10x de mooiste uitzichten van New York

door | Gepubliceerd Feb 2, 2023 | Amerika, Noord-Amerika, Stedentrips, Verenigde Staten | 6 reacties

New York City is een indrukwekkende stad vol met torenhoge wolkenkrabbers. En wat is er nou gaver dan een mooi uitzicht over deze gebouwen en over de skyline van New York? In dit artikel deel ik de mooiste uitzichten van New York, zodat jij weet waar jij die indrukwekkende skyline het beste kunt bewonderen!

Uitzicht op de skyline van New York

Je kunt de skyline van New York op meerdere plekken bewonderen. Je kunt hiervoor een observatiedek bezoeken, maar ook op andere plekken in de stad kun je de skyline bewonderen. Dan niet van grote hoogte, maar dan bijvoorbeeld vanaf het water. In dit artikel vertel ik over alle mooiste uitzichten van New York. Dus hieronder zal ik straks eerst vertellen over de observatiedekken in New York en daarna nog over de andere mooie uitzichtpunten in New York.

De mooiste observatiedekken van New York

Laat ik dan maar beginnen met de mooiste observatiedekken van New York. Dit zijn er inmiddels vijf en ze zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken. Vanaf elk observatiedek is het uitzicht weer anders. Wij bezochten er zelf overigens uiteindelijk 4 en vonden dit ook genoeg tijdens onze stedentrip van een week. Hieronder zal ik ze alle vijf delen, zodat jij een idee krijgt van wat de observatiedekken te bieden hebben. Tickets kun je makkelijk vooraf online boeken via de websites van de gebouwen of via Get Your Guide. Je kunt ook ter plekke een kaartje kopen, houd er dan rekening mee dat het soms vol zit, of dat je lang moet wachten. Heb je een pas voor de bezienswaardigheden? Dan zijn de meest observatiedekken inbegrepen. Alleen SUMMIT is bij geen enkele pas inbegrepen op dit moment (2023).

1. Top of the Rock

Laat ik beginnen met ons favoriete observatiedek in New York en met wat wij ook een van de mooiste uitzichten van New York vonden. Boven op Rockefeller Center vind je een observatiedek vanaf waar je een iconisch uitzicht hebt over de stad. Je ziet aan de ene kant Central Park liggen, terwijl je aan de andere kant uitzicht hebt op de Empire State Building. Verder zie je ook de Hudson River lopen en kun je genieten van nog veel meer gave gebouwen die je vanaf hier kunt zien. Het beste is om hier met zonsondergang heen te gaan, of anders overdag. Alleen in het donker is zonde, want aan de kant van Central Park zie je dan niks tot vrij weinig. Zelf kozen wij voor zonsondergang en zagen vanaf hier de stad oplichten. Een indrukwekkend gezicht.

Een ticket voor Top of the Rock kost 40 USD per persoon. Ga je met zonsondergang? Dan komt hier nog 10 USD bovenop. Je kunt online een tijd reserveren, of ter plekke in de rij staan voor kaartjes. Reserveren kan via de officiële website, maar ook voordelig via Get your Guide. Houd er rekening mee dat je ook met een tijdslot nog in de rij moet staan. Wij hadden een reservering om 14:50 en mochten uiteindelijk pas om 15:30 naar binnen. Gelukkig maakte het uitzicht alles goed. Je vindt dit uitzichtpunt op de 67e, 69e en 70e verdieping. 

Mooiste uitzichten van New York: Top of the Rock
 Top of the Rock
Mooiste uitzichten van New York: Top of the Rock
Mooiste uitzichten van New York: Top of the Rock
Mooiste uitzichten van New York: Top of the Rock

2. Summit One Vanderbilt

New York veranderd regelmatig en dat bewijst het tweede observatiedek uit dit lijstje maar weer. Deze plek is namelijk super nieuw en pas sinds 2021 geopend. Dit observatiedek is zeker de moeite waard, ook al hebben wij hem gemist. Alle tickets waren uitverkocht en hij is ook nog niet inbegrepen bij een pas voor bezienswaardigheden. Wij besloten hem daarom maar te bewaren voor een eventueel volgend bezoekje.

Summit One Vanderbilt geeft je het beste uitzicht op de Empire State Building en op de Chrysler Building, zonder dat het wordt geblokkeerd door een ander gebouw. Verder kom je hier niet alleen maar voor het uitzicht, maar ook voor de complete ervaring. Je kunt hier het uitzicht namelijk bewonderen op meerdere verdiepingen die allemaal wat anders te bieden hebben. Zo vind je een ruimte met allemaal spiegels, maar ook een ruimte met allemaal ballonnen en kunstobjecten. De hoogste verdieping is buiten, dus je kunt ook in de buitenlucht van het uitzicht genieten. Voor een meerprijs kun je ook nog met een glazen lift aan de buitenkant van het gebouw omhoog, om zo vanaf een nog hoger standpunt naar New York te kunnen kijken.

Een ticket voor Summit One Vanderbilt kost 39 USD. Wil je ook met de glazen lift? Dan betaal je 59 USD per persoon. Voor zonsondergang geldt een toeslag van 10 USD per ticket. Het observatiedek bevindt zich op verdieping 91,92 en 93. Je boekt je ticket via de officiële website, of via Get Your Guide.

3. The Edge

The Edge opende in 2020 zijn deuren en biedt weer een compleet ander uitzicht op New York dan de twee observatiedekken van hierboven. Je ziet het Financial District liggen op een afstandje, maar hebt ook een tof uitzicht op de Hudson River. Het uitzicht platform bevindt zich in de openlucht en hangt als het ware aan het gebouw. Je vindt er ook een klein stukje glazen vloer. Als je hier op gaat staan, kun je meters diep naar beneden kijken. Indrukwekkend! Het uitzicht vanaf The Edge behoort zeker tot de mooiste uitzichten van New York. 

Je vindt het uitkijkplatform op de 100e verdieping bij Hudson Yards. Een ticket kost je 40 USD, voor zonsondergang betaal je een toeslag van 10 USD. Je boekt je ticket via deze website, of via Get Your Guide

Mooiste observatiedekken van New York: The Edge
Mooiste observatiedekken van New York: The Edge
Mooiste observatiedekken van New York: The Edge

4. Empire State Building

Het meest bekende gebouw van New York en een van de meest beroemde gebouwen ter wereld, is de Empire State Building. Dit iconische gebouw is prachtig om te zien en is ook in veel films een decor geweest. Je kunt het gebouw van binnen bezoeken en helemaal naar verdieping 80, 86 en 102 gaan voor een uitzicht over New York. Je vindt in het gebouw ook een museum over de Empire State Building, waar je wat meer leert over het gebouw en de bouw hiervan. Verder vind je hier ook de aap King Kong en natuurlijk een tof uitzicht. Het enige nadeel? Je ziet vanaf hier niet een van de meest iconische gebouwen van New York, omdat je daar bovenop staat. Wij hadden helaas pech, het was enorm mistig, dus wij zagen bovenaan niks anders dan wolken.

Een ticket voor de Empire State Building kost 44 USD. Je mag dan naar de 80e en 86e verdieping. Wil je nog hoger en ook richting verdieping 102? Dan kost een ticket 79 USD. Wij hebben wisselende verhalen gelezen of het uitzicht vanaf verdieping 102 nou echt beter is, dus bedenk goed of je het zoveel extra geld waard vindt. Voor zonsondergang geldt een toeslag van 10 USD. Een ticket koop je via deze website, of via deze link.

5. One World Observatory

Het laatste gebouw in het lijstje met de mooiste observatiedekken in New York, is One World Observatory. Eentje met een beladen geschiedenis, aangezien dit gebouw staat op de plek waar ooit de Twin Towers hebben gestaan. Het One World Trade Centre ligt in het Financial District en ligt dus in een heel ander deel dan bovenstaande observatiedekken. Hierdoor is het uitzicht vanaf het One World Observatory uniek en heel anders dan op de andere plekken. Ook ben je hier echt hoger dan bij de andere uitzichtpunten, maar helaas heb je geen buitendek om van het uitzicht te genieten.

Ondanks de hoogte en het compleet andere uitzicht, was dit ons minst favoriete observatiedek. Het was namelijk enorm commercieel en de weerspiegeling op de ramen was heel heftig. Een leuke foto maken was hier bijna niet te doen, jammer!

Een ticket naar het One World Observatory op verdieping 102 kost je 44 USD. Er is hier geen toeslag voor de uren rondom zonsondergang, dus dat scheelt wel bij dit uitzichtpunt. Je koopt je ticket via deze website, of via Get your Guide.

Mooiste observatiedekken van New York / mooiste uitzichten van New York: WTC
Mooiste observatiedekken van New York / mooiste uitzichten van New York: WTC
Mooiste observatiedekken van New York / mooiste uitzichten van New York: WTC

De andere mooiste uitzichten van New York

Hierboven heb ik nu de mooiste observatiedekken van New York met je gedeeld. Hier heb je een geweldig uitzicht van bovenaf op de stad en zie je de skyline steeds op verschillende manieren. Heel indrukwekkend! Maar ook vanaf de grond kun je geweldige uitzichten hebben op de skyline van New York. Die mooie uitzichten deel ik hieronder, dus je een compleet beeld hebt van de mooiste uitzichten van New York.

6. Brooklyn Bridge & Brooklyn Bridge Park

Een van mijn favoriete uitzichten van New York vond ik de uitzichten die je hebt vanaf Brooklyn Bridge en vanaf Brooklyn Bridge Park. Vanaf hier zie je namelijk de skyline van Manhattan, met de iconische Brooklyn Bridge op de voorgrond. Echt een gave plek om te bezoeken. Deze plek moet je zowel overdag, als in het donker bewonderen. Op beide momenten is het uitzicht namelijk geweldig en weer heel anders.

Mooiste uitzichten New York: Brooklyn Bridge
Brooklyn Bridge

7. Liberty Island

Een ander geweldig uitzicht op de skyline van New York heb je vanaf Liberty Island, het eiland waarop je het vrijheidsbeeld kunt vinden. Met de boot kun je hierheen, om vervolgens op het eiland het beeld te bekijken. Maar, vanaf de boot en vanaf het eiland heb je een geweldig uitzicht, zeker een van de mooiste uitzichten van New York.

Wil je dit mooie uitzichtpunt in New York bezoeken? Dan moet je een boottochtje boeken richting Liberty Island. Dat kan via deze link.

Liberty Island
Mooiste uitzichten van New York: Liberty Island
Mooiste uitzichten van New York: Liberty Island

8. Vanuit een helikopter

Tijdens onze stedentrip New York hebben wij ze vaak zien vliegen: helikopters. En vanaf zo’n helikopter heb je een geweldig en uniek uitzicht over New York City. Dan zie je de stad namelijk pas echt vanaf grote hoogte. Zelf hebben wij dit niet gedaan, maar als je dit doet heb je gegarandeerd het mooiste uitzicht van New York gezien! Je boekt je helikoptervlucht via deze link.

9. Rooftop Bars

Wil je van een mooi uitzicht genieten en ondertussen ook lekker wat drinken? Dan kun je een van de vele rooftop bars bezoeken. Zelf hebben wij dit niet meer kunnen doen, omdat wij eigenlijk elke dag behoorlijk vol gepland hadden en ook nog ziek zijn geweest tijdens onze stedentrip. Jammer, maar helaas! Hoog op ons lijstje stond de bar 230 fifh, vanaf hier heb je namelijk een geweldig uitzicht op de Empire State Building.

10. Vanaf de boot

Vanaf het water heb je ook geweldige uitzichten op de skyline van New York. Het is dan ook zeker een aanrader om een boottochtje te maken over de Hudson River. Je kunt een boottochtje doen bij een bedrijf die zich echt focust op toeristische boottochten, maar je kunt er ook voor kiezen om gewoon een ferry te nemen. Dit laatste kan al vanaf 4 USD en is dus de meest budget vriendelijke optie. Als je de Staten Island Ferry neemt is dit zelfs helemaal gratis! Deze ferry vaart ook nog langs het vrijheidsbeeld. Qua andere ferry tochten zijn de East River route en de South Brooklyn routes aanraders.

Zelf hadden wij een New York Pass, daar was een Circle Line tour bij inbegrepen. Wij gingen daarom in het donker mee op een rondvaartboot. Dit was heel leuk, omdat we zo ook in het donker de skyline van New York konden bewonderen. Verder werd er ook door een gids van alles vertelt over de stad, zeker een leuke extra!

Dit zijn wat mij betreft de tien mooiste uitzichten van New York. Wij vonden deze uitzichtpunten in New York bezoeken echt een van de hoogtepunten van onze stedentrip naar deze wereldstad. Vooral rondom zonsondergang zijn veel van deze plekken echt fantastisch om te zien!

Heb je geen New York Pass en wil je een georganiseerde boottocht maken? Dan kun je dat boeken via deze link

boottocht in NEw York

Dit zijn wat mij betreft de tien mooiste uitzichten van New York. Wij vonden deze uitzichtpunten in New York bezoeken echt een van de hoogtepunten van onze stedentrip naar deze wereldstad. Vooral rondom zonsondergang zijn veel van deze plekken echt fantastisch om te zien!

Wat lijken jou de mooiste uitzichten van New York City? 

Dit artikel bevat affiliatie links. Als jij iets boekt via deze link, ontvangen wij hiervoor een klein bedrag. Dit kost jou niets extra’s! Op deze manier kunnen wij onze website online houden en jou blijven voorzien van gratis reistips. 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 27 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows