Het lekkerste gebak van Boedapest

door | Laatste update Aug 16, 2019 | Gepubliceerd Mar 31, 2016 | Eten en drinken, Europa, Hongarije, Stedentrips | 6 reacties

Tijdens onze citytrip naar Boedapest bestond onze lunch regelmatig (stiekem altijd) uit gebak. Hongarije is namelijk echt een gebak land, dus je kunt de meeste lekkere, uiteenlopende, zoete gebakjes uitproberen. Maar welk gebakje moet je zeker eens proeven? Hier volgt mijn top vijf van het lekkerste gebak in Boedapest!

 

1. Raspberry yoghurt cake

Oké, geen idee of dit gebakje precies zo heette, maar het lijkt er in ieder geval wel op. De foto hiervan kan je bovenaan het stuk zien, krijg je al trek? Het is in ieder geval met stipt op één de winnaar in deze top vijf.

Wij aten dit gebakje bij sweet, een klein stijlvol gebakszaakje, onderdeel van de zaak vintage garden. Dit was echt het lekkerste gebakje dat wij aten in Boedapest, als ik er alleen al aan terug denk wil ik dit gebakje nog eens eten. Je vindt sweet in de joodse wijk, helaas kan ik het zaakje op tripadvisor niet vinden. Van dit gebakje heb ik helaas het bonnetje niet meer, dus ik weet niet meer hoeveel het precies gekost heeft. Het zal liggen rond de 700 forint, dus €2,20.

 

2. Wildfruit cake

De wildfruitcake zag er niet alleen heel lekker uit, hij was ook echt heel lekker. Ik at deze lekkernij bij het Anna café, vlakbij een leuk straatje met winkeltjes. Je betaalt voor dit gebakje 890 forint, dus €2,80. Best prijzig, maar naar mijn mening was het het geld helemaal waard.

Het adres van dit zaakje is: Váci utca 5., Boedapest 1052, Hongarije.

Wildfruit gebak in Boedapest

3. Dobos Cake

Dobos cake is een echte Hongaarse specialiteit, dus een gebakje dat je zeker moet proeven als je in Hongarije bent. Het is een soort zoete chocolade taart met verschillende lagen cake en bovenop een laag caramel.

Remco at dit gebakje bij Ruszwurm, vlakbij het vissersbastion en de matthiaskerk. Ruszwurm is de beste gebakzaak van heel Boedapest, dus hier moet je sowieso heen. Ze hadden ontzettend veel keuze en het was ook nog eens goedkoop! Je betaalt voor een dobos gebakje 550 forint, dus ongeveer €1,75

Het adres van dit zaakje is Szentharomsag u. 7, Boedapest 1014, Hongarije

Ikzelf at de dobos cake ergens anders, namelijk bij het zoo-café, naast de dierentuin in het stadspark. Hier betaalde ik 357 forint voor het gebakje, dus ongeveer €1,15. Dobos is zeker het lekkerste gebak van Boedapest! 

 

Dobos gebak Boedapest

4. Ruszwurm Cake

Ja, hierboven had ik het al over het zaakje Ruszwurm, maar zij hebben ook nog een specialiteit, namelijk de Ruszwurm cake! Het is een soort chocolade taartje, maar dan anders. Het is zeker het proberen waard, want ook dit smaakte echt goed! Dat kan ook niet anders natuurlijk in het beste gebakszaakje van Boedapest. Je betaalt voor een Ruszwurm cake 580 forint, dus ongeveer €1,85

Het adres van dit zaakje is Szentharomsag u. 7, Boedapest 1014, Hongarije

Ruszwurm gebak Boedapest

5. Cheesecake

Ik heb hier slechts een hapje van gehad (aangezien ik op het zelfde moment een wildfruit gebakje had), maar deze wint het toch echt van de oreo cheesecake die ik later zelf had. Vandaar toch een plekje voor een gebakje van Remco. Dit gebakje aten we in het Anna cafe. Je betaalt voor dit gebakje 890 forint, dus €2,80. Best prijzig, maar je hebt wel een heel lekker en goed gebakje.

Het adres van dit zaakje is: Váci utca 5., Boedapest 1052, Hongarije.

Cheesecake Boedapest
Oreo cheescake

De oreo cheesecake, die het verloor van de gewone cheese cake, is hierboven te zien.

Zoals je leest hebben wij allebei veel verschillende soorten gebak geprobeerd. Meestal kozen we beide iets anders, zodat we van elkaar konden proeven. We hebben onszelf lekker verwend met al dat lekkers en als ik er alleen al weer aan terug denk krijg ik trek in al die lekkere gebakjes. Houd er wel rekening mee dat je in Boedapest altijd nog service kosten betaalt, dit zit niet bij de genoemde prijzen berekend. Ik hoop dat je nu weet waar je het lekkerste gebak van Boedapest kunt vinden! 

Meer weten over Boedapest? Lees dan ook eens mijn artikel met tips voor Boedapest.

Welk gebakje zou jij wel willen proberen?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows