb je ook al eens een kijkje genomen bij het Temple District? bij een wandeling door dit deel van Londen zie je echt hoe mooi Londen eigenlijk is. Wat een prachtige gebouwen vind je hier. Het mooiste gebouw dat je hier tegenkomt is de Royal Court of Justice. Dit gebouw is heel indrukwekkend en ontzettend mooi. Ook de gebouwen hier om heen zijn de moeite waard. Een wandeling dor het Temple District maken is wat mij betreft ook zeker iets wat je moet doen als je verborgen plekken in Londen wilt ontdekken.

Verborgen plekken in Londen: Temple District
Verborgen plekken in Londen: Temple District

10. Bewonder de wijk Kensington 

Ben je op zoek naar een wijk met enorme villa’s en prachtige gebouwen? Bewonder dan eens de wijk Kensington. De kans is groot dat je weet van het bestaan van deze wijk, maar ben je er ook daadwerkelijk wel eens geweest? Wij waren er ook nog nooit geweest en werden tijdens een bezoek aan Kensington aangenaam verrast. Een van de leukste dingen om te doen in Kensington is een kijkje nemen bij het Natural Museum of History. Dit gebouw is prachtig om te zien, zowel van binnen als van buiten. Maar daarnaast is dit museum echt heel leuk om te bezoeken. Daarnaast is dit ook nog eens helemaal gratis! 

11. Geniet van het beste (gratis) uitzicht over Londen bij de Sky Garden 

De Sky Garden bezochten wij tijdens ons tweede bezoek aan Londen en is ook echt een enorme aanrader. Hoewel deze plek steeds bekender en populairder wordt, weten nog steeds heel veel mensen niet van het bestaan van de Sky Garden. De Sky Garden is een prachtige indoor tuin op de bovenste verdieping van een flatgebouw. Je kunt hier iets eten en drinken en ondertussen genieten van het uitzicht over de hele stad. Als je er niet gaat eten en drinken kan je ook genieten van het uitzicht. Dit is helemaal gratis, maar je moet wel van te voren even reserveren op de website. Vergeet dit niet, want ongeveer 2 tot 3 weken van te voren zijn alle plekken al vol geboekt!

12. Neal’s Yard

Covent Garden is een van de leukste plekken in Londen. Overal zijn straatartiesten aan het optreden en de sfeer is er dan ook echt geweldig. Maar het is hier ook behoorlijk druk. Wil je even ontsnappen aan de drukte van Covent Garden? Neem dan eens een kijkje bij Neal’s Yard. Dit is eigenlijk gewoon een heel klein straatje met een pleintje. Het is er heel kleurrijk en je vindt er een aantal gezellige terrasjes. Zeker leuk om even te bekijken en echt een aanrader voor als je op zoek bent naar insider tips Londen! 

Neal's Yard Londen, insider tips Londen

13. Dean’s Yard

Ik sluit dit rijtje met tips voor onbekend Londen af met een plek die wij heel leuk vonden, maar ik bijna vergat te noemen in dit artikel. Namelijk Dean’s Yard. Dit stukje Londen ligt naast Westminster Abbey en vergeet je heel snel. Het is een leuk pleintje met een ander uitzicht op Westminster Abbey dan standaard. Vanaf Westminster Abbey lijkt het alsof je hier niet heen kunt, door de hekken en mensen die er staan, maar het is gewoon vrij toegankelijk. Zeker leuk om even te kijken en om even de rust op te zoeken, vlakbij een hele populaire bezienswaardigheid. 

Zo, dit zijn mijn tips voor onbekend Londen. Hopelijk heb je nu wat leuke ideeën gekregen voor als je al meerdere keren een bezoek hebt gebracht aan Londen. Er zijn vast nog veel plekken die wij na drie bezoeken nog steeds niet hebben gezien, dus als je zelf nog verborgen plekken in Londen weet, dan hoor ik het graag! Want wij komen zeker terug in Londen en hopelijk kan ik dit lijstje vol met insider tips Londen dan nog eens aanvullen. 

Wat zijn jouw beste tips voor onbekend Londen? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 28 jaar oud en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht in het basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows