Milford Road: de 12 mooiste stops langs de Milford Road in Nieuw-Zeeland

door | Laatste update Apr 6, 2023 | Gepubliceerd May 12, 2022 | Nieuw-Zeeland, Oceanië, Roadtrips | 4 reacties

De Milford Road is de weg die loopt van Te Anau naar Milford Sound en wordt niet voor niks één van de mooiste wegen van Nieuw-Zeeland genoemd. Deze route is prachtig en je kijkt er echt je ogen uit! De uitzichten zijn geweldig, maar je kunt ook prachtige wandelingen maken op deze route. In dit artikel deel ik de mooiste Milford Road stops en wat handige tips voor de Milford Road in Nieuw-Zeeland.

De Milford Road in Nieuw-Zeeland

Vanaf Te Anau kun je aan de Milford Road beginnen. Dit is de weg die je van het stadje Te Anau naar Milford Sound brengt. Een prachtig fjord in Fiordland National Park op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Milford Sound is een van de mooiste plekken ter wereld en dat komt onder andere door de weg erheen. Deze weg is voor ons zelfs een van de mooiste routes die wij ooit gereden hebben! 

De Milford Road wordt ook wel de Milford Highway genoemd en wordt aangegeven als de State Highway 94. Het is een weg van 118 kilometer en je hebt zo’n 1 uur en 25 minuten nodig om de hele weg te rijden. Dit is zonder stops, dus als je stops wilt maken, duurt het natuurlijk een stuk langer.

De Milford Road is prachtig. Er zijn veel bezienswaardigheden langs de weg en enorm veel prachtige Milford Road stops waarbij je echt even de auto uit wilt. In dit artikel vertel ik daar alles over.

Milford Road stops: dit zijn de mooiste bezienswaardigheden bij de Milford Road!

De Milford Road is echt een bezienswaardigheid op zich. Neem dan ook je tijd, want je zult zien dat hier heel veel te doen is. Een dag is niet genoeg! Hieronder deel ik mijn tips voor de Milford Road met je!

De Milford stops hieronder kom je trouwens op deze volgorde tegen vanaf Te Anau gezien. Handig!

1. Elington Valley Lookout

De eerste stop langs de Milford Road die de moeite waard is, is de Elington Valley Lookout. De weg is hier nog vlak, maar in de verte zie je de indrukwekkende bergen al opdoemen. Deze stop is perfect om even kort je benen te strekken en wat leuke foto’s te maken.

Milford Sound Road in Nieuw-Zeeland

2. De Lupins langs de weg

Ergens rondom dit punt vind je een prachtig veld met Lupins. Ik weet niet meer precies waar het was, maar je komt dit mooie stukje vanzelf tegen tijdens het rijden. Je kan in ieder geval op veel plekken langs de weg gewoon stoppen en als je in de goede tijd bent, is het echt een must om bij de lupins een kijkje te nemen. Er staan hier hele velden vol met de gekleurde bloemen en op de achtergrond zie je de prachtige bergen.

Milford Road stops: Lupins langs de weg
Milford Road stops: Lupins langs de weg

3. Mirror Lake

De volgende Milford Road stop is Mirror Lake. Dit is een meer langs de weg waarin je een mooie weerspiegeling in het water kunt zien. Zeker een stop waard!

4. Lake Gunn

Vlak na Mirror Lake kom je het volgende mooie meer tegen, namelijk Lake Gunn. Hier kun je een stukje lopen langs het meer en genieten van wat mooie uitzichten. Zeker de moeite waard ook!

Tips voor de Milford Road in Nieuw-Zeeland

5. Key Summit Hike

Als je de tijd hebt is het ook echt leuk om wat verschillende wandelingen langs de Milford Road in Nieuw-Zeeland te doen. Een van de leukste wandelingen is de Key Summit Hike. Dit is een onderdeel van de meerdaagse Routeburn Track. De wandeling duurt zo’n 3 uur in totaal. Je loopt dezelfde weg heen als terug. Het eerste deel bestaat uit 20 minuten klimmen in het bos. Dit is vrij saai, maar eenmaal boven is het echt de moeite waard. Boven kun je namelijk een prachtige route volgen tussen de bergen en heb je geweldige uitzichten. Echt een aanrader! De wandeling start bij de Devide carpark. 

Key Summit hike bij de Milford Road in Nieuw-Zeeland

6. Pop’s View Lookout

De volgende Milford Road stop die je niet mag missen is Pop’s View Lookout. Dit is een prachtig uitzicht op de bergen en de Milford Valley. Heel mooi om te zien en zeker de moeite waard!

Pop's View

7. Hiken naar Lake Marian

Een andere mooie wandeling bij de Milford Road is de wandeling richting Lake Marian. Deze wandeling duurt in totaal 3 uur. Je hebt 1,5 uur voor de heenweg nodig en 1,5 uur voor de terugweg. Je loopt door een bos richting een prachtig bergmeer. Zeker een van de mooiste wandelingen die je in Nieuw-Zeeland kunt doen en een van de mooiste meren van het land. Helaas werd Remco de dag dat wij deze hike wilden doen ziek en moesten wij het overslaan.

8. Gertrude Saddle Hike

De mooiste wandeling langs de Milford Road in Nieuw-Zeeland is ongetwijfeld die richting Gertrude Saddle. Maar helaas is deze wandeling niet voor iedereen geschikt. Hij is namelijk heel pittig en absoluut niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Je moet hier behoorlijk klimmen en klauteren. Deze wandeling is dan ook alleen aan te raden voor ervaren klimmers en wandelaars. Het uitzicht aan het einde is wel echt bizar mooi als ik de foto’s mag geloven!

Je kan trouwens ook gewoon langs de weg stoppen bij de Gertrude Valley Lookout en dat deden wij zelf wel en is zeker de moeite waard, zoals je op de foto hieronder ziet! 

9. Homer Tunnel

Na een tijdje kom je bij de Homer Tunnel uit. Deze tunnel is ruim 1 kilometer lang en is alleen geschikt voor één rijrichting. Met behulp van een verkeerslicht wordt het verkeer hier geregeld. Het kan zijn dat je hier een tijdje moet wachten. Dat is helemaal geen straf, want het uitzicht is fantastisch. Je staat echt in een prachtige omgeving!

10. 1855 Lookout

Na de Homer Tunnel kom je bij het mooiste stuk van de Milford Road uit. Er is hier een weg met haarspeldbochten en de uitzichten zijn adembenemend mooi. In één van die bochten kom je een parkeerplaatsje tegen. Dit is 1855 Lookout en vanaf hier heb je het mooiste uitzicht van de hele route. Geweldig en echt een van de beste tips voor de Milford Road.

tips voor de Milford Road stops die je niet mag missen!

11. The Chasm

Watervallen kom je behoorlijk veel tegen tijdens het rijden van de Milford Road in Nieuw-Zeeland, vooral na veel regenval of sneeuw. Je kunt ze alleen lang niet allemaal makkelijk bezoeken of er zomaar bij stoppen. Bij The Chasm kan het wel. In 20 minuten loop je door een prachtig bos richting een mooi uitzichtpunt op een watervalletje. Leuk om te zien en de perfecte plek om je benen te strekken.

12. Milford Sound

Na deze 11 prachtig Milford Road stops, kom je uit bij de parkeerplaats van Milford Sound, het eindpunt van de weg. Het is oprecht bijna jammer dat de weg hier stopt, want het is prachtig. Ik zou er nog wel uren kunnen rijden en genieten van dit soort uitzichten.

Het is hier natuurlijk een must om de Milford Sound Cruise te doen. Op die manier kun je het fjord zelf op de beste manier ontdekken en ervaren. Het is echt onvergetelijk. Meer lezen? Lees dan ook eens mijn artikel over onze Milford Sound Cruise.

Verder is het een must om de wandeling richting het viewpoint te doen, dit kost je zo’n 10 minuten vanaf de parkeerplaats en je hebt vanaf hier echt een mooi uitzicht op Milford Sound. Ook de Milford Sound Foreshore wandeling is de moeite waard. Deze kost je zo’n 10 tot 20 minuten.

Milford Sound!
Milford Sound!
Milford Sound!

Overige tips voor de Milford Road in Nieuw-Zeeland

Nu je weet wat de mooiste Milford Road stops zijn, is het tijd om mijn laatste tips met je te delen. Ik som deze hieronder op.

  • Neem de tijd! Wij hebben 2 keer deze route gereden. Een keer met goed weer, een keer met sneeuw en regen. Beide anders en de moeite waard. Daarnaast hadden wij nog 1 extra dag om een wandeling te doen langs de Milford Road.
  • Wij verbleven in Te Anau de gehele tijd. Je kan ook langs de Milford Road zelf verblijven, dan kun je optimaal gebruik maken van je tijd in deze omgeving. Sommige bezoeken Milford Sound vanuit Queenstown, dit zou ik je niet aanraden. Dan ben je veel tijd kwijt aan heen en weer rijden. Zonde! Je kunt Queenstown beter apart bezoeken tijdens je reis. Op zoek naar tips voor Queenstown? Die vind je in mijn artikel vol Queenstown tips
  • Laat je niet afschrikken door het weer. Het regent hier nou eenmaal 200 dagen per jaar.
  • Stop ook op random plekken langs de weg! Onderweg kom je genoeg parkeerhaventjes tegen waar je kunt stoppen om te genieten van het uitzicht. Ik heb nog veel foto’s van deze route, waarvan ik niet precies weet waar ze zijn gemaakt. Maar prachtig is het wel.
  • Er zijn geen benzinepompen langs de route, zorg dus dat je tankt in Te Anau. 
  • Je hebt nergens internet langs de Milford Road.
  • Deze route kun je het beste met eigen vervoer afleggen. Je kunt ook een tour doen in combinatie met de boottocht door Milford Sound. Ook dan stop je op verschillende plekken langs de weg. Maar je hebt dan geen tijd voor hikes en ook geen vrijheid om te bepalen waar en hoelang je stopt.
  • Overweeg om na je roadtrip op de Milford Road ook eens richting Doubtful Sound te gaan met een tour!
  • Verder reizen na Milford Sound? Bekijk onze route Nieuw-Zeeland voor inspiratie!
  • Lees je goed in over de verkeersregels voor je deze prachtige weg gaat rijden. Tips nodig? Lees dan mijn artikel over rijden in Nieuw-Zeeland

Hopelijk heb je nu een goed beeld gekregen van deze roadtrip en lekker veel tips voor de Milford Road in Nieuw-Zeeland kunnen verzamelen. Het is echt de mooiste weg in Nieuw-Zeeland en een van de mooiste routes die wij ooit in ons leven hebben gereden. De uitzichten zijn geweldig en er zijn talloze prachtige Milford Road stops die je echt wilt maken!

Zou jij de Milford Road eens willen rijden?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow