De leukste steden van Italië voor een stedentrip

door | Gepubliceerd Jul 10, 2023 | Europa, Italië, Lijstjes, Stedentrips | 0 Reacties

Italië is een geweldig land met een aantal fantastische steden voor een stedentrip. Inmiddels maakte ik meerdere reizen naar Italië en bezocht ik ook best veel leuke steden in Italië. Tijd dus voorr een artikel vol met inspiratie met de leukste steden van Italië voor je op een rijtje!

De mooiste steden van Italië

Italië is een land vol met oude steden. Je kunt hier dan ook hele mooie en leuke stedentrips maken. Van Romeinse oudheden, tot schattige straatjes en gezellige pleinen, in Italië vind je het allemaal. Tel hier nog het lekkere eten bij op en je hebt de perfecte stedentrip. Hieronder zal ik eerst de leukste steden van Italië delen waar wij zelf zijn geweest. Daarna zal ik nog de mooiste steden van Italië met je delen die nog op onze bucketlist staan, want ook dat zijn er nog genoeg!

1. Rome

Laat ik maar beginnen met de hoofdstad van Italië en dus ook een van de leukste steden van Italië: Rome. Deze stad is een groot openlucht museum en je kijkt hier echt je ogen uit. Je vindt hier onder andere een wereldwonder, namelijk het Colosseum. Een enorm indrukwekkend Romeins bouwwerk. Daarnaast vind je hier nog meer geweldige Romeinse bouwwerken, prachtige kerken, gezellige straten en mooie parken. Verder kun je je bezoek aan Rome gelijk combineren met een bezoek aan Vaticaanstad. De kathedraal en de Sixtijnse Kapel zijn geweldig mooi. Zoals je ziet is Rome  de perfecte stad voor een stedentrip van een paar dagen!

Meer lezen? Lees dan ook eens mijn artikel met tips voor Rome.

Rome
Leukste steden van Italië: Rome
Leukste steden van Italië: Rome

2. Florence

Een van de andere steden die zeker behoort tot de mooiste steden van Italië is Florence. Deze stad in de Toscane spreekt direct tot de verbeelding. Je vindt hier onder andere de geweldig mooie Duomo. Deze kathedraal is een van de mooiste van Italië en is geweldig om te bekijken. Verder moet je echt wandelen langs rivier de Arno voor mooie uitzichten. Daarnaast is Florence perfect voor de cultuurliefhebber, aangezien je hier enorm veel kunst tegenkomt.

Meer lezen over een van de leukste steden van Italië? Lees dan ook eens mijn artikel waarin ik vertel wat je moet doen in Florence.

Mooiste steden van Italië: Florence

3. Pisa

Pisa is niet echt een stad voor een stedentrip van een paar dagen, maar wel een hele leuk stad om te bezoeken en eventueel te combineren met een andere stad. Hier vind je de beroemde toren van Pisa, maar dat is nog niet alles. Ook hier vind je leuke gezellige straten om doorheen te slenteren en nog een paar andere mooie bouwwerken.

Leukste steden van Italië: Pisa

4. Bologna

Met weinig verwachtingen reisde ik af richting Bologna en ik kwam verliefd terug. Wat is dit een geweldige stad zeg! Bologna is een echte studentenstad en de sfeer hier is dan ook echt geweldig. Verder vind je hier prachtige historische gebouwen, leuke straatjes, veel bogen en enorm veel torens. Beklim zo’n toren voor een geweldig uitzicht over de stad. Verder is Bologna een culinaire stad waar je echt heel lekker kunt eten. De pasta ragù komt hier vandaan, maar ook ijs, pizza en andere lekkernijen vind je hier genoeg. Na 1 of 2 dagen in Bologna, kun je ook nog de omgeving ontdekken. Er is daar namelijk nog genoeg te doen!

Meer lezen? Lees dan eens mijn artikel over een stedentrip Bologna.

Mooiste steden van Italië: Bologna

5. Venetië

Ik ben twee keer in Venetië geweest en na ons eerste bezoek hoorde het voor mij absoluut niet bij de leukste steden van Italië. Maar na mijn tweede bezoek was ik helemaal om, wat is Venetië een geweldige stad. De eerste keer was ik 14, niet geïnteresseerd en was het bloedheet. Tja, geen formule voor een succes. De tweede keer bezochten wij Venetië echter met carnaval en dat bleek geweldig. Overal liepen verklede figuren rond en dat was super leuk om te fotograferen. Daarnaast genoten wij van de smalle straatjes, de kleine kanalen overal en de geweldig mooie bouwwerken. Het San Marco plein is fantastisch, maar het leukste vonden wij het rondslenteren in de smalle straten en over de bruggetjes. Een tripje naar Murano en Burano maken je stedentrip helemaal af. Venetië is echt geweldig en behoort dan ook echt wel tot de mooiste steden van Italië!

Leukste steden van Italië
Venetië
Leukste steden van Italië

6. Verona

Verona is de stad van Romeo en Julia en ook zeker een van de leukste steden van Italië! Deze stad vlakbij het Gardameer heeft meerdere prachtige bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Je vindt er prachtige pleinen, maar ook een indrukwekkende Romeinse arena. Zeker leuk om te bezoeken. Daarnaast vind je hier mooie bruggen, kleurrijke straatjes en heb je vanaf Castel San Pietro een geweldig uitzicht over Verona.

7. Napels

Oké, ik vind Napels niet de leukste stad van Italië. Stiekem zelfs een van de minst leuke. Waarom staat hij dan toch in het lijstje met de leukste steden van Italië? Omdat onze reis naar Napels wel een van de leukste was. Napels is namelijk de toegangspoort tot de Amalfikust, maar ook tot prachtige eilanden als Capri en Procida. Verder kun je vanaf Napels makkelijk naar Pompeï en het Herculaneum, twee Romeinse steden die ooit verwoest werden voor de Vesuvius. En daarnaast kun je in Napels geweldig pizza eten, zelfs de lekkerste ter wereld! Dus ja, dat maakt de viezigheid van de stad zelf wel goed.

Is Napels zelf dan helemaal niet leuk? Nee hoor! Je vindt hier genoeg leuke bezienswaardigheden. Je kunt heerlijk wandelen langs het water met uitzicht op de Vesuvius, knusse straatjes ontdekken en ook Piazza del Plebiscito is prachtig om te zien. Meer lezen? Lees dan ook eens mijn artikel waarin ik vertel wat je moet doen in Napels.

Napels, leukste steden van Italië

De leukste steden van Italië op onze bucketlist

Hierboven kon je lezen over de leukste steden van Italië die wij tot nu toe hebben bezocht. Maar, er zijn nog veel meer leuke steden in Italië die enorm de moeite waard zijn voor een stedentrip. Wij bezochten deze zelf helaas nog niet, maar ze staan wel hoog op onze bucketlist. Hieronder volgt een opsomming met de steden die nog op onze bucketlist staan:

  • Milaan
  • Bergamo
  • Lucca
  • Siena
  • Bari
  • Alberobello
  • Turijn

Als wij steden van dit lijstje in de toekomst zelf hebben bezocht, dan vul ik dit artikel met de mooiste steden van Italië zeker verder aan! En wie weet komen er dan ook nog wel veel meer geweldig mooie plekken en steden bij waar ik nu niet een aan gedacht heb. Italië is immers een prachtig land met veel prachtige stadjes.

Dit zijn wat mij betreft de leukste steden van Italië. Ik hoop er in de toekomst nog veel meer te ontdekken, maar ook nog bij een aantal steden uit dit lijstje terug te keren. Dit zijn namelijk niet voor niks de mooiste steden van Italië, die kun je blijven bezoeken!

Wat vind jij de leukste steden van Italië?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 28 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows