Mijn reis bucketlist

door | Laatste update Aug 16, 2019 | Gepubliceerd Apr 25, 2016 | Bucketlist, Op de bucketlist | 8 reacties

De lijst aan landen die ik graag eens zou bezoeken is immens lang. Zo lang dat ik mij afvraag hoe ik al die mooie plekken ooit in één mensenleven kan bezoeken. Er zijn zoveel mooie plekken, plekken die vragen om door mij ontdekt te worden. Naast die enorme lijst met landen heb ik ook een hele lijst aan dingen die ik graag eens zou doen, op reis, voor een reis of tijdens een reis. Een bucketlist die waarschijnlijk iets makkelijker te verwezenlijken is, de bucketlist die ik vandaag met jullie deel! Benieuwd wat er op mijn reis bucketlist zonder bestemmingen staat? Lees dan snel verder!

1. Embrace the unknown

Embrace de unknown, het onbekende opzoeken. Jaren geleden zei ik altijd al dat ik een keer naar Schiphol wilde gaan, in het eerste vliegtuig met plek wilde stappen en gewoon zou gaan. Ik zou wel zien waar ik uit zou komen. Tegenwoordig is dit allemaal niet meer zo makkelijk en goedkoop. Je hebt wel wat last minute stands op Schiphol, maar ja, het is toch niet helemaal wat ik zoek.

Gelukkig is er een reisorganisatie in Nederland die dit mogelijk maakt. Die er voor zorgt dat je het onbekende ontdekt, dat je uitkomt op plekken waar je anders misschien nooit uit zou komen. Je boekt een reis bij srprs.me en zij regelen de rest. Het enige wat je van te voren weet is de temperatuur op je bestemming en hoe laat je op welk vliegveld moet zijn. Er zijn verschillende thema’s, dus je kan helemaal zelf kiezen hoe jouw vakantie eruit komt te zien. You’ll go where ever you’re meant to go!

En ik heb leuk nieuws, want in 2016 heb ik dit punt van mijn reis bucketlist kunnen strepen! Ik ging namelijk op reis met srprs.me en vond het geweldig!

embrace the unknown bucketlist

2. Alleen op reis

Alleen op reis is iets wat ik altijd al een keer heb willen doen. Ik wil gewoon weten hoe goed ik mezelf kan redden en of ik het wat vind. Ik lees overal dat je het een keer moet proberen en dat wil ik zeker een keer doen. Al is het maar een leuke citytrip van een weekje in Europa.
 

3. Enkeltje boeken

Ik wil heel graag na mijn studie weg. Een enkele reis boeken samen met Remco en kijken hoe lang we weg blijven, waar we heen gaan en gewoon lekker genieten. Rondtrekken, totdat het tijd is om weer terug te gaan. Wanneer het tijd is? Geen idee, misschien als het geld op is, of als we zelf denken nu is het mooi geweest.

Op 7 oktober 2018 namen wij eindelijk deze stap. Met een enkeltje op zak vlogen wij naar Nieuw-Zeeland. Na een droomreis van 10 maanden kwamen wij weer thuis, het geld was op en we hadden zoveel mooie dingen mee gemaakt. We bezochten Nieuw-Zeeland, Bali, de Filipijnen, Australië, Amerika, Spanje en Egypte en ik had geen moment willen missen! 

Backpacken bucketlist

4. Voet zetten op alle continenten

Elk continent heeft iets moois te bieden en ik droom ervan om van elk continent een stukje te zien, eigenlijk liever meer dan een klein stukje. Van Amerika tot Afrika, van Azië tot Antarctica, het lijkt me prachtig. Ik wil het zien en beleven. Genieten van alle verschillende culturen die onze wereld te bieden heeft. Hoe leuk is het als je op elk continent bent geweest?

Inmiddels bezochten wij Azië, Afrika, Noord-Amerika, Oceanië en Europa. Het schiet al lekker op dus! 

 

5. Een roadtrip maken

Een roadtrip maken is iets wat ik serieus nog nooit heb gedaan. Ik heb rondgereisd per trein en ben met de auto op vakantie geweest naar 1 vaste plek, maar een roadtrip maken heb ik nog niet eerder gedaan. Het lijkt mij een hele fijne manier van reizen omdat je heel veel vrijheid hebt. Met de auto kan je op veel verschillende plekken komen en je bepaalt helemaal zelf welke weg je neemt en waar je heen gaat. De ultieme manier om vrij rond te reizen.

Tijdens onze wereldreis waar ik hierboven over vertelde deden wij dit voor het eerst. Roadtrippen was geweldig en inmiddels maakten wij een roadtrip door Australië, Nieuw-Zeeland, Amerika en Spanje. Dat smaakt naar meer! 

roadtrip bucketlist

6. Een ballonvaart

Een ballonvaart lijkt mij geweldig en doodeng tegelijkertijd. Ik heb namelijk ontzettende hoogtevrees, maar ik denk dat het een prachtige ervaring is. Mij lijkt dit vooral leuk in een prachtig natuur gebied, tijdens en na zonsopgang. Ik denk dat je een adembenemend mooi uitzicht hebt vanaf een luchtballon. Daar wil ik dan best mijn angst voor overwinnen.

Luchtballon op mijn bucketlist
Luchtballon bucketlist

7. Een Helikoptervlucht maken

Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde als bij de ballonvlucht, het lijkt me geweldig en doodeng tegelijk. Maar wat een prachtige ervaring moet zo’n helikoptervlucht zijn. Ook dit zou ik het liefste doen boven een mooi natuur gebied, waar je dicht langs alle kliffen, bergen of rotsen vliegt, zodat je de prachtige omgeving echt goed kan zien.

grand canyon bucketlist
En dan zou dit bijvoorbeeld je uitzicht zijn… Geweldig toch?
Mijn reis bucketlist is dus best lang en het zal meerdere jaren duren voor ik alles af kan strepen. Maar dromen mag, dromen mag altijd.

 

Wat staat er op jouw reis bucketlist?

De foto's uit dit artikel komen allemaal van Pixabay 
Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows