Lama’s aaien in de Ardèche

door | Laatste update Oct 15, 2017 | Gepubliceerd Apr 4, 2016 | Europa, Frankrijk | 0 Reacties

Misschien wel een van de verrassendste en een van de gekste dingen die ik deed op vakantie; lama’s aaien! Ergens klinkt het misschien een beetje zielig, vreemd, gek en saai, maar dat was het zeker niet! Het is namelijk een ontzettend leuk uitstapje voor een paar uurtjes!

Midden in de Ardèche vind je het park; de Ardèche lama’s. Mijn moeder en ik moesten altijd heel erg lachen als we langs het bord van het park reden. Toen mijn broertje, zusje en vader gingen klimmen besloten wij angsthazen eens een kijkje te nemen bij de Ardèche lama’s. En het bleek heel leuk te zijn!

Veel lama 's

Je rijdt eerst langs prachtige natuur en komt vervolgens bij de ingang van het park. Je betaalt €6,- entree en krijgt een boekje mee met informatie. In het Nederlands!  Lekker makkelijk. (ten minste dat dacht ik, maar misschien heb ik dat gedroomd?) Gelijk lazen wij even kort in het boekje waarin duidelijk werd dat lama’s niet zomaar naar mensen spugen. Gelukkig maar, want ik had weinig zin in lama spuug in mijn gezicht. Lama’s spugen alleen op soortgenoten, dus tenzij jij op een lama lijkt, of de lama door mensen is opgevoed, ben je helemaal veilig! Fijne geruststelling toch?

lama
Witte lama

De lama’s in het park hebben ontzettend veel ruimte en worden heel goed verzorgd, er lopen er meer dan honderd rond en hebben allemaal een naam! Je kan er zo lang blijven als je zelf wilt maar in principe is een (half) uur genoeg. Wij vermaakten ons er ruim twee uur lang! De lama’s komen zelf naar je toe en vragen om aandacht, je kan ze aaien en gewoon naar ze kijken. Er was zelfs een lama die ons maar bleef achtervolgen, zelfs toen wij even op een bankje gingen zitten.

stalker lama bij het bankje
Met mijn stalker lama

Het was een verrassend leuk uitje en zeker een aanrader als je een ochtend of middag over hebt. En ook heel belangrijk; het is helemaal niet toeristisch! Zie het als een kinderboerderij, waar de dieren ontzettend veel liefde en ruimte krijgen én waar het lekker rustig is!

Witte lama
mama met baby lama

Wat was jullie meest verrassende uitje op reis?

 

Ik was hier in 2012, het kan zijn dat bedragen en andere informatie inmiddels niet meer klopt. 
Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows