Mijn 10 bucketlist bestemmingen: deze reizen wil ik nog maken!

door | Laatste update Jan 21, 2024 | Gepubliceerd Jul 15, 2019 | Lijstjes, Op de bucketlist | 18 reacties

Tijdens onze wereldreis heb ik veel mooie bestemming mogen bezoeken en hebben we heel wat landen van onze bucketlist kunnen wegstrepen. Zo was het voor mij een grote droom om Nieuw-Zeeland en de Filipijnen te bezoeken, maar ook de Westkust van Amerika stond bovenaan mijn bucketlist. Ik ben er dankbaar voor dat wij die kans gekregen hebben. Toch is na maanden reizen de reislust niet minder, misschien zelfs wel groter. In dit artikel deel ik 10 bucketlist bestemmingen en vertel ik je dus welke reizen ik heel graag nog wil maken!

1. Hawaii

Ik denk dat Hawaii inmiddels bovenaan mijn bucketlist staat. In eerste instantie wilden wij tijdens onze wereldreis na Australië doorvliegen naar Hawaii en daarna pas richting de Westkust van Amerika. Ons budget liet dat alleen niet toe en dus moesten wij kiezen; of 1 maand Hawaii, of 2 maanden Westkust. Het werd het laatste.

Een route hadden wij al lang bedacht en sinds ik weet hoeveel geweldige dingen er op Hawaii te doen zijn, doet het een beetje pijn dat we het hebben overgeslagen. De natuur op Hawaii moet geweldig zijn.

Hoe onze reis naar Hawaii eruit zou zien? Als we gaan wil ik vier weken rondreizen en vier verschillende eilanden zien. Zo willen we graag Maui, Kaui, Big Island en Oahu verkennen. Over Kaui willen wij graag een helikoptervlucht maken, verder willen we lekker roadtrippen, wandelen, snorkelen en genieten van de mooiste natuur.

Op de bucketlist: Hawaii

2. Canada

Canada lijkt me geweldig. Elke keer als ik er over lees weet ik zeker dat ik ook dolgraag eens naar Canada zou willen gaan. Toch vergeet ik dit land heel vaak op te noemen, als ik het over bucketlist bestemmingen heb. Qua natuur lijkt mij dit een van de mooiste landen ter wereld en dat moet ik natuurlijk met mijn eigen ogen zien.

Ik wil vooral de natuur rondom Banff Nationaal Park verkennen, dat lijkt mij zo ontzettend mooi. Maar ook Jasper en Glacier Nationaal Park lijken mij echt heel erg mooi en zo kan ik nog wel even doorgaan. Omdat ik zo graag eens naar Canada wil, schreef ik zelfs al eens een artikel over de 8 mooiste plekken op onze bucketlist voor Canada!

Canada op onze bucketlist

3. Noorwegen

Noorwegen staat als jaren bovenaan mijn bucketlist. De natuur is geweldig en het land is perfect voor een mooie roadtrip. Hoewel het redelijk dichtbij is, zijn wij nog nooit in Noorwegen geweest. En daar moet verandering in komen! Ik zou dolgraag wandelen en varen bij de fjorden, hiken in de bergen en genieten van de geweldige uitzichten bij de lofoten. Na een roadtrip van een paar weken zou ik uitkomen bij het noordelijkste puntje; de noordkaap. Dat moet ontzettend gaaf zijn toch?

Toen ik net begon met Travellers of the world vertelde ik al eens over onze bucketlist voor Noorwegen! En in de zomer van 2024 gaan wij deze bucketlist bestemming eindelijk bezoeken! Wij blijven wel in het zuiden en bewaren de Lofoten en de Noordkaap voor een volgende reis.  

Noorwegen fjorden op de bucketlist

4. IJsland

Net als Noorwegen staat IJsland ook al jaren heel hoog op mijn bucketlist. Om precies te zijn sinds Wie is de mol? daar is opgenomen. Toen ontdekte ik hoe prachtig mooi de landschappen in IJsland moeten zijn. Ook IJsland is een perfect land voor een roadtrip en daar houden wij van!

Er is echter een nadeel, IJsland is de laatste tijd heel erg populair, te populair. Er komen meer toeristen dan dat er mensen wonen en heel goed kan dat nooit zijn. Toch wil ik het natuur geweld daar ook eens met eigen ogen zien. De watervallen, bergen, het moet allemaal even mooi zijn.

Update: Deze bucketlist bestemmingen hebben wij inmiddels bezocht! En hoewel het populair en dus druk was, was het ook geweldig mooi. In 3 weken tijd gingen wij op zoek naar de mooiste bezienswaardigheden van IJsland. En die hebben wij gevonden! We zagen geweldige watervallen, indrukwekkende gletsjermeren, vulkanen, zowel witte als zwarte stranden, fjorden en nog veel meer gave natuur. IJsland is een land om verliefd op te worden en waar iedereen eens heen zou moeten gaan. 

Ijsland op de bucketlist

5. Zuid-Afrika

Als iets mij gaaf lijkt om ooit in mijn leven te doen, is het wel om een safari te maken en de big five te spotten. Het lijkt me geweldig om leeuwen van dichtbij, in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Tijdens onze reis naar Borneo ontdekten wij hoe gaaf het is om wildlife te spotten en sindsdien staat Zuid-Afrika, of eigenlijk Zuidelijk Afrika, heel hoog op mijn bucketlist.

Ook in Zuid-Afrika zou ik een roadtrip gaan maken om zo op verschillende plekken safari’s te kunnen doen en de mooiste natuur te ontdekken. Want ook dat heb je genoeg in Afrika. En als ik toch in Zuid-Afrika ben, wil ik ook wel graag een kijkje nemen in Lesotho en Swaziland. Verder lijkt Kaapstad mij ook best leuk om eens te bezoeken.

Update: Deze bucketlist bestemming hebben wij inmiddels bezocht! In de zomer van 2023 maakten wij een rondreis van bijna 4 weken door Zuid-Afrika. Het was echt fantastisch, wat een geweldig land is Zuid-Afrika. We zagen de complete Big Five, reden prachtige routes, zagen mooie stranden, bezochten Kaapstad en kregen geen genoeg van alle safari’s. Ik droom nu alweer over een volgende reis, want er is zoveel te doen in Zuid-Afrika! Of misschien gaan we dan wel naar een andere bestemming in Zuidelijk Afrika, want die staan inmiddels ook wel hoog op mijn bucketlist. 

leeuw in Zuid-Afrika
Natuur in Zuid-Afrika

6. Schotland

Dichtbij huis zijn er gelukkig ook genoeg prachtige plekken en mooie bucketlist bestemmingen. Schotland is daar een voorbeeld van. Schotland is een perfect land voor een prachtige roadtrip. Edinburgh lijkt me een geweldige stad, de bezienswaardigheden in Edinburgh moeten geweldig zijn. Verder spreekt vooral de natuur in Schotland mij enorm aan. Zo wil ik dolgraag richting de Schotse Hooglanden en daar prachtige wandelingen maken in de mooie natuur.

Ik heb ook gehoord dat de stranden in Schotland heel erg mooi zijn en hoewel je je dat bijna niet kan voorstellen, ben ik daar nu ook wel heel erg benieuwd naar.

Schotland op onze bucketlist

7. Peru

Peru lijkt me echt prachtig. De Colca Canyon en Machu Picchu lijken mij echt adembenemend mooi. Maar dat is lang niet alles wat Peru te bieden heeft. Je vindt er steden, regenwoud en nog meer oneindige bergketens. Dat wil ik met eigen ogen zien!

Mochten we voldoende tijd hebben zou ik Peru heel graag willen combineren met buurland Bolivia. Maar dat is dus alleen als we echt de tijd hebben, want ik hou niet van haasten. Naast Peru staat namelijk Bolivia het hoogst op mijn Zuid-Amerika lijstje (oké, en ook samen met Chili en Ecuador). Mochten wij Peru bezoeken zou ik deze Peru route in 4/5 weken wel willen doen! 

Peru Macchu Picchu

8. Frans-Polynesië

Denk je aan Frans-Polynesië, dan denk je aan de mooiste tropische stranden die je ooit gezien hebt. Het water is daar extreem blauw en kraakhelder, terwijl het zand super wit en zacht is. Dit is echt zo’n droombestemming waar ik dolgraag eens naar toe wil. Helaas is het zo ver weg en zijn de vluchten niet goedkoop.

Als ik Frans-Polynesië bezoek wil ik sowieso een kijkje nemen op het eiland Moorea, stiekem lijkt mij dat namelijk de mooiste.

Bucketlist bestemmingen: Frans Polynesië
Bucketlist bestemmingen: Frans Polynesië

9. Fins Lapland in de winter

Heel eerlijk trekt Lapland mij niet zo. Hoewel de bossen en meren vast prachtig zijn, denk ik dat er mooiere bestemmingen zijn. Totdat het winter wordt. Het landschap is dan bedekt met een dikke laag sneeuw en het Noorderlicht laat zich regelmatig zien. Verder kan je er perfect tochtjes maken met husky’s en heb je gewoon eens een keer een echte winter. Dit lijkt mij dus echt geweldig om mee te maken en staat dan ook heel hoog op mijn bucketlist en in februari 2024 gaan wij deze bucketlist bestemming dan ook echt bezoeken! 

Bucketlist bestemmingen: het noorderlicht zien in Lapland

10. Seychellen

Ik twijfelde heel lang welke bestemming ik nog meer in dit lijstje moest zetten, want ik heb nog meer bestemming waar ik dolgraag naar toe wil gaan en die misschien wel net zo hoog staan als de Seychellen. Maar goed, ik koos voor de Seychellen omdat dat misschien toch net een wat meer bijzondere bestemming  is.

La Dique lijkt mij echt een droomeiland en daar zou ik dolgraag eens op ontdekking gaan. Ik heb ooit op een blog gelezen dat je de eilanden van de Seychellen goed per fiets kan ontdekken en ik zie mezelf dat wel doen. Heerlijk fietsen over een eiland en stoppen op de mooiste stranden ooit. Even een duikje nemen en weer verder op pad, op zoek naar nog meer prachtige plekjes.

Seychellen

Dit zijn mijn tien bucketlist bestemmingen en dus de tien reizen die het hoogst op mijn bucketlist staan. Dit lijstje veranderd waarschijnlijk constant, maar goed. Ik mag behoorlijk sparen wil ik al deze landen gaan bezoeken, want deze bestemmingen staan niet zo bekend als budgetbestemmingen.

Naast deze plekken wil ik ook nog veel meer andere plekken ontdekken, voornamelijk binnen Europa. Zo wil ik super graag richting Madeira, de Azoren, Sicilië, Sardinië en Corsica. Maar ook Zwitserland lijkt me prachtig. Ik wil terug naar Slovenië, Kroatië en Italië, maar wil ook heel graag Griekenland ontdekken. Verder spreekt de Balkan mij ook heel erg aan en wil ik nog meer van het vaste land van Amerika ontdekken. Ook Japan en Bhutan staan de laatste weken ineens heel hoog op onze bucketlist. Nog genoeg mooie reizen die wij kunnen maken dus!

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!  

Wat zijn jouw bucketlist bestemmingen? 

Alle foto’s uit dit artikel komen van Pixabay. Alleen de hoofdfoto is een eigen foto.   

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow