Verblijven in het nThambo Tree Camp, voor de mooiste safari’s in Zuid-Afrika

door | Laatste update Jul 15, 2024 | Gepubliceerd Jul 10, 2024 | Accommodaties, Afrika, Zuid-Afrika | 2 reacties

Ben je op zoek naar een droomlocatie voor een safari in Zuid-Afrika? Denk dan ook eens aan het nThambo Tree Camp in het Klaserie Private Garme Reserve. Dit kamp is kleinschalig, uniek, gezellig, mooi en ligt midden in de wildernis. Hier drinken de olifanten uit het zwembad, hoor je de hyena’s onder je boomhut en kijk je uit over een vlakte waar regelmatig wildlife te zien is. Klinkt geweldig toch? In dit artikel vertel ik je alles over verblijven in het nThambo Tree Camp, voor de mooiste safari’s in Zuid-Afrika.

Klaserie Private Game Reserve in Greater Kruger

In dit artikel vertel ik je over verblijven in het nThambo Tree Camp in Zuid-Afrika. Voor ik dit kan doen, wil ik meer vertellen over het gebied waar je deze fantastische accommodatie vindt.

nThambo is een accommodatie met een aantal boomhutten gelegen in het Klaserie Private Game Reserve. Dit is onderdeel van Greater Kruger. Greater Kruger zijn gebieden die grenzen aan Kruger National Park, maar niet voor iedereen toegankelijk zijn. Tussen Kruger en Greater Kruger zijn geen hekken, dus de dieren kunnen vrij rondlopen. In Great Kruger kun je alleen op safari als je er ook overnacht. Zelf rijden mag niet, je moet mee met een ranger. Het is een toffe ervaring om in zo’n private game reserve te verblijven. Rangers mogen hier ook off-road rijden, waardoor je de dieren van veel dichterbij kunt zien. 

Het Klaserie Private Game Reserve staat vooral bekend om de grote kudde olifanten die je hier regelmatig ziet. Verder is er ook een vrij grote kans om de andere dieren van de Big Five te spotten. In het Klaserie Game Reserve houden ze zich heel erg bezig met de impact op het milieu en de dieren. Die willen ze hier zo klein mogelijk houden. Dat is alleen al een goede reden om voor dit reservaat te kiezen.

Je kunt in het Klaserie Private Game Reserve niet alleen in nThambo verblijven, maar ook voor andere accommodaties kiezen. Een voorbeeld hiervan is Africa on Foot. Omdat onze keuze viel op het nThambo Tree Camp in Zuid-Afrika, vertel ik daar in dit artikel meer over. Wil je meer weten over Klaserie en de accommodaties? Dan kun je de website van het Klaserie Game Reserve bekijken.

Meer lezen over privé reservaten voor safari’s? Lees dan mijn artikel over Private Game Reserves in Kruger.

Verblijven in het nThambo Tree Camp in Zuid-Afrika

Waarom kiezen voor het nThambo Tree Camp in Zuid-Afrika

Onze keuze viel uiteindelijk op verblijven in het nThambo Tree Camp in Zuid-Afrika. Waarom wij hiervoor kozen? Hieronder deel ik de 4 belangrijkste redenen hiervoor.

1. Er zijn geen hekken, je bent midden in de natuur

Wij wilden heel graag verblijven midden in de natuur, op een plek waar je de dieren vanaf je accomodatie gewoon kunt zien rondlopen. nThambo is een plek midden in een reservaat en rondom deze accommodatie staan geen hekken. Dit betekent dat de dieren gewoon rondom je hutje kunnen rondlopen. Hoe fantastisch is dat? Overdag kon je zelfstandig van het restaurant naar je boomhut teruglopen, maar zodra het donker is loopt er een ranger met je mee. Er kan namelijk zomaar ineens een leeuw voor je neus staan. ’s Nachts hoorden wij hyena’s onder onze accommodatie lopen en geluiden maken en overdag zagen wij vanaf ons terras een kudde gnoes voorbij komen. Super tof toch? Ook komen de olifanten regelmatig het zwembad leegdrinken. Bij ons gebeurde dit helaas niet.

2. Mooie accommodatie voor een schappelijke prijs

Wij wilden graag een accommodatie die er wel leuk uitziet en die je het typische safari gevoel kan geven, maar waarvoor je geen fortuin betaalt. Nu is een verblijf in een private game reserve altijd duur, dus vooral dat laatste was een uitdaging. nThambo is absoluut niet goedkoop, maar voor een privé reservaat wel redelijk te betalen. Het behoort dan ook zeker bij een van de goedkoopste opties die wij tegenkwamen, waarbij je overnachting, eten en safari’s zijn inbegrepen. 2 nachten kostte ons ruim €500,- per persoon. Dat is heftig, maar voor zo’n ervaring vaak een minimaal bedrag.

nThambo heeft alleen maar boomhutjes waar je in kunt verblijven. Deze zien er super leuk uit en zijn mooi ingericht. Vanaf je boomhut heb je een uitzicht over de vlakte met een waterplas. Hier kun je, met een beetje geluk, dieren spotten. Verder is er een gezamenlijke ruimte met een restaurant, een plek om te zitten en een klein zwembad.

verblijven in het nThambo Tree Camp Zuid-Afrika
verblijven in het nThambo Tree Camp Zuid-Afrika
verblijven in het nThambo Tree Camp Zuid-Afrika
verblijven in het nThambo Tree Camp Zuid-Afrika

3. Het is kleinschalig

Ik hou nooit van massale plekken en kies dan ook graag voor een kleinschalig verblijf. nThambo heeft slechts 5 boomhutten, dus er kunnen maximaal 10 mensen verblijven in het kamp. Dit is dus erg weinig en dat maakt de sfeer ook heel gemoedelijk. Met een kleine groep wordt het snel gezellig en hebben de gidsen ook echt de tijd voor je. Je leert iedereen echt kennen en je bent nooit met een grote groep op pad.

4. Een duurzaam verblijf

Reizen is niet perse heel goed voor het milieu en de natuur. En ook safari’s hebben een keerzijde. Daarom vind ik het belangrijk dat een kamp goed omgaat met de natuur en bezig is met dierenwelzijn. Onze ranger vertelde dat nThambo prijzen heeft gewonnen voor het hebben van de minste impact op de dieren en natuur. Dat is nog eens een fijn idee!

Zo ziet een dag in het nThambo Tree Camp eruit

Hieronder ga ik je meenemen naar een dag in het nThambo Tree Camp. Elke dag heeft in principe dezelfde opbouw. Verblijf je 1 nacht? Dan kom je vaak aan voor de middag safari en vertrek je na het ontbijt ongeveer weer. Wij kozen zelf voor 2 nachten en dat is het meest relaxed. I

5:00: De wekker gaat!

Om 5:00 gaat je wekker. Lekker vroeg dus, maar met een goede reden, want je gaat straks op safari bij zonsopkomst. Wij werden elke ochtend rond 5:00 of 5:15 geroepen door de rangers. We moesten dan even reageren zodat ze wisten dat wij wakker waren en dat we ons aan het klaarmaken waren voor de safari. In het restaurant stond ook koffie en thee klaar en ook brisket, zodat je even een klein ontbijt kunt nemen. Wel zo fijn!

5:30/6:00: Tijd voor safari!

Na een kopje koffie is het tijd om op safari te gaan. Wij vertrokken steeds tussen 5:30 en 6:00. De exacte tijd hoor je altijd de avond van te voren. Zorg dat je op tijd bent, het is echt enorm vervelend als mensen op je moeten wachten. Bij de safari kregen wij een dekentje en een kruik, wel zo fijn in de Zuid-Afrikaanse winter. Dit is waarschijnlijk al je tweede safari, want op de dag van aankomst kun je ook gelijk mee met de middag safari.

Voor vertrek vraagt de ranger nog wat voor dieren wij hopen te zien, dan weten ze in welke gebieden ze moeten zoeken. Garanaties zijn er natuurlijk nooit. Andere auto’s van het Klaserie Private Game Reserve staan via de radio in contact met elkaar, dus mochten andere iets zien, horen wij dat ook. Ideaal!

Als wij amper vertrokken zijn zien we gelijk al een hele kudde olifanten. Ze zijn super dichtbij en lopen heel dicht langs onze jeep. Wat een super toffe ervaring! Verder zien we buffels, zebra’s, giraffen, impala’s, zwijnen en nog wat andere dieren. Op een gegeven moment merken wij dat onze driver meer gas geeft, er is vast iets bijzonder gezien! En ja hoor, we spotten een luipaard. Hier hoopten wij zo op, omdat deze dieren lastig te spotten zijn. Helaas zit het luipaard heel erg verscholen, maar we hebben hem wel kunnen zien.

Olifanten op safari bij het nThambo Tree Camp in Kruger
Safari nThambo Tree Camp Zuid-Afrika
Safari nThambo Tree Camp Zuid-Afrika
Safari nThambo Tree Camp Zuid-Afrika
Safari nThambo Tree Camp Zuid-Afrika
Safari nThambo Tree Camp Zuid-Afrika

9:00: Ontbijt

Rond 9:00 kom je terug in het kamp en is het tijd voor een ontbijt. Het ontbijt bestaat uit twee gangen. Eerst kregen wij een bakje yoghurt met muesli en vers fruit. Dit was echt super lekker. Daarna kreeg je nog iets anders, dit verschilde per ochtend. Wij kregen een ochtend een heerlijke omelet met brood, de andere ochtend weet ik niet meer precies. 

Ontbijt in nThambo

10:00: Bush walk (optioneel)

Of de tijd helemaal klopt weet ik niet zeker, maar ergens na het ontbijt heb je de mogelijkheid om mee te gaan met een bush walk. Bij aankomst wordt gevraagd of je dit wilt doen, want het is niet standaard. Het is wel inbegrepen bij de prijs, maar je moet dus aangeven dat je dit wilt doen. Bij ons deden ze de bush walk tijdens een game drive. We gingen uit de jeep en wandelden door de natuur op zoek naar sporen en dieren. Helaas zagen wij op heel veel sporen en poep na niks. Toch vond ik het tof om eens gedaan te hebben.

nThambo Tree Camp bush walk Zuid-Afrika

14:00: Lunch

Om 14:00 wordt een lunch opgediend. Tot die tijd heb je vrije tijd en dus lekker veel tijd om even te relaxen. Je kunt spelletjes doen, liggen bij het zwembad en gewoon genieten van het uitzicht over de waterplas. De lunch is elke dag anders. De eerste dag hadden wij een super lekkere quiche als lunch, deze was echt fantastisch. Op dag twee hadden wij brood met verschillende kaasjes, worstjes en andere dingen.

15:30 / 16:00: Op Safari!

Tijdens de lunch hoor je hoe laat de safari precies gaat vertrekken, maar dit zal ergens tussen 15:30 en 16:00 zijn. Tijdens deze safari zie je de zonsondergang en doe je ook een sundowner.

Als de ranger aan ons vraagt wat we hopen te zien, roepen wij natuurlijk weer leeuwen en een luipaard. Je moet het geluk soms ook een beetje aansturen toch? Nadat we net zijn vertrokken gaat het gas er al flink op. Wij weten genoeg: er is iets bijzonder gezien! Al snel herkennen wij de plek waar we in de ochtend ook waren: hier zat het luipaard! En ja hoor, het luipaard zat er nog steeds. Maar het was inmiddels verplaatst en lag nu heel goed zichtbaar op de grond. We konden hem nu super goed zien en fotograferen! Zo tof. Wij hebben in nThambo later dit luipaard ook nog in de boom gezien, wat ook echt een droom was die uitkwam.

Luipaard! Op safari bij nThambo Tree Camp in Kruger
Luipaard! Op safari bij nThambo Tree Camp in Kruger
Luipaard! Op safari bij nThambo Tree Camp in Kruger

Nadat we heel lang gekeken hadden bij het luipaard gingen wij verder. En toen zagen wij ineens een groep van 10 leeuwen. Dit was zo’n geweldig moment en een hoogtepunt van onze rondreis door Zuid-Afrika.

verblijven bij het nThambo Tree Camp: Leeuwen!
verblijven bij het nThambo Tree Camp: Leeuwen!
verblijven bij het nThambo Tree Camp: Leeuwen!
verblijven bij het nThambo Tree Camp: Leeuwen!

Vervolgens ging de zon onder en was het tijd voor een sundowner. Je stopt dan ergens met de jeep en stapt uit. Buiten de jeep drink je iets en er zijn ook snacks. Op die manier bekijk je de zonsondergang. Wel een gek idee om dat te doen terwijl we niet heel veel verderop tussen de leeuwen stonden.

Na de sundowner rijd je nog een tijdje rond in het donker. Dan zie je dieren die je overdag misschien niet ziet. Ook een hele toffe ervaring!

Sundowner op safari in Zuid-Afrika
sundowner
sundowner

19:00: Diner

Bij terugkomst na je safari staat er iemand met welkomstdrankjes klaar. Daarna kun je lekker opwarmen bij het kampvuur. Zodra het eten klaar is, kun je aan tafel voor het diner. Het diner bestaat altijd uit drie gangen en is ook elke dag weer anders. Zo kregen wij op een dag een soepje vooraf, daarna hadden wij bobotie en als toetje kregen wij chocolademoes. De andere dag kregen wij iets met kip en aardappeltjes. Beide keren was het avondeten heel erg lekker.

Na het eten blijven wij nog even zitten en kletsen wij nog wat met de andere mensen in het kamp. Vooral onze tweede avond is erg gezellig. Wij zijn er dan samen met een Nederlands en Frans gezin. Toch gaan we allemaal vroeg terug naar onze accommodatie. De volgende ochtend gaat de wekker immers weer heel erg vroeg voor nog een laatste safari!

Wat vonden wij van verblijven in het nThambo Tree Camp?

Wij vonden ons verblijf in nThambo echt fantastisch. De safari’s waren echt geweldig en we hebben veel gave dieren gezien. Uiteindelijk zagen wij hier niet de hele Big Five, alleen de neushoorn hebben we niet gezien in nThambo. Later in Kruger, eSwatini en Hluhluwe-Imfolozi Park hebben wij die nog heel veel kunnen spotten gelukkig. Het personeel in het kamp in nThambo is super lief, de hutjes zijn mooi en schoon en we hebben het heel gezellig gehad met de andere mensen die in het kamp verbleven. Ik had deze ervaring voor geen goud willen missen en zou het zo nog eens doen!

Verblijven in het nThambo Tree Camp Klaserie

Ook verblijven in het nThambo Tree Camp?

Wil je ook verblijven in het nThambo Tree Camp? Dan kun je het beste boeken via deze officiële website

Hoe bereik je nThambo?

nThambo is ongeveer een uurtje rijden bij Hoedspruit vandaan. Vooraf krijg je informatie doorgestuurd met de precieze route die je moet nemen. Je stelt je navigatie in op de ingang die je doorkrijgt. Hier betaal je conservatie kosten en entree. Daarna rijd je over een onverharde weg. Je rijdt dan in het reservaat. Hier mag je niet zomaar overal rijden, dus je moet echt de routebeschrijving volgen die je hebt gekregen. Er staan ook wat kleine bordjes. Onderweg kom je misschien al wat dieren tegen! 

Meer ontdekken van Zuid-Afrika

Wij bezochten nThambo aan het begin van onze reis door Zuid-Afrika. Voor wij naar nThambo gingen hadden wij alleen de Panoramaroute gereden. Na ons bezoek aan nThambo verbleven wij nog 3 nachten in het Kruger National Park. Dit vonden wij alsnog heel erg de moeite waard. De ervaring in een privé reservaat is namelijk heel anders dan het zelfstandig rondrijden in Kruger National Park. Beide ervaringen moet je meemaken.

Wil je meer lezen over onze rondreis? Bekijk dan onze reisroute Zuid-Afrika.

Panoramaroute

Dit is alles wat je moet weten over verblijven in het nThambo Tree Camp in Zuid-Afrika. Wij vonden het een enorm toffe plek en ik zou er zo nog eens heen gaan. Het was een ervaring om nooit meer te vergeten. Verblijven in het nThambo Tree Camp in Zuid-Afrika doe je echt voor de mooiste safari’s die je kunt maken.

Zou jij willen verblijven in het nThambo Tree Camp?

Dit artikel is NIET gesponsord. Wij hebben ons verblijf hier zelf betaalt en verdienen hier niets aan.

Pin
Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda (1995) en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht in het basisonderwijs, ben ik een van de gezichten achter Travellers of the world. Als kind maakte ik vooral reizen naar de camping in Nederland, Frankrijk en Italië, maar al snel ontdekte ik hoe mooi de wereld was en wilde ik daar meer van zien. Inmiddels bezocht ik ruim 30 landen en zette ik voet op 5 verschillende continenten. Je kunt mij dan ook wel reisverslaafd noemen. Op Travellers of the world schrijf ik alle artikelen en deel ik onze reistips & ervaringen, om jullie een handje te helpen bij het plannen van je volgende reis.

Reis je me met mee?

Volg ons op

Follows