Met de trein naar bestemming onbekend

by | Apr 10, 2016 | Europa, Nederland | 14 comments

Je kent vast wel het gevoel dat je gewoon even lekker weg wilt, maar niet zo goed weet waarheen. Het maakt dan eigenlijk helemaal niet uit waar je heen gaat, als je maar gaat! Een tijdje geleden had ik dat gevoel ook en samen met twee vriendinnen ging ik naar bestemming onbekend. Met de trein en twee dobbelstenen.

Het idee was heel spontaan ontstaan, met zijn drieën wilden wij even weg en in de trein van school naar huis bedachten wij dat het leuk zou zijn om gewoon met een dobbelsteen te gooien en wel te zien waar we uit kwamen. Zo gezegd, zo gedaan.

Daar stonden we dan, na een treinreis van een uur, redelijk vroeg in de ochtend, op Amsterdam centraal, een station met genoeg perrons en heel veel bestemmingen. We gooiden met de dobbelstenen het getal elf. Dit betekende dat wij naar perron elf moesten. Vanaf spoor elf vertrekken twee treinen, namelijk de trein richting Lelystad / Almere en de trein richting Enkhuizen. Nu kom ik zelf uit Enkhuizen, dus werd het de trein richting Lelystad. Eenmaal in de trein gooiden wij nogmaals met de dobbelsteen. Dit keer gooiden wij vijf. Dit betekende dat we bij de vijfde stop uit de trein zouden gaan. Het werd Almere Poort. Wij kwamen aan op Almere Poort en hadden na 1 seconde al door dat dit drie keer niks was. Er was alleen maar zand en verder helemaal niets. Twee stops (of zoiets) verder was Almere centrum, dus wij besloten een klein beetje vals te spelen en naar

Met de trein naar bestemming onbekend

Almere is een leuke stad om te winkelen en gewoon rond te lopen. Er was een leuke markt en wij konden ons er lang vermaken. Almere is ook een stad waar ik uit mezelf misschien niet zo snel heen was gegaan, maar wat mij wel beviel. Ik ben later zelfs met andere terug geweest om nog eens in Almere te shoppen! Beide keren heb ik geen foto’s gemaakt van Almere. Hoewel het al een tijdje geleden is dat ik dit heb gedaan heb ik er veel leuke herinneringen aan over gehouden en wil ik het snel nog eens doen! Grote kans dus dat ik binnenkort weer met mijn dobbelstenen de trein in stap.

Wil jij zelf ook eens met de trein naar bestemming onbekend? Dit is alles wat je moet weten op een rijtje:

  • Wat heb je nodig? Niet zo veel! Een ov kaart (op saldo, of bijvoorbeeld met vrij reizen) of dagkaart van de ns en twee dobbelstenen.
  • Dit werkt alleen als je op een station start waar meerdere treinen vertrekken, het kan dus handig zijn (om net zoals wij deden) eerst naar een groter station te reizen.
  • Zodra je op je startpunt bent gooi je met de dobbelstenen. Bij een station met meer dan zes perrons gebruik je twee dobbelstenen, anders heb je aan één ook genoeg. Het getal dat je gooit is het perron waar je de trein pakt, dus gooi je zes, ga je naar perron zes.
  • Eenmaal op het perron kan je gewoon de eerst volgende trein pakken, maar als er meerdere treinen vanaf dit perron gaan kun je ook nog dobbelen op hoeveel treinen je wacht.
  • Gooi je constant een getal van een perron dat niet bestaat, of waar internationale treinen vandaan vertrekken of jouw trein naar huis vandaan gaat? Dan kun je ook bij de schermen gaan staan waar op staat welke treinen vertrekken. Gooi je vier, kijk je welke trein als vierde vanaf jouw station vertrekt, daar stap je in. gooi je bijvoorbeeld twee, dan stap je in de tweede trein die vertrekt. Deze manier last ik laatst op de blog van Expedia.
  • Als je eenmaal in de trein zit is het tijd om je eindbestemming bekend te maken! Maakt de trein zes of meer stops, gebruik dan weer twee dobbelstenen. Bij minder gebruik je er één. Heb je weinig tijd? Dan gebruik je er ook één, dan kom je namelijk net wat minder ver. Je gooit met de dobbelsteen. Gooi je vijf? Dan ga je er bij de vijfde stop uit.
  • Het leuke is nu dat je waarschijnlijk niet zoveel weet over je bestemming. Maar dat maakt helemaal niets uit! Ga gewoon lekker rondlopen, verdwaal en geniet. Loop eventueel een vvv kantoor binnen en zie wat er te doen is. Natuurlijk kan je ook altijd nog op internet zoeken naar een leuke bestemming.
Met de trein naar bestemming onbekend!

Ben jij al eens de trein in gestapt zonder dat je wist waar je heen ging? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows