Het meer van Bled; een prachtig stukje Slovenië

door | Laatste update Nov 27, 2020 | Gepubliceerd Apr 28, 2016 | Europa, Slovenië | 4 reacties

Het meer van Bled is een van de bekendste trekpleisters van het mooie Slovenië en zeker een bezoekje waard als je Slovenië bezoekt. Het meer is niet zo heel groot en in het midden ligt een eilandje, met een wit kerkje in het midden. Typ je Slovenië in op Google, is het meer van Bled misschien wel het eerste wat je ziet. De foto’s zijn prachtig en ze liegen er niet op, in het echt is Bled namelijk minstens net zo mooi.

Het meer van Bled in Slovenië is omringd door de bergen en een mooi kasteel, het is dus leuk voor een dagje vermaak. Bled ligt vlakbij de prachtige Sloveense Alpen, waar wij helaas weinig van hebben gezien. Na twee uur rijden vanaf de camping parkeerden wij onze auto vlakbij het informatiepunt en vanaf daar liepen wij naar het meer. Het was heel onduidelijk waar wij precies heen moesten, want nergens stonden borden. Maar als je gewoon rechtdoor blijft lopen kom je vanzelf uit bij het meer.

Rondom Bled en het meer van Bled in Slovenië is genoeg te doen, er is meer dan alleen het meer. Vandaag vertel ik je wat je allemaal kan doen in Bled en rondom deze prachtige plek!

 

Tips voor Bled: wat te doen in Bled?

Hoewel het in Bled natuurlijk vooral draait om het meer van Bled, kan je hier meerdere dagen vullen. De omgeving is prachtig en biedt genoeg leuke dingen voor meerdere dagen. Maar ook rondom het meer van Bled zelf is genoeg te doen. Hieronder vertel ik wat je kunt doen in Bled en komt een antwoord op de vraag: wat te doen bij het meer van Bled? 

Oh, en voor ik begin; Slovenië is heel geschikt voor een gave roadtrip. Dus wil je graag het meer van Bled bezoeken? Combineer dat dan gelijk met een gave rondreis Slovenië

1. Wandelen rond het meer van Bled

Toen wij het meer bereikt hadden besloten wij de wandeling van zes kilometer rondom het meer te maken. Het was warm, maar op de route is heel veel schaduw, dus het is prima te doen. Verder is er halverwege een leuk restaurantje, waar wij een lekkere hamburger aten en iets dronken. Dit kostte ons ongeveer €5,-. Goed te doen dus. Na dit restaurant begon de route echter te vervelen, aangezien je namelijk de hele tijd hetzelfde ziet; een meer met een kerkje in het midden. De wandeling is dus leuk als je meerdere dagen in de omgeving van Bled hebt, maar anders zijn er leukere dingen om te doen, vooral omdat je na een tijdje het meer wel eens gezien hebt.

Meer lezen over deze wandeling? Lees dan ook eens dit handige artikel over een wandeling rond het meer van Bled. 

 

Een van de populairste plekken van Slovenië
Wandelen rond het meer van Bled
Het meer van Bled
Het meer van Bled
Een van de populairste plekken van Slovenië
Het meer van Bled

2. Blejski Grad

Het kasteel van Bled kom je al tegen aan het begin van de wandeling, je hoeft voor een bezoek hieraan dus niet de hele wandeling te doen. Naar het kasteel gaan is vijftien minuten lopen (omhoog) en vijftien minuten terug. Wij hebben dit niet gedaan, omdat wij echt maar 1 dag in Bled hadden. Maar het schijnt zeker heel leuk te zijn om te doen, vooral voor het uitzicht.

De entree van het kasteel kost €9,-, maar ik heb op blogs gelezen dat dit niet heel erg de moeite waard is. Het kasteel bekijken van buiten en genieten van het uitzicht daarentegen wel. Ik kom hier graag nog eens voor terug. Het is dus zeker iets wat je moet doen in Bled en een van de beste tips voor Bled. 

Het kasteel bij het meer van Bled

3. Varen naar de kerk op het eiland

Iets anders wat je kan doen in Bled is een boottochtje maken over dit prachtige meer. Dit is leuk omdat je het meer dan ziet vanuit een ander perspectief. Je vaart meestal richting de kerk op het eiland. Hier ga je de boot uit en heb je de tijd om de kerk te bekijken. De kerk zelf schijnt niet heel interessant te zijn, maar de boottocht is natuurlijk wel heel mooi om eens te doen. Zeker als je toch meerdere dagen in de omgeving van Bled bent. 

De kerk bij het meer
Het meer van Bled

4. Zwemmen in het meer van Bled

Met mooi weer is zwemmen in het koele water heerlijk. Wij wilden dit ook doen na onze wandeling en hadden onze zwemkleding in de auto liggen. Je hebt bij Bled een paar zwemstranden. Bij dit zwemstrand is ook een parkeerplaats. Deze parkeerplaats was in het hoogseizoen echter propvol en vrij duur (vooral voor de tijd dat wij er wilden staan). Wij zijn dus naar het nabij gelegen meer van Bohinj gereden en hebben daar in het ijskoude smeltwater gezwommen. Het was fijn om even verkoeling te hebben en stiekem was het meer van Bohinj nog mooier dan Bled zelf. Helaas heb ik het niet goed kunnen bekijken, maar de omgeving daar schijnt ook echt prachtig te zijn.

Het meer van Bohinj

5. De Vintgar kloof

Bij het meer van Bled ligt ook de vintgar kloof. Deze kloof werd ons aangeraden bij het informatiepunt en wij zouden er na onze wandeling wel even heen gaan. Maar na onze wandeling was het al best laat en wilden we zwemmen. De Vintgar kloof hebben wij dus nog steeds niet bezocht. Als je langer de tijd hebt is het echter wel een must en ook als je maar kort de tijd heb zou ik eerder hier heen gaan dan die wandeling maken. Ik heb stiekem nog steeds spijt dat wij de wandeling maakten en niet naar deze kloof zijn gegaan. Maar ja, goede reden om nog eens terug te gaan.

De kloof ligt 4 kilometer bij bled vandaan en als volwassene betaal je €5,- entree, als kind 2,50-. Echt iets wat je moet doen in Bled! 

6. De omgeving in

De omgeving van Bled is echt heel mooi. Naast de kloof zou ik ook graag naar Bohinj gaan. De natuur daar is mooier dan bij Bled en helaas hebben wij er alleen maar gezwommen en niet echt rond kunnen kijken. Op de borden las ik over watervallen en wandelingen, dat klonk zeker heel goed en zou ik graag willen doen.

Naast het meer van Bohinj en de kloof zijn de Alpen zeker het bezoeken waard. Voor wij naar Bled gingen reden we een klein stukje door de Alpen heen en het was echt heel mooi. Ik zou graag eens terug gaan om naar Triglav nationaal park te gaan. Triglav is de grootste berg van Slovenië en moet prachtig zijn.

Verder is Slovenië niet zo groot, je staat dus ook snel in Ljubljana, de mooie, gezellige hoofdstad. Maar ook kustplaatsen als Piran en Koper zijn redelijk dichtbij.

Wil je meer lezen over het geweldige Slovenië? Op Lifelicious lees je meer over de bezienswaardigheden van Slovenië

Bled is een leuke plek om te bezoeken als je in Slovenië bent. Als ik opnieuw één dag zou hebben in Bled zou ik het kasteel bezoeken voor het uitzicht en daarna lekker naar de Vintgar kloof of de Alpen gaan. Bled is verder ook een goede uitvalbasis om Slovenië te ontdekken. Het is niet zo’n groot land en de wegen zijn goed en rustig (ook in het hoogseizoen). Je komt dus snel van punt A naar B. Ideaal! Ik hoop dat je nu weet wat je moet doen in Bled, Slovenië en dat je genoeg tips voor Bled gehad hebt. Hopelijk heb je ook een antwoord op de vraag: wat te doen bij het meer van Bled, Slovenië? 

Ben jij al eens bij het meer van Bled in Slovenië geweest? Wat zijn jouw beste tips voor Bled?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows