Hiken naar Lac de la Sassière in Parc National de la Vanoise

door | Laatste update Oct 22, 2023 | Gepubliceerd Nov 7, 2021 | Europa, Frankrijk, Wandelen | 14 reacties

Lac de la Sassière is een prachtig blauw stuwmeer in Parc National de la Vanoise in de Franse Alpen. De wandeling erheen is relaxed en ontzettend mooi. Niet voor niets werd deze wandeling een van onze favorieten in Frankrijk. In dit artikel vertel ik je alles over hiken naar Lac de la Sassière! 

Parc National de la Vanoise 

Parc National de la Vanoise is een prachtig nationaal park met veel wandelmogelijkheden. Verder heb je hier prachtige bergpassen en zijn er nog meer leuke dingen die je kunt doen. Zelf verbleven wij een volledige dag in Val d’Isère, dus besloten wij om een mooie wandeling te doen in het nationale park. Hiervoor reden wij richting Tignes en besloten wij te gaan hiken naar Lac de la Sassière. En dit bleek fantastisch, want het was een hele mooie wandeling met fantastische uitzichten, een geweldig meer en wildlife! 

Andere wandelingen die je kunt doen in het Nationale park zijn onder andere de gave hike naar Lac des Vaches, het meer dat je kunt oversteken door het pad dat er dwars doorheen loopt. Maar naast wandelen kun je er nog veel meer doen, zo is het rijden van de Route des Grandes Alpes echt een enorme aanrader. Of bezoek het dorpje Bonneval-Sur-Arc, een van de mooiste dorpen van Frankrijk. 

Parc de la Vanoise is ook een goede plek om te gaan wintersporten. Je vindt er dan ook veel typische wintersport dorpen om te verblijven. In dit artikel neem ik je mee naar de wandeling naar Lac de la Sassière. 

Hiken naar Lac de la Sassière 

Hiken naar Lac de la Sassière is makkelijk en is dus te doen voor jong en oud. De wandeling is niet lang, stijgt niet zoveel en gaat door een prachtige groene vallei vol met bloemen. Hieronder neem ik je stap voor stap mee naar de wandeling, maar eerst deel ik wat algemene informatie met je.

Start: in omgeving Tignes, voer Lac de la Sassière in in je navigatie en je komt vanzelf de parkeerplaats tegen
Lengte: zo’n 6 kilometer, ook al vind ik overal iets anders, dus weet ik het niet precies.
Duur: 2 uur
Moeilijkheid: makkelijk
Hoogteverschil: 200 meter

Nu je wat algemene informatie heb, ga ik je nu verder meenemen naar deze mooie wandeling.

Rijden naar het startpunt

Vanaf Tignes neem je een smal bergweggetje omhoog. Voer in je navigatie Lac de la Sassière in en hoewel je navigatie denkt dat je er helemaal naar toe kunt rijden met de auto, kom je bij een parkeerplaats uit en moet je vanaf daar verder lopen. De weg omhoog is heel smal. Het is geen eenrichtingsweg en je hebt afgronden naast je zonder vangrail. Gelukkig rijdt Remco, want ik vind dit eerlijk gezegd best spannend. Het uitzicht onderweg is wel echt fantastisch mooi. Maar houd er dus rekening mee dat de weg smal is en misschien niet is weggelegd voor iedereen.

Parkeren bij de start

Het parkeren bij de start vormt misschien wel de grootste uitdaging. Er is namelijk maar een kleine parkeerplaats en die staat bij aankomst dus echt propvol. Gelijk een belangrijke tip dus: kom op tijd!

Wij kunnen uiteindelijk langs de weg parkeren in een bocht. Dit hoort niet bij de officiële parkeerplaats, maar dit mag wel zolang je geen verkeer hindert en aan de rechterkant van de weg parkeert. Dit was het laatste parkeerplekje, dus wij hadden enorme mazzel, anders konden wij niet gaan hiken naar Lac de la Sassière.

Het uitzicht vanaf de parkeerplaats is gelijk al fantastisch. Dit belooft veel goeds!

Uitzicht vanaf de parkeerplaats op Tignes

Wandelen door een prachtige groene vallei vol bloemen 

Na het parkeren starten wij de wandeling. We weten niet zo goed wat we kunnen verwachten van de wandeling en we gaan er open in. Het blijkt prachtig te zijn.

We lopen door een groene vallei omringd door de bergen. Overal zien we gekleurde bloemen wat de uitzichten nog veel mooier maken. Het pad is heel breed met wat losse stenen en stijgt zo geleidelijk dat je het eigenlijk niet door hebt. 

Hiken naar Lac de la Sassière in Frankrijk
Hiken naar Lac de la Sassière in Frankrijk
Hiken naar Lac de la Sassière in Frankrijk
Hiken naar Lac de la Sassière in Frankrijk

Hoewel je weinig hoogtemeters maakt, blijft het pad interessant en leuk om hier te wandelen. De uitzichten veranderen geleidelijk toch. We komen wat watervallen tegen, zien nog wat enorme roofvogels vliegen en passeren een beekje op het pad. We voelen ons hier echt even één met de natuur. Zo mooi en fijn! 

Hiken naar Lac de la Sassière

Lac de la Sassière 

Na nog geen uur wandelen door de mooie natuur komen we uit bij Lac de la Sassière, het eindpunt voor onze wandeling. Vanaf hier kun je overigens ook nog besluiten om verder te lopen en nog meer mooie plekken te ontdekken. Er zijn opties genoeg en er staan overal borden om je de weg te wijzen. 

Zelf relaxen wij een tijdje bij het meer. Lac de la Sassière is echt prachtig. Het water is enorm blauw en de omringende groene bergen maken het uitzicht helemaal af. Ik loop een stukje langs het meer en we lopen over de dam bij het meer. Wat is dit mooi! 

Lac de la Sassière
Lac de la Sassière
Lac de la Sassière
Lac de la Sassière
Lac de la Sassière

De route terug 

Je kunt nu twee dingen kiezen, of je gaat dezelfde weg terug, of je loopt aan de overkant het pad terug richting de parkeerplaats. Dit laatste staat niet aangegeven, dus wij twijfelden of dit kon. Wij kozen daarom voor hetzelfde pad terug. Achteraf hoorden wij dat we dat pad gewoon hadden kunnen nemen. Wel zo leuk, want dan maak je er een rondje van. 

Maar goed, hetzelfde pad terug lopen is ook geen straf. Vooral niet omdat we nu op de terugweg ineens heel veel marmotten tegenkomen. Deze leven veel in het gebied. We hoorden ineens een gek geluidje en even later kwam er een marmot uit zijn holletje vandaan. Nog even later zagen we er nog een paar. Heel leuk! 

Marmot in Parc National de la Vanoise

Verder vonden wij deze plek ook zo ontzettend mooi, dat het geen straf was om nog een uur terug te lopen in de vallei. Ik bleef maar foto’s maken omdat ik het zo mooi vond. 

Hiken naar Lac de la Sassière in Frankrijk
Hiken naar Lac de la Sassière in Frankrijk
Hiken naar Lac de la Sassière in Frankrijk

Voor we het weten staan we alweer naast de auto en kijken wij terug op een geslaagde wandeling. Het hiken naar Lac de la Sassière was niet moeilijk, maar ontzettend leuk en mooi. In het vervolg zou ik zeker meer tijd willen nemen om nog wat verder het gebied in te hiken. Maar deze korte wandeling kan ik iedereen aanrader! Heerlijk toch, dit soort plekken vol natuur? 

Zou jij willen hiken naar Lac de la Sassière?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow