Koh Lipe in 14 prachtige foto’s

by | Jul 4, 2017 | Azië, Fotografie, Thailand | 14 comments

Koh Lipe heeft de witste stranden en het blauwste water van Thailand. Het is er prachtig mooi en als je ergens kunt genieten van mooie stranden is het wel op Koh Lipe. Koh Lipe, ook wel de Malediven van Thailand genoemd, is een waar tropisch paradijs. En omdat foto’s zoveel meer zeggen dan woorden deel ik nu mijn 14 mooiste foto’s van dit mooie eiland.

Onze haat-liefde relatie met Koh Lipe, Thailand 

Oké, voor de foto’s komen toch een kort stukje tekst. Want ik beschreef hierboven dat ik Koh Lipe een geweldig mooi eiland vind en dat vind ik ook echt. Het is er prachtig. De stranden zijn zo ontzettend mooi. Maar onze eerste indruk van Koh Lipe was echt slecht. Wij kwamen aan op een prachtig mooi strand, na een hele heftige boottrip. De boottrip was zo heftig doordat het regenseizoen was. Vervolgens bleek mijn backpack helemaal doorweekt te zijn, doordat ze mijn tas als enige van allemaal gewoon open en bloot op het dek hadden neergelegd. Maar oké, hier kon Koh Lipe niks aan doen.

Wij lieten ons naar onze accommodatie brengen, waarvan ik eerlijk moet zeggen dat ik de naam niet meer weet. Maar goed, onze accommodatie was bij Sunset beach. Vanaf onze bungalow hadden wij een geweldig mooi uitzicht en vol goede hoop gingen wij het strand ontdekken. Wij waren nagenoeg de enige. Tot nu toe was alles nog leuk. Totdat we het strand gingen verkennen, het was werkelijk een grote rotzooi. Ik heb nog nooit zoveel rommel gezien op een strand als daar. Verder was alles rondom Sunset beacht vervallen en verlaten. Er kwam hier waarschijnlijk al een hele tijd niemand meer en wij zaten overal ver vanaf. Ook op Walkerstreet, het ‘centrum’ van Koh Lipe, lag alleen maar rommel en werd voornamelijk verbouwd. Leuk dus, een tropisch paradijs vol rommel en bouwgeluiden.

Hoe het uiteindelijk toch liefde voor Koh Lipe werd? We begonnen de schoonheid te zien. Het was rustig en prachtig. Het was laagseizoen en daardoor werd er veel gebouwd en hoewel dat vervelend was, zijn er ergere dingen toch? Veel tours gingen niet door door het laagseizoen en omliggende eilanden zijn dicht, maar wij hadden geweldig weer en Koh Lipe zelf heeft al genoeg te bieden. De rommel? Tja, dat was even slikken en gewoon negeren. Op Koh Lipe worden er genoeg pogingen gedaan om de rommel minder te maken. Zo kun je er waterflessen kopen die je kunt bijvullen op bepaalde plekken, om op die manier het plastic gebruik te verminderen. Ook zijn er dagen dat het strand wordt schoongemaakt en jij kan daarbij helpen!

Koh Lipe is prachtig, maar heeft dus ook zo zijn mindere kanten. In het laagseizoen is het het bouwen en de rommel, in het hoogseizoen de drukte. Maar wij willen terug en dan het liefst als het hoogseizoen is. Wij zien liever iets meer mensen dan zoveel rommel. Ook wil ik die helse boottocht nooit meer overdoen.

Koh Lipe in foto’s 

Maar goed, foto’s zeggen meer dan woorden en ik wil toch echt laten zien waarom Koh Lipe een bezoek waard is en waarom het zo ontzettend mooi is. Dus bij deze! Koh Lipe in …. prachtige foto’s!

Sunset beach 

Ik trap af met de foto’s van het strand wat wij als eerste ontdekten; Sunset beach. Sunset beach is het meest afgelegen strand en je kunt er bij helder weer een prachtige zonsondergang zien. Verder is het er heerlijk rustig. Vanuit onze bungalows hadden wij prachtig uitzicht op dit mooi (maar helaas ook rommelige) strand.

Koh Lipe sunset beach
Koh Lipe sunset beach
Koh Lipe sunset beach
Koh Lipe sunset beach

Pattaya beach 

Een ander strand op Koh Lipe in Thailand is Pattaya beach. Het strand is een stuk schoner en daardoor ook een stuk leuker om te ontdekken. Het is een druk strand omdat hier in het hoogseizoen de boten komen, bij ons wat dit niet het geval. Het strand hier is echt prachtig mooi en het zand is witter dan wit. Het water overigens ook blauwer van blauw. Kijk zelf maar eens!

Koh Lipe Thailand Pattaya beach
Koh Lipe Thailand Pattaya beach
Koh Lipe Thailand Pattaya beach

Sunrise beach 

En als laatste komt ons favoriete strand. Het strand met gezellige barretjes, prachtig wit zand en super blauw water. Het strand met de leukste accommodaties en de fijnste plekken om te zwemmen. Het strand met prachtige palmbomen en het mooie uitzicht op het tegenover gelegen eiland. Dat strand is Sunrise beach!

Sunrise beach Koh Lipe Thailand
Sunrise beach Koh Lipe Thailand
Sunrise beach Koh Lipe Thailand
Sunrise beach Koh Lipe Thailand
Sunrise beach Koh Lipe Thailand

Ben jij al eens op het mooie Koh Lipe geweest? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow