Mijn 3 gaafste reizen tot nu toe

door | Laatste update Apr 9, 2022 | Gepubliceerd Jul 29, 2018 | Azië, Backpacken, Europa, Lijstjes | 16 reacties

Hoewel wij nog niet eens extreem veel landen hebben bezocht, kwamen er de afgelopen jaren veel verschillende bestemmingen voorbij. We maakten meerdere keren een reis door Italië, bezochten Parijs, Londen, Praag en Boedapest. Met mijn ouders ging ik naar Slovenië en met Remco reisde ik naar landen als Malta, Singapore, Thailand, Maleisië en China. Stuk voor stuk gave reizen, waar ik geweldige herinneringen aan heb. Daarom leek het mij leuk om eens terug te kijken en te vertellen over de 3 reizen die ik tot nu toe het gaafste vond!

Mijn favoriete landen vs. mijn favoriete reizen

Voor ik je ga vertellen welke reizen nou echt mijn favoriet waren, kan ik wel alvast verklappen dat dat niet perse reizen waren in mijn favoriete landen. Het gaat mij dus echt puur om de reis die ik gemaakt heb en herinneringen die ik er aan heb. Zo is Londen mijn favoriete stad, maar niet mijn gaafste reis ooit geweest. Slovenië is een van de leukste en mooiste landen waar ik ooit was, maar omdat ik 2 weken op dezelfde camping stond en eigenlijk maar weinig zag van Slovenië, was dit niet een van mijn favoriete reizen. Verder ben ik verliefd op Praag, China, Boedapest en Italië. Maar welke reizen waren nou echt de gaafste tot nu toe?

1. Backpacken door China 

Op 1 staat backpacken door China en ik vraag mij af of deze reis ooit overtroffen gaat worden. China is uniek, het is bijzonder en anders dan welk ander land dan ook. De cultuur is interessant en gek tegelijk, de steden zijn prachtig en de natuur is overweldigend.

De wandeling over de Chinese muur ga ik nooit meer vergeten en zou ik dolgraag nog eens overdoen. Het fietsen door het platteland van Yangshuo met de geweldige karstgebergten blijft mij voor eeuwig bij. Het was zo mooi, zo bijzonder. Ik had er nog uren kunnen fietsen en nog dagen kunnen blijven zonder me te vervelen (en dat heb ik niet snel). Maar ook Fenghuang blijft mij bij. Het kleine stadje met geweldige huisjes, mooie uitzichten over de rivier en de vreemde dingen die nou eenmaal bij China horen. In Fenghuang zag ik even het ‘echte’ China. Een ander hoogtepunt was Zhangjiajie, dit natuurpark is zo overweldigend mooi dat je het gevoel krijgt dat je droomt. Wauw, wat hebben wij daar mooie dingen gezien.

China was een reis vol met hoogtepunten. Ik werd verliefd op het land, ook al had ik ter plekke ook echt wel momenten dat ik dacht, wat doe ik hier? Het aanstaren van mensen, het rochelen (wat gelukkig minder was dan verwacht) en de stank bij de toiletten in Beijing waren soms best even vervelend. Maar het was het allemaal waard.

Uiteindelijk reisden wij in 3,5 week door een klein stukje van dit geweldige land. We legden duizenden kilometers af met de trein. Soms ben ik alweer aan het fantaseren over een nieuwe reis door het mooie China. Want de waterstadjes, de panda’s en de Tiger Leaping Gorge wil ik ook wel erg graag zien. De Chinese muur wil ik bij een ander deel ook zeker nog eens bezoeken. Tja, dromen mag gelukkig!

Meer lezen over onze reis naar China? Of ben je gewoon op zoek naar handige tips over bezienswaardigheden, routes, budget en bijvoorbeeld het aanvragen van een visum? Neem dan een kijkje op deze pagina!

Chinese muur China
Yangshuo China
Fenghuang China
Zhangjiajie China

2. Op interrail door Italië

De reis die ik daarna het gaafste vond was een reis die ik maakte met Melissa. In de zomer van 2015 besloten wij te gaan interrailen door Italië. Het was de eerste keer ooit dat ik echt een rondreis ging maken en meerdere plekken bezocht. Ik vond het zo geweldig dat ik besloot dat ik dit echt vaker wilde doen. Vandaar ook deze plek in mijn top drie. Daarnaast vond ik het ook gewoon ontzettend gezellig en hebben we echt veel prachtige plekken ontdekt.

Onze trip startte in Pisa, waar wij weinig verwachtingen van hadden maar waar wij ons toch prima een paar uur konden vermaken. Met onze backpack liepen wij door Pisa heen om daarna de trein te pakken naar onze volgende bestemming; Florence! In Florence sliepen wij op een camping, vlakbij het mooiste uitzichtpunt van de stad. De zonsondergang was magisch mooi daar. Na twee dagen genieten in Florence reisden wij door naar Cinque terre, het hoogtepunt van onze interrail. We zwommen, maakten prachtige wandelingen en ontdekten de mooiste kleurrijke dorpjes. Een paar dagen lang keken wij onze ogen uit; het was zo mooi! Na deze dagen namen wij helaas afscheid van Cinque terre om een lange treinreis te maken. Op naar Rome! Rome vond ik een geweldig mooie stad en bezocht ik in 2017 uiteindelijk zelfs voor de tweede keer. Wij verkenden de stad, maakten Duitse vrienden en genoten van onze laatste dagen in Italië.

Na Rome kwam het dieptepunt van de reis: uren in de trein terug naar Amsterdam. Dit was een reis van langer dan een dag, dus waarom wij niet met het vliegtuig gingen vraag ik mij nog steeds af. Maar goed, onze interrail trip was geweldig. Het was een reis om nooit te vergeten! We hebben gelachen en echt genoten. Ooit kom ik nog eens terug in al deze plekken, om het ook aan Remco te laten zien.

Benieuwd naar onze precieze route? Die vind je hier! En op deze pagina lees je meer over het mooie Italië, want na deze reis brachten wij nog veel meer bezoekjes aan dit geweldige land!

Florence Italië
Pisa Italië
Rome Italië
Cinque Terre Italië

3. Backpacken door Maleisië 

Op 3 staat dan onze backpackreis door Maleisië. Maleisië is een veelzijdig land dat door veel mensen onterecht wordt over geslagen. Hoewel Maleisië niet het mooiste land ooit is, ga je er echt veel gave dingen zien. Voor ons is de reis extra bijzonder geweest. Wij gingen namelijk voor het eerst voor een langere tijd weg (6 weken), maar we gingen ook voor het eerst buiten Europa op reis. Dat blijft toch iets speciaals en daarom zal deze reis altijd bijzonder blijven. Wat deze reis ook heel bijzonder maakte was Borneo. Borneo is zo gaaf, zo bijzonder en zo uniek. Wij wandelden door de mooiste jungle, zagen neusapen en dolfijnen. Maar het allergaafste was nog wel het spotten van Orang Oetans. Zo bijzonder om deze dieren van zo dichtbij te zien.

Na Borneo vlogen wij naar de Perhentians. Voor het eerst ooit bewonderden wij een tropisch eiland. Voor de eerste keer ooit gingen wij snorkelen en zwommen wij in extreem blauw water en liepen wij op extreem wit zand. Het was een paar dagen lang puur genieten. We keken onze ogen uit!

Een ander hoogtepunt vond ik de Cameron Highlands, waar wij een geweldige tour deden door de prachtige theeplantages. Wij dronken thee met uitzicht en liepen door Mossy Forrest. Allemaal prachtig en een geweldige ervaring. Ook Langkawi vonden wij geweldig. De natuur daar is echt super, maar ook het strand was fijn en mooi. We genoten van cocktails en gezelligheid op het strand. Kwamen mensen tegen die wij eerder ontmoet hadden tijdens onze reis en hadden het super gezellig. Ten slotte was ons hotel in Kuala Lumpur een letterlijk hoogtepunt. Wij hadden een prachtig uitzicht over de skyline van de stad, vanuit ons zwembad. Heerlijk!

Onze reis door Maleisië was een super gevarieerde en mooie reis. Ik kan het zeker iedereen aanraden om dit land niet over te slaan, maar juist lekker te ontdekken! Wil je meer lezen over Maleisië? Dat kan hier!

Kuala Lumpur Maleisië
Borneo Maleisië
Perhentian Maleisië
Langkawi Maleisië
Borneo Maleisië
Cameron Highlands Maleisië
Dit waren mijn 3 gaafste reizen tot nu toe. Waarschijnlijk gaat er na de wereldreis heel veel veranderen en wordt het onmogelijk om dan opnieuw een top 3 te maken. Ik heb genoten van alle reizen die wij tot nu toe maakten, maar dit waren voor mij de absolute toppers. Ook al moet ik zeggen dat ik ook genoot van kerst in Praag, oud en nieuw in Londen en carnaval in Venetië. Elke reis is anders en heeft zijn eigen charmes!

Wat is de gaafste reis die jij tot nu toe maakte?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow