Oeps te laat, maar: Hoera! Travellers of the world bestaat 4 jaar

by | Mar 15, 2020 | Lijstjes | 10 comments

Elk jaar op 13 maart hebben wij een traditie: wij vieren dat Travellers of the world jarig is! Maar dit jaar? Dit jaar was ik het gewoon compleet vergeten. Natuurlijk was ik mij ervan bewust dat wij alweer vier jaar blogde, maar dat het alweer 13 maart geweest was? Nee, daar ben ik geen seconde mee bezig geweest. Misschien door al het gedoe rondom corona? Of misschien gewoon omdat de tijd zo achterlijk snel gaat? Want ja, dat gaat het. En dat bewijst deze blog ook, want inmiddels bestaat Travellers of the world alweer 4 jaar! Tijd voor een terugblik op 4 jaar bloggen dus, ook al is het een paar dagen te laat. 

4 jaar blogplezier 

4 jaar geleden waren Remco en ik op citytrip in Boedapest en viel het onderwerp: is het niet leuk om onze reisverhalen te delen op een website? Die zomer zouden wij voor 6 weken richting Maleisië, Singapore en Thailand reizen en het leek ons leuk als iedereen onze reis kon volgen en daarna onze tips konden lezen. Ik had al eerder een blog (die compleet amateuristisch was) en ik wilde het wel eens wat serieuzer opnieuw proberen. Zo gezegd, zo gedaan. Remco bouwde de website (die toen nog paars was) en ik schreef de eerste artikelen. Op 13 maart 2016 kwam ons eerste artikel online: een Traveldiary over Boedapest

De eerste artikelen die ik schreef staan nog online, ik laat ze online, ook al vind ik sommige helemaal niet zo geweldig meer. Maar het hoort gewoon bij de ontwikkeling van onze website, maar ook bij de ontwikkeling van mijzelf als blogger. Vele oude artikelen zijn inmiddels aangepast en zijn meer zoals ik ze vandaag de dag zou schrijven. De SEO is beter, de tips veel nuttiger en de foto’s mooier. 

In ons vorige blog jubileum artikel (waar ik wel op tijd was), schreef ik dat wij de 11.000 unieke bezoekers behaald hadden. Inmiddels ligt ons record op 20.000 unieke bezoekers per maand en daar ben ik enorm trots op! Vier jaar geleden had ik dat aantal nooit durven dromen. De afgelopen 4 jaar kregen wij een ruime 1700 reacties op onze blog en kregen ook onze social media accounts steeds meer volgers. Leuk om te zien! 

In dit artikel blik ik terug op ons vierde blogjaar en kijk ik ook terug op de gehele periode van afgelopen vier jaar. Tijd voor een jubileum blog! 

Social Media 

Ik schreef dat wij steeds meer volgers kregen op Social Media, maar ik denk dat we in ons vierde jaar het minst gegroeid zijn op Social Media. Vorig jaar hadden vij ongeveer 500 Facebook likes, dit jaar zijn het er iets meer dan 600. Een lichte groei, maar niet de groei waar ik op hoopte. Ik denk dat dit onder andere komt omdat de like knop op Facebook pagina’s slecht te vinden is (ten minste, ik kan hem niet meer vinden!?). 

Met Instagram ben ik helemaal gestopt. Leuk vond ik het niet meer, dus ik wilde er gewoon geen energie meer insteken. 

Mijn favoriet blijft Twitter, dit vooral omdat ik hier veel contact heb met mede bloggers en reisliefhebbers. Het is hier gezellig en je kan altijd even je ei kwijt. Handig!

Nieuw dit jaar was Pinterest. Vorig jaar zijn wij hiermee gestart en het werpt echt zijn vruchten af. We krijgen veel bezoekers via Pinterest en ik vind het leuk om te doen. Een win-win situatie dus!  

De best gelezen artikelen 

Na vier jaar bloggen staan er 329 artikelen online. Dat betekent dat er in het vierde blogjaar maar liefst 89 artikelen verschenen. Vooral in de laatste periode van 2019 verschenen er regelmatig nieuwe artikelen. De content is een stuk gevarieerde geworden, omdat wij heel veel leuke, nieuwe bestemmingen hebben bezocht. Wij waren namelijk tijdens ons vierde blogjaar voor een groot deel op reis! 

In december keek ik wat de best gelezen artikelen van 2019 waren, maar in dit jubileum blog kijk ik naar de best gelezen artikelen van de afgelopen 4 jaar. Dus echt de best gelezen artikelen aller tijden! Altijd leuk om te zien en ik ben enorm benieuwd hoe deze lijst is veranderd ten opzichte van vorig jaar! Alle titels zijn aanklikbaar, zodat je een kijkje kunt nemen. Komt ie: 

1. Wat te doen in Praag? 15 leuke tips!  

Het artikel wat bij ons jaar in, jaar uit enorm goed wordt gelezen is het artikel waarbij ik vertel wat je echt moet doen in Praag. Dit artikel staat elke week bovenaan en ook na elk jaar en ook dus bij elke blogverjaardag. Leuk om te zien dat dit artikel zo populair blijft. Dit artikel is inmiddels door 37.266 verschillende mensen gebruikt als inspiratie voor een stedentrip naar Praag. Vorig jaar had ik het nog over 15.000 mensen die het gelezen hadden. Wat een enorme groei! 

Wat te doen in Praag? Blog jubileum

2. Wat te doen op Malta? 10 dingen die je niet mag missen

Dit artikel stond vorig jaar nog op plek 7, maar is nu naar de tweede plaats gestegen! Malta is populair en jullie lezen graag over deze fijne bestemming op onze blog. Er is veel te doen en in ons artikel deel ik 10 plekken die wij heel leuk vonden om te bezoeken. En kennelijk vinden jullie die plekken ook leuk en helpt het artikel veel mensen bij het plannen van een reis! 

3. 3 perfecte routes voor 3 weken Maleisië 

Een ander artikel dat eigenlijk elk jaar wel in de top 10 voorkomt is het artikel waarbij ik 3 reisroutes deel voor 3 weken Maleisië. Zelf reisden wij 5 weken door Maleisië, maar ik merkte dat veel mensen 3 weken uittrekken voor dit fijne land. Daarom besloot ik naar aanleiding van onze ervaringen fijne routes te bedenken voor 3 weken Maleisië. En dat vinden jullie blijkbaar heel fijn, want dit artikel blijven mensen vaak lezen. Leuk! 

4. Budget Malta: dit kost een week op het zonnige Malta! 

De nummer vier in de afgelopen jaar is net zoals de nummer twee een artikel over Malta. Malta doet het bij elk artikel goed op onze blog, maar naast de tips voor wat je er kunt doen, wordt ons budget ook veel gelezen. Ik vind het zelf ook altijd fijn om te weten hoeveel je moet sparen voor een reis en daar zijn veel mensen het mee eens. Als je dus wil weten hoe duur een vakantie naar Malta is, moet je zeker dit artikel eens bekijken. Spoiler Alert: het valt reuze mee en is dus een hele budgetvriendelijke bestemming! 

Blog jubileum, Malta budget

5. 7x doen in de omgeving van Pisa 

Pisa is leuk voor een halve dag, maar in de omgeving van Pisa kun je je echt weken vermaken. Pisa is daarom een handig startpunt voor je reis door Italië. Veel mensen zijn benieuwd wat nou de leukste plekken zijn rondom Pisa en daarom blijft dit artikel, dat ik schreef in 2017, elk jaar weer in onze top tien voorkomen. Ik ben dol op Italië en Italië is een van mijn favoriete landen, dus ik begrijp dat ook helemaal! 

6. Budget Bali: wat kost reizen op Bali? 

Leuk om te zien dat er ook nieuwere artikelen goed gelezen worden. Het artikel waarbij ik vertel wat de kosten voor een reis door Bali zijn schreef ik tijdens ons vierde blogjaar en is heel goed ontvangen. Dit artikel staat elke week op 1 of 2 bij de best gelezen artikelen en het groeit dus enorm snel. Zo snel, dat hij ook in de top 10 staat bij de best gelezen artikelen van de afgelopen 4 jaar, super leuk! 

Bali is een fijne bestemming en budget vriendelijk. Het is voor ons zelfs een van de goedkoopste reisbestemmingen waar wij ooit waren! 

Reisblog jubileum
Reisblog jubileum

7. Visum aanvragen voor China 

Dit artikel zakt langzaam en dat is jammer, want het is nog steeds een handig artikel als je een reis gaat maken naar China. De afgelopen jaren is China ook populairder geworden als reisbestemming en zijn er meer bloggers die een artikel geschreven hebben over de visumaanvraag. Logisch ook, want het kan best een gedoe zijn om een visum aan te vragen voor China. Van te voren zag ik er ook enorm tegen op, maar het viel mij enorm mee. Door mijn artikel hoop ik dat je ook ziet dat het meevalt en dat je ook snel en makkelijk je visum kunt aanvragen. Maar, wel pas als het corona virus weer helemaal verdwenen is. 

8. Vliegen met Ukraine Airlines: doen of niet? 

Tijdens onze reis naar China in 2017 vlogen wij met Ukraine Airlines en ik moet zeggen, dat vond ik best spannend. Ik hoef geen luxe, maar ik hoorde hele gemengde verhalen over vliegen met deze maatschappij. Uiteindelijk is het ons 100% meegevallen en zou ik zo weer met Ukraine Airlines vliegen als dit mij heel veel geld bespaart. Veel mensen zijn op zoek naar ervaringen met deze maatschappij, dus dit artikel staat daarom ook opnieuw weer in de top 10! 

9. Op citytrip naar culinair Bologna: 13 leuke tips! 

Italië is een van de leukste landen om te reizen en ook echt een geweldig land voor een leuke citytrip. Een van de leukste en meest verrassende steden die wij de afgelopen jaren bezochten was Bologna. Deze culinaire stad heeft veel leuke bezienswaardigheden en een geweldige sfeer. Dit artikel wordt al een paar jaar goed gebruikt door mensen die op zoek zijn naar leuke tips voor deze fijne stad! 

Bologna, blog jubileum, blog verjaardag

10. Kerst in Praag: wat kun je verwachten + tips 

Op 10 staat een artikel dat nog niet eerder in de top 10 voorkwam, namelijk ons artikel over kerst in Praag. Praag is een van onze favoriete steden voor een stedentrip en wij bezochten de stad ook al meerdere keren. Een van die keren was tijdens de kerst. Ik besloot een artikel te schrijven zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens de kerst in Praag en waar je rekening mee moet houden. Dit artikel doet het vooral goed in de herfst en in de winter, als mensen hun reisje voor tijdens de kerstdagen aan het voorbereiden zijn!

Dit is onze top tien met de best gelezen artikelen van de afgelopen vier jaar. Nog twee andere artikelen over Praag vallen net buiten de top 10, maar ook ons artikel over bezienswaardigheden in Londen wordt steeds beter gelezen. Een nieuw artikel wat bijna de top 10 bereikt heeft is ons artikel over ons budget voor Nieuw-Zeeland, leuk! Ik ben ook echt heel benieuwd hoe deze top 10 er uit ziet bij onze volgende blogverjaardag.

Behaalde doelen 

Bij een blog jubileum kijk ik ook altijd terug op onze behaalde doelen en stel ik doelen voor volgend jaar. Ik wilde heel graag 20.000 unieke bezoekers per maand halen en dat is ons gelukt! Ik hoop volgend jaar de 25.000 te bereiken en ben heel benieuwd of dat gaat lukken. 

Verder zou ik het leuk vinden om volgend jaar wel die 1000 likes op Facebook te hebben, maar met de steeds veranderende algoritmes op Facebook, denk ik niet dat het erin zit. 

Ik hoop ook dat er veel nieuwe content bij komt volgend jaar en dat ook die artikelen goed gaan scoren in Google. Verder zou ik graag wat oudere artikelen willen updaten en herschrijven, zodat ook die artikelen gaan stijgen in Google en meer gelezen gaan worden. 

De toekomst 

Wat de toekomst ons gaat brengen is moeilijk om te bepalen. Veel reizen zullen wij dit jaar niet maken, aangezien wij een huis willen kopen en dat nu dus prioriteit heeft. Een kort tripje zit er misschien nog in, maar dat zien we vanzelf wel. Je kunt in ieder geval de aankomende tijd nog veel content verwachten over de bestemmingen van onze wereldreis, maar ook over de Algarve en over Londen! 

Blog verjaardag jubileum: Algarve

Zo, dit was onze terugblik op 4 jaar bloggen en op ons vierde blogjaar. Ik ben blij dat er elke dag weer lezers zijn die onze blog weten te vinden en lezen. Ik hoop ook nog heel veel mensen te kunnen inspireren om te gaan reizen de aankomende tijd. Ik wil jullie natuurlijk enorm bedanken voor de reacties, de likes en het lezen van onze blog. Want zonder jullie, was het toch een stuk minder leuk! 

Op naar 5 jaar Travellers of the world!

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 24 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow