Mijn 8 favoriete reismomenten

by | Apr 12, 2020 | Lijstjes | 24 comments

Nu we even niet kunnen reizen vind ik het heerlijk om terug te denken aan alle mooie reizen die wij al hebben mogen maken. Want de afgelopen jaren hebben wij echt enorm veel mooie bestemmingen gezien en mogen bewonderen. Tijdens deze reizen hebben wij al heel veel mooie reismomenten meegemaakt en vandaag is het tijd om mijn favoriete reismomenten voor je op een rijtje te zetten! Droom je mee bij mijn herinneringen? 

1. De Tongariro Crossing 

Voor wij naar Nieuw-Zeeland gingen wist ik één ding zeker: ik moest en zou de Tongariro Crossing lopen. Deze wandeling is 19,4 kilometer lang en brengt je door een geweldig mooi, afwisselend, vulkanisch landschap. Van prachtige besneeuwde bergtoppen, tot aan vulkanen, Mount Doom en adembenemende meren. Ik heb mijn ogen uitgekeken.

Niet alleen is de Tongariro Crossing een van de mooiste wandelingen die wij ooit gedaan hebben, het is ook nog eens een van de mooiste reismomenten. Waarom? Omdat wij eigenlijk nog nooit zo’n wandeling als dit gedaan hadden en hoewel het zwaar was, zetten wij door en genoten we 100%. Ik heb me elke minuut beseft hoe mooi de omgeving hier was en wat een geluk wij hadden dat wij hier mochten zijn. En toen wij eenmaal klaar waren was ik zo trots dat het ons gelukt was! 

Meer lezen over dit geweldige reismoment? Lees dan mijn artikel met tips voor de Tongariro Crossing in Nieuw-Zeeland

Favoriete reismomenten: Tongariro Crossing Nieuw-Zeeland

2. Walvissen spotten in Amerika 

Een van de meest gave reismomenten ooit was het moment dat wij gingen walvissen spotten in Amerika. Toen mijn broertje en zusje langs kwamen tijdens onze reis in Amerika reden wij langs de highway 1. Een hele indrukwekkende kustroute. Onze favoriete stop? Monterey Bay, waar wij mee gingen op een boot om walvissen te spotten. Van te voren wilden wij dit vooral om Humpback Whales te zien, wij waren hiervoor in de perfecte tijd. Helaas waren die helemaal niet zo actief toen wij er waren. Maar toen we verder voeren kwamen wij een groep orka’s tegen en die groep orka’s maakten deze trip onvergetelijk. Ze gingen jagen op een zeeleeuw, sprongen uit het water en waren zo ontzettend actief. We hebben er ongeveer een uur onafgebroken naar gekeken. Het was zo gaaf en zo indrukwekkend. Wat een ervaring! 

Meer lezen over dit leuke reismoment? Lees dan mijn artikel over walvissen spotten langs de Highway 1 in Amerika

Favorieten reismomenten: walvissen spotten in Amerika

3. Wandelen over de Chinese muur 

In 2017 reisden wij naar China. Een van de dingen die ik echt wilde zien was de Chinese muur. Omdat wij deze plek niet wilde zien met honderden andere mensen, boekten wij een tour richting de Chinese muur bij Gubeikou. En dat was een geweldig plan, want dit deel van de muur was prachtig en zo ontzettend mooi.

De omgeving was geweldig, het was de hele tijd alsof ik in een droom rondliep. De uitzichten waren geweldig en ik was gewoon op de Chinese muur! Een van de momenten die mij heel erg bij is gebleven is toen ik met een jongen stond te praten tijdens een pauze op een wachttoren. Ik vroeg hem hoe hij de trip vond en hij zei: het is bijna onmogelijk om dit niet geweldig te vinden. Daarna vertelde hij over hoe dankbaar hij was dat hij hier kon zijn, want zoveel mensen op de wereld zullen plekken zoals deze nooit in het echt te zien krijgen. Het is echt een voorrecht om hier te zijn. En sindsdien besef ik mij ook meer en meer hoeveel geluk wij hebben dat wij in de positie zijn om veel te reizen. Dat gesprek op de Chinese muur blijf ik mij herinneren en maakt dit reismoment extra mooi.

Meer lezen over dit favoriete reismoment op de Chinese muur? Lees dan eens mijn artikel over de Chinese muur bezoeken vanuit Beijing. Of lees hoe je de Chinese muur zonder toeristen kunt bezoeken

Chinese muur, favoriete reismomenten

4. Roadtrip door Yellowstone

Een van de gaafste plekken die wij ooit bezochten is toch wel Yellowstone. Zodra ik aan Yellowstone denk verschijnt er een glimlach op mijn gezicht, wat was het geweldig mooi en gaaf daar.

Als je een roadtrip maakt door Yellowstone is het alsof je een compleet land bezocht hebt, zo afwisselend is het daar. Je vindt er spuitende geysers, bijzondere en kleurrijke vulkanische verschijnselen, besneeuwde bergtoppen en enorm veel wildlife. Je vindt er watervallen, uitzichten op een canyon, naaldbossen, meren en rivieren. Kortom: je vindt er alles wat je maar kunt wensen in een natuurpark. Hoewel ik Amerika sowieso geweldig mooi vond, heeft Yellowstone echt een apart plekje in ons hart gekregen en hebben wij een enorme wens om terug te gaan. Je bent hier één met de natuur. Daarnaast is de natuur hier ook nog zo ongerept, daar willen we gewoon nog veel vaker en langer van genieten.

Meer lezen over dit mooie reismoment? In dit artikel vertel ik je waarom Yellowstone ook op jouw bucketlist moet! 

Yellowstone Nieuw-Zeeland, mooie reismomenten
Yellowstone Nieuw-Zeeland, mooie reismomenten

5. Leuke ontmoetingen met mensen op reis 

Bij mijn favoriete reismomenten horen ook zeker de ontmoetingen met mensen op reis. Mensen maken een reis vaak nog een stuk leuker dan dat ie al was. Een van mijn favoriete ontmoetingen op reis was in een Airbnb in Amerika. Wij huurden een goedkope Airbnb tussen Yosemite en Sequoia National Park in. Wij verbleven in het huis van een gezin van 4. Eigenlijk houden wij er helemaal niet zo van om echt bij mensen in huis te verblijven, want dan voel ik me vaak bezwaard. Maar dit was geweldig. We bleven 5 nachten en het voelde echt alsof we er even een familie bij hadden. We werden zo goed ontvangen en we hebben enorm veel goede en fijne gesprekken kunnen voeren met deze familie. We voelden ons enorm thuis en toen we weggingen vond ik dat oprecht enorm jammer. 

Naast deze ontmoeting hebben wij meer mensen ontmoet die onze reis een stukje leuker maakten. Zo kwamen wij op Bali de liefste mensen ooit tegen en voelde wij ons daarom ook enorm welkom op het eiland. Ook in Australië waren de mensen geweldig. Verder hebben we natuurlijk ook veel medereizigers ontmoet die het reizen een stukje leuker maakten. Zo wandelde ik samen met iemand die ik op Facebook ontmoette naar de top van Roys Peak in Nieuw-Zeeland, ontmoetten wij een leuk Duits stel in Maleisië waarmee wij meerdere avonden op het strand doorbrachten en deden wij een leuke tour in Port Barton met twee andere Nederlanders. Allemaal stuk voor stuk, leuke ontmoetingen en mooie reismomenten. 

6. Zwemmen met dolfijnen in Nieuw-Zeeland 

Zwemmen met dolfijnen was een meisjesdroom. Maar toen kwam bij mij het besef dat dit vaak leuker is voor mensen dan voor de dieren. Dus het raakte op de achtergrond. Totdat ik dus ontdekte dat je ook op een verantwoorde manier met wilde dolfijnen kon zwemmen. Dit deden wij in Kaikoura, een plaatsje op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en het was een geweldige ervaring. Ik lag daar, in het water met tientallen dolfijnen om mij heen. Wat een magisch moment. Ik denk er nog regelmatig aan terug en word er elke keer zo zo blij van.

Meer lezen over dit favoriete reismoment? Lees dan mijn artikel over zwemmen met dolfijnen in Kaikoura 

Zwemmen met dolfijnen, favorieten reismomenten

7. Koala’s spotten in Australië 

Als je dit lijstje met favoriete reismomenten bekijkt, heb je inmiddels vast wel door dat ik dol ben op wildlife spotten. Wildlife is zo gaaf en er is niets gavers dan dieren in hun natuurlijk leefomgeving zien. Het is natuurlijk niet voor niks dat ik zo graag een keer naar Afrika wil!

Tijdens onze reis door Australië wilde ik heel graag koala’s spotten. Deze dieren leken mij zo bijzonder om eens te zien. Gelukkig hebben wij op meerdere plekken deze bijzondere dieren kunnen zien en dit was zo geweldig. De beste plek om koala’s te spotten bleek het leuke Raymond Island te zijn. Doordat wij zoveel koala’s zagen daar duurde de wandeling van 20 minuten uiteindelijk zo’n 2 uur. Koala’s spotten is echt geweldig en was zeker een van mijn favoriete reismomenten. Iets wat ik ook heel leuk vond, was kangoeroes spotten. Vooral toen we omringd werden door kangoeroes op de camping, wat een bijzonder moment was dat!

Wil je tips voor het spotten van koala’s? Dan heb je zeker iets aan mijn artikel over koala’s spotten in Australië

Koala's spotten in Australië

8. Carnaval vieren in Venetië 

Het is alweer een aantal jaren geleden, maar een van de mooiste reismomenten tot nu toe was toch wel de carnaval in Venetië. Ik bezocht Venetië eerder al eens in de zomer en vond het echt een vreselijke stad. Mooi, maar veel te druk en het stonk enorm. Omdat Remco en ik graag eens de carnaval in Venetië wilde meemaken, gaf ik Venetië een tweede kans. En dat is maar goed ook, want het was geweldig. 

Ik zag de schoonheid van de stad, maar de carnaval gaf de stad ook echt iets extra’s. Overal liepen mensen verkleed rond met prachtige maskers en kleding. Je blijft gewoon foto’s maken, het is zo gaaf om te zien allemaal! Vanaf het moment dat wij de stad verlieten wisten we een ding zeker: wij komen terug! 

Wil je meer lezen over de carnaval in Venetië? Bekijk dan mijn artikel over carnaval in Venetië

Carnaval in Venetië, mooie reismomenten, favoriete reismomenten
Carnaval in Venetië, mooie reismomenten, favoriete reismomenten

Zo, dit zijn 8 van mijn favoriete reismomenten tot nu toe. Natuurlijk heb ik nog veel meer mooie reismomenten meegemaakt. Wat dacht je van die keer dat wij oog in oog stonden met Orang-oetans in Maleisië? Of het spotten van krokodillen in Australië? En het lopen op het witste zand ter wereld? Ook zagen we de mooiste zonsondergangen en maakten wij prachtige hikes en roadtrips. Dit zijn dus slechts 8 mooie reismomenten, dus je kunt binnenkort zeker meer mooie terugblikken op mooie reismomenten verwachten! 

Wat zijn jouw favoriete reismomenten? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 24 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow