Nieuws uit de reiswereld #1

by | Jan 6, 2017 | Nieuws uit de reiswereld | 2 comments

Dat het 2017 is weten jullie inmiddels allemaal wel en dat ga ik jullie dan ook niet opnieuw vertellen. Wij beginnen 2017 wel met heel veel nieuwe ideeën, waaronder deze; een nieuwe rubriek op Travellers of the world. Nieuws uit de reiswereld is een rubriek waarbij we elke week of om de week kijken naar (opvallend) reisnieuws uit de afgelopen weken. Vandaag tijd voor deel 1, met heel veel (leuk en vreemd) vliegnieuws.

Vliegen in de toekomst

Op natgeotraveler kwam ik een artikel tegen over vliegtuigen in de toekomst. Dit artikel zegt dat de vliegtuigstoelen flink gaan veranderen in de toekomst. Lange vluchten zijn vaak oncomfortabel en zeg nou zelf, er mag best wat veranderd worden toch? Een houten kont en een stijve nek is met deze verandering in ieder geval verleden tijd, want bij de nieuwe stoelen heb je wel een comfortabele vlucht. Het ontwerp waar het over gaat heet Air Lair en bestaat uit vier rijen en twee verdiepingen van persoonlijke capsules. Iedereen heeft zijn eigen ruimte waar je de sterkte en kleur van het licht aan kunt passen, het geluid en de temperatuur kan instellen. Daarbij passen er volgens Natgeotraveler ook nog meer passagiers in het vliegtuig. In de nieuwe vliegtuigen kun je ook gewoon filmpjes etc. blijven kijken. Of dit ook voor economy class is kon ik er niet duidelijk uit halen, dus fingers crossed.

Op diezelfde dag kwam ik op Colombusmagazine ook een nieuwtje tegen over vliegtuigen uit de toekomst. In dit artikel is een filmpje opgenomen waarin je kunt zien hoe het vliegtuig in de toekomst eruit komt te zien. Vliegtuigbouwer Airbus heeft een nieuw ontwerp, genaamd Transpose gemaakt. Bij dit vliegtuig heb je verschillende capsules die los van elkaar in de cabine van het vliegtuig kunnen worden geschoven. Vliegtuigen kunnen op deze manier op maat worden samengesteld. Zo kan er bijvoorbeeld een restaurant worden geplaatst in een vliegtuig, maar ook kantoorruimtes, bedden en een spa behoren tot de mogelijkheden. En het leuke is; het is ook voor economy class.

Ik zou het geweldig vinden als het vliegen comfortabeler wordt. Beide ideeën lopen flink uiteen en ik denk persoonlijk dat het eerste idee makkelijker en sneller te realiseren is dan idee twee. Beide zijn gericht op het verhogen van comfort en ik denk ook dat beide ideeën echt een verrijking zullen zijn. Het idee om een vliegtuig te kunnen indelen op verschillende manieren spreekt mij erg aan, maar het hebben van je eigen ruimte ook. Misschien een leuke combinatie van de twee?

Vervelende vliegtuig situaties

Dat vliegen niet altijd fijn is dat is bekend, vaak wordt het gezien als een noodzakelijk iets. Je hoort veel nare verhalen; van een vliegtuig dat neerstort, tot aan noodlandingen en urenlange vertragingen. Vrij recentelijk, namelijk op 3 januari 2017, is er op een vlucht van Koeweit naar New York ook iets gebeurt dat je liever niet mee maakt tijdens je vlucht.

In een artikel van travelpulse wordt gezegd dat er tijdens deze vlucht een passagier ziek geworden is. Tijdens een stop in Ierland is de passagier overleden. Het gaat om een 62 jarige man die ziek werd tijdens de vlucht. De man vloog al onder medisch toezicht toen het noodlot toesloeg.

Ander vliegtuig gerelateerd nieuws op travelpulse is het ziek worden van zeven American Airlines stewardessen. Nadat de stewardessen hun vlucht van Charlotte (North-Carolina) naar Orlando erop hadden zitten zijn ze opgenomen in het ziekenhuis. Er werd namelijk geklaagd over een vervelende hoofdpijn. Het vreemde is dat er geen giftige stoffen of iets dergelijks zijn vrij gekomen tijdens de vlucht. Ook heel bijzonder is dat er geen passagiers zijn met het verschijnsel. Misschien dat er iets gebeurde na de vlucht?

Dit nieuws volgt ook zeer kort op een rapport van de Sunday Times of Londen dat een vergelijkbare situatie had bij British Airways in oktober 2016. De klachten tijdens vlucht waren overgeven, en “spaced-out” ogend terwijl ze door de cabine liepen.

De cabine service director noteerde dat er twaalf van de negentien stewardessen ziek werden en last hadden van vergeetachtigheid, verward waren en niet logisch konden nadenken. Een van de stewardessen was zelfs op de grond gaan liggen met een deken over zijn hoofd. British Airways geeft aan dat hun engineers geen fouten bij het vliegtuig hebben kunnen ontdekken.

Beide gevallen zijn dingen die je liever niet mee maakt tijdens je vlucht. Als stewardessen ineens ziek worden en vreemde verschijnselen vertonen is dat toch niet helemaal goed voor je vertrouwen tijdens het vliegen. Hopelijk is het iets wat niet nog eens voorkomt, maar vreemd is het wel.

Verdriet in Istanboel

We hebben nog maar net gehoord over de aanslag in Berlijn, waarbij een vrachtwagen in gereden is op een kerstmarkt, komt het volgende vervelende nieuws. Op de nacht van oud en nieuw is er een aanslag gepleegd op een nachtclub in Istanboel. Bij deze aanslag kwamen 39 mensen om het leven. De Islamitische Staat eiste de aanslag op. De dader van de schietpartij is volgens nu.nl nog op vrije voeten. Wel is er bekend wie de aanslag waarschijnlijk heeft gepleegd.

Ik hoop dat de dader zo snel mogelijk opgepakt wordt en ik hoop nog meer dat het stopt. We hebben zo’n prachtige wereld, waarom moet die zo geruïneerd worden?

China verbiedt Ivoorhandel

Ik wil graag afsluiten met iets heel positiefs: China gaat namelijk Ivoorhandel verbieden! Ik las dit artikel in trouw  en het maakte mij echt heel blij. Het WNF spreekt zelfs van een historisch besluit en zegt dat een enorme impuls zal geven aan het tegengaan van het stropen van olifanten. Ivoor is afkomstig van de slagtanden van olifanten en China is de grootste afzetmarkt ter wereld voor ivoor. Het sluiten van de legale ivoormarkt zal mensen tegenhouden om ivoor te kopen. In Amerika, een andere belangrijke markt voor de verkoop van ivoor hebben de handel eerder ook al grotendeels verboden. Er gelden wel enkele uitzonderingen.

Door WNF en de organisatie Traffic wordt de handel in de gaten gehouden, zij melden dat er jaarlijks zo’n 20.000 olifanten gedood worden door stropers, voornamelijk voor ivoor. 20.000 olifanten teveel dus.

Olifanten ivoor nieuws uit de reiswereld

Dit waren volgens ons de meest opvallende, leuke en minder leuke nieuwtjes uit de reiswereld.

Wat vond jij het opvallendste nieuws deze week?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow