Koala’s spotten op Raymond Island in Australië

door | Gepubliceerd Jan 12, 2022 | Australië, Oceanië | 12 reacties

Reis je naar Australië? Dan hoop je natuurlijk heel veel koala’s en kangoeroes te spotten. Deze bijzondere dieren leven alleen in het wild in Australië en zijn fantastisch om eens in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Raymond Island tussen Melbourne en Sydney in, is één van de beste plekken van Australië voor het spotten van koala’s. Wij zagen er ongeveer 20 in korte tijd. Zo gaaf! Vandaag neem ik je mee naar Raymond Island en vertel ik je alles over koala’s spotten op Raymond Island in Australië. 

Koala’s spotten in Australië

Koala’s spotten in Australië kan op meerdere verschillende plekken. Als je graag wilde koala’s in Australië wilt zien is het wel belangrijk om te weten dat koala’s maar in bepaalde delen van het land leven. Zo komen ze vooral voor langs de zuidkust en oostkust van Australië. Wij reisden zelf van Adelaide naar Cairns en hebben hier op meerdere plekken wilde koala’s gezien.

Koala’s leven van de bladeren van eucalyptus bomen. Ze komen dan ook voor in gebieden waar heel veel van dit soort bomen staan. Een baby van een koala wordt een Joey genoemd.

Er zijn ook plekken waar je mag knuffelen met koala’s. In Australië wordt dit als iets heel normaals gezien. Ik vind dit zelf niet normaal. Koala’s slapen 20 uur per dag en zijn in het wild ook helemaal geen knuffeldieren. Ze kunnen zelf erg hard bijten. Als jij koala’s gaat knuffelen komen ze nooit aan die 20 uur slaap per dag en worden ze constant gestoord. Niet echt heel diervriendelijk lijkt mij.

Gelukkig kun je ze in het wild ook goed zien. Wil je weten waar? Lees dan mijn artikel over koala’s spotten in Australië.

De beste plek om koala’s te zien in Australië? Dat is Raymond Island. En daar ga ik hieronder uitgebreid meer over vertellen.

Koala's spotten in Australië

Koala’s spotten op Raymond Island in Australië

Raymond Island is een eilandje voor de kust van Victoria. Het ligt ergens tussen Melbourne en Sydney in, bij het plaatsje Paynesville. Vanaf hier pak je te boot en eenmaal op het eiland kun je een wandelroute volgen om koala’s te spotten op Raymond Island in Australië.

Tijdens onze wandeling spraken wij een Nederlandse vrouw die al jaren op het eiland woont. Zij vertelde dat er inmiddels 200 koala’s op het eiland wonen en ze zich regelmatig laten zien. Naast koala’s vind je hier ook andere Australische dieren, zoals kangoeroes en prachtige gekleurde vogels.  De reden dat je zoveel koala’s op Raymond Island tegenkomt is dat er enorm veel eucalyptus bomen op het eiland staan. Hieronder neem ik je mee naar ons bezoek.

Met de boot naar Raymond Island in Australië

Raymond Island in Australië kun je bereiken met een gratis boot die met regelmaat vertrekt vanuit het plaatsje Paynesville. Vlakbij de boot is een grote parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren. Daarna stap je op de boot en voor je het weet sta je al op het eiland. De ferry is gratis en vertrekt meerdere keren per uur. Je hoeft dus nooit lang te wachten op de boot. De boottocht zelf is ook echt heel kort.

De Koala walk op Raymond Island

Wij hadden van te voren nog niet zo heel veel informatie kunnen vinden over Raymond Island en hoopten maar dat alles duidelijk zou worden als we er eenmaal zouden zijn. Gelukkig is alles heel duidelijk aangegeven. Zodra je aankomt op het eiland staan er overal informatieborden over het spotten van koala’s op Raymond Island.

Er is een koala walk. Deze is 1,2 kilometer lang en duurt zo’n 20 minuten. Tenminste, als je gewoon het rondje loopt zonder ergens lang te blijven kijken. Wij deden uiteindelijk een ruime 2 uur over de Koala walk op Raymond Island. Hieronder vertel ik je over de koala walk, een wandeling die je kunt volgen door de plaatjes van een koala te volgen.

De eerste dieren

De koala walk gaat door woonwijken, maar ook door een park met heel veel eucalyptus bomen. De wandeling start vanaf de haven en gaat dan door een woonwijk heen. Hier zien we hoog in de boom een koala. Maar helaas nog wel te ver om het diertje echt goed te kunnen zien.

Even later spotten wij een kangoeroe. Super leuk, want die hadden we eigenlijk niet verwacht!

Koala's op Raymond Island in Australië
Koala's op Raymond Island in Australië
Koala's op Raymond Island

Een koala met haar Joey

Na de eerste dieren gezien te hebben verlaten wij de woonwijk en lopen wij het park in. In dit park staan heel veel eucalyptus bomen en dit is dan ook het beste deel van de wandeling om koala’s te zien. De bomen hier zijn niet heel hoog en de koala’s zitten regelmatig laag in de boom. Hierdoor kun je ze heel goed zien en goed fotograferen. Blijf wel altijd op een gepaste afstand en stoor de koala’s niet.

Wij zagen in dit park echt om de haverklap een koala zitten. We zagen heel veel grijze, maar ook een bruine koala. Super gaaf! Maar het hoogtepunt kwam pas richting het einde van de wandeling, want toen zagen wij een koala met haar Joey, een baby koala. Deze waren ook nog eens heel actief samen, wat het extra leuk maakte om te zien. Hier zijn wij heel lang blijven kijken. Wat was dit fantastisch zeg! Ik bleef maar foto’s maken van dit koppeltje. Stiekem was dit ook wel een droom die uitkwam.  

Hieronder even een fotospam, want ze zijn gewoon te leuk om niet met je te delen!

Koala's spotten op Raymond Island in Australië
Koala's op Raymond Island
Koala's spotten op Raymond Island in Australië
Koala's spotten op Raymond Island in Australië
Koala's op Raymond Island
Koala's spotten op Raymond Island in Australië
Koala's op Raymond Island

Terug naar de boot

Met pijn en moeite besluiten we toch verder te lopen, want op deze plek zou ik echt wel uren kunnen blijven kijken! Onderweg komen we nog heel veel gekleurde vogels tegen. Zo gaaf om die ook overal in het wild te zien. Ook deze fotograferen wij uitgebreid omdat we ze zo mooi vinden. Verder zien we natuurlijk ook nog een koala en dan komen we weer terug bij de haven om de ferry naar Paynesville te pakken.

Vogels
Vogels

Tips voor koala’s spotten op Raymond Island

Nu je weet wat je kunt verwachten, deel ik nog wat laatste tips voor koala’s spotten op Raymond Island.

  • Neem een verrekijker mee, zo kun je ook de koala’s die hoog in de bomen zitten goed zien
  • Zorg voor een zoomlens op je camera. Hoewel veel koala’s laag zitten, moet je voor een mooie foto ook echt wel kunnen zoomen.
  • Neem de tijd en kijk goed omhoog, koala’s kunnen zich soms goed verstoppen!
  • Kijk waar andere staan. Meestal als mensen stil stonden bij een boom, was er wat te zien. Nu waren er niet heel veel mensen, maar de mensen die er waren hielpen ons maar wat graag bij het spotten van de koala’s. Andersom deden wij dat ook.
  • Kom vroeg, hoewel Raymond Island in Australië een hoogtepunt van onze reis was, heb je het in een ochtend wel gezien. Als je een beetje op tijd komt, heb je nog tijd om verder te reizen naar je volgende bestemming.
  • Geniet! Want het is zo gaaf om overal wilde koala’s om je heen te zien.

 

Koala's op Raymond Island

Verder reizen door Australië

Vanaf Paynesville pak je de gratis ferry weer terug en dan is het tijd om weer verder te reizen door Australië. Als je richting Sydney reist, kun je vanaf hier verder reizen richting de Sapphire Coast en het prachtige Jervis Bay. Je kunt er ook voor kiezen om nog een uitstapje te maken richting de hoogste berg van Australië en om te hiken bij Mount Kosciuszko. Reis je richting Melbourne? Dan is Melbourne ook gelijk de perfecte volgende stop. Je kan na Melbourne nog doorreizen naar de Great Ocean Road en de Grampians.

Wil je weten hoe wij koala’s spotten op Raymond Island opnamen in onze route? Bekijk dan ook eens dit artikel over onze route van Melbourne naar Sydney.

Mount Kosciuszko in Australië
Jervis Bay in Australië

Koala’s spotten op Raymond Island was in ieder geval fantastisch. Wat mij betreft is het echt iets wat op je bucketlist moet staan en wat je niet mag missen tijdens je reis door Australië. Het werd voor ons een hoogtepunt, gewoon omdat koala’s zo geweldig zijn.

Zou jij naar Raymond Island willen?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow