Hiken naar Devil’s Bridge in Sedona, Amerika

door | Laatste update Apr 21, 2024 | Gepubliceerd Oct 2, 2019 | Amerika, Noord-Amerika, Verenigde Staten, Wandelen | 10 reacties

Sedona in Amerika is adembenemend mooi. Het stond helemaal niet op onze planning en nu zijn we verliefd. De natuur is geweldig en je kan er ontzettend veel gave wandelingen maken. Een van de mooiste en leukste wandelingen is de hike naar Devil’s Bridge in Sedona. De wandeling is niet moeilijk en de uitzichten zijn adembenemend mooi. Benieuwd naar de Devil’s Bridge hike? In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over deze geweldige wandeling! 

Devil’s Bridge in Sedona 

Devil’s Bridge in Sedona is een natuurlijke brug waar je naar toe kunt hiken. Vanaf deze brug heb je een prachtig uitzicht op de omgeving van Sedona. Sedona staat bekend om de prachtige, rode bergen en de woestijn. Het is in het echt nog veel mooier dan op de foto’s die je altijd tegenkomt. Tijdens je reis door Amerika is Sedona dan ook echt een aanrader om voor een paar dagen te bezoeken. Heb je weinig tijd? Dan is het in ieder geval een aanrader om richting Devil’s Bridge in Sedona te gaan. Begin op tijd, want de temperaturen zijn vaak hoog en deze hike naar Devil’s Bridge is populair. Het kan daarom erg druk zijn. Ook moet je stukken stijgen en dat is in de volle zon natuurlijk een stuk moeilijker. 

Hiken naar Devil’s Bridge

Devil’s Bridge in Sedona is een hike van 2 miles (3.2 km) als je een 4×4 hebt en een wandeling van 4.2 miles (6.8 km) als je dat niet hebt. Dit zijn de return afstanden. De hike kost je ongeveer 1 tot 3 uur, afhankelijk van je startplek en je tempo. Daarnaast zijn er nog andere hikes die je kunt doen om uiteindelijk uit te komen bij Devil’s Bridge in Sedona. In dit artikel vertel ik je over de verschillende hikes en daarna over de hike naar Devil’s Bridge die wij gedaan hebben. Over de hike die wij gedaan hebben zal ik vervolgens nog meer vertellen, zodat je weet hoe die wandeling eruit ziet en wat je kunt verwachten. Ook vertel ik iets over parkeren bij het startpunt van de hike naar Devil’s Bridge. Ten slotte deel ik nog wat praktische tips voor de Devil’s Bridge Hike. Op die manier kun jij goed voorbereid op pad! 

De verschillende Devil’s Bridge hikes 

Er zijn verschillende manieren om Devil’s Bridge te bereiken. Bij elke optie kom je uiteindelijk uit bij de Devil’s Bridge Trailhead, de echte wandeling naar de prachtige natuurlijke brug. Maar, deze Trailhead moet je eerst bereiken en dat kan op verschillende manieren. Ik vertel hieronder op welke manieren, zodat je zelf kunt kiezen wat het beste bij jou past. 

Met een 4×4

De makkelijkste manier om de Devil’s Bridge Trailhead te bereiken is door met een 4×4 te gaan. Als je richting de Trailhead wilt rijden houdt op een gegeven moment de verharde weg op en kan je met een 4×4 nog over een onverharde weg rijden. Probeer dit absoluut niet met een gewone auto, want die gaat gegarandeerd stuk. De weg zit vol kuilen, stenen en andere obstakels. Hij is best heftig. Aan het einde van deze weg is een parkeerplek en vanaf hier kun je beginnen met de Devil’s Bridge Trailhead. De afstand die je dan loopt is 2 miles, dit is ongeveer 3.2 kilometer. 

Hiken vanaf de Dry Creek Vista Trail

Een andere optie is om vanaf de parkeerplaats bij de Dry Creek Vista Trail richting de Devil’s Bridge Trailhead te hiken. Je parkeert je auto op de parkeerplaats en kunt vanaf hier voor 2 wandelingen kiezen. Of je loopt via de 4×4 weg van hierboven naar de trailhead, of je neemt een langere route. Als je via de 4×4 route loopt, dan wordt de wandeling in totaal 4.6 miles, dus ongeveer 7.4 kilometer. Je loopt een groot deel over die weg, maar hebt onderweg wel al geweldige uitzichten op de natuur. 

Je kunt vanaf hier ook starten met de Chuckwagon Trail. Dit schijnt de mooiste route te zijn, maar is ook gelijk de moeilijkste en langste. Deze route is als het bloedheet is misschien niet de beste keuze. Via de Chuckwagon Trail loop je langs geweldige natuur en kom je uiteindelijk uit bij de Devil’s Bridge Trailhead. Terug kan je natuurlijk de kortere route nemen. Dit is een wandeling van ongeveer 5.7 miles, dus ongeveer 9.2 kilometer. 

Hiken via Mesca Trailhead

Een laatste optie voor de Devil’s Bridge hike is om je auto te parkeren bij de Mesca Trailhead parkeerplaats. Vanaf hier loop je een stukje over de Mesca Trailhead en daarna een deel van de Chuckwagon Trail. Uiteindelijk kom je dan uit bij de Devil’s Bridge Trailhead. Bij deze wandeling vermijd je het lopen langs een gravelroad waar zo nu en dan auto’s overheen rijden. Onderweg heb je geweldige uitzichten. De wandeling is op deze manier 4.2 miles, dus ongeveer 6.8 kilometer. 

Onze keuze

Wij kozen uiteindelijk voor de meest populaire optie. Wij parkeerden de auto bij de Dry Creek Vista Trail en liepen langs de 4×4 weg. Dit was prima en beviel goed. Achteraf gezien had ik alleen liever gekozen voor de Mesca Trail. Deze is korter en ik denk ook relaxter omdat je niet langs een 4×4 weg loopt. Echter konden wij weinig informatie vinden over deze trail en het parkeren. Daarnaast was het rijden hierheen ook een stuk langer. 

De Devil’s Bridge hike: zo ziet de wandeling eruit  

Nu je weet welke opties je hebt, ga ik je alles vertellen over het hiken naar Devil’s Bridge. Ik vertel hierbij over de optie die wij gekozen hebben, dus de hike vanaf de Dry Creek Vista parkeerplaats. 

Parkeren bij de Dry Creek Vista parkeerplaats

Parkeren op deze parkeerplaats kan een enorme uitdaging zijn. De plekken zijn heel beperkt en vroeg vol. Je kunt ook langs de weg parkeren, dus uiteindelijk is er altijd wel ergens een plek. Maar, parkeer niet direct langs de weg en probeer altijd eerst de parkeerplaats. Dit scheelt best een stuk lopen en wij hadden mazzel, er reed namelijk net iemand weg. Dit gebeurde vrij regelmatig en niet geschoten is altijd mis. Wil je zeker weten dat je een parkeerplek hebt? Begin dan vroeg in de ochtend of juist later op de dag. 

Als je langs de weg parkeert, let dan altijd goed op hoe je dit doet. Je mag niet met je wielen over de lijnen heen staan en je mag natuurlijk geen verkeer hinderen. 

Wandelen langs een 4×4 weg 

Een groot deel van de route loop je langs een 4×4 weg. Van te voren had ik gelezen dat hier best veel jeeps rijden en het lopen daarom vervelend kan zijn. Je kan veel zand over je heen krijgen en steeds wachten op auto’s is niet heel relaxed. In werkelijkheid valt dit dus echt enorm mee. Ja, er reed soms iemand, maar ik denk dat wij hooguit 3 auto’s gezien hebben over de gehele wandeling. Daarnaast las ik dat dit een heel saai deel van de wandeling zou zijn, maar ook daar ben ik het eigenlijk niet mee eens. Ook vanaf deze weg zie je namelijk de prachtige natuur van Sedona. Ik heb echt genoten van de uitzichten en vond het dus helemaal niet saai! 

Hiken naar Devil's Bridge in Sedona, Amerika
Hiken naar Devil's Bridge in Sedona, Amerika
Hiken naar Devil's Bridge in Sedona, Amerika

De start van de Devil’s Bridge Trailhead

Na de wandeling over de 4×4 weg ben je bij het begin van de Devil’s Bridge Trailhead. Deze trail is 2 miles return. Bij de start vind je een parkeerplaats waar je eventueel kan parkeren als je een 4×4 auto hebt. De trail start eigenlijk heel simpel met wat trappen en wat vlakke stukken. Op een gegeven moment ga je steeds iets meer stijgen en langzamerhand worden de uitzichten op de omgeving ook steeds mooier. De natuur is geweldig! 

Na een tijdje moet je over wat rotsen klimmen, die je eigenlijk kan zien als een trap. Als je hier bent kom je uit bij een groot platform. Vanaf hier heb je een van de beste uitzichten van Sedona. Je kunt Devil’s Bridge nog niet zien vanaf hier. 

Devil's Bridge Hike Sedona
Devil's Bridge Hike Sedona
Devil's Bridge Hike Sedona
Devil's Bridge Hike Sedona

Het laatste stuk naar Devil’s Bridge in Sedona

Als je bij dit uitzicht platform bent is het echt nog maar een klein stukje lopen. Dit kleine stuk is echter wel het engste stuk van de wandeling. Je moet hiervoor namelijk een smal trappetje op gemaakt van rotsen. Naar beneden is dit het engste. Je moet echt een beetje klimmen, dus dit is ook niet voor iedereen geschikt. Remco besloot niet verder te gaan, zelf vond ik het met mijn hoogtevrees wel te doen. 

Als je eenmaal die trap op bent volg je het pad nog een klein stukje en dan heb je een geweldig uitzicht op Devil’s Bridge in Sedona. Je kan en mag op de brug staan. Op de foto’s ziet deze brug er heel smal uit, maar in werkelijkheid is ie best breed en is het helemaal niet zo eng om op die brug te staan. En ja, dat zeg ik, terwijl ik hoogtevrees heb. Ook het stukje extra dat je moet lopen om op de brug te staan is niet eng en goed te doen. Er kan een rij staan voor de foto, maar toen wij er waren was er bijna niemand. 

Hiken naar Devil's Bridge in Sedona, Amerika

Terug naar de auto 

Nadat je foto’s gemaakt hebt en genoten hebt van het uitzicht is het tijd om terug te lopen naar de auto. Wij liepen dezelfde route terug, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om via de Chuckwagon Trail te lopen. Op die manier heb je wel wat meer afwisseling. 

Overige tips voor hiken naar Devil’s Bridge in Sedona 

Nu je weet welke hike opties je hebt, hoe de meest populaire hike eruit ziet en hoe het zit met parkeren, deel ik hieronder nog wat andere tips voor de Devil’s Bridge hike met je. Op deze manier kun je in ieder geval goed voorbereid op pad!

  • Begin vroeg. Zo voorkom je enorme drukte (en rijen voor een foto), maar je vermijd ook het warmste moment van de dag. Zelf gingen wij overigens wel midden op de dag, maar toen wij er waren was het 25 graden en op de een of andere manier helemaal niet druk. Ik heb gelezen over een rij van een uur, ik wachtte zelf hooguit 5 minuten voor een foto.
  • Neem heel veel water mee. Je stijg tijdens deze wandeling eigenlijk de hele tijd en je bent in de woestijn, dus het is warm. Bij de start van de wandeling raden ze je aan om een gallon per persoon mee te nemen. Als je de lange wandeling gaat doen, moet je dit ook zeker doen. Bij de wandeling die ik hier beschreven heb is 2 tot 3 liter per persoon voldoende.
  • Zorg voor goede schoenen. Je moet stijgen en klimmen over een smalle, ongelijke ’trap’. Slippers zijn echt niet handig, zorg dus ook echt voor schoenen met een goed profiel. Zelf hadden wij wandelschoenen. Steun bij je enkels is ook heel handig, aangezien je veel losliggende stenen tegenkomt.
  • Smeer je in! De wandeling is bijna volledig in de zon.
  • Geniet! De natuur is prachtig en het is hier heel anders dan in de rest van Amerika. De rotsen en bergen zijn hier echt heel rood en zo mooi. Ben je nieuwsgierig naar meer mooie plekken in het land? Lees dan ook mijn artikel over de mooiste plekken in Amerika. Of combineer Sedona met de andere mooie plekken in Arizona.

Zo, dit is alles wat je moet weten over hiken naar Devil’s Bridge in Sedona. Het is echt een prachtige hike en ik kan het je iedereen aanraden als je een roadtrip in Amerika maakt. Wij hadden deze wandeling helemaal niet op de planning staan, maar het werd zeker een van de hoogtepunten van onze reis! Dus, de Devil’s Bridge hike kan zeker op je bucketlist. 

Wil je dit artikel later nog eens lezen? Bewaar hem dan op Pinterest! 

Zou jij willen hiken naar Devil’s Bridge in Sedona? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda (1995) en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht in het basisonderwijs, ben ik een van de gezichten achter Travellers of the world. Als kind maakte ik vooral reizen naar de camping in Nederland, Frankrijk en Italië, maar al snel ontdekte ik hoe mooi de wereld was en wilde ik daar meer van zien. Inmiddels bezocht ik ruim 30 landen en zette ik voet op 5 verschillende continenten. Je kunt mij dan ook wel reisverslaafd noemen. Op Travellers of the world schrijf ik alle artikelen en deel ik onze reistips & ervaringen, om jullie een handje te helpen bij het plannen van je reis.

Reis je me met mee?

Volg ons op

Follows