Hoera! Travellers of the world bestaat 3 jaar

by | Mar 13, 2019 | Lijstjes | 10 comments

Het is vandaag 13 maart en dat betekent dat wij vandaag onze derde blogverjaardag vieren! Al drie jaar lang delen wij onze reisverhalen en tips met jullie en het verveelt nog steeds niet. Vandaag blik ik terug op de afgelopen drie jaar en natuurlijk vooral op het laatste jaar daarvan. Want hoewel de titel van mijn jubileumblog al 3 jaar bijna hetzelfde is, is er verder wel behoorlijk wat veranderd!

3 jaar blogplezier

Drie jaar geleden waren Remco en ik op cityrip in Boedapest, wij zaten aan een tafeltje te wachten tot wij een rondleiding kregen in het parlementsgebouw. Als je ons al langer volgt weet je dat dit het moment is dat Travellers of the World is geboren. Het wachten duurde lang en buiten regende het. Wij maakten wat selfies (zie foto) en praatten over onze toekomstige reisplannen; een reis van zes weken naar Maleisië. Hoe leuk zou het zijn om over al onze reizen te vertellen op een blog? Hoe leuk zou het zijn om tips te delen die nog ontbreken op het internet? Jaren geleden had ik al een blog en schrijven vond ik nog steeds geweldig. Remco programmeert en heeft verstand van de achterkant van een site. Een goede combinatie toch?

Inmiddels is dit moment 3 jaar geleden en is er ontzettend veel veranderd. Vertelde ik tijdens onze vorige blogverjaardag nog dat wij 3800 unieke bezoekers per maand hadden, zijn dit er inmiddels 11.000 per maand. Wat een mooie groei om te zien! Tijdens onze vorige verjaardag hadden wij 760 reacties (met die van mij niet meegeteld), nu zijn het er 1134. Verder hebben we ook het afgelopen jaar weer samengewerkt met leuke bedrijven en zo groeit ons netwerk langzaam steeds meer!

In dit artikel ga ik het hebben over ons derde blogjaar, maar blik ik ook veel terug over het geheel, dus de afgelopen 3 jaar!

Boedapest Hongarije wachten blog verjaardag

Een nieuwe Lay-out

Je zou het bijna vergeten, maar een jaar geleden zag onze website er anders uit. Toen wij onze blog begonnen besloten wij dat wij kleur op onze website wilden. Geen idee waarom, maar al snel kozen wij voor een paars / oranje design. Tijdens ons derde blogjaar twijfelden wij ineens aan deze kleuren. Het was best donker en past misschien niet helemaal bij reizen. Daarom maakten wij een poll op Facebook en uiteindelijk veranderden wij onze kleuren! Nu zijn blauw en groen echt onze kleuren en niet meer weg te denken van onze website. Ik ben heel blij met de verandering, ook al was ik stiekem degene die heel erg twijfelde of wij dit wel moesten doen.

Social Media

Social Media vind ik steeds moeilijker. Elk jaar neem ik mij voor om meer te doen op Social Media, maar het levert ons eigenlijk weinig op. Bijna al onze bezoekers komen via Google en dat is uiteindelijk ook wat wij het leukste vinden. Onze Facebook pagina is gegroeid want inmiddels hebben wij meer dan 500 likes. Ook op twitter zijn wij weer iets gegroeid. Instagram heb ik in dit derde blogjaar eigenlijk laten vallen, ik vind het gewoon niet leuk meer.

In het aankomende blogjaar wil ik Pinterest gaan uitproberen en hoop ik natuurlijk dat we ook op Facebook weer gaan groeien! Twitter vind ik vooral een gezellig platform en daarop heb ik ook het meeste contact met medebloggers.

De best gelezen artikelen

Na drie jaar bloggen staan er maar liefst 240 artikelen online. Dat betekent dat er in het derde blogjaar 73 nieuwe artikelen verschenen. Omdat we steeds meer bestemmingen bezocht hebben, is onze content ook diverser geworden en dat vind ik leuk! Verder is het leuk om te zien hoe sommige artikelen ineens stijgen in google en dus ook ineens heel veel gelezen worden. Onze top tien best gelezen artikelen is dan ook behoorlijk veranderd het afgelopen jaar. Ik heb bij deze top trouwens ook echt gekeken naar de afgelopen 3 jaar. Hier komt ie!

Alle titels zijn aanklikbaar, dus als je nieuwsgierig bent, neem dan gerust een kijkje!

1. Wat te doen in Praag? 15 leuke tips!

Met stipt op 1 staat dit artikel over Praag. Dit artikel schreef in december 2017 en kwam uit het niets helemaal bovenaan in google te staan. Veel mensen gebruiken dit artikel als inspiratie voor hun citytrip naar het mooie Praag. Zo leuk! Dit artikel is inmiddels bijna 15.000 keer gelezen door verschillende mensen. In het artikel vertel ik je welke 15 leuke dingen je echt niet mag missen in Praag!

Wat te doen in Praag? 15 leuke tips

2. 3 perfecte routes voor 3 weken Maleisië

Dit artikel stond vorig jaar nog op nummer 1, maar is nu gezakt naar nummer 2. Dit artikel werd gelezen door ruim 10.000 verschillende mensen. Ik schreef dit artikel in mei 2017 omdat ik merkte dat veel mensen drie weken reizen door Maleisië. Hoewel wij langer op reis gingen door Maleisië, bedacht ik 3 leuke routes voor dit fijne land!

3. Visum aanvragen voor China; hoe werkt het en wat moet je weten?

Een visum aanvragen voor China is best ingewikkeld, dus daarom besloot ik een artikel te schrijven over de aanvraag van het visum. Vorig jaar stond dit artikel op 2 en nu is het de nummer 3. Het blijft een artikel waar ik zelf ook heel blij mee ben!

4. 7x doen in de omgeving van Pisa

Ik hou van Italië. Ik denk zelfs dat het een van mijn lievelingslanden is. Het eten, de natuur, de steden, echt alles is er lekker, mooi en fijn. Een aantal jaar geleden bezocht ik Pisa, een stad die best leuk is. Echter is de omgeving van Pisa nog veel leuker en in dit artikel vertel ik welke 7 plekken je niet mag missen. Handig voor het plannen van een trip door Italië! Vorig jaar stond dit artikel op plek 7.

Pisa Italië

5. Vliegen met Ukraine Airlines; doen of niet?

Toen wij op reis gingen naar het mooie China besloten wij om met Ukraine Airlines te vliegen. Zo betaalden wij slechts €370 voor een retour naar Beijing midden in het hoogseizoen. We hadden gunstige overstaptijden en eigenlijk was alles perfect. Veel mensen twijfelen of vliegen met Ukraine Airlines een goed idee is, daarom schreef ik dit artikel, dat vorig jaar ook op 5 stond.

6. Praag vs. Boedapest; de citytrip battle

Dat Praag een populaire citytrip bestemming is blijkt alleen al uit de best gelezen artikelen van onze blog. Heel veel artikelen die het goed doen gaan namelijk over Praag. Dit artikel gaat over twee steden, twee steden die beide een bezoek waard zijn en vaak met elkaar vergeleken worden. Maar welke is nou leuker? Welke stad moet je kiezen als je echt een keuze moet maken? Ik vertel het je in dit artikel! Vorig jaar stond dit artikel op plaats 4.

7. Wat te doen op Malta? 10 dingen die je niet mag missen

In de herfstvakantie van 2017 brachten Remco en ik een bezoek aan het mooie eiland Malta. Ik schreef hier meerdere artikelen over, waaronder dit artikel met 10 leuke tips. Dit artikel komt sinds een tijdje helemaal bovenaan bij google en is steeds vaker een van de best gelezen artikelen van de maand. Leuk om te zien! Vorig jaar kwam dit artikel nog niet voor in de top tien.

Wat te doen op Malta?

8. Kerst in Praag; wat kun je verwachten + handige tips!

Ik zei toch dat Praag populair is? Dit is het derde artikel over Praag in de top tien van de best gelezen artikelen. In 2016 besloten Remco en ik kerst te vieren in het buitenland. Wij kozen het mooie Praag als bestemming. Voor de kerst van 2017 deelde ik dit artikel zodat je precies weet wat je kan verwachten van kerst in Praag. Pas het afgelopen jaar werd dit artikel ontzettend goed gelezen, super leuk!

9. Op citytrip naar culinair Bologna; 13 leuke tips!

Bologna is een van de leukste en meest verrassende steden die we in de afgelopen jaren hebben bezocht. Je kunt er heerlijk eten, de sfeer is super en de stad zelf is gewoonweg prachtig. In dit artikel deel ik 13 tips over het culinaire Bologna!

10. 5x doen in de omgeving van Praag

Natuurlijk sluiten wij deze top 10 ook af met een artikel over Praag. Het wordt bijna saai he 😉. In 2014 ging ik met een groep vrienden naar Tsjechië waar wij de omgeving van Praag ontdekten. Later schreef ik een artikel over de leukste plekken in de omgeving van Praag. Tijdens ons derde blogjaar werd dit artikel ineens goed gevonden en steeds vaker bezocht.

Dit waren de tien best gelezen artikelen in de afgelopen drie jaar. Ons artikel budget Malta haalde het net niet, maar die laat wel zien dat naast Praag, Malta een ontzettend populaire bestemming is op onze blog. Aangezien wij nu op wereldreis zijn en heel veel nieuwe bestemmingen hebben toegevoegd aan onze blog, ben ik heel benieuwd of dit straks na vier jaar bloggen nog steeds zo gaat zijn!

Behaalde doelen

Ik ben slecht in doelen stellen en mijn grootste doel blijft gewoon plezier houden in het bloggen. Nou dat is gelukt! Ik krijg er zelfs steeds meer plezier in. Verder hoopte ik vorig jaar dat ons bezoekersaantal zou verdubbelen en dat is ook gelukt. Ik had zelf als doel voor 2019 (dus om te behalen tijdens het jaar 2019) om de 10.000 te bereiken en we hebben nu de 11.000 al bereikt. Dat gaat hard en is ontzettend leuk om te zien. Im moet een nieuw doel stellen.

Verder wilden wij groeien op Social Media en ook dat is ons gelukt. Inmiddels hebben wij meer dan 500 likes op Facebook. Ik hoop stiekem dat we volgend jaar de 1000 behaald hebben, maar ik ben bang dat dat wat ambitieus is haha.

Met onze wereldreis verschijnt er steeds nieuwe, diverse content en daar ben ik zeker ook heel blij mee. Ik hoop ook dat onze nieuwe artikelen over onder andere Bali en Nieuw-Zeeland gaan stijgen in Google en jullie goed gaan helpen bij het plannen van een reis!

Tongariro Crossing Nieuw-Zeeland

De toekomst

Voorlopig zijn wij nog op wereldreis en zullen er meer artikelen over nieuwe bestemmingen verschijnen. Hopelijk zien wij dat ook terug in onze bezoekersaantallen. Ik hoop dat ze gaan stijgen, maar uiteindelijk vind ik het plezier houden in het bloggen het belangrijkste.

Wij zijn nu in Australië en dromen nog over Hawaii en de Westkust van Amerika. Wie weet… Verder komen er hopelijk nog wat leuke samenwerkingen en andere leuke blogmomenten!

Ik hoop altijd meer artikelen te delen, maar ik vind kwaliteit nog steeds belangrijker dan kwantiteit.

Op naar nog een jaar Travellers of the world!

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow