Lang op reis: 7x toffe bestemmingen voor een langere reis!

door | Laatste update Feb 11, 2024 | Gepubliceerd Mar 12, 2023 | Lijstjes, Voorbereidingen, Wereldreis | 4 reacties

Is het altijd al jouw droom geweest om een keer lang op reis te gaan? Lekker de tijd nemen om een bestemming echt te leren kennen? Maar weet je eigenlijk niet zo goed waar je dan heen moet? Welke bestemmingen zijn nou leuk voor een langere reis? In dit artikel deel ik de leukste bestemmingen voor een langere reis, van meerdere weken, tot aan misschien wel een jaar!

Lang op reis

Lang op reis gaan is voor veel mensen echt een droom. Bij een gewone reis heb je vaak 2 tot 4 weken om een bestemming te ontdekken en daarna moet je weer terug naar huis. Maar hoe fijn is het om echt wat langer weg te gaan en op die manier landen beter te leren kennen, of om eens een bestemming te bezoeken die normaal te ver weg ligt? Lang op reis betekent niet gelijk een jaar op pad, maar kan ook zijn dat je eens 2 maanden weg gaat, in plaats van 2 weken.

Een lange reis voorbereiden

Als je lang op reis gaat, komt daar veel bij kijken. Zo moet je hiervoor best wat dingen voorbereiden. Hieronder een opsomming, zodat je weet waar je allemaal aan moet denken.

  • Welke bestemmingen kies je?
  • Hoe lang wil je weg?
  • Heb je vaccinaties nodig?
  • Kan je met jouw reisverzekering zo lang weg?
  • Moet ik mijzelf uitschrijven bij de gemeente?
  • Zeg ik mijn baan op, of regel ik onbetaald verlof?
  • Wat doe ik met mijn woning tijdens een lange reis?

Omdat wij zelf al eens 10 maanden op reis zijn geweest, hebben wij inmiddels ervaring met alles wat je hiervoor moet regelen. Daarom schreef ik al eens een uitgebreid artikel over een wereldreis voorbereiden. In dit artikel zal de focus verder liggen op bestemmingen die perfect zijn voor een wat langere reis.

Gave bestemmingen voor een lange reis

Hieronder is het tijd om de leukste bestemmingen met je te delen voor een lange reis. Ik zal eerst plekken opnoemen die wij zelf hebben bezocht en daarna bestemmingen opnoemen die op onze bucketlist staan, mochten wij ooit een wat langere reis maken in de toekomst.

1. Australië

Een van de leukste landen ter wereld voor een langere reis, is Australië. Het is niet alleen heel ver weg, maar ook nog eens super groot. Zelfs na een jaar reizen heb je nog niet alles gezien. In Australië vind je de mooiste stranden ter wereld, super leuke steden zoals Melbourne en Sydney, maar ook prachtige natuur en bijzondere dieren. Verder is Australië een perfect land om een roadtrip te maken, maar ook backpacken kan hier heel goed. Je zult onderweg veel andere reizigers tegenkomen die ook voor langere tijd op pad zijn.

Als je lang gaat reizen in Australië, kun je kiezen voor een reis naar de Oostkust, of de Westkust. Maar ook de Outback of Tasmanië horen bij de opties. Als je echt lang weggaat, kun je meerdere van deze gebieden met elkaar combineren en zo echt een goed beeld krijgen van het land. Ben je bang dat zo’n lange reis door Australië niet binnen je budget valt? Combineer reizen en werken dan met elkaar! Voor Australië kun je vrij simpel een Working Holiday Visum aanvragen, zodat je tijdens je reis ook kunt werken. En ten slotte is het in Australië bijna altijd wel ergens mooi weer, de beste reistijd Australië varieert per regio en je kunt je reis dus prima plannen in elk deel van het jaar!

Lange reis: Australië
Lang op reis: Australië
Lang op reis: Australië

2. Nieuw-Zeeland

Ben je op zoek naar ruige natuur tijdens je lange reis? Dan moet je naar Nieuw-Zeeland! Dit is een van de mooiste landen ter wereld, maar ook veel te ver weg voor een gewone, kortere reis. Je bent behoorlijk wat tijd kwijt aan de reis erheen, Nieuw-Zeeland ligt tenslotte aan de andere kant van de wereld! Daarnaast heeft Nieuw-Zeeland zoveel prachtige plekken, dat je ook ter plekke echt wel de tijd nodig hebt om het land te ontdekken. Start je reis naar Nieuw-Zeeland  in Auckland en ontdek eerst het Noordereiland. Waarbij vooral de Tongariro Crossing en Bay of Islands geweldig mooi zijn. Na het Noordereiland reis je richting het zuiden, waar je pas echt veel prachtige natuur vindt. Wat dacht je van Abel Tasman National Park? Of de prachtige fjorden bij Te Anau? Of hike in de omgeving van Queenstown en bezoek Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Genoeg te zien en te doen, je raakt hier niet uitgekeken.

Lang op reis, toffe bestemmingen voor een langere reis
Lang op reis, toffe bestemmingen voor een langere reis
Lang op reis, toffe bestemmingen voor een langere reis

3. Zuidoost Azië

Wil je lang op reis maar speelt budget een belangrijke rol? Dan is Zuidoost Azië een goede keuze. Hier vind je meerdere landen waarbij je voor weinig geld veel krijgt. De ideale plek dus voor een budget reiziger. Naast dat het betaalbaar is, kun je door hier lang heen te gaan meerdere Aziatische landen combineren in een reis. Zo zie je de verschillen tussen deze landen die stuk voor stuk geweldig zijn. Het standaard rondje in Zuidoost Azië gaat langs de landen Thailand, Vietnam, Cambodja en Laos. Maar zelf maakten wij ooit een wat langere reis door Maleisië, Singapore en Thailand, ook echt een aanrader!

Cameron Highlands tijdens een rondreis Zuidoost Azië

4. Amerika

Een ander perfect land voor een lange reis is Amerika. Amerika is enorm groot en als je hier korter heen gaat, zul je altijd keuzes moet maken. Als je lang gaat, moet dit waarschijnlijk nog steeds, maar wel een stuk minder! Je kunt dan namelijk ineens toch best wel veel van de parken en steden met elkaar combineren in één reis. Zelf gingen wij twee maanden naar Amerika, hierdoor konden wij de tijd nemen om de bestemming echt te ontdekken en hoefden wij geen parken in het westen over te slaan! Zo bezochten wij de Grand Canyon en Yellowstone in dezelfde reis. Enorm gaaf!

Lang op reis: Amerika
Lang op reis: Amerika
Lang op reis: Amerika

Lange reizen op onze bucketlist

Naast de vier lange reizen die ik hierboven noem, zijn er nog wat bestemmingen die bij ons op de bucketlist staan voor een wat langere reis.

5. Zuidelijk Afrika

Een rondreis door Zuidelijk Afrika moet een geweldige reis zijn. Je kunt dan landen als Zuid-Afrika, Namibië en Botswana met elkaar combineren. En misschien pak je Zimbabwe of Mozambique ook wel mee. Zelf gaan wij deze zomer 3,5 week die kant op, lang genoeg om 1 van deze landen te bezoeken, maar helaas niet lang genoeg om meerdere plekken met elkaar te combineren. Ooit zou ik nog wel lang daarheen willen, om de veelzijdigheid van Zuidelijk Afrika te ontdekken, om de mooiste natuur te zien en om heel veel wildlife te spotten.

Lang op reis naar Afrika

6. Zuid-Amerika

Wij zijn dus nog nooit in Zuid-Amerika geweest, maar dit continent spreekt mij weldegelijk aan. De natuur moet hier fantastisch mooi zijn, heel indrukwekkend en ook veelzijdig. Verder zijn de steden prachtig. Waarschijnlijk zal ik hier vooral in meerdere korte reizen naar toe reizen, maar meerdere landen met elkaar combineren in een langere reis lijkt mij geweldig. Zo zou ik graag eens reizen naar Peru, Bolivia en Ecuador. Dat gecombineerd moet geweldig zijn. Of ik zou een mooie reis willen maken door Patagonië en de rest van Argentinië en Chili.

 7. Frans-Polynesië

Frans-Polynesië is echt een droombestemming met hagelwitte stranden en helderblauw water. Je vindt hier zoveel tropische eilanden met bijzondere wildlife en prachtige natuur. Het liefst zou ik hier zo volgende zomer heen gaan. Maar.. het is zo ver weg! Je bent hier minimaal 1 of 2 dagen aan het reizen om er te komen en dan moet je ook nog terug. Daardoor ga je hier niet even zomaar heen. Ik zou zelf wel minimaal 4 of 5 weken die kant op willen gaan en dan echt de tijd nemen om dit paradijsje te ontdekken. Maar nog liever zou ik gewoon lekker 2 maanden hebben. Geen haast, lekker relaxen en veel eilanden kunnen ontdekken!

Dit zijn wat mij betreft 7 toffe bestemmingen voor een lange reis. Ik hoop dat je hiermee lekker veel reisinspiratie op hebt kunnen doen voor jouw eerst volgende lange reis!

Welke bestemmingen zou jij bezoeken bij een lange reis?

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Voor meer informatie, bekijk onze disclaimer.

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 27 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows