Jaaroverzicht: 2021 in reizen

by | Dec 22, 2021 | Lijstjes | 10 comments

Waar ik stiekem had gehoopt dat 2021 een veel beter jaar zou worden dan 2020, viel dat toch wel een klein beetje tegen. Op veel gebieden dan, want op reis gebied was dit jaar gelukkig wel weer wat beter. Aangezien 2021 ten einde loopt, is het tijd om terug te blikken op ons jaar en ons 2021 in reizen met je te delen! En natuurlijk blik ik ook alvast vooruit op 2022.

Jaaroverzicht: ons jaar in reizen

2021 was anders dan gehoopt. Toen wij dit nieuwe jaar inluidden hoopten wij ergens dit jaar afscheid te nemen van corona en weer normaal te kunnen leven. In ons vorige jaaroverzicht was ik dan ook best wel hoopvol over veel mooie reizen dit jaar. Even leek het ook dat dit zou gebeuren, maar toch viel het tegen. De mondkapjes, reisbeperkingen en nu zelfs weer een lockdown. Dit jaar bleven wij dan ook veel in Nederland, maar gelukkig gingen wij ook 2 keer de grens over!

2021 is wel een jaar dat echt voorbij gevlogen is. Het voelt als gisteren dat ik oliebollen at op de bank en nu is het bijna weer zo ver!

Januari t/m april: wandelen in Nederland

Januari tot en met april waren eigenlijk niet zo heel interessant. We bleven thuis, want een groot deel van deze maanden zaten wij in lockdown en waren er heel veel beperkingen. Waaronder ook reisbeperkingen. In Nederland gingen wij wel op pad. Zo gingen wij in januari wandelen in Schoorl. De heide was bevroren en dat was echt prachtig mooi. Het werd mijn favoriete wandeling in 2021, vooral door de witte heide en het mooie licht die dag. Nieuwsgierig? Lees dan mijn artikel over de Noordzeeroute in Schoorl

In februari ging ik wandelen in Callantsoog. We wandelden bij het zwanenwater en op het strand. Het was een prachtige plek om te wandelen en ik kan het iedereen aanraden.

Begin april ging ik samen met Remco een dagje wandelen bij de Kennemerduinen. Het was een bewolkte dag, maar de mooie omgeving maakte veel goed. Het was niet de eerste keer dat wij hier gingen wandelen en ook zeker niet de laatste keer!

Het hoogtepunt in deze maanden was voor mij misschien nog wel de hele koude week. Ineens lag er sneeuw en konden wij schaatsen op natuurijs. Vooral dat laatste vind ik dus echt geweldig. Zo maakte ik een tocht van 25 kilometer op het ijs met mijn broertje! Zo leuk. 

2021 in reizen: wandelen in Nederland
2021 in reizen: wandelen in Nederland
2021 in reizen: wandelen in Nederland
2021 in reizen: wandelen in Nederland

Mei: Drenthe

In mei was nog steeds veel dicht, maar toen het vakantie was gingen wij een paar dagen richting Drenthe in de omgeving van het Drents-Friese Wold en het Dwingelderveld. De terrassen gingen toen net weer open, dus we hadden een heerlijke week. We hebben heel veel gewandeld en genoten van de prachtige natuur. Het Drents-Friese Wold, het Dwingelderveld, maar ook het Fochtelooerveen waren prachtig.

Juni: Schoorl en plannen maken  

Juni stond in het teken van het plannen van onze zomervakantie. We kregen namelijk het nieuws dat we in de zomer wel weer richting het buitenland konden gaan. En daar wilden wij gebruik van maken ook! Dus gingen wij op onderzoek uit wat kon en wat wij wilden doen. We hadden uiteindelijk 3 opties: Frankrijk, Duitsland of Italië. En aangezien Italië de mondkapjes plicht buiten nog niet had afgeschaft, viel die als eerste af.

Verder ging ik samen met Melissa wandelen in Schoorl. Wij liepen de 17 kilometer lange Stuifduinentocht en die was fantastisch. We hadden heerlijk weer en de route zelf was enorm afwisselend. Zeker een van de mooiste routes van Schoorl!

jaaroverzicht: wandelen in Schoorl
jaaroverzicht: wandelen in Schoorl
jaaroverzicht: wandelen in Schoorl

Juli / augustus: Frankrijk

We besloten richting Frankrijk te gaan voor 3 weken en vetrokken op 14 juli. Wij reden eerst richting Annecy, waar wij in de spoelende regen het stadje verkenden. Dit was de periode met de overstromingen in Limburg en ook in Frankrijk was het behoorlijk nat.

Gelukkig werd het droog en konden we uiteindelijk ook de omgeving van Annecy zonder regen ontdekken. Wat een prachtige plek!

Daarna reizen wij door richting Chamonix-Mont-Blanc, een stadje aan de voet van de Mont Blanc, de hoogste berg van de Alpen. Het werd een hoogtepunt van onze reis en van heel 2021. We gingen naar ruim 3800 meter hoogte naar Aiguille du Midi, maakten de geweldige hike naar Lac Blanc en zagen nog veel meer moois in Chamonix.

Na Chamonix reden wij over de Route des Grandes Alpes, de mooiste autoroute die wij ooit reden. Deze route eindigden in Nice aan de Côte d’Azur, waar wij vakantie vierden, maar ook op zoek gingen naar de mooiste plekken van de Côte d’Azur.

Eind juli gingen wij door richting Gorges du Verdon om vervolgens begin augustus via de lavendelvelden naar Avignon te rijden.

Na Avignon reden wij weer richting huis en de rest van augustus stond in het teken van nagenieten van deze geweldige reis.

2021 in Reizen: Frankrijk
2021 in Reizen: Frankrijk
2021 in Reizen: Frankrijk
2021 in Reizen: Frankrijk
2021 in Reizen: Frankrijk

September: de Veluwe en ’t Nije Hemelriek

Begin september stond de heide prachtig in bloei en dat wilden wij met eigen ogen zien. Wij reden richting Nationaal Park de Hoge Veluwe, een plek waar wij al eerder verliefd op werden. We maakten hier een prachtige fietstocht tussen de paarse heidelvelden. Geweldig!

Later in september besloten wij dat het nu toch tijd was om een eigen auto te kopen. Wij wilden meer vrijheid om van alles te ontdekken. Wij vonden een auto ergens ver weg en combineerden die dag met een wandeling rondom ’t Nije Hemelriek, een prachtig meer waarbij wij ons in de tropen waanden. Het was ook nog eens een heerlijke, zomerse dag!

Oktober: Petten en Duitsland

In Oktober ging ik op een mooie nazomer dag met Melissa richting Petten. Hier maakten wij een mooie wandeling en genoten wij van de zon op het strand. Het werd een heerlijke dag.

In de herfstvakantie besloten Remco en ik een tripje te maken richting Duitsland. We gingen een week lang op ontdekking in het Moezelgebied en ontdekten alle prachtige bezienswaardigheden in de Moezel. Het was onze eerste roadtrip met onze eigen auto.

We verbleven in Zell en ontdekten onder andere Trier, Bernkastel-Kues, Cochem en Koblenz. We gingen naar het prachtige Burcht Eltz, genoten van geweldige uitzichten op de Moezel en gingen wandelen. Onze vakantie bij de Moezel was echt fantastisch en het gebied was ook echt leuker en mooier dan wij van te voren hadden verwacht. De herfstkleuren maakten alles nog mooier! 

November: Het Leuvenumse bos

Wij waren van plan om lekker veel herfstwandelingen te maken dit jaar, maar in de praktijk zijn wij slechts één keer in het bos geweest. De reden? Het was bijna geen enkel weekend mooi weer. Dus op de enige mooie herfstdag in het weekend zijn wij gelijk richting de Leuvenumse bossen gereden. Dit bleek een fantastisch mooi bos te zijn. Volgend jaar wil ik terug die kant op en meer wandelen, want ik had het enorm in mijn rug, dus de wandeling die wij deden was kort.

December: opnieuw in lockdown

Wij wilden eigenlijk nog weg in de kerstvakantie, maar durfden niks te boeken. De corona cijfers gingen omhoog en er was sprake van een nieuwe schoolsluiting, die gelukkig niet kwam. Ons eerste idee was België, maar de kerstmarkten daar gingen allemaal niet door. Het back-up plan werd Duitsland of toch Barcelona, want de rest lag inmiddels niet meer in ons budget. Toen we plannen maakten om toch in Nederland te blijven en hier leuke dingen te doen, gingen we in lockdown. Enorm balen, want ik ben er echt 100% klaar mee en merk dat ik deze nieuwe lockdown niet helemaal trek.

Ik probeer altijd positief te blijven, maar ik zie deze kerstvakantie helemaal niet zitten. Ik wilde het liefst de boel ontvluchten, maar soms moet je gewoon keuzes maken en een dure reis betalen gaat nu even niet lukken. We hebben het plan om een aantal keer lekker te wandelen als het zonnetje zich laat zien. We moeten er maar het beste van maken. 

Onze plannen voor 2022

Nu starten wij 2022 opnieuw in lockdown en dat is gewoon echt kut. Maar er is wel een ding anders dan het voorgaande jaar; reizen mag nog wel! En laat reizen nou net iets zijn waar wij veel energie van krijgen. 

We hebben gelukkig wat plannen en leuke vooruitzichten. Zo ga ik in februari met Melissa richting Lanzarote om een weekje te genieten van de winterzon en het eiland te ontdekken. Voor de zomervakantie hebben Remco en ik een reis van 3 weken door IJsland geboekt. Een droomreis voor ons waar ik enorm veel zin in heb.

Verder willen wij met de kerst naar New York, dit zouden wij eigenlijk in 2020 al doen, maar door corona ging het niet door. We hebben nu besloten om gewoon maar te boeken ergens rond februari en ervoor te gaan.

Een hoop leuke plannen dus! En wie weet wat er dichtbij huis nog bij komt. 

Dit was ons 2021 in reizen. Frankrijk was fantastisch en ik ben blij dat we nog een andere mooie buitenland reis gemaakt hebben. Toch kijk ik dubbel terug op 2021, omdat we gewoon bijna de helft hiervan in lockdown hebben doorgebracht en ik dat echt even niet meer trek. Maar goed, op naar 2022 met hopelijk veel geweldige en mooie reizen. Ik wens iedereen dan ook een heel gezond en gelukkig 2022! Blijf gezond en hopelijk kunnen we veel mooie reizen maken. 

Hoe zag jouw 2021 in reizen eruit?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow