Jaaroverzicht: 2019 in reizen

by | Dec 20, 2019 | Lijstjes | 12 comments

Het jaar is alweer bijna voorbij en dat betekent dat het weer tijd is voor een jaaroverzicht. In 2019 hebben wij de reis van ons leven gemaakt, dus dit is misschien wel een van onze beste reisjaren ooit. In oktober 2018 waren wij op wereldreis vertrokken en in augustus 2019 kwamen wij terug. Wij waren dus maar liefst acht maanden op reis in 2019. Hoogtijd om eens terug te blikken op ons jaar in reizen! 

Jaaroverzicht: ons jaar in reizen 

Het voelt als heel kort geleden dat ik ons vorige jaaroverzicht maakte. In 2018 begonnen wij onze wereldreis in Nieuw-Zeeland. Hier reisden wij maar liefst twee maanden rond met een auto. Het werd een geweldige roadtrip en een reis om nooit meer te vergeten. Op 10 december 2018 vlogen wij naar Bali en daar luidden wij ook het nieuwe jaar in. Qua plannen wisten we nog weinig, alleen dat we graag naar de Filipijnen wilden gaan. Verder stond alles open. 

En dat alles open stond, maakte het ook tot een geweldig reisjaar. We konden doen wat we zelf wilden en de wereld lag letterlijk aan onze voeten. Uiteindelijk hebben wij de mooiste en meest uiteenlopende bestemming bezocht. Hieronder vertel ik je per maand waar wij naar toe gingen en welke bestemming wij bezochten! Het overzicht is behoorlijk lang geworden, want we hebben nou eenmaal enorm veel gezien en gedaan! 

Januari: Bali en de Filipijnen

Op 10 december 2018 vlogen wij naar Bali, hier zijn wij uiteindelijk 30 dagen gebleven. Wij deden heel rustig aan en namen de tijd om zoveel mogelijk van Bali te zien. Wij vonden Bali geweldig. De mensen zijn vriendelijk, de natuur is prachtig en je hebt er nog genoeg mooie plekken voor onszelf. Hoogtepunten op Bali waren het mooie Nusa Penida, Ubud, Munduk en Sidemen. Het nieuwe jaar luidden wij in op Gili Air, en dat was zo ongeveer de enige plek op Bali waar wij niet verliefd op werden. Gili Air viel ons tegen

Op nieuwjaarsdag wilden wij heel graag een nieuwjaarsduik doen, het kon nu eindelijk een keer! Helaas heeft het de hele dag geonweerd, dus voor ons geen nieuwjaarsduik. Op 2 januari reisden wij richting Canggu, waar wij nog een paar dagen bleven om te relaxen voor wij door reisden naar onze volgende bestemming: de Filipijnen! 

Bali 2018/2019
Bali 2018/2019
Bali 2018/2019
Bali 2018/2019

Op 8 januari vlogen wij richting de Filipijnen. Hier wilden wij 1 maand rondreizen en zo de mooiste eilanden en stranden verkennen. Onze eerste stop werd Manilla, noodgedwongen, want hier vlogen we op. We verbleven hier 1 nacht en vlogen daarna door richting Coron; onze reis kon beginnen! Coron is gelijk prachtig. We doen een tour en bezoeken hier verschillende prachtige meren, snorkelplekken en hebben een van de beste uitzichten van de hele Filipijnen. Het water is echt enorm blauw, over zijn zijn bergen, rotsen en prachtige stranden. 

Na Coron reizen wij door richting El Nido, waar wij twee boottochten maken en de mooiste plekken ontdekken. Helaas is het overal enorm druk en dat verpest het voor ons wel een beetje. De natuur is gelukkig wel echt prachtig. We hadden nog meer plannen voor El Nido, maar ik word ziek en lig een hele dag op bed. 

Na El Nido reizen wij richting Port Barton, wat voor ons het hoogtepunt werd van de Filipijnen. We relaxen in dit fijne, rustige plaatsje en genieten van de sfeer. Verder doen wij een eiland hop tour en zien we geweldige stranden en plekken die wij helemaal voor onszelf hebben. Ook snorkelen wij op een van de mooiste plekken ooit. Dit is precies waarom ik zo graag naar de Filipijnen wilde! Prachtig. 

Na Port Barton reizen wij via Puerto Princesa richting Boracay, het eiland met het witste strand van de Filipijnen. Wit is het zeker. Het is prachtig. Helaas ook enorm toeristisch en er wordt veel gebouwd, dus ons eiland is het niet echt. Dit is ook het eiland waar wij slecht nieuws krijgen: het gaat niet goed met mijn opa. 

Na Boracay zouden wij nog richting Bohol, Siquijor en Siargao reizen, maar helaas overleed mijn opa en moesten wij onze wereldreis onderbreken. Eind januari gingen wij terug richting Nederland. 

Port Barton Filipijnen
Filipijnen, 2019 in reizen jaaroverzicht
Filipijnen, 2019 in reizen jaaroverzicht
Filipijnen, 2019 in reizen jaaroverzicht
Filipijnen, 2019 in reizen jaaroverzicht
Filipijnen, 2019 in reizen jaaroverzicht
Filipijnen, 2019 in reizen jaaroverzicht

Februari: Nederland & Australië 

En ja, toen waren wij ineens terug in Nederland. Ongepland en door een vervelende reden. Onze reis door de Filipijnen hebben wij nooit meer afgemaakt en ik denk daardoor wel eens dat wij het leukste deel gemist hebben. Maar goed, goede reden om ooit nog eens terug te gaan toch?

Wij bleven twee weken in Nederland. De eerste week stond in het teken van afscheid nemen van mijn opa en zijn crematie (die plaats vond op zijn 91e verjaardag, hoe gek). De tweede week spraken wij af met wat vrienden en kwamen wij bij van het reizen. Wij waren namelijk best moe na 3,5 maand intensief reizen. Het was gek om terug te zijn, maar het was ook leuk om iedereen weer te zien. 

Na twee weken stapten wij op 15 februari weer in het vliegtuig. We gingen naar Australië, om daar 2 maanden te reizen met de camper. Die camper was al geboekt en de verzekering vond het geen probleem dat wij niet terugvlogen naar de Filipijnen, maar door gingen richting onze volgende bestemming. Het opnieuw weggaan voelde dubbel, want ergens had ik net zo lief gewoon thuis gebleven. Maar deze kans kregen we maar een keer, dus wij grepen deze kans! 

En daar zijn we blij mee. Want in Australië werden we weer helemaal blij van het reizen. Wij begonnen met twee volle dagen in Sydney, een stad die wij verrassend leuk vonden. Daarna vlogen wij naar Adelaide, wat nog leuker bleek te zijn. Adelaide bleek de verrassing van Australië te worden en werd onze favoriete stad in Australië. Na twee dagen in Adelaide haalden wij onze camper op en kon onze roadtrip beginnen. In februari reisden wij tussen Adelaide en Melbourne. We spotten koala’s, wandelden bij de Grampians en reden de prachtige Great Ocean Road in Australië. Een prachtig begin van een mooie reis door Australië! 

Australië koala's spotten
Jaaroverzicht: Australië
Jaaroverzicht: Australië

Maart: Australië 

De hele maand maart brachten wij door in Australië. Na een aantal dagen in Melbourne zetten wij onze roadtrip weer voort. Door de bosbranden moesten wij helaas wat dingen overslaan, maar er bleven gelukkig nog genoeg mooie plekken over. Zo bezochten wij het leuke Raymond Island, een van de beste plekken om koala’s te spotten. Wij zagen er hier minstens twintig!

Na ons bezoek aan het eiland reden we nog een klein stukje langs de kust. Op een gegeven moment verlieten wij de kust en gingen wij richting het binnenland. We gingen richting Mount Kosciuszko National Park waar we een geweldige wandeling maakten richting de top van Mount Kosciuszko. Wil je er meer over lezen? Ik schreef een uitgebreid artikel over wandelen bij Mount Kosciuszko

Na een mooie wandeling en een dag bijkomen reden wij weer richting de kust. We bezochten de omgeving van Bermagui en hadden veel mooie uitzichten over de mooie kustlijn. Daarna gingen we voor een paar dagen naar Jervis Bay. In Jervis Bay vind je de witste stranden ter wereld. We verkennen hier de mooiste stranden, relaxen en doen wandelingen. Het is hier echt heel mooi en het is zeker een van de hoogtepunten van Australië! 

Australië jaaroverzicht Melbourne
Australië jaaroverzicht Melbourne
Australië jaaroverzicht Melbourne
Jervis Bay Australië

Na Jervis Bay rijden wij door richting de Blue Mountains, een prachtig natuurgebied vlakbij Sydney. We verblijven hier 2,5 dag en hopen hier wat wandelingen te kunnen maken. Helaas werkt het weer niet mee en hebben wij slechts 1 dag mooi weer. Gelukkig kunnen we in die ene dag veel zien en genieten van de mooie uitzichten. 

Na ons bezoek aan de Blue Mountains overnachten we midden in het bos en rijden we naar Coffs Harbour. Na Coffs Harbour gaan wij richting Byron Bay en Gold Coast. In Gold Coast vieren wij vakantie. Daarna verkennen wij de Glasshouse Mountains en rijden wij door richting Noosa, waar wij de maand maart afsluiten. Hier maken we nog een mooie wandeling langs de kust. 

Blue Mountains in Australië
Byron Bay in Australië
Coffs Harbour in Australië
Byron Bay in Australië
Glasshouse Mountains in Australië
Noosa Australië

April: Australië en Amerika 

We starten onze maand april nog in Australië en wel op een hele leuke bestemming: Fraser Island! Op 1 april doen wij een driedaagse tour richting het grootste zandeiland ter wereld. We rijden offroad, zwemmen in prachtige meren en ontmoeten ontzettend veel mensen. We zien dingo’s, kamperen en bekijken de zonsopkomst. We hebben drie geweldige dagen. Meer lezen over deze dagen? Lees dan ook eens ons artikel over onze drie dagen op Fraser Island

Fraser Island Australië

Na onze tour naar Fraser Island relaxen wij nog twee dagen in Noosa. Daarna reizen wij richting Airlee Beach, de plek waar onze tour richting Whitsundays begint. We gaan twee nachten met een schip mee om de mooiste stranden te ontdekken en te snorkelen. Whitehaven Beach is het hoogtepunt. Ik heb nog nooit zo’n mooi strand gezien als daar. Het is alsof je droomt. Prachtig!

Whitsundays Australië
Whitsundays Australië
Whitsundays Australië

Na Whitsundays gaan onze laatste dagen in Australië eigenlijk alweer in. We rijden steeds meer richting het noorden. Eerst bezoeken wij Magnetic Island en daarna nemen we een kijkje bij de Wallaman Falls.  We bezoeken Atherton Tablelands en worden verliefd op het plaatsje Port Douglas. We spotten krokodillen bij Daintree en bezoeken de jungle bij Cape Tribulation. Uiteindelijk sluiten wij onze roadtrip af in Cairns, waar wij nog twee dagen verblijven. Onze reis in Australië sluiten wij af in Brisbane, waar wij ons klaar maken voor onze volgende avontuur: Amerika! 

Wallaman Falls Australië
Atherton
Cape Tribulation, jaaroverzicht 2019 in reizen
Daintree Australië
Port Douglas Australië

Op 25 april vliegen wij in de avond vanaf Brisbane naar Los Angeles. Wij ontdekken in LA Hollywood en de Santa Monica Pier. Ook wandelen wij richting Venice Beach. Onze tweede dag gaan wij naar Six Flags Magic Mountain voor een dag achtbanen. Super leuk! 

Vanaf LA rijden wij richting Joshua Tree en dan is onze roadtrip door Amerika echt begonnen. Joshua Tree is een goed begin, want het is gelijk een van de leukste nationale parken in Amerika. Na Joshua Tree gingen we richting Tucson, om grote cactussen te zien. Gaaf! Hier sluiten wij gelijk onze maand april af. 

Joshua Tree Amerika
Joshua Tree Amerika

Mei: Amerika 

De hele maand mei zijn wij in Amerika. We beginnen onze maand mei bij de Grand Canyon. We wandelen hier veel en bewonderen de mooiste uitzichten. Ook gaan we een dag richting Sedona en daar hiken we naar Devil’s Bridge. Na een paar dagen bij de Grand Canyon gaan we richting Monument Valley. Een prachtige plek, waar wij helaas een hele slechte tour doen. Na deze slechte tour bezoeken we Page. Hier zijn we om de zonsondergang bij de Horseshoebend te bekijken en de Antelope Canyon te bewonderen. 

Grand Canyon Amerika
Devil's Bridge Amerika jaaroverzicht 2019 in reizen
Page Amerika
Page Amerika
Monument Valley Amerika
Page Amerika

Na een paar dagen in Page gaan wij richting Bryce Canyon. Hier maken wij wat wandelingen en genieten we wederom van mooie uitzichten. Daarna rijden wij richting het onbekende Capitol Reef. Na een dag genieten van de natuur daar gaan we richting Moab om Canyonlands National Park en Arches National Park te ontdekken. Vooral Arches vinden wij prachtig om te zien en behoort al snel tot een van onze favoriete parken van Amerika. 

Bryce Canyon National Park
Bryce Canyon National Park

We sluiten onze maand mei af in het mooiste en gaafste park van Amerika; Yellowstone. In Yellowstone zijn we drie volle dagen en het is drie dagen genieten. Het is koud, maar het maakt niks uit. We zien bizons, watervallen, meren, bergen, sneeuw en vulkanische wonderen. De natuur hier is ongerept. We snappen waarom Yellowstone bij veel mensen zo geliefd is. Ook wij zijn verliefd. Het is een van de hoogtepunten van onze wereldreis en tot nu toe misschien wel onze favoriete plek ter wereld. Waarom Yellowstone zo geweldig is? Dat lees je hier

Yellowstone Amerika jaaroverzicht reizen in 2019
Yellowstone Amerika jaaroverzicht reizen in 2019
Yellowstone Amerika jaaroverzicht reizen in 2019

Juni: Amerika & Spanje 

Na Yellowstone beginnen wij met onze roadtrip terug richting LA. Dit doen we met heel veel gave stops, want we hebben nog ruim 3 weken in Amerika. Onze eerste stop na Yellowstone is Las Vegas. Een idiote plek waar het 30 graden warmer is dan in Yellowstone. Wat een verschil! Wij vinden Las Vegas heel leuk om eens te bezoeken, het is groots en idioot, maar echt leuk om te zien voor een keer. 

Na Las Vegas bezoeken wij Zion National Park. Onze eerste indruk is niet zo goed, omdat het er eigenlijk te druk is. Gelukkig trekt dit bij als we wat mooie wandelingen maken, want Zion is echt prachtig! Na Zion rijden via de Valley of Fire terug naar Las Vegas. Na een dag zwemmen bezoeken wij Death Valley, wat verrassend mooi en leuk is. 

Zion National Park Amerika
Zion National Park Amerika
Valley of Fire Amerika
Zion National Park Amerika
Las Vegas Amerika
Death Valley Amerika

Na Death Valley rijden wij door richting Lake Tahoe. Een prachtig blauw meer in de bergen. We rijden vooral rond om te genieten van mooie uitzichten en wandelen ook op sommige plekken een stukje. 

Na Lake Tahoe rijden wij richting Yosemite, een ander hoogtepunt van Amerika. Wij verblijven bij de leukste Airbnb familie ooit en genieten twee dagen van al het moois van Yosemite. We maken wandelingen en rijden naar prachtige uitzichtpunten. Echt, wat een prachtige plek. De watervallen zijn ook super mooi en we kijken onze ogen uit. 

Na Yosemite bezoeken wij ook nog het verrassende Sequoia en Kings Canyon National Park. Dit was veel mooier en leuker dan wij hadden verwacht. Het waren dagen vol met hoogtepunten! 

Lake Tahoe amerika
Yosemite Amerika
Yosemite Amerika
Yosemite Amerika
Sequoia National Park Amerika
Kings Canyon Amerika

Met pijn in ons hart gaan we weg uit de Airbnb en verlaten we deze mooie omgeving. We reizen naar San Francisco, waar wij in een paar dagen de stad verkennen en ook naar Alcatraz gaan. Alcatraz is heel interessant en vinden we echt gaaf, maar San Francisco weet ons niet te boeien. Na een paar dagen komen ook Arian en Mariska, mijn broertje en zusje naar San Francisco. 

Met zijn vieren maken wij een roadtrip langs de Highway 1. We spotten orka’s bij Monterey Bay en maken veel stops bij het prachtige Big Sur. We bezoeken ook Santa Barbara en komen na drie dagen genieten van de mooie kust aan in LA. Hier bezoeken wij drie volle dagen met zijn vieren Six Flags Magic Mountain. Het waren drie geweldige dagen. Wat een fijne en leuke afsluiter van onze geweldige reis in Amerika. Op 24 juni nemen wij officieel afscheid van Amerika en ook weer van mijn broertje en zusje. Wij maken ons klaar voor wederom een nieuwe bestemming: Spanje! 

Highway 1 Amerika

Onze eerste bestemming is Madrid. Wij merken hier dat we reismoe beginnen te worden dus doen heel rustig aan. We slapen veel en relaxen ook veel in ons hotel. We hebben wel genoeg tijd om Madrid te verkennen, wat zeker een mooie stad is. Vanuit Madrid maken wij ook nog een dagtrip naar Toledo, wat misschien nog wel mooier is om te zien dan Madrid!

Na Madrid vliegen wij richting Malaga. We brengen hier twee dagen door in onze hotelkamer omdat we gewoon echt geen energie meer hebben. Na die twee dagen halen wij onze huurauto op om onze roadtrip door Andalusië te beginnen. En daarmee sluiten wij ook gelijk onze maand juni af.

Madrid Spanje
Madrid Spanje
Toledo Spanje

Juli: Spanje, Düsseldorf en Egypte 

In juli maken wij een prachtige roadtrip door Andalusië. We beginnen in Ronda, een geweldige stad met een prachtige omgeving. We rijden ook langs de mooiste witte dorpen en genieten van het Spaanse zonnetje. Het is heerlijk hier! Na Ronda ontdekken wij Cadiz en nog meer witte dorpen. 

Na Cadiz gaan wij richting Sevilla, de mooiste stad van Andalusië. We verblijven hier meerdere dagen om de stad goed te leren kennen. Daarna reizen wij door richting Cordoba, waar wij onder andere de bijzondere Mezquita bezoeken. Dit gebouw is een moskee en kerk geweest en daarom ook zo bijzonder. Na Cordoba rijden wij via het prachtig Iznájar naar Granada. Granada bezoeken wij vooral voor het Alhambra, wat echt een van de hoogtepunten van Andalusië is. 

Na Granada rijden wij richting Nerja, een gezellige kustplaats. We bezoeken grotten en genieten van de mooie uitzichten op zee. Ook maken we een tripje naar een van de mooiste dorpen van Andalusië: Frigiliana. Na onze dagen in Nerja leveren wij onze auto weer in in Malaga en gaan we daar nog op verkenning. Malaga is niet helemaal onze stad en we zijn er dan ook snel uitgekeken. 

Alhambra Spanje
Andalusië Spanje

Na onze roadtrip door Andalusië vliegen wij richting Düsseldorf. Hier verblijven wij 1 dag. Wij shoppen wat en slenteren rond in de stad, die verrassend leuk is. Na onze dag in Düsseldorf vliegen wij naar onze laatste bestemming van onze wereldreis: Egypte. Omdat we zo moe waren besloten wij een all inclusive te boeken om gewoon echt even bij te komen. Wij deden hier dan ook eerst 1,5 week helemaal niks en dat was heerlijk. We zwommen, gingen lekker eten en relaxten. We dronken cocktails, sliepen uit en vierden vakantie. We lazen boeken en kwamen echt even bij. Het niks doen ging ons geweldig af. 

Augustus: Egypte 

We verblijven nog tot 11 augustus in Egypte. Daarna vliegen wij weer naar Düsseldorf om vanaf daar richting Nederland te gaan. Onze wereldreis zit er dan ook op. We bezoeken wel nog de piramides en doen een dagtrip naar Luxor. 

Wat een geweldige wereldreis hebben wij gemaakt. We denken er nog vaak op terug. De rest van augustus brengen wij door in Nederland en genieten we na van een prachtige reis. 

Egypte jaaroverzicht 2019 in reizen

December: Londen 

Tussen augustus en december bleven we thuis. We zijn weer begonnen met werken en moeten eerst sparen. Toch begint het weer te kriebelen om weer op pad te gaan, dus besluiten wij om een trip naar Londen te boeken. Oud en nieuw vieren wij in Londen, voor de tweede keer! Een gave stad om het jaar af te sluiten en 2020 in te luiden! 

Londen

Reizen in 2020?

Zoals je ziet is 2019 een geweldig reisjaar geweest. Wij zijn enorm veel weggeweest dus dit jaaroverzicht van 2019 in reizen is ook enorm lang geworden. Ik wilde hem eigenlijk in tweeën splitsen, maar ja, de tweede helft van Nederland waren wij dan weer heel weinig weg. Voor 2020 staat er maar weinig op de planning en dat blijft waarschijnlijk ook zo. We starten 2020 in Londen en in februari ga ik voor vijf dagen met een vriendin naar de Algarve. 

In de zomer gaan we misschien nog weg, maar we zijn aan het sparen voor een huis, dus het ligt er nog even aan hoe dat gaat. Een huis heeft nu namelijk even prioriteit. Maar we gaan zien hoe het loopt! 

Dit jaar was in ieder geval geweldig. Ik zou dit jaar zo over willen doen, het was zo gaaf! 

Welke bestemmingen bezocht jij in 2019? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 24 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow