Hoera! Travellers of the world bestaat 2 jaar

by | Mar 13, 2018 | Lijstjes, Persoonlijk | 16 comments

Hieperdepiep hoera! Het is vandaag 13 maart en dat betekent dat Travellers of the world alweer twee jaar bestaat! Het voelt als gisteren dat wij het eerste artikel met jullie deelden, maar dat is inmiddels alweer twee jaar geleden. In die twee jaar is er ontzettend veel gebeurd en veranderd, hoog tijd dus voor een terugblik op twee jaar Travellers of the world.

2 jaar blogplezier

Twee jaar geleden waren Remco en ik op citytrip in Boedapest, wij zaten aan een tafeltje en waren aan het wachten tot wij een rondleiding kregen in het parlementsgebouw. Het wachten duurde lang en buiten regende het, dus we maakten wat gekke selfies en praatten over onze toekomstige reisplannen; een reis van zes weken naar Maleisië. Hoe leuk zou het zijn om over al onze reizen te vertellen op een blog? Hoe leuk zou het zijn om tips en dingen te delen die niemand anders deelt? Hoe leuk zou het zijn om dat kleine beetje informatie dat nog mist op het internet te delen op een eigen website? Ik had ooit een blog en schrijven vond ik nog steeds geweldig. Remco programmeert en heeft verstand van de achterkant van een site. Goede combinatie voor een blog, toch?

Inmiddels is dit moment alweer twee jaar geleden en is er super veel veranderd. Vertelde ik op onze vorige verjaardag nog dat wij maandelijks 1800 unieke bezoekers hadden, zijn dit er inmiddels alweer 3800. Hadden wij vorig jaar nog 300 reacties (die van mij niet meegeteld), zijn dit er nu bijna 760. We blijven groeien en daar ben ik ontzettend blij mee en heel trots op. We werken vaker samen met leuke bedrijven en vergroten zo ons netwerk elke keer weer een beetje.

In dit artikel gaan we het vooral hebben over ons tweede blogjaar, maar kijk ik ook nog even terug op het geheel!

Social media 

Het afgelopen jaar was ik niet zo heel goed in social media. Ik nam mij voor om veel meer te plaatsen op Facebook, Twitter en Instagram. Maar in plaats daarvan plaatste ik eerder wat minder en hadden wij op Instagram zelfs een lange stilte van meerdere maanden. Inmiddels heb ik al onze social media kanalen weer volledig opgepakt en zijn we weer lekker actief en flink aan het groeien! Zo bereikten wij op Facebook laatst de 350 likes, vorig jaar waren dit er 200. Op Instagram hebben wij nu bijna 800 volgers, tegenover 500 volgers vorig jaar. Ons twitteraccount telt inmiddels bijna 430 volgers, vorig jaar waren dit er 230. Een mooie groei is te zien, die wij zeker willen doorzetten!

Vorig jaar was instagram mijn favoriete social media kanaal, maar dat veranderde door het nieuwe algoritme. Ineens kwamen berichten van 6 dagen terug op je timeline, in plaats van de nieuwste. Nu las ik laatst ergens dat Instagram weer het algoritme aan gaat passen, dus ik heb goede hoop! Onze populairste foto kreeg 211 likes en is er een die ik maakte in Venetië. Hoewel het niet mijn persoonlijke favoriet is, ben ik er even goed heel blij mee!

Venetië

De best gelezen artikelen 

Inmiddels heb ik 167 artikelen gepubliceerd. Het afgelopen jaar waren dit er dus 68. Misschien niet extreem veel, maar het afgelopen jaar studeerde ik af en begon ik met fulltime werken. Ik had minder tijd. Ook heb ik altijd gezegd dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. Ik schrijf liever een weekje niks, dan dat ik iets plaats wat ik helemaal niet zo goed vind. Maar welke artikelen zijn nou na twee jaar bloggen de best gelezen artikelen? Dat vertel ik je hieronder!

Alle titels zijn aanklikbaar, dus als je nieuwsgierig bent, neem dan gerust een kijkje!

1. 3 perfecte routes voor 3 weken Maleisië

Ons bestgelezen artikel is by far het artikel met 3 perfecte routes voor 3 weken Maleisië. Dit artikel schreef ik in ons tweede blogjaar omdat ik merkte dat veel mensen 3 weken richting Maleisië gaan. Hoewel wij langer gingen, bedacht ik drie routes die perfect zijn voor een prachtige reis van drie weken door Maleisië. En met succes, want dit artikel is meer dan twee keer zo veel gelezen als de nummer twee uit de top tien.  Met dit artikel worden wij vaak gevonden in google en ik ben zelf ook wel heel blij met het artikel!


2. Visum aanvragen voor China; hoe werkt het en wat moet je weten? 

In de zomer van 2017 maakten wij een prachtige reis van 3,5 week door het mooie, fascinerende China. China kom je helaas niet zomaar binnen, hier heb je een visum voor nodig. Op internet las ik er van alles over, conclusie; een visum aanvragen voor China moet vreselijk en ingewikkeld zijn. Uiteindelijk viel het mij reuze mee en om het voor jou makkelijker te maken besloot ik er uitgebreid over te schrijven!

3. Budget backpacken in Maleisië 

De nummer drie is een artikel dat vorig jaar ook al op nummer 3 stond in de best gelezen artikelen. Zelf vind ik het fijn om van te voren te weten hoeveel geld ik moet sparen voor een bepaalde reis, dus ik deel dan ook graag wat wij uitgeven in een land. Door alles goed bij te houden ga ik zelf ook gelijk wat bewuster om met geld, een win-win situatie dus!

4. Praag vs. Boedapest; de citytrip battle

Als je op zoek bent naar een leuke stad voor een citytrip kom je al snel op Praag of Boedapest uit. Beide echte aanraders en beide een must om ooit te bezoeken. Maar als je echt moet kiezen, welke stad kies je dan? Daar help ik je mee in dit artikel en daar zijn heel veel mensen kennelijk heel blij mee!

Praag vs. Boedapest

5. Vliegen met Ukraine Airlines: doen of niet? 

De nummer vijf in dit lijstje is een artikel dat ik schreef nadat wij met Ukraine Airlines naar Beijing gevlogen waren. Ik hoorde van te voren nogal wisselende verhalen over de maatschappij en kon verder maar weinig ervaringen vinden op het internet. Om dit te veranderen deelde ik onze eigen ervaring met Ukraine Airlines. Een prima maatschappij voor een klein prijsje, wat wil je nog meer?

6. Interrail Italië: de route 

Een van de eerste artikelen die ik ooit op deze blog geschreven heb is die met onze interrail route door Italië. Vorig jaar kreeg dit artikel een achtste plek, maar nu staat het op zes. Dit artikel wordt nog steeds heel goed gelezen. Ik vind het leuk om te zien dat een van mijn eerste artikelen ooit het nu nog steeds zo goed doet! De route die wij aflegden was heerlijk en zou ik zo weer kunnen doen!

7. 7 x doen in de omgeving van Pisa 

Tijdens onze interrail reis door Italië brachten wij ook een bezoekje aan Pisa. Wij bezochten Pisa en gingen natuurlijk ook naar het mooie Florence. Maar wist je dat er nog veel meer te beleven is rondom Pisa? Wij gingen op zoek naar de leukste en mooiste plekjes en deelden deze in een artikel.

8. Help!? Ik ga backpacken! 

Toen wij voor het eerst gingen backpacken had ik ontzettend veel vragen waar ik geen antwoord op kon vinden. Deze vragen schreef ik op en heb ik beantwoord na onze eerste backpack reis. Heel handig voor de mensen die voor het eerst gaan backpacken en geen idee hebben wat hen te wachten staat!

Vorig jaar was dit artikel trouwens mijn persoonlijke favoriet en stond hij op twee in de top tien. Inmiddels heb ik geen idee meer welk artikel mijn favoriet is, maar deze blijf ik altijd leuk vinden!

9. De vervelende kant van het reisvirus

Vlak voor ons één jarige bestaan luchte ik mijn hart in een artikel. Ik ben dol op reizen en dan ook echt besmet met het reisvirus. Leuk is dit echter niet altijd, ik heb er soms zelfs een beetje last van. Ik besloot het van mij af te schrijven en het bleek voor heel veel mensen herkenbaar te zijn. Vorig jaar stond dit artikel nog op één, nu heeft het een negende plek. Het is nog steeds een van mijn favoriete artikelen.

10. Op citytrip naar culinair Bologna; 13 leuke tips! 

Een van de leukste ontdekkingen in het afgelopen jaar was het Italiaanse Bologna. Deze stad is prachtig om te zien en je kunt er overheerlijk eten. Bologna is een gezellige studentenstad en ook de omgeving heeft genoeg te bieden. Om iedereen te laten zien hoe leuk deze stad is deelde ik 13 leuke tips.

Bologna

Ik vind het leuk om te zien dat de top tien zo lekker gevarieerd is. Er staan oudere artikelen in, maar ook nieuwe artikelen doen het goed. Een persoonlijke favoriet heb ik niet meer, maar met deze top tien ben ik erg tevreden! Ook ons artikel over Gdansk doet het trouwens erg goed, dus het zou me niks verbazen als deze binnenkort de top tien binnen vliegt.

Nieuwe series, tags en andere artikelen 

Het afgelopen jaar introduceerde wij geen nieuwe Tags of nieuwe series. Wel vulden Remco en ik beide de tag in waarbij we 25 reisweetjes deelden over onszelf. Ook werd de Travelconfessions tag opgepikt door andere bloggers, super leuk!

Wij gingen verder met de series op de bucketlist en travelconfessions. Met de serie nieuws uit de reiswereld zijn we gestopt, omdat wij het zelf niet zo leuk meer vonden. Het afgelopen jaar deelden wij daarentegen wel veel meer reisvideo’s, die ook echt verbeteren. Inmiddels heeft Remco een systeemcamera voor mooiere beelden, maar hebben wij ook een gimbal en een drone aangeschaft. De drone is nog niet mee geweest op reis, maar daar komt zeker verandering in!

Ten slotte zijn wij ook Traveldiaries blijven schrijven, maar wel alleen nog maar voor onze verdere en langere reizen. Als wij dit jaar op wereldreis gaan dan gaan wij ook zeker onze traveldiaries met jullie delen!

Oh en voor ik het vergeet, wij hebben sinds kort ook een nieuwsbrief. Je kunt je hiervoor inschrijven onderaan dit artikel, zo mis je nooit meer iets!

Behaalde doelen

Vorig jaar vertelde ik over onze plannen voor de toekomst. Wij hadden als plan om onze foto’s en video’s te verbeteren. Wij wilden meer doen met fotobewerking en meer tijd steken in het maken van mooie beelden. Dit is zeker gelukt. Na China was ik ook echt trots op onze foto’s. Het kwam eindelijk een beetje over hoe mooi een land nou eigenlijk is!

Verder heb ik in het artikel van vorig jaar geen doelen gesteld, maar vooral gezegd dat we verder willen gaan waar we gebleven zijn en dat is zeker gelukt. We zijn blijven bouwen een een mooie blog en ik ben heel tevreden. Ook wilden wij lekker blijven reizen en natuurlijk hebben wij dat gedaan.

Qua social media had ik wat meer willen plaatsen en wat meer willen groeien, misschien een goed doel voor volgend jaar?

De toekomst 

We kijken nu de hele tijd terug, maar misschien is het nog wel belangrijker om vooruit te kijken. Op dit moment heb ik ontzettend veel plezier in het schrijven voor Travellers of the world, dus ik wil zeker op deze manier door gaan. Ik wil blijven schrijven over onze reizen, ik wil tips blijven delen en andere inspireren. Want hoe mooi is het dat mensen door jouw verhaal, of door jouw foto’s naar een bepaalde bestemming reizen?

Verder willen wij dolgraag op wereldreis. Wij hopen veel te bloggen over deze wereldreis en de bestemmingen die wij daarbij bezoeken. Als wij hierdoor wat meer content hebben hopen wij dit ook terug te kunnen zien in het aantal unieke bezoekers. Ten opzichte van vorig jaar zijn het aantal bezoekers verdubbeld, zou dat nog een keer lukken?

Verder hopen wij te groeien op social media en door te kunnen gaan met samenwerken met verschillende bedrijven. Ook willen wij onze foto’s en video’s blijven verbeteren.

Of dit gaat lukken? Niemand kan dat voorspellen. Wij blijven in ieder geval met veel plezier reizen en bloggen en hopen nog veel blogverjaardagen met jullie te vieren!

Op naar nog een jaar Travellers of the world!

 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 22 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow