Krokodillen in Australië: ga krokodillen spotten in Daintree!

by | May 15, 2022 | Australië, Oceanië | 4 comments

Australië staat natuurlijk bekend om de gave wildlife en de bijzondere dieren die je hier kunt spotten. Het land staat natuurlijk ook bekend om de enge en gevaarlijke dieren. Waaronder de krokodil, die je op meerdere plekken in Australië kunt spotten. Wij gingen in het Daintree regenwoud op zoek naar krokodillen. In dit artikel vertel ik je meer over krokodillen in Australië en over krokodillen spotten in Daintree in Australië.

Krokodillen in Australië spotten  

Krokodillen spotten in Australië is een hele gave ervaring. Je moet weten dat er twee soorten krokodillen zijn in Australië. De freshies en de salties. Freshies zijn zoetwaterkrokodillen en deze zijn niet gevaarlijk voor de mens. Zodra ze je zien aankomen zwemmen ze ook voor je weg. Deze krokodillen worden maximaal 3 meter lang en hebben een smalle snuit.

Salties zijn zoutwaterkrokodillen en zijn een stuk gevaarlijker. Ze kunnen tot wel 7 meter lang worden en zijn heel territoriaal. Als jij in hun territorium komt, kunnen ze aanvallen. Er staan in Australië vaak borden met waarschuwingen dat je ergens niet het water in mag door de krokodillen. Doe dit dan ook! Heb respect voor de krokodillen in Australië, maar neem ook het gevaar serieus.

Krokodillen in Australië vind je op meerdere plekken. Zo kun je krokodillen in Australië spotten in Daintree, ten noorden van Cairns. Maar kun je ook krokodillen spotten in Kakadu National Park in de omgeving van Darwin. In de omgeving van Kununurra en op de Ord rivier kun je freshies spotten. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer plekken.

De beste plek in het land om krokodillen in Australië te bewonderen? Dat moet het Daintree regenwoud zijn. Op deze plek komen Salties voor en deze kun je van vrij dichtbij bewonderen.

Krokodillen in Australië spotten

Krokodillen spotten in Daintree in Australië

Daintree in Australië is een prachtig regenwoud ten noorden van Cairns. Vanaf dit regenwoud kun je een prachtige trip maken richting Cape Tribulation, de plek waar het regenwoud en de stranden prachtig samenkomen. Verder kun je dus in Daintree een cruise maken over de Daintree River. Je komt dan bijna zeker krokodillen tegen en komt ook vrij dichtbij de indrukwekkende Salties, dus de zoutwaterkrokodillen. De cruise om op zoek te gaan naar krokodillen in Daintree is echt fantastisch om te doen als je richting het noordoosten van Australië reist.

Een krokodillencruise over de Daintree River

Een van de grootste redenen voor ons om richting Daintree in Australië te reizen, is om krokodillen in Australië te spotten. Wij nemen hier de tijd voor, zodat als wij pech hebben en niks zien, eventueel nog een keer met een andere cruise mee kunnen.

Er zijn meerdere bedrijven die een krokodillencruise aanbieden over de Daintree river. Wij kozen voor Crocodile Express, omdat zij namelijk twee verschillende cruises aanbieden. Je hebt bij hun namelijk de Lower cruise en de Upper cruise, die je beide kunt doen met één ticket. Dit ticket is 30 dagen geldig, dus je kunt ook de 2 cruises op een andere dag doen. Zelf deden wij deze op dezelfde dag, één in de ochtend en één in de middag. Een cruise met Crocodile Express kost 30 AUD voor een volwassenen en 15 AUD voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar oud. Voor meer informatie kun je op deze website kijken.

Krokodillen spotten in Daintree vanaf de boot

We besluiten in de ochtend gelijk een van de twee tours te doen. Wij starten met de Upper Daintree River Cruise. We zitten maar met een klein aantal mensen aan bord en we zijn amper begonnen met varen als we al de eerste krokodil tegenkomen. Deze krokodil ligt aan de kant te relaxen. Volgens onze gids is het een mannetje. Het is ook een behoorlijk grote krokodil en het is heel indrukwekkend om hem van zo dichtbij te spotten.

Krokodillen in Daintree in Australië
Krokodillen in Daintree in Australië
Krokodillen in Daintree in Australië
De krokodil zwemt ook even een stukje. Wat indrukwekkend om te zien. Op een gegeven moment varen wij verder. We zien geen krokodillen, maar de omgeving is ook echt prachtig om te zien. Wat een heerlijke plek om te varen. Na een tijdje varen in de mooie natuur draait de boot zich om en varen we nog een stukje de andere kant op. We zien de krokodil van eerder nog steeds lekker liggen.
Krokodillencruise op de Daintree River in australië, krokodillen spotten in Daintree
Krokodillencruise op de Daintree River in australië, krokodillen spotten in Daintree
Krokodillencruise op de Daintree River in australië, krokodillen spotten in Daintree
Krokodillencruise op de Daintree River in australië, krokodillen spotten in Daintree
Krokodillencruise op de Daintree River in australië, krokodillen spotten in Daintree
Iets verderop spotten wij nog een krokodil. Dit is een vrouwtje en deze is dan ook iets kleiner dan de vorige. Ook deze ligt lekker langs de kant te genieten van de zon. We kunnen redelijk dichtbij komen en het is een enorm gave ervaring.

Als we klaar zijn met de eerste tour hebben wij al 2 salties van enorm dichtbij gezien. Echt heel gaaf en stiekem ook best spannend, als je weet hoe gevaarlijk deze dieren kunnen zijn. Hoeveel krokodillen je spot is natuurlijk altijd een verrassing. Wij zagen er 2, maar in een tour van de vorige dag werden er 6 gezien.

Krokodillen in Australië , Krokodillen in Daintree in Australië

De lower Daintree Cruise

Na de Upper Daintree Cruise besluiten wij ook de Lower Cruise nog te doen. Deze cruise vind je vlakbij het veerbootje die je moet gebruiken om richting Cape Tribulation te rijden. Na je cruise zou je dan ook prima door kunnen reizen naar deze plek.

We stappen weer op de boot en varen weer door een geweldige omgeving heen. We varen nu op wat smallere stukken van de rivier dan bij de cruise die wij eerder deden. Uiteindelijk spotten wij dan ook een krokodil. Deze krokodil is aan het zwemmen in het water. We moeten onze handen goed binnen boord houden en de krokodil komt vrij dichtbij de boot. Wat een indrukwekkend dier om te zien!

Daarna varen wij wederom tussen de mooie natuur weer terug richting het beginpunt. Het was een prachtig avontuur. Heel gaaf om krokodillen in Daintree te spotten!

Lower Daintree krokodillencruise

Overige tips voor krokodillen in Daintree spotten

Nu je weet hoe zo’n krokodillencruise eruit ziet, is het tijd om mijn laatste tips met je te delen:

  • Neem een zoomlens mee. Krokodillen kunnen redelijk dichtbij de boot komen, maar toch ben je nog op een beste afstand. Dit voor je eigen veiligheid, maar ook voor de krokodillen zelf, deze wil je natuurlijk niet storen. Als je goede foto’s wilt maken is een zoomlens dus een must.
  • Pas op! Houd je handen binnen de boot en ga nooit zwemmen in de Daintree River
  • In de ochtend worden vaak meer krokodillen gespot dan op het midden van de dag. Houd hier rekening mee bij je planning.
  • Reis na het krokodillen spotten in Daintree in Australië door naar Cape Tribulation. Hier vind je een prachtig regenwoud, stranden en nog veel meer gaafs!

Ben je nieuwsgierig hoe wij Daintree in Australië opnamen in onze route? Lees dan ook eens mijn artikel over onze route Australië!

Krokodillen spotten in Daintree in Australië
Dit is wat mij betreft alles wat je moet weten over krokodillen spotten in Daintree. Krokodillen in Australië spotten is zo enorm gaaf! Ik vond het een onvergetelijke ervaring en zou het zo nog eens doen. Ondanks dat de krokodillen in Australië soms best creepy zijn, vanuit zo’n boot met een ervaren gids gaat je niks gebeuren.

Zou jij krokodillen in Australië willen spotten?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow