Mijn 8 favoriete reismomenten #2

by | May 18, 2020 | Lijstjes | 10 comments

We kunnen nu (nog) even niet reizen, maar gelukkig kunnen wij wel wegdromen bij mooie reisherinneringen. Ik deelde eerder als eens 8 van mijn favoriete reismomenten, maar vertelde ook gelijk dat ik nog veel meer mooie reismomenten heb mee gemaakt. Daarom bij deze een nieuw artikel waarin ik weer 8 van mijn favoriete reismomenten met je deel!

1. Oog in oog met Orang-oetans in Maleisië 

Een van de eerste keren dat ik dieren spotte in het wild was in Maleisië en daar is dan ook mijn liefde voor wildlife spotten ontstaan. Tijdens onze week in Kuching op Borneo bezochten wij Semmengoh, de plek om Orang-oetans in het semi-wild te kunnen zien. Je hebt geen garantie dat je ze ook daadwerkelijk ziet, maar wij hadden mazzel en zagen meerdere van deze prachtige beesten. Wij zagen zelfs een kleintje, wat echt heel bijzonder was! 

Onze tijd op Borneo was sowieso heel bijzonder en mooi en zou ik zo overdoen. Wat is het prachtig daar! Meer lezen over Borneo? Lees dan zeker dit artikel: wat te doen in de omgeving van Kuching?  

Favoriete reismomenten / mooiste reismomenten: orang-oetans

2. Wandelen over het witste strand ter wereld 

Whithaven beach, wie kent het niet en wie droomt er nou niet van om over dit enorm witte strand rond te lopen? Voor ons was het in ieder geval een droom die uitkwam. En weet je? In het echt is het nog veel mooier dan op de foto’s. Het water is prachtig blauw en het zand is zo wit, dat het bijna pijn doet aan je ogen. Het was heerlijk om hier twee uur door te brengen met nauwelijks andere mensen om ons heen. Echt een droom die uitkwam! 

Wil je meer lezen over de Whitsundays in Australië? Lees dan eens ons artikel over 2 dagen zeilen in de Whitsundays.  

Whitsundays in Australië, mooiste reismomenten, favoriete reismomenten

3. De mooiste zonsondergangen in de Filipijnen 

Ik ben dol op zonsondergangen en kijk er met veel plezier naar. Op onze reizen hebben wij dan ook heel veel mooie zonsondergangen mogen zien die allemaal de moeite waard waren. Als ik kijk naar mijn favoriete zonsondergangen waren dat die op Boracay en Port Barton, allebei in de Filipijnen. De foto’s die ik hiervan heb maken mij elke keer weer zo blij en brengen mij echt terug in het moment. Het was zo mooi en zo’n heerlijk reismoment. 

Favoriete reismomenten: zonsondergang in de Filipijnen
Favoriete reismomenten: zonsondergang in de Filipijnen

4. Het gevoel van vrijheid tijdens de roadtrips 

Roadtrippen is mijn favoriete manier van reizen. Je kunt gaan en staan waar je wilt en op die manier kun je zoveel zien en een land echt goed leren kennen. Inmiddels maakten wij roadtrips in Nieuw-Zeeland, Australië, Amerika en Spanje en ze behoren allemaal tot mijn favoriete reismomenten. De vrijheid die je ervaart is onbeschrijfelijk en zo fijn. Al onze roadtrips waren prachtig. We zagen geweldige natuur, mooie steden en heel veel andere leuke dingen en bijzondere plekken. Veel van deze plekken hadden wij zonder eigen vervoer nooit kunnen bezoeken. 

Roadtrippen is iets wat altijd voor mooie momenten zorgt, daarom noem ik onze roadtrips ook bij elkaar in dit lijstje met de mooiste reismomenten. Het roadtrippen op zich is namelijk al een hele ervaring en zo gaaf! Ben je op zoek naar tips voor jouw volgende roadtrip? Lees dan mijn artikel met 13 handige roadtrip tips! 

Mooiste reismomenten / favoriete reismomenten: roadtripen

5. Alleen op Praia da Marinha 

In 2020 bezocht ik samen met Melissa Portugal en maakten wij een reis door de Algarve. Het werd een geweldige reis. Het was ruim 20 graden en het was overal zo heerlijk rustig, dat we de meeste plekken helemaal voor onszelf hadden. Wat wil je nog meer? 

Een van de mooiste reismomenten van die reis was toch wel het moment dat we op Praia da Marinha aankwamen. Dit strand is normaal enorm druk, want het is een van de meest populaire stranden van de Algarve. Maar wij waren helemaal de enige op dit strand en dat voelde echt heel magisch. We zijn dan ook behoorlijk lang blijven hangen op dit strand en hebben genoten van de schoonheid van de plek en enorm veel foto’s gemaakt. Ik word elke keer zo blij als ik deze foto’s terugzie en moet elke keer weer denken aan dit fijne reismoment, waarbij wij deze enige waren op een van de populairste stranden van Portugal. 

Meer lezen over de stranden van de Algarve? Lees dan mijn artikel met de 8 mooiste stranden van de Algarve. 

Mooie reismomenten / favoriete reismomenten: Praia da Marinha Portugal

6. Rijden door Skippers Canyon in Nieuw-Zeeland 

De gevaarlijkste weg van Nieuw-Zeeland is ook gelijk een van de gevaarlijkste wegen ter wereld, namelijk Skippers Canyon. Deze weg is zo gevaarlijk omdat het langs een afgrond loopt, niet verhard is en enorm smal is. Soms moet je auto’s passeren terwijl je in je eentje al nauwelijks op de weg past. Klinkt niet echt als een leuke plek om te bezoeken toch? Toch wel! Dit is namelijk een van mijn favoriete reiservaringen tot nu toe. 

Wij boekten een tour en gingen samen met een gids en twee Nieuw-Zeelanders op pad in Skippers Canyon. De gids bestuurde de 4wd, gelukkig maar, want ik had hier zelf nooit willen rijden. Wij stopten op meerdere plekken en onze gids vertelden ons van alles over Skippers Canyon en hoe het leven hier vroeger was. Het was echt enorm interessant en de omgeving was geweldig mooi. Remco en ik vonden de tour zo ontzettend gaaf, dat we er nog steeds regelmatig over praten. 

Meer lezen over dit favoriete reismoment? Lees dan eens over ons artikel over Skippers Canyon Road, de gevaarlijkste weg van Nieuw-Zeeland

Skippers Canyon in Nieuw-Zeeland, favoriet reismoment

7. Rijden op het strand van Fraser Island 

Als ik terugdenk aan mijn favoriete reismomenten dan denk ik al snel aan onze tijd op Fraser Island in Australië. Wij bezochten dit eiland 3 dagen lang met Dropbear. Wij hadden een enorm leuke groep en mochten zelf rijden. Wegen zijn er echter niet, dus het rijden was een hele leuke uitdaging. In een 4wd gingen wij op pad en reden wij over snelwegen van zand en binnenlandwegen die je eigenlijk geen weg kon noemen. We zagen de mooiste plekken en hoorden geweldige verhalen over Fraser Island van onze gids. 

Het waren echt drie dagen om nooit meer te vergeten. Niet eens omdat Fraser Island nou het mooiste eiland ooit is, maar wel omdat het veelzijdig, ongerept en interessant is. En ja, dat rijden op het strand is echt geweldig om te doen en gewoon iets wat je zeker één keer in je leven gedaan moet hebben. 

Meer lezen over dit mooie reismoment? Lees dan ons artikel over onze 3 dagen op Fraser Island

Fraser Island, favoriete reismomenten

8. Kerst en oud en nieuw in Londen 

Ik sluit dit lijstje met favoriete reismomenten af met een mooie moment in onze favoriete stad: Londen. Londen is geweldig en elk moment in deze stad is geweldig. Wij vierden inmiddels twee keer kerst en oud en nieuw in Londen en het blijft geweldig. Het moment van de vuurwerkshow was geweldig, wat een gave show! Verder vond ik het moment dat wij op winterwonderland rondliepen ook geweldig. Zoveel lichtjes, leuke kraampjes en wat een kerstsfeer. Dit was ook het moment dat wij verliefd werden op Londen. En daarna volgde nog heel veel bezoekjes vol mooie reismomenten. 

Ik vind dit zo’n fijn reismoment omdat ik gewoon blij word van de herinnering aan de kersttijd in Londen. De lichtjes, de kerstbomen, de sfeer, het is gewoon geweldig. Kerst is echt de mooiste tijd van het jaar om Londen te bezoeken en het geeft je gegarandeerd mooie reismomenten. Meer lezen over Londen in deze periode? Lees dan mijn artikel over oud en nieuw in Londen

Londen met kerst

Dit waren weer 8 van mijn favoriete reismomenten tot nu toe. Inmiddels heb ik er 16 gedeeld. Benieuwd naar de vorige 8? Die vind je hier. Naast deze herinneringen heb ik natuurlijk nog veel meer mooie reisherinneringen. Wat dacht je dan die hike naar Ben Lomond? Of die wandeling naar de top van Australië? Wie weet volgt er zelfs nog een deel 3, om nog meer weg te dromen bij mooie reizen die we al gemaakt hebben. 

Wat zijn jouw favoriete reismomenten? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 24 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow