14x de mooiste bestemmingen in Amerika voor op de bucketlist!

door | Laatste update Feb 6, 2024 | Gepubliceerd Sep 16, 2023 | Amerika, Noord-Amerika, Verenigde Staten | 4 reacties

Amerika is een veelzijdig land vol met grote wereldsteden en fantastische natuur. Je kunt je hier maanden vermaken en nog steeds elke dag nieuwe plekken ontdekken. Maar welke plekken zijn nou de mooiste bestemmingen en echt de moeite waard? In dit artikel vertel ik over de mooiste bucketlist bestemmingen in Amerika en deel ik de ultieme Amerika bucketlist!

Mooiste bucketlist bestemmingen Amerika

Amerika is een land dat tot de verbeelding spreekt. De Grand Canyon, New York, Yosemite en de prachtige bergen in Glacier National Park zijn allemaal droombestemmingen. Inmiddels maakten wij 2 reizen naar Amerika, maar wij zijn nog lang niet uitgekeken. Want ook op onze bucketlist staan nog veel plekken in Amerika. Hieronder deel ik dan ook bucketlist bestemmingen die wij inmiddels zelf hebben bezocht, maar ook wat bestemmingen die wij heel graag nog willen bezoeken. Op deze manier kun je heel veel inspiratie opdoen voor jouw volgende droomreis naar Amerika!

1. De Grand Canyon

Een van de meest beroemde nationale parken in Amerika is toch wel de Grand Canyon. De Grand Canyon is een van de grootste kloven ter wereld en heel indrukwekkend. Bij de vele uitzichtpunten kun je genieten van het uitzicht op de Colorado Rivier, die dwars door de kloof stroomt. Je kunt er prachtig wandelen en gave roadtrips maken, waarbij je kunt stoppen op de mooiste plekken. Verder is de zonsondergang echt magisch bij de Grand Canyon. Het is echt iets wat je een keer gezien moet hebben in je leven! Vergeet ook niet om een helikoptervlucht te maken over de Grand Canyon, wij deden dit niet en hebben daar nog steeds spijt van.

Mooiste bucketlist bestemmingen Amerika

2. New York

New York is een wereldstad en een van de leukste steden van Amerika om te bezoeken. De stad hoort dan ook zeker thuis op je Amerika bucketlist. New York spreekt tot de verbeelding. De hoge wolkenkrabbers, een Broadway show, Times Square, Brooklyn Bridge, Central Park en het Empire State Building, wie kent ze niet? Naast al deze plekken heeft New York nog veel meer. Ik vond de uitzichten over de stad heel indrukwekkend en heb genoten van de zonsondergang vanaf Top of the Rock. Verder vind je hier geweldige kerstverlichting als je tussen november en begin januari richting New York reist. En wat dacht je van de gave sportwedstrijden die je hier kunt meemaken? Er is voor iedereen wel iets te doen! Echt een toffe stad dus. Meer lezen? Lees dan ook eens mijn artikel over bezienswaardigheden in New York.

Amerika bucketlist: New York

3. Yosemite National Park

Een van de mooiste nationale parken in Amerika is Yosemite National Park. In dit park heb je geweldige uitzichten en vind je heel veel indrukwekkende watervallen. Onderweg naar Glacier Point kijk je je ogen uit en het uitzicht bij Tunnel View is een van de mooiste uitzichten die je ooit zult zien. Je kunt in Yosemite prachtig hiken naar watervallen en naar diverse mooie uitzichtpunten. Zo is de Mist Trail een fantastische wandeling die je echt niet mag missen. Verder is de Tioga Pass een prachtige route om te rijden. Maar let op, deze weg is alleen in de zomermaanden geopend! Meer lezen? Lees dan ook een mijn artikel over Yosemite National Park.

Mooiste bestemmingen Amerika voor op de bucketlist

4. De parken van Utah

Utah is een van de mooiste en meest bijzondere staten van Amerika. Je vindt hier natuur die je nergens anders ter wereld zult vinden. In Utah vind je vijf nationale parken (de mighty 5) die zeker horen tot de mooiste nationale parken van Amerika. Deze moeten dan ook zeker een plekje krijgen op je Amerika bucketlist en verdienen een plekje in dit artikel over de mooiste bucketlist bestemmingen in Amerika. Een van de meest bijzondere parken in Utah is Bryce Canyon National Park. Ondanks de naam is Bryce geen kloof. Maar bijzonder is het hier wel. Bryce Canyon staat bekend om de hoodoos, oftewel de pilaren van Bryce. En die zijn bijzonder om te zien. De uitzichten die je hebt zijn adembenemend mooi. Je kunt hier prachtig wandelen en de natuur is hier echt uniek.

Naast Bryce is Zion ook een van de mighty 5 in Utah. Zion is echt geweldig mooi en bijzonder om te zien. Als je hier gaat hiken heb je geweldige uitzichten op de kloof, de bergen en de rivier. Deze uitzichten zijn echt onvergetelijk en horen echt bij de mooiste uitzichten ooit. Verder is de Narrows een onvergetelijke wandeling door het water en een kloof. Helaas was die gesloten zijn ons bezoek, dus ook bij ons staat een stukje van Zion nog op onze Amerika bucketlist.

Park nummer 3 van de mighty 5 in Utah is Capitol Reef. Via de Scenic Byway 12 kun je dit park bereiken. Het is het minst bezochte park van Utah, maar zeker de moeite waard. Vooral de scenic route in het park is prachtig.

De laatste 2 parken in Utah zijn Canyonlands en Arches, waarbij wij vooral Arches bucketlist waardig vonden. Arches is prachtig. Je vindt hier hele unieke natuur, de uitzichten vanaf de weg zijn fantastisch en je kunt er mooie wandelingen maken. Arches was voor ons echt een verrassing en kan ik je zeker aanraden!

Mooiste bestemmingen in Amerika bucketlist: parken in Utah
Mooiste bestemmingen in Amerika bucketlist: parken in Utah
Mooiste bestemmingen in Amerika bucketlist: parken in Utah
Mooiste bestemmingen in Amerika bucketlist: parken in Utah

5. De Pacific Northwest

Dan nu een bestemming die enorm hoog op onze Amerika bucketlist staat, namelijk de Pacific Northwest. Als wij opnieuw naar Amerika gaan, willen wij zeker weten richting het Noordwesten van het land, aangezien je hier een aantal van de mooiste plekken van Amerika vindt. Bij de Pacific Northwest horen Oregon, Washington, Idaho, Montana, Wyoming en Alaska. Als ik denk aan de Pacific Northwest, denk ik vooral aan de prachtige kust van Oregon, de Nationale Parken als Glacier, Olympic, Mount Rainier en North Cascades en aan steden als Portland en Seattle. De parken in deze regio van Amerika zijn stuk voor stuk indrukwekkend door de mooie bergen en staan niet voor niks heel hoog op onze bucketlist!

Als ik echt de tijd zou hebben voor dit stukje van Amerika, zou ik het ook wel graag willen combineren met reizen naar Canada. Vanaf hier sta je namelijk zo in Banff, Jasper en andere fantastische plekken in Canada, een ander land dat enorm hoog op onze bucketlist staat!

6. Het wilde westen in Monument Valley

Denk je aan Amerika? Dan denk je ook aan het wilde westen. Aan uitgestrekte landschappen met unieke rotsformaties, wilde paarden en aan woestijnen zover je kunt kijken. Een van de beste plekken van Amerika om je echt even in het wilde westen te wanen, is Monument Valley. Hier kun je zelf rondrijden of met een jeep mee om zo het landschap te ontdekken. Wij zagen hier paarden rondrennen, unieke stukken woestijn en prachtige rotsformaties. Je waant je hier in een film en dat is ook niet gek, aangezien Monument Valley ook het decor is geweest van veel films! Echt een plek die op je Amerika bucketlist moet staan!

Monument Valley Amerika Bucketlist

7. Winterzon in Florida

Wil je de koude winter in Nederland ontvluchten? Dan is Amerika ook een goede reisbestemming. In Florida is het dan namelijk heerlijk weer! Florida hebben wij zelf nog niet bezocht, maar is een van de bestemmingen in Amerika die op onze bucketlist staat. De stranden en de Keys lijken mij prachtig om te bezoeken. Maar ook naar Miami en de Everglades ben ik nieuwsgierig. En natuurlijk wil ik ook eens naar de pretparken bij Orlando, dat lijkt me echt heel gaaf!

8. Page

Page staat bekend om de prachtige slot canyons die je hier tegenkomt. Je kunt hier wandelen door de Upper of Lower Antelope Canyon en dat is echt fantastisch mooi. De natuur hier is uniek en je kunt hier foto’s maken die je nergens anders ter wereld kunt maken. Page behoort dan ook zeker tot de mooiste bucketlist bestemmingen in Amerika. Ben je uitgekeken bij Antelope Canyon? Bezoek dan ook het geweldige uitzicht bij Horseshoe Bend en ontdek het prachtige Lake Powell. Meer lezen? Lees dan ook eens mijn artikel waarin ik vertel wat je moet doen in Page.

Page omgeving
Page omgeving

9. Las Vegas

Las Vegas, sommige mensen vind het geweldig, andere verschrikkelijk. Maar wat je mening ook is, dit is zo’n plek waar je gewoon een keer in je leven geweest moet zijn. Wij vonden het zelf in ieder geval super leuk om eens te bezoeken. Wandel over de strip en stap eens wat verschillende hotels binnen. Ze zijn allemaal even idioot, bizar en leuk om te zien! Waag een gokje in een van de vele casino’s en reis ook eens richting Fremont Street in Downtown Las Vegas, waar het misschien nog wel leuker is dan op de strip zelf!

Amerika bucketlist: Las Vegas

10. Hawaii

Hawaii bezochten wij zelf helaas nog niet, maar staat heel hoog op onze Amerika bucketlist. Tijdens onze wereldreis hadden wij hier toen helaas net niet genoeg budget voor en sindsdien kriebelt een bezoek aan Hawaii enorm. Je vindt hier geweldige stranden, vulkanen, bijzondere bergen en het is heel groen. Hawaii is gewoon echt een droomplek die op elke bucketlist zou moeten staan. Helaas is het ver en duur, anders ging ik liever nog vandaag dan morgen!

11. Bijzonder Yellowstone

Tijdens onze reizen naar Amerika hebben wij best veel nationale parken bezocht, maar Yellowstone blijft toch de meest bijzondere. Yellowstone ligt in de staten Wyoming, Montana en Idaho en is dus eigenlijk onderdeel van de Pacific Northwest, maar omdat je het ook makkelijk kunt combineren met een reis door het westen van Amerika, noem ik hem apart. Yellowstone is het oudste nationale park van Amerika en is bijna vier keer zo groot als Luxemburg. Het park heeft enorm veel bijzondere plekken. Het gebied is vulkanisch, wat betekent dat je hier heel veel geothermische plekken kunt bezoeken. Je vindt hier bijzondere kleuren en spuitende geisers. Maar daarnaast vind je hier ook bossen, meren en watervallen. En om het compleet te maken kun je ook nog op zoek gaan naar wildlife in de Lamar Valley. Meer lezen? Lees dan ook eens mijn artikel over bezienswaardigheden in Yellowstone.

Mooiste bucketlist bestemmingen Amerika: Yellowstone
Mooiste bucketlist bestemmingen Amerika: Yellowstone

12. Route 66

Een van de meest iconische roadtrips ter wereld is de Route 66. Het is een historische autoweg van 3940 km lang. De route bestaat al lang niet meer, maar het grootste deel kun je nog steeds rijden met de auto of motor. De route start in Chicago en eindigt bij de Santa Monica Pier in Los Angeles. Onderweg kom je veel gave en bijzondere plekken tegen. Zelf zagen wij het eindpunt van de route, maar hebben hem verder niet gereden. Ik zou dat zeker nog eens willen doen!

13. Highway 1

We blijven nog even bij de roadtrips, want een andere plek in Amerika die echt op jouw bucketlist moet staan, is de prachtige Highway 1. Deze kustroute loopt van San Francisco naar Los Angeles en is echt fantastisch. Het mooiste stuk is bij de Big Sur, waar de uitzichten je omver blazen. Verder kun je bij deze route walvissen spotten bij Monterey, nog steeds een van onze gaafste reiservaringen ooit! En wil je een waterval op het strand zien vallen? Ook dat kan bij deze prachtige kustroute.

Highway 1 waterval

14. Alaska

Alaska noemde ik ook al kort bij de Pacific Northwest, maar aangezien dat nog een behoorlijk stuk bij staten als Washington en Oregon vandaan ligt, noem ik Alaska apart. Deze staat in Amerika verdient namelijk een aparte reis. Zelf bezochten wij Alaska nog niet, maar het staat wel steeds hoger op onze Amerika bucketlist. Je kunt hier heel veel beren spotten en in het noorden van Alaska heb je zelfs de kans om ijsberen te zien. Hoe gaaf is dat? Verder vind je in Alaska prachtige bergen, nationale parken en indrukwekkende natuur. Echt een bestemming voor ons dus en echt eentje die op het lijstje met de mooiste bucketlist bestemmingen in Amerika thuis hoort! 

Je droomreis naar de mooiste plekken van Amerika regelen

Wil je je droomreis naar de mooiste bestemmingen in Amerika geen regelen? Houd dan nog rekening met deze tips!

  • Maak keuzes! Je kunt niet al deze bucketlist bestemmingen in Amerika in 1 reis proppen. Kies wat plekken die dichtbij elkaar liggen. Amerika is enorm en de afstanden zijn groot.
  • Check vooraf welke luchthaven het best gelegen is voor jouw bucketlist bestemming in Amerika. Amerika heeft heel veel luchthavens en vanaf Schiphol vlieg je op heel veel van deze bestemmingen direct, of met slechts 1 overstap.
  • Zorg altijd voor een huurauto. Amerika is geen land voor een reis met het openbaar vervoer. Tenzij je een stad als New York bezoekt, dan laat je de auto beter staan.
  • Regel vooraf een ESTA. Deze heb je nodig om Amerika in te mogen.
  • Wil je je reis liever niet zelf regelen en kies je liever voor een organisatie? Bekijk dan eens een Littleamerica reis naar de VS. Zij kunnen jouw persoonlijke droomreis voor je samenstellen, zodat je zeker weten niks mist en een fantastische reis gaat maken waar je zorgeloos van kunt genieten!
  • Ben je op zoek naar nog meer tips? Bekijk dan ook eens mijn artikel over de mooiste plekken van Amerika.
Ultieme Amerika bucketlist bestemmingen

Dit zijn wat mij betreft de 14 mooiste bucketlist bestemmingen in Amerika. Ik hoop de plekken die wij zelf nog niet bezocht hebben snel te kunnen bezoeken, want dat zijn voor ons stuk voor stuk droomreizen. Amerika is prachtig en je kunt er naar toe blijven reizen. Er is zoveel moois te zien!

Welke plekken staan er op jouw Amerika bucketlist?

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen.

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 28 jaar oud en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht in het basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows