Jaaroverzicht: 2022 in reizen

by | Dec 22, 2022 | Lijstjes | 4 comments

2022 was een fantastisch reisjaar. De wereld ging steeds meer open en steeds meer dingen werden mogelijk. Wij bezochten onze nummer 1 bucketlist bestemming en maakten nog veel meer mooie tripjes! In dit artikel blik ik terug op ons reisjaar 2022 in een nieuw jaaroverzicht!

Jaaroverzicht: ons jaar in reizen

2022 startten wij in een lockdown, niet echt een goed begin van het nieuwe jaar. Ik was wat huiverig, zouden wij in 2022 weer mooie reizen kunnen maken? Of zit het er allemaal nog steeds niet in. Gelukkig bleek 2022 een jaar te zijn waarin we steeds meer afscheid konden nemen van de corona maatregelen en steeds meer dingen weer mochten. Reizen kan weer bijna zoals voor corona tijd en daar hebben wij gebruik van gemaakt. Maar liefst 4 keer gingen wij de grens over, maar ook in Nederland ontdekten wij veel mooie en nieuwe plekken. In dit artikel neem ik je mee naar onze reizen in 2022!

Januari: wandelen in Castricum

Januari was nog niet echt een geweldige maand. We begonnen de maan in lockdown en er was nog veel onzeker. Gelukkig konden wij wel lekker op ontdekking in Nederland. Zo besloot ik samen met Melissa een wandeling te maken bij Castricum door het Noord-Hollands Duingebied. Het was die dag super mistig, wat het gebied heel mysterieus maakte. We deden een wandeling van 7 kilometer langs de duinen en tussen heel veel prachtige vennen.

2022 in reizen: Castricum

Februari: Lanzarote

In februari was het tijd voor het eerste tripje buiten Nederland dit jaar en ook gelijk voor mijn eerste vliegreis sinds onze wereldreis. Samen met Melissa ging ik een week naar Lanzarote. Wij verbleven een week lang in een fijn hotel met zwembad in Playa Blanca. Vanaf hier ontdekten wij het eiland met de huurauto. Wat is Lanzarote toch een mooi eiland! Een van de hoogtepunten was toch wel de Tremesana wandeling in Timanfaya National Park met een gids. Maar ook de andere bezienswaardigheden op Lanzarote vond ik prachtig. Ons dagtripje naar La Graciosa was ook heerlijk. Onze trip eindigde wat minder, met maar liefst 28 uur vertraging. Gelukkig regelde Transavia een prachtig hotel met heel mooi zwembad voor ons, zodat we gewoon nog een middag heerlijk konden relaxen.

2022 in reizen: Lanzarote
2022 in reizen: Lanzarote
2022 in reizen: Lanzarote

Maart: Hoorn

Na mijn reis naar Lanzarote was het tijd om weer op ontdekking te gaan in Nederland. Op een super mooie lentedag eind maart gingen wij richting Hoorn. Een stad dichtbij en waar wij al vaker zijn geweest, maar nog nooit op pad gingen als toerist om de bezienswaardigheden eens te ontdekken. Ik moet er overigens nog steeds over schrijven, maar we hadden er een leuke dag. Hoorn is prachtig en we konden zonder jas op het terras! Ook namen wij een kijkje bij het Museum van de 20e eeuw, zeker een aanrader!

Hoorn

April: Op ontdekking in Nederland en naar Italië  

We hadden vroeg meivakantie dit jaar en de laatste week van april brachten wij dan ook door in Italië! Maar voor wij richting Italië gingen, stond april eerst nog in het teken van op ontdekking gaan in Nederland.

Het eerste weekend van april hadden we sneeuw. Hoe anders dan de week ervoor in Hoorn, waar we nog zonder jas op het terras zaten. Daarna besloot ik met Melissa opnieuw richting Castricum te gaan voor een mooie wandeling.

Met Pasen besloten wij dat het eens tijd werd om de Zaanse Schans te ontdekken. Hier waren Remco en ik nog nooit geweest en dit typisch Nederlandse plekje moesten wij toch ook eens ontdekken. Het was prachtig zonnig weer en hoewel wij niet de enige waren bij de Zaanse Schans, hadden wij er een leuke dag. We hebben heerlijk rond gewandeld, de musea en huisjes bekeken en de molens vanaf buiten bewonderd. Een super leuke plek!

Zaanse Schans

Het mooie weer hield niet op in april, dus gingen Remco en ik ook nog richting Egmond aan Zee, voor een prachtige wandeling door de duinen. Het werd een wandeling van 9 kilometer waarbij wij wandelden tussen de vennen, over de duinen, langs heide en over het strand. Het was super afwisselend en met 20 graden ook nog eens heerlijk! We sloten af met een lunch op het terras in de zon.

Toen was het eind april toch echt tijd voor mijn tweede trip naar het buitenland en Remco’s eerste trip buiten Nederland dit jaar. Wij vlogen richting Napels om een weekje de omgeving te verkennen. Wij verbleven eerst 2 volledige dagen in Napels. De eerste dag ontdekten wij de bezienswaardigheden van Napels en de tweede dag bezochten wij Pompeii en het Herculaneum. Beide echt geweldig. Op dag 3 reisden wij van Napels naar Sorrento, met een tussenstop op het eiland Capri. We ontdekten de mooiste plekken van Capri en verbleven de rest van onze vakantie in Sorrento. Vanaf daar gingen wij op ontdekking bij de Amalfikust en bezochten wij het mooie Procida.

Na een week was het tijd om Italië weer te verlaten en om terug te reizen richting Nederland.

2022 in reizen: Italië
2022 in reizen: Italië
2022 in reizen: Italië
2022 in reizen: Italië
2022 in reizen: Italië

Mei: Amsterdam

We begonnen de maand mei technisch gezien nog in Italië, want op 1 mei vlogen wij pas naar huis. Verder waren in mei alleen maar in Nederland en deden wij niet super veel. Alleen gingen wij aan het einde van de maand richting Amsterdam. Hier gingen wij lekker fotograferen en ontdekten wij de mooiste plekken van de stad. In de avond gingen wij uit eten en zo hadden wij echt even een mini stedentrip in eigen land. Heerlijk!

Juni: Callantsoog

Ook in juni bleven wij veel thuis. We besloten wel op een zonnige dag richting Callantsoog te gaan. Hier deden wij een wandeling bij het Zwanenwater en lunchten wij op het terras in de zon. Het was echt prachtig weer, dus dit was helemaal geen straf. We namen ook nog even een kijkje op het fijne strand van Lanzarote.

Juli / augustus: IJsland en paarse heide

In juli en augustus stond onze grote reis van dit jaar op de planning, wij gingen drie weken naar IJsland! Het was echt geweldig. IJsland was de nummer 1 op onze bucketlist en heeft onze verwachtingen helemaal waar kunnen maken. De natuur hier is gewoon fantastisch mooi en wij keken onze ogen uit. Het enige nadeel? Het slechte weer dat wij troffen. Wij bezochten IJsland in de slechtste zomer sinds jaren… Tja, je kan niet alles hebben hè?

We begonnen onze rondreis in het zuiden van IJsland. We maakten een dagtrip naar Landmannalaugar, reden de Golden Circle en gingen naar Vík. Onderweg bezochten wij een aantal van de mooiste watervallen van IJsland.  Bij Vík spotten wij voor de eerste keer papegaaiduikers, een droom die uitkwam. Wat een leuke dieren! Na Vík reden wij richting het oosten, wij deden een gletsjerhike en bezochten de prachtige gletsjermeren. We bezochten Vestrahorn, die compleet verhuld was in de mist.
Daarna was het tijd om richting het oosten van IJsland te reizen. We bezochten Seyðisfjörður, relaxten in een warmwaterbad en spotten nog meer papegaaiduikers bij Borgarfjörður Eystri. Papegaaiduikers spotten in IJsland was zo leuk, dat dit echt een hoogtepunt werd. Ook maakten wij een dagtrip naar de Stuðlagil canyon.

Na het oosten gingen wij op ontdekking in het noorden. Wij spotten walvissen bij Husavik, ontdekten de vulkanische activiteit rondom Myvatn en reden de prachtige Diamond Circle. Ook hadden wij het hier ijskoud, omdat het slechts 4 graden was in de zomer.

Daarna kwam het echte hoogtepunt van onze reis. Vanaf het noorden reden wij door richting de Westfjorden, waar wij de mooiste roadtrip ooit maakten. Wat een uitzichten hier! We keken onze ogen uit.

Daarna was het tijd voor het schiereiland Snæfellsness en ten slotte misten wij door een zere enkel de uitgebarsten vulkaan. In Reykjavik bezochten wij een museum over penissen en daarna vlogen wij weer richting Nederland. Wat een geweldige reis!

2022 in reizen: IJsland
2022 in reizen: IJsland
2022 in reizen: IJsland
2022 in reizen: IJsland
2022 in reizen: IJsland

En waar wij dus in IJsland heel weinig zon hebben gehad en veel kou, werd dat in Nederland helemaal goed gemaakt. Want in 2022 hadden wij een geweldig warme zomer. We childe bij thuiskomst dan ook veel in de tuin, zijn lekker gaan zwemmen en brachten een bezoekje aan de Ermelosche heide, die mooi in bloei stond. Het was te heet voor een lange wandeling, mar dat mocht de pret niet drukken.

Het laatste weekend van augustus was het weer tijd voor een wandeling in Nederland samen met Melissa. Wij besloten dit keer de langste wandelroute van Schoorl te doen en ruim 20 kilometer te gaan wandelen. We wandelden over de duinen, tussen de paarse heide, over het strand en door het bos. Het was prachtig.

Oktober: herfst in Nederland

September slaan we even over in dit jaaroverzicht, want in die maand gingen wij er eigenlijk niet op uit in Nederland. In oktober des te meer. Het begon op een prachtige zonnige dag bij kasteel de Haar. Echt een geweldig mooie plek om te bezoeken. We bekeken het kasteel van binnen en maakten een mooie wandeling door de tuinen.

Oktober was een bizar warme maand, dus toen er halverwege oktober 20 graden werd voorspeld, konden wij natuurlijk niet thuisblijven. Wij besloten een wandeling te maken bij het Hulshorsterzand en het Leuvenumse Bos. Het was een prachtige wandelroute van 8 kilometer. En, we liepen zonder jas!

Oktober betekent ook herfstvakantie. Dit jaar gingen wij niet weg, dus besloot ik in de vakantie met Melissa naar de Amsterdamse Waterleidingduinen te gaan. Het was bronsttijd, dus wij hebben enorm veel burlende herten gezien. Een super leuke ervaring!

Het was nog niet klaar met het bizar mooie weer. In het laatste weekend van Oktober gingen wij dan opnieuw richting het Leuvenumse Bos, opnieuw met 20 graden en grotendeels zonder jas. Het was echt prachtig. Wij deden de 15 kilometer lange Leuvenumse Beek wandelroute en genoten van de beginnende herfst in het bos. Prachtig!

Kasteel de Haar

November: het Speulderbos  

November is een prachtige maand en wij brengen een bezoekje aan het Speulderbos. We zijn met zonsopkomst in het bos en kunnen hierdoor geweldig mooie foto’s maken van de zonnestralen tussen de bomen. Het is alsof we rondlopen in een sprookjeswereld.

Speulderbos

December: Amsterdam en New York

Hoewel ik dit artikel plaats terwijl het jaar nog niet voorbij is, staat december vooral in het teken van New York. Over een paar dagen vliegen wij richting New York om vanaf daar het nieuwe jaar in te luiden! Over die reis lees je over een tijdje vast meer.

Onze plannen voor 2023

Wij starten 2023 in ieder geval goed, aangezien wij oud en nieuw vieren in New York. In de voorjaarsvakantie willen wij misschien een paar dagen richting Londen, onze favoriete stad. Voor de meivakantie hebben wij onze reis al geboekt. Dan gaan wij 2 weken eilandhoppen in Griekenland! Daar heb ik enorm veel zin in. De zomervakantie is nog niet zeker, maar wij hopen naar Zuid-Afrika te gaan en een prachtige safari te maken.

Dit was ons 2022 in reizen. Het was een super fijn jaar, zowel in Nederland als hierbuiten. Wij waren 4 keer op reis en ontdekten ook in eigen land super veel nieuwe leuke plekjes. Ik ben benieuwd wat 2023 ons gaat brengen! Ik wens iedereen in ieder geval alvast fijne feestdagen en een mooie reislustig 2023.

Hoe zag jouw 2022 in reizen eruit?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 27 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows