De 6 mooiste stranden van Santorini

door | Laatste update Jan 13, 2024 | Gepubliceerd Oct 18, 2023 | Europa, Griekenland | 2 reacties

Santorini is een prachtig eiland en staat vooral bekend om de kerkjes met een blauwe koepel bij een adembenemend mooi uitzicht. Maar, Santorini is meer dan dat. Wist je bijvoorbeeld dat je op Santorini prachtige stranden hebt? In dit artikel deel ik de 6 mooiste stranden van Santorini met je!

Stranden op Santorini

Santorini is een vulkanisch eiland, dit betekent dat je hier geen hagelwitte stranden zult tegenkomen. Wel vind je hier een aantal van de meest bijzondere stranden van Griekenland. Wat dacht je van zwarte stranden, of stranden met indrukwekkende rode kliffen? Op Santorini kom je dit tegen! Het helderblauwe water maakt het plaatje helemaal compleet. Er zijn behoorlijk wat stranden op Santorini die de moeite waard zijn om te bezoeken, maar de mooiste stranden van Santorini bundel ik hier in een overzicht voor je!

1. Red Beach

Laat ik beginnen met het allermooiste strand van Santorini en een van de meest bijzondere stranden die ik ooit heb gezien, namelijk Red Beach. Het strand ligt vlakbij het plaatsje Akrotiri en is een plek waar maar weinig wind staat. Dit maakt het de ideale plek voor een dagje strand. Maar wat het strand pas echt bijzonder maakt, is de omgeving van rode kliffen en rotsen. De combinatie met het donkere zand en de blauwe zee maakt dit stand een lust voor het oog. Hoewel de naam doet vermoeden dat het zand zelf ook rood is, is dit niet helemaal het geval. De precieze kleur vind ik lastig te omschrijven, maar het lijkt vooral op grijs, met hier en daar misschien toch een lichte tint rood.

Je kunt je auto gratis parkeren bij Red Beach. Vanaf deze parkeerplaats is het slechts een paar meter lopen richting het uitzichtpunt op dit indrukwekkende strand. Het uitzicht is echt geweldig. Daarna kun je het wandelpad naar beneden volgen. Dit pad is heel rotsachtig, maar niet moeilijk, ook al zou ik het niet op slippers lopen. Hoewel het uitzicht op het strand het meest indrukwekkende is, is het zeker de moeite waard om het pad naar beneden te volgen. Dan zie je dit mooie strand op Santorini van een ander perspectief en kun je de rode kliffen ook van dichtbij bewonderen.

Mooiste stranden van Santorini: Red Beach
Mooiste stranden van Santorini: Red Beach
Mooiste stranden van Santorini: Red Beach

2. Vlychada Beach

Na Red Beach vonden wij Vlychada Beach het mooiste strand van Santorini. Dit strand heeft zwart zand en is heel uniek door de bijzondere rotspartijen en kliffen bij het strand. Deze kliffen zijn ontstaan door een natuurlijk proces van de vulkaan, de wind en de zee. Het lijkt wel een kunstwerk. Dit strand vind je bij het plaatsje Vlychada en je kunt vlakbij het strand gratis parkeren. Het is hier zeker de moeite waard om een mooie strand wandeling te maken. Naast de mooie kliffen en het bijzondere zwarte strand, is het water hier helder blauw. Mooie foto’s gegarandeerd!

Houd er rekening mee dat Vlychada Beach een van de mooiste stranden van Santorini is, maar ook een nudistenstrand is. Aan het begin van het strand liggen mensen wel met badkleding, maar als je wat verder doorloopt, is iedereen naakt. Let hier ook op bij het maken van foto’s, dit kan natuurlijk niet als er allemaal mensen zonder badkleding liggen te zonnen. Bij ons was het strand bijna leeg, want wij waren hier eind april. Ik moest dan ook behoorlijk ver doorlopen voor ik ontdekte dat dit een nudistenstrand is.

Vlychada Beach, mooiste stranden op Santorini

3. Eros Beach

Voor wie op zoek is naar een wat meer afgelegen strand, behoort Eros Beach bij de mooiste stranden van Santorini. Eigenlijk is dit een verlengde van Vlychada Beach, maar wil je hierheen lopen moet je een behoorlijke afstand afleggen. Eros Beach is super relaxed en mooi om te zien. De kliffen zijn hier super bijzonder, het zand mooi zwart en water mooi blauw. Je vindt hier zitzakken om lekker te chillen onder een parasol. De perfecte plek voor een dagje strand. Let op dat dit plekje wat meer verstopt zit. Je bereikt Eros Beach via een onverharde weg. Hij staat aangegeven met bordjes, maar je mist deze bordjes zo.

4. Perissa Beach

Perissa is een gezellige badplaats op Santorini. Je vindt hier een leuke boulevard met gezellige horeca om lekker iets te eten of te drinken. Bij de badplaats Perissa vind je ook Perissa Beach, een mooi zwart zandstrand met op de achtergrond een mooie klif. En natuurlijk met helder blauw water. Perissa Beach loopt over in Perivolos Beach en dit is samen waarschijnlijk het grootste en langste zandstrand van Santorini.

Dit strand vonden wij zeker de moeite waard en mag je niet missen op Santorini. Houd er wel rekening mee dat de badplaats zelf in het hoogseizoen het leukste is. Daarbuiten is het hier, vooral wat vroeger op de dag, best uitgestorven. Niet erg voor mooie foto’s van het strand zonder mensen, maar de sfeer in het plaatsje zelf is natuurlijk leuker als het levendig is.

Stranden op Santorini: Perissa Beach

5. Kamari Beach

Kamari is een gezellige plek om te bezoeken. Je vindt hier een grote, lange boulevard met veel horeca. Kamari is populair onder toeristen omdat dit een goedkopere plek is om te verblijven op het eiland. Fira en Oia zijn over het algemeen een stuk duurder. Daarnaast heeft Kamari een prachtig mooi zwart strand, met geweldig mooi blauw water. Ik vond het strand wat lijken op die van Perissa Beach, alleen was het hier wat levendiger tijdens ons bezoek. Het is zeker de moeite waard en een van de mooiste stranden van Santorini!

Mooiste stranden Santorini: Kamari
Mooiste stranden Santorini: Kamari

6. White Beach

Santorini heeft veel zwarte stranden, maar een van de stranden op het eiland is niet zwart en wordt White Beach genoemd. Het is een klein strand vlakbij Akrotiri met witte kiezels. Het water is prachtig blauw en het ligt in een mooie baai. Zelf was ik erg benieuwd naar dit strand, maar helaas kun je dit strand alleen met de boot bereiken. Je moet hiervoor een boot regelen die je heen en weer brengt, of mee gaan met een tour. Wij hadden hier zelf helaas geen tijd voor tijdens onze dagen op Santorini.

Overige mooie stranden op Santorini

Hierboven heb ik de mooiste stranden van Santorini met je gedeeld, maar er zijn nog veel meer prachtige stranden waar je heerlijk kunt relaxen. Wij hadden helaas slecht 4 nachten op het eiland en hierdoor moesten wij keuzes maken. Er is nou eenmaal veel te doen op Santorini! Maar als ik meer tijd had gehad, wilde ik ook wel graag meer toffe stranden bezoeken. Een aantal die nog op ons lijstje stonden, zal ik hieronder opsommen:

  • Paralia Mesa Pigadia (ook wel Black Beach genoemd)
  • Perivolos Beach
  • Monólithos Beach
  • Vourvoulos Beach

Wil je naast stranden nog meer ontdekken van Santorini? Lees dan ook eens mijn artikel waarin ik de mooiste bezienswaardigheden op Santorini deel! Of bekijk mijn artikel over de mooiste dorpen van Santorini.

 

Dit zijn wat mij betreft de mooiste stranden van Santorini. Hoewel Santorini geen bestemming is waar je perse voor het strand komt, heeft het een aantal prachtige stranden die echt de moeite waard zijn. Wij vonden het in ieder geval heel mooi en een leuke afwisseling tussen alle dorpen op het eiland.

Wat vind jij de mooiste stranden van Santorini?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 28 jaar oud en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht in het basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows